perjantai 31. maaliskuuta 2017

Takapakkia

Kyllä nyton mäläsää.  Talavi ei vaa meinaa päästää irti otettansa. Yän aikana oli tullu lumi maahan. En olisi hiutalestakaa enää kaivannu..............ja lisää tuloo koko aijan.On sitä varmasti tullu jo kymmenen sentin kerros. Ja niinku näkyy, mitää en oo viälä teheny..... tai oompa, purkanu piikkilankapalloosta valot. Non ny viälä kerällä tuala lumen alla, ku johorot oli viälä jään alla. Jäätä ny on ollukki jokapaikas ennätyspalio. Se hyäty tästä lumesta taitaa olla, että sulaes sulattaa rouran ja jään.......eikös?!?Oohan mä jo jotaki muutaki meinannu teherä, oksasakset o jo esis.......tai oli.


Oon raijannu esikoota yäksi sisälle ja nykku ne jäi pihalle, tuli heti lunta niskahan.


Narsissi 'Cragford'

Mutta onneksi sisällä kukkii. Ostin samaasesta kukkakaupasta, ku nua mun muukki, erellisten postausten sipulikukat, nämä narsissit. Kattoon nimilapusta, että tuata ei oo. Siitähän kehittyy oikee viähkiä kaunotar. Tällääne tasetti-ryhymähän kuuuluva narsku, johona on monta kukkaa samas varres. Ei taira olla ihan yleesimmästä päästä. Googletin suameksi, narsissi Cragford, eikä tullu kuvahaulla eikä muullakaa  tyylillä suamen sanaa.


Olisin luullu, että huhtikuuhun siirryttääs vähä erilaasis tunnelmis, mutta näin tälläkertaa. Piippojaki kerkes nousta jo lisää ja mitä ny kattelin lumen alta paliastuvia kohtia, kasvit on  selevinny paremmi talavesta. Onneksi! 


Olokaapas huamenna tarkkoja, äläkää uskoko kaikkia mitä näettä ja kuuletta 😉

47 kommenttia:

 1. Meillekin tuli pikkuisen lunta, mutta puutarhastasi tulee mieleen pikemminkin lokakuu kuin huhtikuu. Yleensä aina ilahdun lumesta mutta nyt alkaa jo riittämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyyset tai alakutalaven tunnelmat on kuvas. Täytyy vaa lohoruttautua, että on paree, että lumi sataa ny, eikä juhannuksena.

   Poista
 2. Ei onneksi vielä ole satanut lisempää lunta. Entisiskin on sietäminen. Kantohanget kestää läpi päivän, notta ei tule kevättä vielä. Levittelin tuhkaa hangille, jos sulasivat nopiampaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumisaret loppuu vasta myähän iltapäivällä. Joka päivä on erelliset lumet eres vähä sulanu, vaikka on nii raaron kylymää tuullukki. Mäki heittelin hiataa jääpaikkoohi, että tulis eres piäniä ilimareikiä.

   Poista
 3. Oi ei. Kauniilta teillä silti näyttää :) Hyvä muistutus, mutta taidan joutua juomaan kuravelliä kerran jos toisenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä, ei lumiset maisemat kiahro mua enää pätkääkää.
   Meikäläästä on ainaki tosi helappo huijata. En mitää aprillipäivää huamenna muista :)

   Poista
 4. Samanlaiseen näkymään täällä herättiin, eikä viileän päivän vuoksi pahemmin ole edes pois sulanut. Toivotaan, että tämä on sitä vanhan lumen surmaa ja pehmentäisi olemassa olevien hankien pintaa.

  Kaunis narsku. Minusta on mukavaa, että kauppoihin on viime aikoina tullut yhä laajempi valikoima myös näitä keväisiä sipulikukkijoita.

  Lauantaipäivälle osuva aprillipäivä ehkä vähän vähentää kuraveden juomisen uhkaa. Toivon mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS. Viimeistään nyt tiedämme, miksi oksasaksissa on oranssia väriä. Löytyvät lumihangesta helpommin.

   Poista
  2. Pikkuusen lumet vajos, mutta jokapaikka o viälä meilläki valakoosen peitos. Kumma juttu, koko päivän on ollu lämpöasteeta, mutta satanu silti lunta.
   En oo nähäny näin hyvää sipulivalikoomaa, ku täs yhyres kaupas. Siinonki nuaripolovi ottanu ohojat käsihinsä.
   Ainaki tyäpaikkapilat jää pois. Oon mestari karottamahan tyävälineetä kesänaikana. Oranssi färi on eruksi.

