perjantai 23. heinäkuuta 2021

Kärhöjen kesä

 Kyllä, tämä on kärhöjenki kesä! Runsasta ja torella aikaasta kukintaa. Viälon muutamia vasta nupulla.

Tämä maantiän viäres oleva viinikärhö 'Solina' on aivan ihana. Kukkia on tasaasesti joka pualella, alahalta ylähän asti. 

Seuraavas tues on 'Prinssi Charles' -viinikärhö kans ruvennu kukkimahan. 'Madame Julia Correvon' taas antaa orotuttaa.  Taustalla rehottaa pisarakärhö 'Betty Corning'.

Tämei petä koskaa! Ihanan runsas tiukukärhö 'Aljonushka'.

Sininen torniki on täyrentyny. Jalokärhö 'Multi Blue' ilahruttaa kukinnallaan helokärhön kaverina.  'Uno Kivistik' on hengis ja miälestäni nuppujaki näin, muttei viälä kuki.

Ns. valakooses tornis on kukinnan aloottanu, kaikkia muutaku valakoone, jalokärhö 'Margarent Hunt'. Oon tuahon alunperin istuttanu kaks valakoosta kärhyä, siksi nimitys valakoonen torni. Margareettan tuikkasin siihe, ku toinen valakoonen lopetti ilimestymisen.

Seuraavas tornis on virolaanen komistus viinikärhö 'Kommerei' aloottanu kukkimisen  'Hagley Hybrid'n parina.

Viimmeeses kaaripenkin tornis, eiku sonki kiamura, on jalokärhö 'Apollonia' aukaassu ensimmääset kukkansa.

Kaaripenkki tänä aamuna 23.7.2021.

Mustikkasankoo orottaa portahilla ahkeraa perkaajaa. Ei auta ku mennä töihin. Ei ne mustikat ittellänsä suastu pakkaasehen menemähän. Ny on ollukki mukava olla mettäs, ku on ilimat ollu nii vilipoosia.

Mukavaa viikonloppua!

26 kommenttia:

 1. Ihania kärhöjä ja ihania värisekoituksia!

  VastaaPoista
 2. Minä olen nyt niin lääpälläni kärhöihin, kiertelen vain niitä ihmettelemässä. Sinunkin esittelemäsi ovat kerrassaan upeita, huomaa selvästi, että ovat jo useamman vuoden ikäisiä ja hyvässä kasvussa. Minun Aljonushkat ovat ihan piskuisia, mutta toivon niiden kasvavan yhtä komeiksi kuin tuo sinun Aljonushka.
  Minä kävin eilen mustikoita etsimässä vakipaikoista, mutta täällä ne ovat pieniä ja harvassa ja kuivumassa. Ei oikein innosta tavanomaiseen tapaan kerääminen, vaikka yleensä tykkään kovasti marjastaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mikää ihime! On kärhöt kyllä kukkiessaan nii näyttäviä ja näkyviä, ku nousoovat muun massan yläpualelle. Ja löyrit vuasi sitte viälä nii hyvän kärhöapajanki, että ovat het kunnon kokoosia.
   Osa kärhööstä pulskistuu vuasi vuarelta, mutta sitte osa on samallaasia ohukaasia joka vuasi. 'Aljonushka' o jo kymmene vee, joten ikääki jo reilusti. Kyllä sunki omat kasvaavat jo muutamas vuares hyvihin mittoohin.
   Ei tääläkää, hetikää joka paikasta löyry. Osa on kuivanu, mutta märiimmistä paikoosta löytyy. Ei mitää jättilääsiä, mutta poimurihin jää.

   Poista
 3. Paljon kauniisti kukkivia kärhöjä. ❤️❤️

  VastaaPoista
 4. Upeita kärhöjä <3 Tänään näin, että Prismassa oli kärhöt -30% alennuksessa. Kiipeävätkö kärhöt tukiin itsekseen kasvaessaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa kärhööstä tarttuu itte tukiihin. Jalo- ja viinikärhöt kaikki, miton kärhööstä eniten tarijolla. Ainaki tiukukärhöt (esim. 'Aljonushka' ja 'Arabella') pitää situa tai kasvattaa keskellä kehikkua, nei itte tartu.

   Poista
 5. Oi, olet saanut mustikoita. Täällä ei oikein löydy ja siksi linnut tyhjensivät mun marjapensaat.
  Ihanat kärhöt ja lupaavalta näyttää Margaret Huntin alku, saat vielä samanlaisen monsterin kuin minulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tääläkää joka paikasta. Mullon marijat viälä pysyny puskis. Rupiaavakki kypsymähän.
   Margaretis onki ennätysmäärä nuppuja. Tuskin sentään, mutta toivottavasti :)

   Poista
 6. Kauniit kärhöt ja sopivat hyvin penkkeohin ja tukiinsa. Mustikat tosiaan harvoin palastavat itse itseään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään ku kärhöt nousoovat muun massan yläpualelle. Ny muuta näyttävää kukintaa oikee ookkaa. Töitä pitää mustikooren etehen teherä turhanki palio.

