perjantai 13. maaliskuuta 2020

Terassin uuret kalut - soffa ja hyllyköt

Olin jo vuasia haaveellu terassin uuristamisesta. Meillä oli  puine pöytäryhymä, mille enoo mitää hualtotoimenpiteetä teheny. Ja sen son näköönenki. Siinä son ollu kesät talavet. Seinänviäres oli keittiöstä vanha puine penkki. Mikä oli raivostuttavan lyhyt ja kapia päivänokosia ajatellen. Olis siihe ny joskus voinu ittensä oikaasta.

Portahien viäres oli petooniverkosta tehty hyllykkö, mikä helähti tooosi ärsyttävästi laurootukselle astuttaes. Laurootusku tuas kohtaa pikkuusen notkahtaa. Viimme huhtikuus päätin, ku isäntäkää ei vastahan pannu, teherä terassille uuret kalut, rennommat, meille sopivemmat, kauvan haaveelemistani kuarmalavoosta.  Kaksinhan me täälä pääasias pätsäthän.


Nostin portahien viärehen kaks kuarmalavaa vastakkain hyllyköksi ja päälle kaks 40x40cm petoonilaattaa. Tuli tukeva ja siihe o kiva laskia käsistänsä jotaki. Soffan muarostaa nelijä kuarmalavaa, kaks päällekkäin ja kaks peräkkäin. Nämon niitä eurolavoja, mitooltansa 80x120cm. Nykyysin o vaikka minkämittaasia lavoja. Non useemmiten köykääsempiäki. Osa lavoosta oli kotua, osan ostin muutamalla eurolla maataloustarvikeliikkeestä.

Vintiltä toin ylimäärääsen patjan. Tällääsellä tyylillä mentihin syränkesä. Hyvä tuli, tuli testattuaki, ku makasin tuas reporankana pariviikkua kestänehen mahataurin kouris. Ku tuli vilipoosemmat kelit vaihroon viltin täkkihin. Ongelmana tuas oli nojaamine karhiaa tiiliseinää vaste. 


Tein siihe selekänojan, niistä köykääsemmistä lavoosta. Tuasta tuli paremmin istuttava. 


Syvyys pikkuusen kapeni, muttei liikaa. 

Patjasta piti ottaa pala pois.


Pilikoon reunasta otetun kaistalehen patjan päähän.  Päällisenä toimii hyvin joustofroteene muatohon ommeltu aluslakana. Eihän tämä ny kenenkää sisustajan silimiä hivele, ku ei munkaa, mutta tämä  ratkaasu löytyy kotua. Haluaasisin siihe räsymaton, muttei niitä silloon löyrä ku tarttis.


Syksyllä jatkoon hyllyköören tuunausta. Näytin lavoolle sahaa. Vertaa II-kuvahan.


Sahasin vesivaneerista sopivan kokooset palat. Rakenne antaa hyllykölle tukevuutta. Ei mee hylly kasahan, vaikka siihe nojaa koko painollansa. Ylähyllylle löyrin just sopivan kokoosen pelliastian roskikseksi.


Soffan pualelta sahasin poikki pari lautaa. Siihe muarostuu kiva sivupöytä tärkeelle tavaroolle.


Toisehen päähän jäi puusaavin ja soffan välihi justihin sopiva väli matalalle hyllykkö/apupöyrälle. Sahasin taas eurolavat ja vesivaneerin sopiviihin mittoohin ja päälle 30x30cm petoonilaatat.


Viälä pitää senänviärehen sahata yks petoonilaatta. Alootin kyllä sahauksen, mutta laikka kuluu liian piäneksi, joten son viäläki vaihees. Tänä kesänä meinaan käsitellä lavat mustanruskialla puuölijyllä ja kattella paremman näköösiä sisustusratkaasuja. Tuaho matalammalle pualelle pitää ainaki ettiä korkiempi tyyny, ettei pää kolahra laatan reunahan. Ookko käyttäny kuarmalavoja sisustusratkaasuus? Niitähän o viimmevuasien aikana näkyny enemmänki.

Rentua viikonloppua!

34 kommenttia:

 1. Upeeta tuli, kyllä tuossa kelpaa köllöttää ja seurata kärpästen lentoa tai kissan menoa puutarhassa. Meidän terassi on niin turhan niukasti tehty ettei kannata edes haaveilla sen muotoilusta. Kaks tuolia, pikkupöytä kahvikupeille. Mutta järvi on lähellä ja sieltä löytyy rantaterassia vaikka sorsa-armeijalle. Terkut Pohjanmaalle Etelä-Ruottista, entiseltä pietarsaarelaiselta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kärpääsiä meillä ainaki piisaa :) Joo, tällääne ratkaasu ei piänehen tilahan maharu. Rantaterassi kuulostaa ihanalle! Oi, kiitos! Teillä taitaa jo olla kevät täyres vauhris.

   Poista
 2. Hyvän lepoalueen oot askarrellut. Kuormalavat on just sopivia tuohon käyttöön. Mulla ei ole, mutta naapureilla on. Mun teraasit on niin pieniä, ettei taida sopia noin isot lavat. Mutta pihallahan olis tilaa.
  Kuormalavoja on ollut vain kompostikehikoksi, mutta kaapelikeloja mulla on muutama käytössä pöytinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuarmalavat o just sopivan rouheeta meille. Puutarhahanki lavoosta o moneksi, kompostikehikooksiki.

