lauantai 6. kesäkuuta 2020

Sateen jäläkihin

Pirahutti nua 15mm vettä, pitkästä aikaa. Rupes olemahanki jo turhan kuivaa. Oli kiva istua terassilla ja kattua peltoaukian poikki, ku harmaa sarerintama lähestyy. Tuli vaan äkkilähtö sisälle, ku rupes kastumahan. Tuuli sevverran lujaa, että pirskotti vettä peräseinähän asti. Jyrähtiki muutaman kerran, nii että piti nypätä koneski varmuuren vuaksi pois seinästä. 


Sateen jäläkihin rupes paistamahan aurinko ja se osuuki taas nii sopivasti muutamiihin kaaripenkin kukkijoohin, kuten näihin  jo monena vuatena kukkineesihin Holland Chic-tulppuuhin.


Yksinääne Blue Diamond-tulppuki sai valohoitua.


Niinku tämä sekootuspussin tuatoski.


Siältä se valo tuli, kuusiympyrän takaa.


Tältä näytti viälä sisälle tulles, klasin läpitte kuvattuna.

Nii-i, taas o viikko viärähtäny ja illat venyy pihahommis liki pualille öille. Ei silloon enää oikee voi koneelle istua, ku pitää päästä aamulla ylähä. Ja päivällä ei malta. Säätiarootus tuloo kyllä tsekattua ja  pikaasesti Ilttiksen suurimmat otsikot. 
Kaikki erellisen postauksen pötit oon saanu täytettyä, liki kaikki taimet oon istuttanu jo johonki.  Vintti o tyhyjä! Kanttauksenki oon aloottanu ja muutaman muunki homman saanu teheryksi. Kyllä tämä tästä. Ja uusia kukkia ilimestyy joka päivä. Voi tätä kesän ihanuutta! Lämpyäki o piisannu, liki liiaksi asti.

Ihanaa viikonlopun jatkua!

17 kommenttia:

 1. Kyllä kesän tulo on ihanaa 😊 vehmaus lisääntyy ja kukkaa pukkaa kuten sanoit. Sade teki todella hyvää kasveille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onse. Kyllä viheriää maisemaa, piänillä färipilakuulla höystettynä, katteloo palio ennemmi ku valakoosta tai mustaa. Sare tuli torellaki kreivin aikahan. Mones kasvis jo rupes kuivuus näkymähän. Ja saa pellokki kaipaamaansa vettä.

   Poista
 2. Tutulta kuulostaa päivän ohjelmasi. Meillä on satanut vain puolet tuosta, mutta tarpeeseen on tullut. Ihana kuvat, ah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Son nii petollista, ku o nii valoosaa yämyähälle. Ei hoksaa iltaasin kuinka kello käy. Yän aikana oli tullu viälä viis milliä lisää, joten saldo o ny 20mm. Kiitos :)

   Poista
 3. Täällä on tullut vettä lähes sama määrä, kyllä teki hyvää puutarhalle. Tänään alkaa arboretumin kitkentä ja kanttaus, tuskin valmistuu yhdessä päivässä mutta onpahan aloitettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että tuli eres tua määrä. Isäntä o tutkaallu pitkäaikaasia ennustehia, eikä saretta oo näköpiiris pitkähän aikahan. Sateen jäläkihin lähtööki rikkaruahot hyvi. Siinonki isoo operaatio.

   Poista
 4. Kivoja kuvia. Meillä tuli myöskin vettä todella kovaa, mittaria ei ole mutta tuuli myös ihan mahdottomasti että pelättiin joko taas joku kuusi kaatuu 😰. Mutta sitten lensikin meidän puukeinu terassilta maahan ❓ ja se ei ole mikään rinpula, maahan on matkaa toista metriä. Olisikohan kattokangas toiminut purjeena. Menihän siinä yksi katosta pitävä puu katki ja kangaskin vähän rikkoutui 😣 No "elämä on" . Onneksi tuin isommat pionit nyt ostin tukia lisää pitää jatkaa niiden tuentaa ja kitkentä hommia minäkin 🤗 Hyvää sunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, voi! No, huanomminki olis voinu käyrä. Meillä tuuloo ny kovempaa ku eilee, n.13 bofoorttia. Ihime, jos mitää vaurioota tuu. Sähköt äsköö vähä räpsyy. Laitoon kännykät het latauksehen, varmuuren vuaksi. Rikkaruahot lähtis märiästä maasta ny hyvin irti, mutta kattoo ny, viittiikö tuahon myräkkähän mennä. Äsköökki oli silimät täynnä roskia, ku kävin takatarhalla. Ohan tällääses korkias tuvas se hyäty, että aina löytyy joku tuulettomampiki sivu. Kiitos, samoon:)

   Poista
 5. Kaunista! ja ihan valo kuvissa!

  VastaaPoista
 6. Täällä tuuli illalla - viime yönä niin, että sähköt katkeili ja paviljongin kangaskatto repesi, mutta sadetta tuli 2mm (mittarin roskat mukaan lukien) :( Aiemmin tuli vain 5-6mm. Tuosta kuvan klasin läpi katottuna sulla on kanttaushommat hyvällä mallilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts! Harmittavia tuallaaset vahingot. Taitaa se tuuli olla ny täälä. Ihan myrskylukemia vetelöö. Kanttaukset o jo paremmalla pualella. Tais olla tua kaaripenkin sisäsivu ensimmäästen kantattujen joukos. Oon teheny aina jonku pätkän joka päivä. Hitahasti mutta varmasti :)

   Poista
 7. Dramaattisen kaunis valo kukkasissa. Hienoa, että sait tallennettua kameralla.
  Meillä satoi perjantain aamuyöstä eilisen iltapäivään. Alkuun sade oli mukavan rauhallista ropinaa, mutta eilen se tuli myrskytuulen saattamana vaakatasossa. Ihan kaikki kastui ja piha on täynnä vaahteran lehtiä ja irronneita syreeninkukkia. Vaan tarpeeseen tuli joka pisara. Nyt on entistä rehevämpää.
  Hyvin on kanttauksesi jo alkaneet, kuvasta päätellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus valo osuu kohorillensa. Kuivaa oli. Onneksi satoo, vaikka olis rauhallisempi tahtiki riittäny. Oi, teillä kukkiivat jo syreenikki! Kyllä ne kanttaukset siitä etenöövät. Tänään tuli taas pala :)

   Poista
 8. Kaksipäiväinen sade teki todella hyvää niin luonnolle, kuin puutarhallekin. Tuntuu, että kasvitkin ovat venyneet pituutta monta senttiä.
  Puutarhassa kuluu nyt kaikki aika. Hyvä kun ruokailemassa malttaa käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä saret antaa kasviille kunnon enerkiapiikin. Niin totta :)

   Poista
 9. Sadetta jo kovasti kaivattiinkin! Ja ihanasti taas sateen jälkeen paistaa aurinko, niinkuin kuvistasikin voi päätellä. Ei tosiaan mmeinaa perässä ehtiä, kun kasvuvauhti on niin kova!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...