sunnuntai 27. kesäkuuta 2021

Paviljonki

Jos ny olis sopiva aika teherä paviljonki-postaus. Son nii liki valamista, ettei se siitä enää palio muutu. Tästä postauksesta näet syksyysen alakutaipalehen. 

Tällääne ruastunu hässäkkä siitä sitte tuli. Miälestäni ihan mun näkööne.

Palatahan viälä hetkeksi syksyhyn. Halusin jonkullaasen reunan eroottamahan istutusalueen multaa ja paviljongin pohojaa. Kokeelin apevaununpurkumatosta leikkaamaani soirua......liian lirua.

......ja mialuummin jotaki ruasteesta. Omista varastoosta ei löytyny kyllä palio ja reunan terävyys miätitytti. Onneksi törmäsin kauppaketjun teräksisihin reunapaloohin, mikkä saa liitettyä näppärästi toisihinsa.

Ostin kaikki mitä kaupasta löytyy. Kones näytti viälä +yhtä, muttei sitä kyllä löytyny mistää, mutta onneksi pituus meni nappihin, ihan täyrellisesti. Täton muuten ruastumattomaksiki käsiteltynä, mutta mähän halusin ruastuvaa reunaa.

Paviljongin esikuvis, alareunaa kiärti tukemas yhtenäänen kevyt petooniverkko, muttaku halusin, että voisin hoitaa ympärillä olevia istutuksia pavijongistaki käsin, sei käyny. Palapelihommiksi meni.

Tällääses vaihees lumien sulettua keväällä 2021.

Petooniverkkopalat ensin rautalangalla kiinni.

Vatupassiki oli käytös.....

....koska halusin yhyren 10mm  harijateräksen tukemahan koko hökötystä. 

Paviljongin laattiasta ei ollu mitää suunnitelmaa, muttaku isäntä tilas kuarman 0-8mm mursketta, soli siinä.
Tähän vaiheesehen tämän olis tiätysti voinu jättää, mutta.......

....halusin käyttää puutarhas hevoosenkenkiä johonki. Niitäku o ittellä omasta takaa.

Ja taas meni rautalankahommiksi.

Toristusaineistua. Lopuksi hitsasin koko hässäkän kasahan. Ei ollu helappua se, meikälääsen tairoolla, hitsata ruastunutta ruastuneesehen. Pari harijaterästäki poltin viittä vaille poikki. Isäntä tinas sitte lopuksi  muutaman kinkkisemmän kohoran.

Jonkullaasta kalustettaki paviljonki kaipas, parin tolopan lisäksi. Sain onneksi hankituksi piänen (80cm) puisen kelan. Sutasin sen ölijyllä ja se sopii paviljonkihin ihan täyrellisesti. Kattohon nostin viälä petyyniamppelin ja soli sitte siinä.

Paviljonki 24.6.2021
Oon tuahon itte tosi tyytyvääne. Nuaren ritilöjen kohorilla on tarkootus kasvattaa tulevaasuures kärhöjä. Ny siinon pääasias väliaikaasratkaasuja pötiis. Avoomis paviljonki aiheutti mukavasti positiivista huamiota, vaikka ympäristö oli viälä varsin alakutekijöös. Oon tyytyvääne, että sain sen valamihiksi (paitsi laattiaa), mutta moni muu projekti siirtyy loppukesähän, mitä olin ajatellu teherä. Tämän tekohan tuli mulle syksyllä ihan puskista. Löytyykö sun puutarhasta paviljonki?

Ny tarkenoo ja tianoo kuivaa. Aharistuun vetämähän navetasta vesiletkun, että saan täytettyä vesisäiliöt, ku tiistaille ennustetut sateet näytti kuivavan kokohon. Siitä sitte tärkeemmille kannan lämmennyttä vettä.

Aurinkoosia kesäkuun viimmeesiä päiviä!

40 kommenttia:

 1. Että olet taitava näiden kanssa. Kyllä kannatti rustella. Se on hieno!
  Mulla ei ole paviljonkia. Yhden 8-kulmaisen ja tismalleen oikean kokoisen jätin ostamatta, ja senpä jälkeen ei ole sopivaa tullut kohdalle. Ehkä pitäisi rohkaistua itse tekemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiärä taitavuuresta, mutta uskallan kokeella uutta.....ainaki joskus :) Useen tuloo tilantehia, mikkä pitääs käyttää hyväksi, muuten son peruuttamattomasti ohitte. Tiätääs vaan milloon olis toiminan aika. Itte pystyy tekemähän monia asioota.

   Poista
 2. Siis aivan UPEA paviljonki. Tykkään tosi paljon ja miehenikin täällä kehuu taitoasi kovasti. ❤️😍

  VastaaPoista
 3. Olenkin odotellut paviljongin esittelyä :). Siitä tuli persoonallisen kaunis ja puutarhaasi erinomaisesti sopiva. Ihmettelen, miten sait harjateräkset kaartumaan noin kauniin symmetrisesti. Hevosenkengät ovat hauska ja sattuva lisä! Onnittelut loistavasti suunnittelusta ja taitavasta toteutuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On pitäny pikkuusen valita kuvates kuvakulumia, ettei paliasta liikaa :) Halusin kerätä maharollisimman palio asiaa yhtehen postauksehen. Harijateräs kaartuu yllättävän sujuvasti, jos siihen ei tuu etukätehen ylimäärääsiä mutkia/taitoksia. Hevoosenkengiille oli alakuperääsesti muita suunnitelmia. Kattoo ny toteutuuko seki vai tulooko liikaa. Kiitos :)

   Poista
 4. Niin ja minultakin löytyy paviljonki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän sulta löytyy. Siinonki viimmeestelty kokonaasuus.

