sunnuntai 7. kesäkuuta 2020

Ennen saretta - esikkopoloku

Kattoon eileen aamulla, että iltapäivällä pitääs sataa. Hm....mitähän sitä ennen kerkiääs teherä. Jos jakaas ja istuttaas esikoota. Seki on ollu ajatuksis jo jonku aikaa, eiku töpinäksi vaa.


Tämä taimihulinoolta ostettu esikko sai jäärä paikallensa.


Muuten tilanne ei ollu mitenkää mairitteleva. Kanttaamiset oli tekemätä, osa kivistä oli vinksinvonksin ja pinkkien esikkojen mullat painunu kuapalle. Välistä oli karonnu keltaane kevätesikko.


Siihe välihin istutin pari uutta, tumman pinkiä loistoesikkua.


Kivien suaristamisen, kanttaamisen ja virolaasten pinkkien esikooren jakamisen jäläkihin näytti ihan siistiltä.


Jaoon poluun toisenki reunan violetit, kolomiopenkin luhtaesikokki. Tämä kuva on otettu jo muutama viikko sitte.


Siirrin esikkojen tiältä gröönlanninhanhikit taaemmas, lisäsin multaa ja kanttasin. 


......Siitähän tuli esikkopoloku, ku molemmilla pualillon pitkä rivi esikoota. Toivottavasti kukkiis ens keväänä koriasti reunustaen polokua. Ja sain muute valamihiksi just enne saretta.

Tänään tuuli iha maharottomasti. Ihan eri tunnelma, ku eilisis (erell.postaus) kuvis. Kävin kuitenki taas  pikkuusen kanttaamas. Jatkoon eteheppäi tuan kuvan yläreunahan, ku siinoli suht tuuleton paikka. Kyllä puutarha tästä pikkuhilijaa siistiytyy.

Mukavaa viikon alakua!

31 kommenttia:

 1. Ihana esikkopolku!
  Täällä oli se kova tuuli eilen illalla ja yöllä. Ihan mahdotonta, mutta onneksi ei muuta hajonnut kuin portista irtosi haka, tuuli pakotti sen auki. Teillä päin taisi olla pahemmat boforit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tääloli aika tuulista. Ihime, ettei mitää vakavaa tapahtunu.olin varma, että puarista lähtöö pellikatto, mutta onneksi ei.

   Poista
 2. Hienoja esikkoja ja kyllä tuo kanttaus saa ihmeitä aikaan. Pitäisi itsekin kaivaa kanttausrauta taas varastosta. Toivottavasti esikot viihtyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanttaus o tehokas hämäyskeino. Kaikki luuloo, että loppuki o siistiä :) Käytä lapiua, son aina esis ja käsis.

   Poista
 3. Kiva, esikkopolku, ja kyllä siistiminen kannattaa, niin hienosti reunuksen ilme muuttui! Nyt voisi tälläkin suunnalla jakaa esikkopuskia, kun kukinta on jo lopussa. Violetti esikko on todella kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän hyvin jaetut esikot o kestäny nämä helteet. Kanttaamine kannattaa aina.

   Poista
 4. Hienosti kantattu! Sade tekikin hyvää kaikille kasveille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvit pöhähtivät silimis. Ny olis uuren sateen aika.

   Poista
 5. Kanttaus antaa aina niin siistin lopputuloksen. Ihana esikkorypäs ensimmäisessä kuvassa ja kauniin värinen tuo loistoesikko.
  Mukavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä :) Son pörhistyny kivasti. Ens vuanna sitäki vois jakaa. Mukavaa viikkua!

   Poista
 6. Ihanat kanttaukset, minulla on tällä hetkellä kitkentää rinteissä tosi paljon joten kanttaukset on jäänyt. Se mitä minulla nyt yleensä on kanttauksia. Perennojen jakoa en myöskään ole ehtinyt tehdä mutta pitää minunkin jotain istutuksia tehdä. Ihania esikkoja ja siitä tulee tosi ihana esikkopolku. Nyt olisi blogissani perennoja arvonnassa jos kiinnostaa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitkentää saa teheräkki koko kesän, mutta alakukesän ahkeruus vähentää loppukesän töitä. Toivottavasti esikot kestää tämän kuivan ja helteesen aijan. Arvonnathan kiinnostaa aina ja kävinki jo osallistumas.