   Poista
 7. Ihanan runsasta kukintaa! Meilläkin ensimmäiset ovat aloittaneet.

  VastaaPoista
 8. Hienosti kukkivat, kyllä noita kelpaa katsella. Nuppujakin näyttää olevan, joten kauniita kukkia on tiedossa tulevillekin päiville.
  Naapuri kävi eilen mustikkametsässä. Hän totesi, että marjat ovat niin pieniä, että solahtavat poimurin raoista maahan eli käsin on jokainen marja kerättävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama vasta kukkii täysillä. Suurin osa kukinnasta on viälä erespäi.
   Osasta on tääläki, mutta onneksi isoompiaki löytyy.

   Poista
 9. Ihanat, runsaat kärhöt! 'Kommerei' lähti saman tien ostoslistalle, 'Margaret Hunt' on siellä jo pidempään keikkunut Päivänpesän Katjan ansiosta. Täällä päin ei kuulu oikein olevan mustikkaa ja jos on, niin hyvin pientä ja harvassa. Ensi viikolla pääsee etsimään vattuja. Niitä ei tänä vuonna ole tässä heti pihan vieressä yhtään, mutta siellä mistä viime vuonna kävimme keräämässä, pitäisi olla edes jonkun verran tulossa. Sataisi vain vettä, niin kasvaisivat vähän suuremmiksi. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 'Kommerei' on Virosta, mutta on sitä näkyny suamalaastenki taimistojen listoolla. Katjan Markareetta onki aivan omaa luakkaansa.
   Yllätyyn, ku löyrin mustikoota. Olin varma ettei olosi, mutta päätin silti käyrä kattomas, ennen ulukolaasten noukkijooren tulua. Saretta sais tulla ihan justihin, muttei tarttis vaihre päälle jäärä.

   Poista
 10. Herranen aika miten rehevän kaunista siellä on. On tainnut osua sateitakin sinne teidän kohdalle👍 Me oltiin tänään vattumetässä ja mukavaa oli. Saalistakin saatiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sateeta ei oo pahemmin näkyny, mutta penkit o vanhoja ja tiheetä, enkä kastele niitä koskaa. Kastelen vaan kärhöjä ja uusia kasvia, jos muistan. Täälei oo ollu ihan nii kuumaakaa ku teillä siälä eteläs. Kiva, ku saitta tuamisia. Varelmat o hyviä.

   Poista
 11. Kauniita kärhöjä kaikki. Pitääköhän minunkin istuttaa kaksi kärhöä yhdessä kasvuun jos kasvavat kovin ohuena 🤔❓
  Minulla kasvavat ne purkeissa vielä tämän vuoden.
  Minä en ole käynyt mustikassa enkä taida mennä kun on sitä entistä niin paljon mutta olisi se mukava tuoreesta saada piirakka.
  Pitäisi kai jossain vaiheessa käydä katsomassa saisiko ne edes.
  Minä lähden tässä punaisia kerämään puskista ennenkuin alkaa kovin aurinko porottamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy toreta, että kaikki kärhöt on hianoja. Kasvutyylin ku tiätääs etukätehen. Yleensä kyllä tuuhettuuvat vanhetessaan, mutta mullon nuata ikihoikkiaki. Ne vaan ei tunnu viihtyvän kunnolla, syystä tai toisesta. Ja jokku pitäävät taukokesiä tai häviäävät tykkönää, siksi mullon melekee joka kohoras pari kärhyä samas. Ei hetikää joka kohorasta mustikoota löyry. Mustikkapiirakka olis hyvää, ku vaan kerkiääs teherä.
   Puskiihin munki pitääs mennä.
   Mulle tuli välillä kuukauren mustikattomuus.

   Poista
 12. Onpa sulla koreita kärhöjä! Kelpaa noita ihalla (myös täällä ruudun takana).

  VastaaPoista
 13. Jestas kun komiaa kukintaa! Nuita on kyllä joutunut kastella tänä kesänä?
  Iski kyllä Aljonushka-kuume ja onhan nuo kaikki ihania :)

  En usko että harmittaa kauhiasti, kun ei ollutkaan valkoinen kärhö, niin söötti on. Tai tietysti jos ajatuksena oli nimenomaan täysin valkoisten torni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kastellu, eres kerran viikos. Kannan lämmennyttä vettä kastelukannuulla, 2-4 paikkahansa. Silloon tiärän kuinka palio vettä kukin saa. En tykkää letkulla kastella. Sonki oikee luattokärhö.
   Ei harmita.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...