sunnuntai 14. kesäkuuta 2020

Kaks keltaasta karkkia ja muita namuja

On ihan pakko laittaa kuvia näistä keltaasista, vaikka niiren kukinta o mennykki jo ohitte. Muttaku molemmat oli uusia kukkijoota täs pihas ja mä niin orotin niiren kukintaa. O vaan ollu nii täpinää, että enoo muka keriinny koneelle. 


Ai, ettäkö oikee keltaasia kukkia hehkutan.....mutta näiton ihan pakko. On nämä mettätuluppaanit vaan nii ihania. 


Molin ihan varma, ettei ne olisi kestäny talavia, niiren päällä ku ei ollu lunta liki koko talavena. Tulivatpa vaan nii myähää. 

Keltaaset metsätulppaanit - Tulipa sylvestris, kuusiympyräs 1.6.2020.
Ihanat auringot, mikkä ostin syksyllä sipulialesta. Syksyllä istutan niitä lisää, jos sipulia rookaan.

Tilanne 28.5
Toiset keltaaset antoovat niin ikään orotuttaa ittiänsä. Kasvattivat ensin tällääsen kummalliset lehtipehkot.....

30.5
......mutta kyllä niihin kukkaki tuli........

Bukharan kurjenmiekka - Iris bucharica 
....tai kukkia,  lopuksi aika montaki. Yhtehen vartehen tuli aina monta kukkaa. Orotin näiren kukkivan samoohin aikoohin ku muukki kevätkurijenmiakakki kukkiivat, mutta näillon näköjään ihan eri tahti.

6.6.2020
Ihania, kannatti orottaa.


Tämä jumaltenkukka o jo useeta vuasia vanha....


......mutta tämä valakoone jumaltenkukka on ollu mulla vasta vuaren.


Kualanpiooniki o kohta kukkansa kukkinu. Sen loisto o pikaasesti näillä keliillä ohitte.


Oletin narsissivuakon kärsinehen talavesta, ku oli nii surkian näkööne, mutta kyllä se siitä virkos ja kukinta on entisehen tapahan loistokasta.


Meinas mennä kokonansa ohitte, koko himalajanjalakaleheren kukinta, mutta hoksasimpahan kuitenki.


Levisiaki kukkii koko voimallansa. Onneksi siämentaimet o sitkeetä. Ostetut emokasvit heittäävät  pyyhkehen kehähän het ensimmääsenä talavena.


Penkit o pelemahtanu. Yhtäkkiää musta multa lakkaa näkymästä. Tekispä samaa nua mun kaarten köynnökset, muttaku näyttäävät vaa jurovan. Viälon pitkä matka kukkivihin köynnöskaarihin. No, josei tänä kesänä, nii seuraavana...tai sitäseuraavana......

Ny tarkenoo!

14 kommenttia:

 1. No nyt varmistui, on se mysteeripionini kuolanpioni, on vain niin erinäköinen kuin pihan virallinen kuolanpioni. Upea narsissivuokkopehko, omani on tuohon verrattuna onneton rimpula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, jos sait tunnistusapua. Kyllä se tänäki kesänä kukkii hianosti, vaikka alaku näyttiki surkialta. Toivottavasti sunki oma rupiaa kasvamahan kunnolla.

   Poista
 2. Hienoja erikoisuuksia ja harvinaisempia kasveja olet saanut kukkimaan ja talvehtimaan! metsätulppaanit ovat tosiaan kauniita, samoin ihastuin narsissivuokkoosi. Vuorijumaltenkukkaa minulla ei ole lainkaan, eikä lewisiaakaan. Himalajanjalkalehden hankin viime kesänä, mutta katsoessani sinun kuvaasi mietin, olenkohan istuttanut sen liian vajoiseen paikkaan? Köynnöskaaret odottavat täälläkin täyttymistään:) Mukavaa juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä suurin osa on ollu jo muutamia vuasia. Himalajanjalakalehtehen osuu aamuaurinko ja aika myähäänen ilta-aurinko. Pahimman paahteen torppaa kuusi, männyt ja tupa. Tuntuu, ettei kaarikasvit kasva yhtää, vai onko vaan liian malttamaton. Kiitos, samoon!