   Poista
 5. Tännekin oli luvassa lunta mutta toistaiseksi ei ole tullut, täytyy sanoa että onni. Yöt ovat olleet mielettömän kylmiä, jopa -9. Vaan saispahan kevät jo alkaa niin että oksasakset eivät jäisi lumen alle :)
  Tosi kaunis narsissi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ei tuukkaa. Ei oo kivaa enää tämä. Teillon ollu kylymempiä öitä ku meillä.

   Poista
 6. Meillekin on lupailtu huomiseksi lunta, mitä kauhulla odottelen!
  Minä jo viikolla leikkelin angervoja ja muita, mutta saas nähdä, milloin pystyy jatkamaan. Ihanat narsissit. Vein äidin haudalle muistopäivänä teten ja perunanarsissin, kotona muutamat perunat on terassilla.
  Saisi alkaa jo aurinko sulatella lunta ja jäätä, meillä kesätyökausi starttaa ihan pikapuolin! Hyvää huhtikuuta! Eeviregina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ei tuu, ainakaa palio. Tua narsissi on toistaaseksi mun ainut. Vois kuitenki pääsiääseksi keltaasia hommata.
   Meinasin kans jotaki pihalla teherä, mutta totesin, etton nii saakutin kylymä, ettei siälä oo pakko kärvistellä. Ens viikolla lämpenöö :)
   Kiitos samoon!

   Poista
 7. Meillä näytti eilen aamulla ihan samalta. Tylsää! Onneksi suli nopeasti ja iltapäivällä oli jo ihan eri meininki. Tällaista se kevät on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lumi jäi ja lisää tuloo taivahan täyreltä :(

   Poista
 8. Täällä etelässäkin satoi lunta ja sivutiet oli liukkaita, kun menin töihin. Tylsää! Lehdessä luki tänään, että ketut syö sorsia ihan urakalla Tuusulanjärven rannalla. Tänään sinne voi viedä koirankarvoja ja ihmisten likaisia alusvaatteita. Ne ripustetaan rannoille karkottamaan kettuja. On kuulemma tehokasta. Että sellaista aprillia täällä. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah haa! Täältäki sais muutamat rikkinääset kalsarit ;D
   Ilkka-lehti kertoo Seinäjoen keskustorin alle kaivetusta toriparkkimontusta löytynehen esi-ihmisen reisiluun. Etelä-Pohojammaalaasia kantasukuja pyyretähän dna-testihi kirijastohon. Sinne siis :)
   Mukavaa viikonloppua sinne etelähänki! Toivottavasti ei sara lunta.

   Poista
 9. Onpa kaunis narsissi! Täällä ei onneksi ole tullut lunta muutamaan päivään eikä ennusteissakaan ole luvassa ainakaan lähipäiville. Entisissä riittää vielä sulamista ja kovin hitaasti sulavatkin, kun on nollakeli. Ensi viikolle olisi luvassa jo muutama aste plussaa tännekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämon onneksi märkää lunta, mikä toivottavasti sulaa vauhrilla ensviikon lämpöaallos. Vai onko toiveajattelua.

   Poista
 10. Minä jo viime viikolla hypin riemusta, että kun viikonlopun vapaat koittaa niin pääsen pihahommiin, lähinnä siivoilua ja ihmettelyä.. ja mitäs vielä..meilläkin täällä näyttää ihan samalta kuin teillä.. hittovie! Sakset on narikassa mullakin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on nii tätä! Just ku rupiaa näyttämähän hyvältä, nii eiku lisää lunta tupaha.

   Poista
 11. Lunta täällä etelässäkin sataa :( Toivottavasti sulavat pian pois ja vievät jäätkin mennessään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tainnu sataa oikee leviemmällä rintamalla. On lumi nii märkää, että varmasti jäät sulaa siinä samalla ku lumekki.

   Poista
 12. Täällä on satanut eilen ja tänään lunta. Ei oikein nappaa, kun huhtikuukin on jo. Nyt äkkiä lämpimämpää säätä ja vaikka vesisadetta, että kevään eteneminen jatkuisi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälä sataa ny kolomatta päivää. Yäk, yäk, yäk!