   Poista
 5. No mutta siitähän tuli aivan upea! Sopii erittäin hyvin puutarhaasi ja itse tehty on aina itse tehty, taidetta suorastaan. Uniikki kappale! Kärhöjen kanssa tulee 10+.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuntuu, etten osaa enää mitää valamihina ostaakkaa. Aina "pitää" olla itte vääntämäs. Mutta mä haluan ja son kivaa suunnittelua ja touhaamista. Mäki orotan näkeväni ne kärhöt kukas joku päivä :)

   Poista
 6. No nyt on hieno! Hevosenkengät sopivat täydellisesti tuohon ja koko paviljonki sopii upeasti muuhun puutarhaasi ja ruosteisiin rautataideteoksiisi. Kärhöt vielä, niin tulee ihan täydellinen.
  Ei löydy omasta puutarhasta paviljonkia, ellei sitä viimeisintä heinäseiväs-raudoitusverkkomajaa lasketa paviljongiksi. Ei se ehkä ole kun on vain seinät...? Ottaisin kyllä mielelläni paviljonginkin. En kyllä tiedä, mihin sen laittaisi :D Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Henki on samaa koko puutarhas, ruastetta ja vanhaa romua täynnä :D Paviljonki maastoutuu nii hyvin, ettei sitä tiältä eres het erootakkaa. Viälä vähemmän sitte, ku joku päivä ne kärhöt......
   Ehkä sei oo virallisesti paviljonki, mutta sinne päi. Keksiisit sille epäälemättä jonku hyvän paikan. Mukavaa viikon alakua!

   Poista
 7. Vau, ei voi muuta sanoa kuin, että kertakaikkisen upea! Omasta paviljongista haaveilen mutta toistaiseksi on vain haave. Ja juurikin kärhöt kiemurtelemaan paviljongin seiniä pitkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sulla olis tilaa vaikka kuinka monelle paviljongille. Ja tiätty, kärhöt kiipimäs ylähän.

   Poista
 8. Upea paviljonki! Tuollaisia vain kun vielä alat tekemään myyntiin, niin ostajia löytyy taatusti!

  T: yksi ostajaehdokas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä pitääs teherä monta harijootuskappalesta :D

   Poista
 9. Tätä ehdinkin jo odottaa. Tulipa siitä upea ja on just sun tyylinen. Parhaan saa ku ite tekee 🤗
  Ei löydy paviljonkia ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisit nähärä vilauksen Takapihalla tapahtuu-plokis :) Tykkään ittekki :)

   Poista
 10. Mie en kestä - miten ihana, hieno, upea ja uniikki! Oot kyllä taitava! Eipä oo meidänkään pihoilla paviljonkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sullonki niin ihana kesähuanes, ettei mitää paviljonkia tarvita tai sitte toiselle pihalle tai kolomannelle :)

   Poista
 11. Hieno on siun paviljonki. Kyllä oot taitava tekemään noita hitsaushommia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ei kuule jäläki oikee tarkempaa tutkiskelua kestä :)

   Poista
 12. Ei oo vielä paviljonkia. Juuri viimme viikolla miehen kanssa keskusteltiin sen teosta. Mies sano ,että suunnitellaan itse ja tehdään harjateräksestä. Sinun hieno paviljonki tuli kun tilauksesta. Näytin miehelle kuvat ,se totes,onpa hieno,tehdään tuommonen. Kiitos sinulle hienoista kuvista ja kyllä paviljonkisi on tosi hieno. Meiltä löytyy puinen iso kelakin. Helteistä heinäkuun alkua teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinähän kävi hyvin, ku sattuu sopiva postausaihe ja jos voitta ottaa tästä viälä malliaki. Ja osa sisustuksestaki o jo kotona, ei ku pystytyshommihin. Kiitos :) Kiitos, samoon!

   Poista
 13. Todella hieno ja hyvin toteutettu. Haaveillut olen paviljonkista mutta aikaa ei nyt ole mutta ehkä myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tilaa teiltä ainaki löytyys, joten, jos aikaaki sitte myähemmi.

   Poista
 14. Tämä oli kyllä hieno, kun pääsi oikein livenä sitä katsomaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos :) Hianua, jos miällytti silimää livenäki.

   Poista
 15. No ei voi muuta sanoa, kuin että Wau! Kyllä oot kätevä, kun tuommoisen osasit värkätä. Multa olis jääny tekemättä. Tai oisin korkeintaan sitonu pitkiä harjateräksiä ylhäältä yhteen (kuten tein kärhötuetkin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekemällä oppii! Ei ykskää projekti oo kulukenu alakuperääsen suunnitelman mukahan. Aina tuloo mutkia matkahan. Onnistuus paviljongin teko silläki lailla, ku olis tarpeheksi pikät harijateräkset :)

   Poista
 16. Onpa ihan mahtavan hiano!!! Köynnöstä vielä tuohon, mutta ei liikaa, että näkyy hevosenkengät ja rakennekin, niin on ihan täydellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuskin se kokonansa peittyy. Ei täälä kuitenkaa mikkää rehota niinku siälä eteläs.

   Poista
 17. Upea paviljonki. Kyllä kelpaa kärhöjen kiipeillä.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...