   Poista
 3. Metsätulppaanit ovat upeita. Istutin niitä syyshortensioiden tyvelle ja se oli viisas veto. Syyshortensiat ovat keväällä pitkään paljaita ja metsätulppaanit pääsivät loistamaan. Pensaiden ympärillä olleiden verkkojen vuoksi säästyivät myös peurojen ja jänisten kitaan joutumiselta.
  Vau, miten mahtava narsissivuokkopehko. Se pitääkin lisätä hankintalistalle. Lewisiaa olen joskus istuttanut, mutta enimmillään ovat selvinneet kahden talven yli.
  Kyllä ne köynnöskaaret täyttyvät. Tänä kesänä tuntuu, että kaikki on yhtäkkiä tupaten täynnä, vaikka aiemmin on tuntunut, ettei mikään täyty koskaan. vuosi sitten kasvatin siemenistä etelänruusuruohoa ja niitä kukkikin muutama kappale. Yllättäen nyt penkki pullottaa pitkiä ruusuruohoja.
  Onko tuo kuvan runkotuija itse leikattu vai runkotuijana ostettu? Kivasti sillä on korkeutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla onnistuu hyvin mettätulppujen istutuspaikka. Olis pitäny enemmä hyysätä nuata köynnöksiä, mutta näillä mennähän ny. Toivottavasti eres pikkuusen venyysivät. Kiva ruusuruahoyllätys.
   Sei oo runkotuija vaan runkokataja. Isäntä sen aikoonansa kaivoo mulle joltaki ojanpiantarehelta ja pakkohan soli istuttaa, vaikka tilausta sillei oikee ollu. Se rupes levenemähän turhan palio, joten karsiin kaikki alaoksat pois ja rupesin muatoolemahan latvasta pyäriää.

   Poista
 4. Voi, miten monta upeaa kuvaa hienoista kukkijoista! Hyvältä näyttää :).

  VastaaPoista
 5. Loistokkaita kevätkukkijoita ja nyt kun kesä alkoi,voit odottaa niitä kesäkukkijoita ja köynnöksetkin lämmön myötä lähtevät kasvuun.Mukavaa kesäaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kukkiivat myähääsemmäkki. Ny kyllä tarkenoo, mutta sataa sais välillä, ettei kaikki näänny. Kiitos, samoon!

   Poista
 6. Nyt tarkenoo todellakin! Olen joutunut kukkia jo kastelemaan, kun säälitti niiden olo paahteessa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torellaki!!! Mullon saanu vettä vaan tänä keväänä istutetut ja siirretyt. Pitääs kyllä, kastella muitaki, mutten viälä oo siihe rumpahan ruvennu.

   Poista
 7. Ihania aarteita sinulla! Narsissivuokko pitänee lisätä ostoslistalle, on niin hienon näköinen. Onko sinulla ollut alunperin useampia levisioita vai ovatko kaikki siementaimet lähteneet kasvuun yhdestä yksilöstä? Minulla on sama levisia ollut kolme vuotta eikä ole tullut yhden yhtä siementaimea ja minä kun haluaisin niitä paljon lisää. Vai pitäisiköhän kerätä siemenet talteen ja kylvää ne ruukkuun? Kivikkorinteen kuivuudessa ei välttämättä ole parhaat olosuhteet niiden itämiseen... Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Montaki oon aikoonansa ostanu, mutta ne aina kualeentuu. Onneksi rupes siämentaimia nousemahan ja non kyllä koriasti kukkinu vuaresta toisehen. Kumma, ettei yhtää siämentainta oo. Ookko harannu ne pois päiviltä. Nii mulle useen käy. Kivikkorinne taitaa pelastaa sun levisian talavimärkyyreltä, ku o jo nuanki monta vuatta pysyny hengis. Kiitos, samoon :)

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...