perjantai 29. huhtikuuta 2016

Messuhankinnat ja vähä muutaki

Vaikka oonki ajatellu, etten nii kauhiasti uusia kasvia ny hommaasisikkaa, nii kuitenki suunnittelin ostavani Helsingin kevätmessuulta jotaki. Varsinki erilaaset esikot ja vuakot oli ensisijalla. Siltäkantilta kattottuna messut oli vähä pettymys. Orotin monipualisempaa taimimyyntiä, vai oliko lauantaina  osa jo loppu. No, löytyy siältä ny kuitenki jotaki, ettei tarvinnu aivan tyhyjinkäsin kotia tulla.Tällääsen ihanan violetin esikon löyrin. Ja tällääsen oikee samettisen tummanpunaasen.
Erellisen kans samas purkis kasvoo tällääne kirkas pinkki, johona oli pikkuusen piänemmät kukat. Tiätenki otin sen, sain kaks erilaasta yhyren hinnalla :) Myyjä sanoo nuaren olevan vandaa, nii että pitääs pihalla kestää.


Kekkilän lahajuksena otin tällääsen maitokauppaesikon näköösen. Ei muute oo erellisestä versiosta mitää näkyvis.

Niitä vuakkojaki löytyy.

Valakoosta vuakkua jonka purkis luki 'White Splendour'


Ja sinises 'Blue Shades'. Netistä gooklasin että olisivat balkaninvuakkoja. Tönääsin toisen sinisen purkin maaha ja huamasin että oli tosi surkiat juuret. Ei taira istutusta nähärä. On ollu nii kylymä, etten oo mitää viälä maaha laittanu, mutta ny taitaa ilimat lämmetä.

Onneksi vastahan tuli Tommolan tilan osasto, mistä löytyy oikee laatutaimia. Siältä löyrin valakoosen narsissivuakon.


Metsätyräkki (Euphorbia dulcis) 'Chameleon'

........ja mettätyräkin. Sanoo, että siitä tuloo sellaane punalehtine pallo, eikä pitääsi vaivaksi asti levitä.  Aivanniinku olis leheret ruvennu aavistuksen verran punertumahan. Tiärä sitte. Ny on vähä vaikia uskua.
Nämä hohtopiikkiputket oli vasta piäniä kennovauvoja. Purkitin ne ja non hengis ja pikkuusen kasvanukki.
Tämoli sitte aiva ekstemporee ostos, kevätlinnunherne. Ettiin tiatua ja sanottihin, että ampuu kypsät siämenet parinki metrin päähä. Apua! Olisko parasta heittää heti roskiihi?


Kevätlinnunherne (Lathyrus vernus) 'Rainbow'

No en sitte varmasti heitä!!! Kattokaa ny ku siitä tuli hiano.


Aiva järiettömän hianon färine. Tämä ny tiätysti kuukahtaa viimmeestänsä talavella.

Lisäksi tuli ostettua muutamia daalia -ja muita mukulapussia.Erellis viikolla oli muutama vapaapäivä. Singahrin kauppakiarrokselle. Plantsusta ostin muutaman sisäkukan, ku melekee kaikki on taas kualeentunu. Ulukotaimet oli aiva alakutekijöös ja oli silloon nii viätävän kylymäki, ettei nii kauhiasti jaksanu keskittyä. Mutta ruukkuja löyrin. Melekee kaikki oli valakoosia, harmaita tai mustia. No, eihän ne meille oikee passaa. Sitte näin nämä vintageruukut, jokka on jo valamihiksi vanahoja. En malttanu suurinta kokua ostaa, mutta jos ens kerralla. Ruattin messupostauksia kattoes, huamasin olevani aivan aijan hermolla. Samallaasia ruukkujahan messuulla vilisi jokapaikas.


Honkkarista kivikkokasvitarijouksesta nappasin kolome tälläästä violettia kerrottukukkaasta. Olisko kaukaasianpitkäpalakua?Tämän kans käytihin mulle samalla lailla ku Betweenin 'Kevätsuurelman' kans. Vuasi sitte jouruun nualemahan näppini. Ny olin Vihertaimistos ensimmääne joka osti puistoatsalea 'Adalmiinan'. Laitan sen aitauksehen. On nii erikoose färine, ettei etupihalle taira sopia.No nii. Tänää menin hakemahan paikallisesta kesäkukkamyymälästä orvokkia. Sinne oli tullu taas pari rekkiä perennojaki. Ja tiätysti mun piti syynätä kaikki tyynni. Olisin voinu ottaa taas vaikka kuinka montaa sorttia, mutta tällä kertaa tyyryyn näihi kylymänkukkiihi.


Otin mä niitä orvokkiaki.


 Ja taas niinku vannoon etten uusia kasvia osta, on täys hönkä päällä!Tervettulua lukijooksi Johanna e ja Katja!


24 kommenttia:

 1. Tässähän tuli ihan taimikateus! Kääk! Pakko päästä huomenna taimikaupoille. Ihania juttuja sulla!

  VastaaPoista
 2. Kauniita hankintoja! Kevätlinnnherne on tosiaan upeanvärinen! Vähänkö repesin nauramaan tuossa kohdassa "olisko parasta heittää heti roskiihi".

