lauantai 4. huhtikuuta 2020

Pitihän se ny arvata.....

.......että sitä lunta viälä tuloo.......

Ei oo torellista - LUNTA! 3.4.2020.
.....muttei olisi tarvinnu näi palio! Ohan se tiätysti parempi ny, ku kuukauren päästä.

Eileen aamulla oli pianoone sokki ku kattoo pihalle. Olin jo nii tottunu lumettomahan maisemahan. Linnuullekki tuli hätä. Mustarastahia ja peippojaki parveeli lintularon liäpehillä. Eipä niitoo näkynykkää koko talavena. Kävin heittelemäs pari kertaa päivän aikana auringonkukansiämeniä hangelle ja äkkiää ne katos parempihin nokkiihin.


Mutta unelma kukkivasta kesästä elää ja varsinki kukkivista köynnöskaarista. 
Tämä näky olis ollu niiin ihana enne joulua, muttei oikee ny meinaa jaksaa innostaa.


Tätei mailman meno hetkauta, ei koronat eikä lumisateet. Se nauttii yks päivä navetan klasilla auringonpaiteesta, ku pyäriin pihalla.


Meirän kollipoika. Sen kummempaa nimiä oo. Ikä rapiat kymmene vee. Aikoonansa vaan ilimestyy jostaki ja rupes kulukemahan mairoolla. On harmootaki jo turkis ja korvat on sen näkööset, että yhtehenottoja on ollu. On arvonsa tunteva. Jos naapurin nuari katti uskaltaa tulla navettahan yhtäaikaa, nii kyllä se saa liukkahan lähärön, vaikkei äkkiseltään uskoosi.

Onneksi tänään paistoo aurinko.
Aurinkoosta viikonlopun jatkua!

31 kommenttia:

 1. Voihan rähmä, siellä on tullut talvi, oikein kunnon lumipeite! Toivottavasti sulaa nopiaan pois. Kollipoika on aika suloinen repaleisine korvineen, oisiko joskus paleltuneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuli ja on erelleen. En tiärä, vai onko taistelujen tuaksinas kärsiny.

   Poista
 2. No jopas! Melkoinen muutos maisemassa. Tuskin lumi kuitenkaan pitkään pysyy. Arvonsa tunteva kolli selvästikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan hirviä! Täälon ollu nii kylymät yät, että lumet ei oo paliua karonnu. Kyllä :)

   Poista
 3. Täälläkin oli pari päivää niin nätin valkosta maisemaa. Jostain syystä en oikein innostunut kuvaamaan... Joulukuussa olisin ollut ihan fiiliksissä.

  VastaaPoista
 4. Voi kun ihana kollipoika ♥ Minustakin sen korvat näyttävät siltä, että saattavat olla paleltunet. Voi raasua. Onneksi nyt on hyvä koti.
  Huh, mutta jos yhtään lohduttaa, niin täällä hieraistiin silmiä saman näyn edessä muutama aamu sitten ja nyt lumi on tipotiessään. Pari päivää se vain kesti. Jospa sielläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ollakki, mutta korvat o muuttunu tuallaasiksi meirän aikana. Yleensä pakkaasilla se kömpiiki navettaha ja lähtöö taas reissuullensa leurommilla keliillä. Meillä taitaa lumet kestää pitempähän. No, alakuviikosta pitääs lämmetä kunnolla, josko lumet sais kyyttiä.

   Poista
 5. Eikö olekin melko masentava näky, kun aamulla maa on valkeana! Meilläkin se koettu, mutta onneksi päivän mittaan tilanne on aina normalisoitunut. Katti on tosiaan elämää nähneen näköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On! Nii jo kevätti. Lunta tuli nii paksu kerros, ettei se päivän aikana millää häviä. Ja yät on ollu nii kylymiä. Onse palio nähänykki :)

   Poista
 6. Ompas teille lunta tupsannu! Meilläkin on viitisen senttii. Kevät keikkuen tulevi, satas nyt kaikki ja ruppiis kunnon kevääks. Kunnon kolli teillä navettakissana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikee kunnolla! Näinhän käy tosiaan joka kevät, mutta aina son samallaane harmituksen paikka. Niino :)