   Poista
 7. Esikkopolusta tuli tosi hyvä, kyllä kanttaus tekee ihmeitä. Siinä oikeasti näkee lopulta työn tuloksen, kun vain jaksaa tehdä. Minun pitäisi lisätä esikoita, ne ovat niin kauniita.
  Aamulla paistoi aurinko, mutta nyt alkaa sadella. Pitää ruveta välillä leivän tekoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanttauksen ku jaksaas teherä muutaman kerran kesäs, nii olis siisti ilime koko aijan. Suurin osa esikoosta o yllättävän helappoja, josei tappotalaven tuhoja lasketa.

   Poista
 8. Kyllä kanttaus ja muu siistiminen saa ihmeitä aikaan! Tulee ihan mahtava polku, kun kaikki kukkii. Mulla on esikot hävinny kaikki, mikähän siinäkin on.
  Hirveesti olis vielä töitä. Jotenkin hassua, ensin odottaa milloin pääsee kevät töihin ja sitten yhtäkkiä kesä on päällänsä ja tuntuu ettei ehtinyt tehä mitään ja nyt se on myöhästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Josei mitää muuta hommaa oo, aina voi kantata :) Talavimärkyys o pahasta. Mulla o melekee kaikki esikot istutusten reunoolla. Ei mullakaa kaikki menesty ja taas oon ostanu yhyren arkajalaan.....tai pari :) Tismalleen nua :D

   Poista
 9. Hieno polku ja kauniit esikot! Kanttaaminen saa ihmeitä aikaan, pitäisi harrastaa sitä itsekin enemmän. Kauniisti osui edellisessä postauksessa auringonvalo kukkiin. Meillä on satanut pääasiassa öisin (kuinka onkaan sattunut niin hyvin!). Vähän enemmän kyllä olisin vettä toivonut, mutta oli sentään tyhjää parempi. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanttaamisen tuloksen näköö het, siksi son antoosta, vaikkei kivaa ookkaa. Ootta tainnu saara vettä ny jäläkihin enemmä. Mukavaa viikkua!

   Poista
 10. Kanttaaminen kaunistaa nopeasti ympäristön. Hienot esikot. Minulla meni luhtaesikko keväällä, pienet alut tuli ja sitten yhtäkkiä kuitui pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Mullaki luhtaesikot nuupottaa auringonpaistees het. Pitääs olla varijoosemmas paikas. Onneksi tuahon ei aurinko koko päivää paista, tuloo tuvan varijo apuhun.

   Poista
 11. Kaunis esikkopolku. Eikö ole jännä, mien sitä tuskailee tekemättömien töiden kanssa. Sitten töihin tartuttuaan valmista ja siistiä tulee melko nopeasti ja odotettua vähemmällä vaivalla. Innostavaa katsella tuollaisia ennen ja jälkeen kuvia. Kannatti käyttää hetki ennen sadetta, joka varmasti vielä vauhditti jaettujen esikoiden juurtumista.
  Pahimmat tuulimyräkät taisivat osua teidän suunnalle. Lauantaina täälläkin satoi kovan tuulen vuoksi vaakatasossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) useemmiten näino. Moon parahimmillani pikkuuses kiiruhus. Vitkuttelulle ei oo aikaa. Esikot o viälä kaikki elos. Luhtaesikoolle oon antanu vettä muutaman kerran, virolaset o pärijänny omillaan. Aika hurijalta tuntuu, mutta onneksi vältyttihin vahingoolta.

   Poista
 12. Siistii jäläkii oot tehny. Kauniita on esikkosi ja pitkä rivi on hieno. Mikähän on tuo heinä kuuvennessa kuvassa, heiniä miunkin miel tekis. Kovasti tuul meilläkin sunnuntaina. Ja nyt on satanu monena päivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemmän on enemmän :) Heinä on koristekastikka 'Overdam'. Suasittelen! Monen päivän saret o tehokasta, jos sataa maltilla, eikä vaakatasos.

   Poista
 13. Kanttaaminen tekee penkeistä huippu siistejä. Kaipa itsekin pitää siihen ruveta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin teköö. Kanttaaminen kannattaa aina, vaikkei nii mukavaa ookkaa.

   Poista
 14. Tosi kaunis esikkopolku, siisti ja huoliteltu lopputulos! Ihania kesäpäiviä!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...