maanantai 28. joulukuuta 2020

Joulunaika

 Ohi on, rauhallisin joulunaika ikinä. 

Lähinnä kotona oleellen.....

........syären ja kynttilöötä poltellen. 

Vaihroon kuihtunehen pinkin joulutähären valakoosehen jouluruusuhun.

Luntaki tuli, just sopivasti jouluksi. 

Tapanina oli viälä kiva pikkupakkaane mutta pyhänä oli järkyttävä lumimyräkkä. 

Vaikka tänään viälä tuuli reippahasti, oli mukava teherä kävelylenkki. Päivä oli valoosa, koska aurinko näyttäytyy pitkästä aikaa.

                          
Ja niinhän siinä sitte kävi, ettei ainuttakaa amarylliksen kukkaa ollu joulunpyhinä auki. Molemmista färiistä kerkes ensimmääne kukinta mennä ohitte ja seuraava alootti eilee. Valakoosen varren jouruun leikkaamahan maliakkohon, ku keikkas jouluruusun päälle. Koria son näinki.

Mukavia välipäiviä!

12 kommenttia:

 1. Ihana auringonpilkistys. Joskus kukat eivät kuki juuri silloin kun pitäisi, vaikka mitä yrittäisi. Pitää sitten vain hankkia useampia eri kasvun vaiheissa olevia kukkia, jotta edes joku kukkisi oikeaan aikaan :D Mukavia vuoden viimmeisiä päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piristi kummasti. Oletin, että eres yks kukka olis auki, muttaku ei, nii ei. Kiitos, samoon!

   Poista
 2. Hiljaista oli meilläkin. Mutta niinhän meidän joulut onkin nykyisin. Jos ei tule perhettä lisää joulun viettoon kaukaisilta mailta.
  Nyt oli kyllä todella hiljaista, kun ei ketään vieraitakaan käynyt. Ollaan todellakin laiskoteltu, syöty ja lepäilty.
  Minulla oli hyasinttien lisäksi pari ritaria jouluna, toinen aukesi ja toinen on vieläkin nupullaan. Tänään sitten repäisin ja ostin alesta kolme ritaria lisää ja huonekuusen. Saapa nauttia kukista vielä monta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli ny toine rauhalline joulu, ku kokoontumiset o siirtyny perheellisille flikoolle. Mutta ny oli meno viäläki rauhallisempaa ku vuasi sitte.
   Sulla riittää ny ritareita :) Toivottavasti saat nauttia niistä viälä tulevinaki vuasina, huanekuusestaki.

   Poista
 3. Kauniita kuvia. Minulla oli amarylliksiä ostettuna jo hyvissä ajoin ennen joulua yksi ruukussa ja leikkona ostin jouluksi. Ihanasti olivat joulun ajan sanoisin että melkein parhaimmillaan. Nyt pitää katsoa uudeksi vuodeksi jotain uutta kotiin.

  VastaaPoista
 4. Oi tuo valo☀️ Minustakin tuntui, että joulu oli rauhallisin ja oikeastaan ihanin ikinä. Vain leppoisaa oloa ydinperheen kanssa. Ei stressaavaa ajomatkaa puolen Suomen taakse ja useissa eri osoitteissa ravaamista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin piristävä pilikahrus hämäryyren keskellä. Moni varmasti huakaasi helapotuksestaki, ku sai olla niinku itte tykkää. Mäki kävin äiteen tykönä jo erellisviikolla, seku joulusta nii muutenkaa perusta.

   Poista
 5. Ihanan tunnelmalliset kuvat, saat olennaisen vangittua hyvin kuviisi!
  Minustakin tuntui, että joulu oli aikaisempiin verrattuna rauhallisempi, vaikka lapsia olikin täällä. Entiseen verrattuna puuttui kattauksesta 6 lautasta - joskus on ollut tätäkin enemmän syömässä. Huomasi myös helpommaksi tämän järjestelyn, ennen en ole koskaan ehtinyt jouluaattona kävelylenkille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Moon tähän asti tarijonnu ruaan koko sakille, mutta ny, ku osallon jo ittellä tenavia, nii meirän on helapompi mennä niiren tyä. Ohan siitä suuri ressi pois, ku en oo ollenkaa nuata keittiöihimisiä, vaikka ny oliski enemmän aikaa.
   Mitä enemmä sakkia, sitä suurempi ressi, ainaki mulla. Jouluaaton kävelylenkkiki oli sitte ensimmääne laatuaan, kuten ensimmääne joulu mummina :)

   Poista
 6. Kauniit kuvat ja ihana tuo auringonpilkistys! Onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...