   Poista
 3. Tuli täydellinen nokosten ottamiseen ja muuhunkin oleiluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, toivottavasti palttaas ens kesänä eres hetkeksi pysähtyä huilaamahan.

   Poista
 4. No just kyllä sinulta syntyy. Kiva ratkasu ja päikkäripaikka. Meillä on kyllä kuormalavoja mutta niistä tulee komposti. Sinussa on kyllä vähän arkkitehdin vikaa. 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä tuli kivan suajaane pesä :) Kompostin oon mäki nuasta teheny. Non käteviä siihenki tarkootuksehen.

   Poista
 5. Hyvää ja toimivaa kierrätystä - lisäksi näyttää hauskalle! Räsymatto varmasti sopisikin tyyliin oikein hyvin. Onnittelut taas luovuudesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon tuaho vallan tyytyvääne. Selekänojan ansiosta sopii hyvi sekä istumisehen että huilaamisehen. Räsymatto jatkaas hyvin rentua linijaa. Kiitos :)

   Poista
 6. Olet kyllä mestarituunaaja! Mihin tahansa ryhdyt, siitä syntyy kätevää ja kaunista. Aina ei tarvitse lähteä kauppaan uutta ostamaan, kun on tuollainen luovuustaikuri. Sohva houkuttelee kellahtamaan kirjan kanssa makuulle tai kahvikupilliselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kuule kaikki onnistu hetikää :) Omistaki nurkista voi löytyä vaikka mitä käyttökelepoosta, ainaki, jos o vähääkää hamsterin vikaa. Siitä tuli kiva taukopaikka. Josko taukoja tulis ny pirettyäki.

   Poista
 7. Tulipa hienoa! Tosi hyvännäköiset hyllyköt ja näppärät lokerot sahailit niihin. Loistoidea tuo sivupöytä. Olet sinä vaan taitava. Kyllä tuohon sohvalle passaa köllähtää vaikka lukemaan ja nauttimaan virkistävää juomaa. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyllyköt muatoontuuvat teheres. Soffaosa oli het selevää pässinlihaa :) On siihe mukava ittensä välillä oikaasta.

   Poista
 8. Lokoisan näköinen lepopaikka! Erityisesti tuo korkeampi hyllykkö rappusen vierellä on kekseliäästi toteutettu, laskutaso kahvikupille ja kaikki viimeisen päälle mietitty. Näppärää! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuaho kaffikupinpaikkahan oon erityysen tyytyvääne. Se syntyy tarpeesehen.

   Poista
 9. Hieno ja mukavan rento paikka. Jos kylään tulisin niin tuohon tekisi mieli heti heittäytyä pötkölleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä otettihin viimme kesänä jo mooonet rennot hetket. Tervetulua :)

   Poista
 10. Noita kuormalavoja olen nähnyt käytettävän sisustuksessa. Niistähän saa vaikka mitä! Sinäkin olet sen oivaltanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Non tosi monikäyttöösiä. Viälä monta ajatusta orottaa tekijäänsä.

   Poista
 11. Olet sinä vaan kätevä mimmi. Noista tuli tosi kivat ja käytännölliset. Eipä ole tullut käytettyä kuormalavoja, nuoret ovat vieneet omiin tarpeisiinsa.

  VastaaPoista
 12. Kivat toteutukset. Olet kätevä käsistäsi. 😊👍

  VastaaPoista
 13. Näyttää kyllä hienolta! Niin oot kätevä emäntä ♥

  VastaaPoista
 14. Kyllä kannatti!
  Se on ihanaa, jos puutarhasta löytyy paikka päivänokosille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos siinä kerkiääs tulevaasuures enemmä loikoolla.

   Poista
 15. Kylläpä tuli kiva kokonaisuus! Ehdottomasti hankit tuohon räsymaton (tai mattoja), sopisi tosi hyvin! En ole tehnyt mitään kuormalavoista, vaikka monenlaista niistä on muut kyllä keksineet tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Eiköhän jostaki tuu sopiva räsymatto vastahan. Se jatkaas hyvin lavojen rouhiaa tyyliä. Yllättävän moneksi kuarmalavat taipuu.

   Poista
 16. Siulta ei ideat lopu! Mukava on köllähtee tuolle sängylle! Nuo hyllytkin on mitä mainiointa ja mikähän on tuon puukorvon tarina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikee jo orotan lämpöösempiä ilimoja. Hyllyt tuntuuvat toimivan aika hyvi. Tuasta puusaavista pitää haastatella isännän äiteetä, jos se tiätääs siitä jotaki.

   Poista
 17. Sama minulle tuli mieleen, että olet todella kätevä emäntä. Ideoita minullakin olisi mutta en osaa toteuttaa niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kokeele vaan ireooren toteuttamista. Useen tyä tekijäänsä neuvoo. Harvoon mullakaa mikää tyä toteutuu alakuperääsen suunnitelman mukahan.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...