perjantai 8. huhtikuuta 2016

Messukuumetta, taimia ja nuppuja

Pihalle ku kattoo, vois luulla että olis hianoki ilima. Pualipilivine poutasää, aurinkoki aika-aijoon paistaa. Lämpyäki on kahareksan astetta ja rapiat päälle. Tuuli on kuitenki taas aikamoone ja märkää on, nii ettei pihalla mitää tartte teherä.Vaikken mikää taimikasvattelija ookkaa, on mulla muutama pötti aakkunalla. Piänikukkaasia orvokintaimiaki, vaikken oo siämentäkää kylyväny. Mulloli kesällä maljaköynnös ja kaivoon kivetyksen seasta pikkuusia orvokintaimia juurelle. Nostin pötin talaveksi sisälle ja ku rupesin sitä kastelemaha, rupes juurelta nousemahan orvokintaimia. Otin muutamia alakuja purkkiihi kasvatuksehe. Orvokintaimet voi hyvi, mutta maljaköynnös on hyvästä aluusta hualimatta kualeentunu.


Nämoon oikee itte kylyväny. Ens kokeelu kesäpäivänhatusta 'Chemy Brandy'. Viikolla pitää yrittää koulia ne. Saa nähärä saanko pirettyä nämä hengis.Mun kelloköynnökset ei ny sitte oikee onnistunu. Viis iti, mutta yks ainut lähti kasvamahan. Eikä tämäkää nii elinvoimaaselta näytä. Siämenet oli erelliskesääsiä, jos ei sitäki vanahempia. Voi ainaki kuvitella, että siämenet oli jo parahat päivänsä nähäny, ettei kaikki menisi oman nolouren piikkihi.


Miinanköynnös (Ipomoea quamoclit) 'White Feather'


Nämä sitävastoon iti aivan ilimiömääsen nopiaa. Jo kolomantena päivänä oli ensimmääset irut näkyvis. Nämä sopii tällääselle malttamattomalle. Ku rupes näyttämähän siltä, ettei mun kelloköynnöksistä mitää tuu, tein uuret köynnöskylyvöt valakokukkaasesta miinanköynnöksestä. Aivan uus kasvi mulle. Aika näyttää mitä nuasta tuloo.Pihallaki on jotaki viheriää näkyvis. Violetit palloesikot on jo näinki pitkällä. Valakoosesta ei mitää näy ja punaanenki on aika kunnoton. Melekee kaikis muiski esikoos on elämää.


Tarhakylymänkukakki on tälläkertaa kaikki yhtä pitkällä. Toivottavasti kaikki färit kukkiis yhtäaikaa.Ensimmääsiä krookuksia ei varmasti tartte orottaa enää kauvaa....Tämä yksilö on tainnu käyrä permanentis.Maksaruahokki on jo heränny. Kivoja piäniä punaasia ruusuja on kaukaasianmaksaruahon lehtiruusukkehet.
Maksaruahojen viäres kasvaa murkkujen levittämä sinivuakko. Sitähän on pitäny käyrä vahtaamas joka päivä, että näkyykö mitää. NY NÄKYY! Aiva selevästi jo pikkuusen sinistäki.

Nämon iränsinililijoja. Joiski sinisis näkyy jo nuput, mutta valakoosis näkyy viälä härintuskin mitää viheriää.

Sitte tämä virvalilija. Oon ny antanu itteni ymmärtää, että se erellisen postauksen punertava färi kuuluu leherille, eikä nupuulle. Ny vasta  näkyy nuput. Nämon kans yksiä ankaran silimälläpiron alaasia kasvia. Aika vaalialta tosiaan näyttää nuput, vaikka kukan pitääs olla voimakkahan färine.


Pakkaa nousta kuumes, messukuumes. Oon suunnitellu messureissua Helsinkihi jo monta vuatta. Viimme vuanna oli pääsy jo likellä. Oli varattuna paikat matkatoimiston järiestämälle linia-auto reissulle, mutta se peruttihi viimme tipas. Otti päähä, ku oli lomittajaki varattuna.  Ny kattelin pitki kevättä löytyyskö messuulle kyyttiä, mutten löytäny. Sitte ku voitin Betweenin arvonnas lipun, nii tuumasin, että on se kumma juttu, jos en ny pääse paikanpäälle ku on lippuki jo valamihina. Juna on reissun pelastus. Huamenna (LA) nousen puutarhakaverin kans junahan ja pirän oikee kunnon vapaapäivän.


Kiitos Betweenille messulipusta! Se sai mut ryhtymähän tuumasta toimehen. Toivottavasti messuulta löytyy joitaki uusia ireoota ja tiätysti joitaki uusia kasviaki. Tiätenki!!!!


Aurinkoosta viikonloppua!


Tervetulua lukijaksi Linda!

