maanantai 22. kesäkuuta 2020

Juhannuksen kuvia

Juhannus tuli ja meni, iliman mitää sen kummempia hössötyksiä. Arkista navettaa ja lisäksi pikkuusen jotaki puutarhajuttuja, niitä ilimanhan ei voi olla!


Kameran kans tuli kiärreltyä ja napattua muutama kuva. Pihalla o just ny nii kuuma, että malttaa istua hetken koneellaki. Alakuhun het tällääne sokeeraava unikkokuva. Näkymä o suaraa terassilta aroniapuskan alle. Vuasia yritin näitä nyppiä pois, mutta lopulta annoon periksi. Ei ne kauvaa kuki kuitenkaa ja ohan oranssi ny muutenki rantautunu tähän puutarhahan.


Seuraavaksi sitte perinteestä hempeyttä. Sammalleimun 'Candy Stripes', harmaakurijenpoloven ''Ballerina' ja kissanmintun 'Junior Walker' hempiää yhteiselua leimupenkis.


.......ja köynnöskuja, iliman kukkivia köynnöksiä. Ohan siälä piäniä alakuja, jos vaikka  elokuus olis jotaki näkyvempää.


Hanhikkipenkis kukkii antaumuksella hentoone nukkeakilleija. 


Näis on ytyä. Kaaripenkin reunas kukkiivat kaunokaaset ja 'Red Admiral' sammalleimu. Takimmaasena se perus sammalleimu 'Atropurpurea'???


Patjarikko on kukkinu jo tovin. 


Vallihauran kukintaa portahilta kuvattuna. Kohta pitää teherä perkausta.


Ny o lämpyä piisannu, sen perähänhän täs taannoon itkettihin. Välillon pitäny ottaa rennosti ja istuskella terassin kuarmalavasoffalla. Kysääsin keväällä anopilta, josko olis jotaki ylimäärääsiä, tarpeettomia mattoja. Löytyyhän niitä.......ja minkälaasia!  


Istuunosas on alla patja, selekänojas pelekät lavat, joita pehementää muutama tyyny. Mustat ja punervat tyynyt löytyyvät kotua, mutta siniset ja harmaat ompelin ohuista puuvillamatoosta. Kynnysmatonpätkästä tuli hyvä pöytäliina kuarmalavapöyrälle.


Soffalla o mukava istuskella ja ihimetellä mailman menua ja ihaalla samalla kersoolta saatua inkalilijaa. Sillekki pitää viälä ettiä fiksumpi purkki.

Loppuviikolle o luvattu ennätyshelteetä. 
Ottakaa rennosti!

12 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia, tuo patjarikkokuva ihastutti erityisesti, tosi tuuhea ja laaja kasvusto. Ballerina sopii hyvin tuon sammalleimun ja kissanmintun kanssa.
  Nukkeakileija on minulle ihan uusi tuttavuus, näyttää söpöltä.
  Nuo räsymatot sopivat tosi hyvin tuohon sohvaan päälisiksi, näyttää sopivan rennolta ja hauskalta!

  VastaaPoista
 2. Ballerina ja Candy Stripes ovat kuin luodut toisilleen. Minulla on samoja, mutta kumpikin omilla paikoillaan. Saattaa olla, että heidät paritetaan täälläkin.
  Sohvasta tuli kutsuva paikka, jossa helteelläkin taitaa olla mukava levähtää. Anopin räsymatot kruunaavat kokonaisuuden.

  VastaaPoista
 3. Minun patjarikko ei suostu kasvamaan noin tiiviisti. Tuo portailel vievä polku on ihana noin kun kasvit leviävät kulkuväylälle, en tiedä hennoisinko kitkeä ihan kaikkea pois. Sait hienot räsymatot ja tyynyjen värit sopii mattoihin täydellisesti.

  VastaaPoista
 4. Kauniita juhannuskuvia. Tuo köynnöskuja on kaunis samoin kuin pelloille avautuva näkymä.
  Kauniit räsymatot tosiaan ja niihin todella hyvin sointuvat tyynyt.
  Mukavaa viikon jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
 5. Tuo terassisi soffa on tavattoman kutsuva! Juuri oikea paikka helteellä selvästi. Ja miten unelmanihanat matot!!!
  En kyllä mennyt shokkiin ekasta kuvasta, minusta se oli aika ihana ;-)

  VastaaPoista
 6. Niin meni täälläkin juhannus ihan arkisen kaavan mukaan.
  Sievää kukintaa siellä, ihania nuo sun reunuskasvit.
  Mulle on jo liian kuuma, siunattu ilmalämpöpumppu kun oot olemassa.

  VastaaPoista
 7. Tulevina hellepäivinä onkin mukava sohvalle istahtaa. Räsymatoista tuli kiva verhoilu.

  VastaaPoista
 8. Meillä tuollainen oranssi idänunikko kukkii edellisen asukkaan jäljiltä muutaman metrin päässä tontin rajasta vattupusikon seassa. Sopivan kaukana kukkapenkeistäni :D Kyllä se köynnöskuja siitä vielä vihertyy. Täällä pari kärhöä huitelee jo päänkorkeudella ja muutama vasta varovaisesti kurkistelee maanrajasta. Kovin epätasaisesti lähtivät kasvuun, mutta onneksi melkein kaikki ovat kuitenikin hengissä. Kauniita maanpeittäjiä kaaripenkissä ja vallihaudassa. Terassi näyttää oikein kutsuvalta värikkkäiden tyynyjen ja mattojen ansiosta. Ja miten suloinen inkalilja! Pitkää ikää ja runsasta kukintaa hänelle! Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 9. Tulipa kaunis tuosta köynnöskaarikujasta. Ja aivan varmasti siellä kukkii kohta kärhötkin. Huh hellettä, mutta ei valiteta. Loppuu ne viimeistään syyskuussa... Ja sohva on juuri sopiva varjopaikka hellekelin löhöilyyn.

  VastaaPoista
 10. Kauniisti kukkii kaikki siellä. Mitenkä ootta vettä suanu! En kyllä näistä helteistä tykkee, onneks viilempee on luvassa. Sohffa on kyllä kutsuva, kauniit matot on anopilla ollu ja passelit soffalle!

  VastaaPoista
 11. Tosi kauniita näkymiä puutarhastanne! Tuo köynnöskuja on kyllä hieno. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 12. Juhannussäät olivat kyllä uskomattomat! Neidin synttärikahvit juotiin silloin terassilla ja hikeä taisi pukata jokaisella:)
  Tietyille kasveille tulee lopulta annettua perikuo, kun niin kovasti haluavat kasvaa missä itse tahtovat. Mää nykein alkuun puna-ailakit kukkapenkistä, mutta olen antanut periksi ja tykkään oikeastaan kun niitä putkahtelee sieltä täältä:)

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...