  Itselläni on joskus käynyt niinkin, ettei taimiparka päässyt edes kukkapenkkiin asti. Kotona totesin sen (taisi olla jonkin sortin minttu) näyttävän enemmän rikkaruoholta ja aloin kanssa pelätä jo etukäteen, että se leviäisi kuitenkin liikaa. :D

  Tuo kevätlinnunherne näyttää niin hienolta, että sen kanssa ottaisin riskin. Voihan ne kukat sitten leikata ajoissa pois, jottei se poksauttelisi siemeniään joka paikkaan.

  Iloista vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yritän välttää viimmeesehen asti oikee leviävien kasvien istuttamista. Varsinki siämenlevitteesien. Onhan niitä joitaki, muttei niitä saa liikaa olla. Kiitos samoon!

   Poista
 3. Ihana tuo tummanpunainen esikko <3 Kivoja löytöjä teit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punaasia en yleensä hommaa, mutta tämä oli nii samettisen tumma.

   Poista
 4. Sinulla näyttää olevan vauhti päällä, itse en ole vielä uskaltanut mennä taimimyymälöihin. Kevätlinnunherne on todella kaunis kukka. Itse olen nähnyt sitä vain metsässä kauniina mattona. Valitse istutuspaikka huolella, jossa se saa levitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paree olis ollukki viälä orottaa hetki. Taimistot on viälä nii alakutekijöös, ainaki tääläpäi. Tuasta färistä tykkään nii kauhiasti, että se saa maharollisen leviämisen anteeksi.

   Poista
 5. Vallan tähdellistä kevätiloa sait messuilta mukaasi! Hauskaa Vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varsinki tua violetti esikko on ollu jo kauan listalla. Kiitos, samoon!

   Poista
 6. Ihania taimiostoksia. Esikot on myös minun suosikkeja ja tuo kevätlinnunherne hiukan kadehdituttaa. Sitähän kasvaa luonnossakin, joten varmaan pärjää hyvin puutarhassakin. Ja ihanan värisiä tarhakylmänkukkia. Mukavaa vappuaattoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti näyttääs kato käynehen esikootten paris. Toivottavasti kotoontuus penkkihi. Tarhakylymänkukat on palio tummempia ku mun omat. Kiitos samoon!

   Poista
 7. Kevätlinnunherne on ihana, hyvä kun tulit toisiin aatoksiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se yllätti mut positiivisesti, ku näin sen kukkien färin.

   Poista
 8. Noinhan siinä käy, kun menee puskamyymälöihin katselemaan. Hienoja valintoja kuitenkin, ja voisihan ne rahat tyhmempiinkin juttuihin törsätä.
  Ensi vuonna taidan suunnistaa Lahden messuille nimenomaan paremman taimivalikoiman perässä. Hesassa oli paljon vähemmän ja lisäksi pari viikkoa myöhempi ajankohta on huomattavasti kätevämpi, kun taimia ei tarvitse niin pitkään varastoida väliaikaisissa nurkissa.
  Nyt sitten vain odotellaan postausta siitä, mihin nuo uudet hankinnat sijoitat.
  Mutta siinä välissä, mukavaa vappua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kattellukki postauksia Laharen messuulta ja ollu pikkuusen käärmeessäni, ku siälä vaikutti olevan nii palio taimimyyntiä.
   Kiitos samoon!

   Poista
 9. Ei ollut tosiaan messuilla mitenkään huikeat erikoisperennavalikoimat. Mutta ihania löytöjä teit! Kotipuolesta parhaat näemmä :) Hei tuo kevätlinnunherne kasvaa täällä luonnossa ja minullakin pihassa, ei ole levinnyt ja ampunut mitenkään, hih, on tosi ihana minustakin. Tosin minulla ei ole noin hienoa lajiketta vaan ihan luonnonlaji. Ruukut ovat superhienot! Trendien aalloharjalla tosiaan ratsastat. Jos et istuttanut jo balkaninvuokkoa niin ehdotan, että annat kuivua ja syksyllä laitat multiin vasta, noin 5 cm maahan. Eka voi vaikka vähän liottaa mukulaa. Minulla ainakin kukkivat kivasti vuodesta toiseen, annan kuunliljamössön jäädä päälle maatumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olettaasinki ettei tämä jalostetumpi versio leviä. Pitää enskerralla ostaa niitä isoompia ruukkuja. Ny olis purietti paukkunu ylitte heti nii reippahasti. Täytyypäs kokeella balkaninvuakolle tuata, jos se oliski hengis.

   Poista
 10. Säähän oot löytänyt jo monia ihanuuksia pihalle, mää en oo vielä käynyt ollenkaan taimimyymälöissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja ensviikolla on ihan PAKKO käyrä hakemas muutama taimi lisää, siältä kesäkukkamyymälästä.

   Poista
 11. Olen minäkin jo käynyt muutaman kerran puutarhamyymälöissä. Enimmäkseen multaa hakemassa, mutta kylläpä tänään lähti mukaani pari alppiruusua ja kivikkokasveja. Viime viikolla nappasin pari norjanangervoa työpaikalleni.
  Uusia penkkejä värkkäilen kotona, että olisi sitten valmiina, kun tuon perennoja kotiin. Ja pioneillekin täytyy tehdä paikkaa, sain viikolla Kauppilan lähetyksen, pari pionia sieltäkin.
  Ei meinaa malttaa tulla sisälle ollenkaan,kun vihdoin on paremmat kelitkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin on sunki puutarhakausi käynnistyny. Ilimat on ny torellaki vallan mainiot!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...