   Poista
 13. No onpa siellä teillä tullut lunta ihan kunnolla. Täällä meillä satoi aamulla hieman räntää, mutta onneksi se suli lähes saman tien pois.
  Kunnon kevättä täälläkin jo odotellaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirviää tämä lumen tulo. Rännänki viälä kestääs, muttaku oikiaa lunta :(

   Poista
 14. Tuosta maisemasta olis jouluaattona onnellinen, meinaan jos olis musta joulu tiedossa. Lohutuksena voin kertoo, että täällä on ihan saman näköstä! Jäätä on tosiaan ennätysmäärät, mies eppäilee, ettei sula ikinä! Kerrankin näin päin, minä ylleensä tuskailen. No se oottaa parempoia kelejä treenata hevosia ja ymmärrän.
  Mutta kyllä se sulaa, se on aina sulanu. Viimestään juhannukseksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulaahan se onneksi....joskus. Ottaa nii pattihin. Miksei voinu heti syksyllä sataa, silloon ku o lumen aika.

   Poista
 15. Meilleki on tullu "pikkusen" lisää, entisten lisäksi. On se tietty parempi että sataa nyt, kuin juhannuksena. Mut kyllä tympii lumi jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko siton ittiänsä tuallaasella ajatuksella lohoruttaa. Aiva meinaa hermot mennä.

   Poista
 16. Ensin tuli tosiaan lunta, tänään satanut vettä kaatamalla. Piha lainehtii. Kumisaappaat tarvitaan jo postin hakuun. Ihan sama, kevät alkoi tänään kumminkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesi oliski parempi, sulattaas rouran pois. Ny siihe hetkehen o viälä matkaa.

   Poista
 17. Aika lailla lunta. Meillä sataa taas nyt kaikki vetenä. Sen verran paljon, että paikoin teillä lätäköt kasvaa, kun viemäreitä on jääss tai tukossa. Toivottavasti tulee taas ne mukavat keväiset säät myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääshän sitä taas tulla muutama lämmin päivä. Muttei lumi varmastikkaa kerkiä sulaa ku taas kylymenöö.

   Poista
 18. Tämä on aina yhtä tylsää kun uusi lumi sataa maahan. Meillä onneksi ehti jäät sulaa pohjalta, nyt kun vain nopeasti kuivattaisi että viitsisi oikein kunnolla aloitella hommia. Toivotaan tulevalle viikolle keväisempää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotahan, ja ohan ny luvattuki. Son mukavempaa bongata pihalla piippoja, ku kahalata lumihanges tähän aikahan keväästä.

   Poista
 19. Teille tulikin sitten oikein kasapäin lunta, me päästiin vähemmällä! Saisi jo hiukan lämmetä että alkaisi kunnolla piipottamaan! Scillat jo vähän yrittää!

  Voi miten kauniita narskuja ja tuoksu varmaan huumaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli! On täs ny luvas eres joku lämmin päivä. Niimpä, meilläki näkyy jo muutama piikki.
   Torella huumas! Oli pakko viärä pihalle.

   Poista
 20. Meillä ei koko talvena tuon enempää lunta ollut, vaikka sitä muutaman kerran satoikin. Ei sekään yhtään kiva ollut. Kasvit sentään tuntuivat kestäneen, vaikka niillä ei lunta suojana ollut. Kovat pakkasetkin puuttuivat.
  Tänään yritin pihalla olla, mutta hyytävä tuuli ajo sisälle. Tuli vilu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meillä liioo. Mä en enemmästä lumesta nii piittaa, mutta olis saanu sataa ennemmi ja pysyä maas koko talaven, sen mitä o satanu. Se vähä mitä ny näkyy, kasvit näyttää tosiaan selevinnehen.
   Tääläki tuuli koko päivän ja tuuloo viäläki, mutta olin aika palio pihalla. Talavihaalarit oli kylläki käytös.

   Poista
 21. Perjantain lumet oli vanhan lumen surma. Nyt on oikeasti haravointi-kevät. Meillä on enää lunta vaan lumikasoissa. Muualta on jo sulanut ja haravan jatkeena saa nyt ulkoilla -ihanaa!
  Cragford-narsku on suloinen ja tuoksuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää paikkansa, lumet sai kyyttiä. Meillä ei sentäs viälä haravoonti suju. Lunta on tai jäätä viälä paikoon ja märkyyttä.
   Suloone on ja tooosi tuaksuva, noli viätävä pihalle.

   Poista
 22. Olis kyllä nämäkin lumet saanu tulla jo jouluna. Takatalvi tuntuu aina kurjalta, kun on jo ehtiny päästä kevään makuun. Mutta narskut on kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii oliski. Mutta nämä lumet tuli nii märkinä, että alla olevat jääkki pehemes siinä paikas ja ny on jo osaksi sulanehekki.
   Narskut kukkiivat ny täyttähäkää.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...