25 kommenttia:

 1. Täällä on samanlainen keli, mutta sillä aikaa kun kylvin siemeniä, iso jäätikkö etupihalta hävisi! :) Miinanköynnöksen lehdet näyttävät kivoilta. Ai siellä jo skilla kurkkii -pitääpä käydä huomenna kattomassa, josko meilläkin jo joku nuppu näkyisi :) Mukavia messuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiränki lumivuari on piänentyny huamattavasti. Saa nähärä mitä siitä tuloo. Aika takiaaselta vaikuttaa. Skillojen nuput tuli yhyres päiväs näkyvihi. Kiitos :)

   Poista
 2. Sieltähän penkeistä jo pilkistää vaikka mitä ja siemenkylvötkin hyvällä alulla. Kokeile viedä säästynyt kelloköynnöksesi melko viileään ja mahdollisimman valoisaan paikkaan. Ei kuitenkaan aurinkoon. Pitäisi näin tehden piristyä.
  Oikein mukavaa messureissua Sinulle. Minä jatkan kevätflunssan potemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika likeltä pitää maankamaraa tutkia, että jotaki näkyy. Täytyy kokeella siirtää se kauemmas klasista. Kiitos ja pikaasta paranemista sulle!

   Poista
 3. Onpa ihania kuvia, niin suloisia alkuja :) Oikein mukavaa ja antoisaa messupäivää!

  VastaaPoista
 4. Mahtava valikoima sisällä ja ulkona viherrystä! Kyllä noita kelpaa jo seurata!

  VastaaPoista
 5. Hauskaa messupäivää! Minä matkustan junalla sunnuntaiksi messuille. Olispa sattunut vielä sama päivä, oltais menty jonku matkaa ehkä samalla junalla...
  Houkuttelin puutarhahullun,hesalaisen tätini kanssani messuille. Tai ei todellakaan tarvinnu kauaa houkutella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Solis ollukki mukaavaa, matkustaa samalla junalla. Junalippu oliki yllättävän halapa. Sitä halapuutusta kai. Antoosaa messupäivää sullekki :)

   Poista
 6. Sisällä kasvaa ja pihalla kasvaa.
  Ihanaa messureissua!

  VastaaPoista
 7. Oikein onnistunutta ja virkistävää messureisua.♥♥

  VastaaPoista
 8. Kiva postaus. Taimesi ovat jo hyvällä alulla. Ja ulkona on näkyvissä jo vaikka mitä! Meillä näkyy vain lunta. - Mukavia messuja. Laitahan sitten kuvia. Kiva katsella kuvia kun en itse pääse osallistumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän palio pihalla näkyy jo elonmerkkiä. Likeltä niitä pitää kyllä viälä tiirata. Eiköhän ne teiränki lumet pian katua.

   Poista
 9. Mukavaa messureissua, oletkin reipas kun jaksat sieltä lähteä. Todella keväistä teillä jo, ihan hetkessä kevät edennyt, ihanaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matka on turhan pitkä. Se viää nii palio aikaa, mutta junalla se menöö aika mukavasti. Pihalla on jo ihan keväästä.

   Poista
 10. Piippa-kuvat ovat ihania, pientä värikästä lupausta talven ruskettamien kasvijäänteiden keskellä. Ihanaa messumatkaa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikista piipoosta tuloo aina nii ilooseksi. Täs vaihees ku ei meinaa tajuta, sitä syyskesän runsasta massaa.

   Poista

 11. Lindo blog, amei suas postagens! Já fiquei por aqui!!!Maravilha!
  Visite-me:http://algodaotaodoce.blogspot.com.br/
  Siga-me e pegue o meu selinho!!!

  Obrigada.

  Beijos Marie.

  VastaaPoista
 12. Mahtava keväänlupauspostaus! Toivottavasti messut olivat antoisat, olis niin kiva, kun ne olis lähempänä eikä maan laidalla, niin saattaisi joskus päästä paikalle :). Tuo kesäpäivänhattu on mun suosikkini, se on loppukesän ja syksyn valloittaja, ja 'cherry brandy' on niin syvän värinen että alta pois!

  Seuraavaa postaustasi odotellessa!

  Sini K.
  www.kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on erenny ihan reipasta vauhtia. Onneksi! Messut oli hiano kokemus. Ei torellakaa kuulu meikälääsen normikuvioohi. Toivottavasti munki kesäpäivänhatut valloottaas sitte syksyllä.

   Poista
 13. Oli kiva tavata messuilla!
  Meilläkin virvaliljat ovat nupulla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii oli. Ajattelinki etukätehen, että olis kiva tunnistaa joku plokkari, näiren kasvariplokkarien lisäksi. Mukavaa että tunnistin just sut. Samalta suunnalta olevan :)
   Orotan kummat kerkiää ennemmi kukkahan, krookukset vai virvalilijat

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...