   Poista
 7. Ohhoh, jopas tuli paljon lunta. Ihan olen samaa mieltä että ei tarvitse sataa lunta, se aika meni jo.
  Voi kollipoikaa. On reissuillaan rähjääntynyt. Mukava kun teille tuli asustamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei enää lunta, kiitos! Joo, ei oo enää mikää eilisen teeren poika :)

   Poista
 8. Voi valtava, miten paljon teille lunta tulikaan! Täälläkin ensin kova pakkanen ja sitten lumet kaupan päälle pisti miettimään, että nytkö ne kevään tuhot sitten tapahtui! Voi peippo pienet, kiirettä pitää niilläkin tänne pyrkiä. Mutta onneksi taas on luvassa lämpimiä päiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ei tullu mitää tuhoja. Harmittaas, jos niitä näi viimme tingas tulis. Peipot tais tankata hyvi, ku ei oo sen koomin näkyny. Jospa ne lämpööset kelit ny alakaas.

   Poista
 9. Meilläkin tuli ihan sakeanaan lunta. Onneksi osa on jo sulanut, eilen oli tosi kaunis aurinkoinen päivä. Ei tuota lunta tosiaankaan enää halua, vaikka upea masema sinulla tuossa kaarikuvassa!
  Kolit on isäntiä. Niin meidän Ellukin, on pitänyt komentoa jo 14 vuotta tällä mäellä. Nyt alkaa jo vanhuus vaivata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä eilee aurinko vaa pilikahteli, tänään on paistanu paremmi.
   Joo, kollit o kollia. Tämäki löntystää nykyysin jo aika rauhallisesti, mutta kyllä se viälä saalista saa.

   Poista
 10. Samanlaiseen valkoiseen ihmeeseen meillä herättiin perjantaiaamuna. Enemmän lunta, kuin koko talven aikana yhteensä. Vaan nyt on suurin osa sulanut ja loputkin lähtevät lähipäivinä, kun lämpöä on luvattu yli +10. Älä siis sure. Parempi luminen päivä nyt, kuin juhannusviikolla.
  Komea kolli, jolla on ilmeisesti ollut koettelemuksia elämässään. Hyvä, että saa teiltä leppoisat eläkepäivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillon ollu pari kertaa tämän verran lunta. Viälon melekee kaikki lumet jälijellä. Ny onki luvas muutama lämpööne päivä, josko lumet lähtis.
   Muutaman kerran o karvat pölissy.

   Poista
 11. Juu, tuollainen maisema ennen joulua olis ollut niin ihana:)

  VastaaPoista
 12. Lunta tuli tännekin reippaasti. Mustarastaita oli muuten meidänkin talipalloja verottamassa normi tinttien ja varpusten kaverina, ei niitä oo muuten näkyny.
  Teillä on oikein kunnon kolli siellä. Ylpeenä kantaa taisteluissa tulleita arpia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmääset mustarastahat taisin nähärä viikkua ennemmi. Kolome pariskuntaa täs pyärii. On, on. Myrskyystä on ollu.

   Poista
 13. Puuhastasi näyttää kauniilta lumisenakin - ja sieluni solmi näen jo ne kukkaköynnöksetkin kiipeilemässä...

  VastaaPoista
 14. Katu-uskottavan näköinen navetan valtias. Kauniit, valkoiset maisemat, mutta vähän väärään vuodenaikaan. Tosin parempi lumi nyt kuin toukokuussa. Meillekin on peipot ja mustarastaat jo saapuneet. Ihmeissäni kuuntelin eilen kahden peippokoiraan kilpalaulantaa jäätävässä tuulessa. Mustarastaat eivät ole vielä aloittaneet laulamista, peipot olivat tänä vuonna rohkeampia. Toivottavasti löytävät naapuruston lintulaudoilta vielä ruokaa. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muut jää viälä toistaaseksi toiseksi. Toivottavasti lumi o loppuviikosta sulanu. Varmasti jollaki naapurillon viälä ruakinta päällä, nii pääsöövät lumipäivien ylitte. Kiitos, samoon!

   Poista
 15. Upea luminen maisema, mutta ehkä se tosiaan tuli nyt hieman liian myöhään? Meilläkin lunta satoi viime viikon torstain ja pejantain välisenä yönä maan valkoiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei se enää jaksa innostaa. Teillä lumi tais karota samantiä. Meillon viäläki. Osa on jo sulanu, mutta yleesilime o viäläki valakoone.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...