lauantai 16. huhtikuuta 2016

Viimmee ja vihiroo

Tästä se alakaa! Ensimmääset kukat tänä keväänä, tällä pihalla! Oon niitä orottanukki. Aiva tuskas.


Ihanaaset krookukset! Ja vaikkon keltaasia, non nii söpöjä. Istutin syksyllä navetan eruspenkkihin kaks pussia krookusten sekootuksia. En tiärä näille siksi nimä, mutta näyttäävät olevan jotaki eri sorttia, ku mitä mulla on. Ovat tosi, tosi piäniä. Navetan eres on lämmin paikka. Mualla ei oo krookukset likelläkää kukkimista.

Ensimmääne sinivuakokki on aukaassu nuppunsa.


Kaikki leheret on täysi ruskonnu.Tämon muurahaasten tekosia.


Aika hyvä paikka ja kivasti ne loistaa tualta ankeuren keskeltä, risuusten hanhikkien helemoosta, tilikkutäkis. Itte pohojoospäätyhyn istutetut, ei kuki viälä pitkähän aikahan.


Nämä sitte antaa orotuttaa. En tiärä ovakko virvalilijat muutenki nii hitahia, vai onko ne liian variooses paikas. 


Mullon viälä kaikki penkit siivuamatta. Mutta on ollu nii kylymiä öitä, etten oo nii kauhiasti hosunukkaa, eikä siälä palio mitää viälä näykkää. Ny vois jo aloottaa, ku kaikki muut on jo penkkinsä siivonnu. Mähän oon perinteesesti kyläs viimmeene. Ny varmasti rupiaa kasvuaki pukkaamahan toisella lailla, jos rupiaa satelemahan.


 Aurinkoosta pyhää!

40 kommenttia:

 1. Nyt kyllä elellään ihanaa aikaa.. itsekin pihaa siivotessa vähän väliä kävin kurkkimassa ja ihastelemassa ensimmäisiä krookuksia.. oi, oi..ihanaa suloisuutta pitkän ja puuduttavan talven jälkeen - Nautitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munki pitää kiärtää sisälle pitki navetanerustaa. Saa eres vähä färiterapiaa :)

   Poista
 2. Niin ihanata, ihanata, ensimmäiset puutarhasi väripilkut ovat kauniita <3

  VastaaPoista
 3. Ensimmäiset ovat aina niin ihania. Ne ovat väriläikkiä vielä muuten ruskeassa maisemassa!

  VastaaPoista
 4. Ensimmäisiä krookuksia aina odottaa ja aina ne ovat yhtä ihania. Meillä tätä hetkeä saa vielä odotella. - Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 5. Färit toivotellaa ny ihanast tervetulleeks..
  Puutarhaa täälläkin ruokottu oikein voimalla..syksyllä jäin pikkasen huanoks tua haravointi. Ehdit oikein hyvin tähän remmiin mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon tosi laiska haravoomahan. Jo syksyllä on kuitenki pakko siivota paksu neulaskate "nurmikolta" pois, että nousis eres muutama viheriä piikki.

   Poista
 6. Ne ensimmäiset ovatkin parhaita, eikä värillä väliä!
  Meilläkin on jo krookuksissa ja sinivuokoissa nuppuja näkyvissä, mutta ei vielä oo auenneet. Anopilla on pitkä penkki sinivuokkoja ja ovat kukkineet jo viikon. Sieltä minä olen sitä itellekin siirtänyt. Eilinen päivä meni pihalla, vaikka piti olla ompelukoneella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo färillä väliä, kunhan eres jokku kukkiis. Sinivuakkojenki kukinta-aika on palio paikasta kiinni. Eilee oliki komia päivä.

   Poista
 7. Nuo sinivuokot ruskeassa ankeudessa - siinä on todellinen herkkyys! Että onkin tuollaista voimaa ennen muun rehevyyden heräämistä! Hyvää kukkakevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tualla reunalla onki kaikki muut kasvit viälä aiva alakutekijöös. Kiitos samoon!

   Poista
 8. Ihanaa! Nyt ne kukkivat! Kaunista. Luin messuraporttisikin nyt samalla, oli kiva lukea se sinun näkökulmastasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ensimmääset nii ihania. Jokaasella onki ollu pikkuusen erilaane lähestymistapa.

   Poista
 9. Ovat ne aina ihania, kevään ensimmäiset puutarhakukat, tiedän tunteen. Tuo vaaleankeltainen krookus on viehättävän värinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuallaasta vaaliaa keltaasta ettiinki syksyllä. Tuas sekootukses sitä ny on.

   Poista
 10. Sielläkin on kivasti krookukset ja sinuvuokot aloittaneet kukinnan. Täällä sinivuokot ovat vielä nuppuisia, koska kasvavat sellaisella paikalla, josta lumi suli aika myöhään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullaki pohojoospääryn sinivuakot antaa viälä orottaa.

   Poista
 11. Ensimmäiset omat keväällä kukat on ne parhaat!
  Älä huoli, mulla on kans suurin osa kukkapenkeistä vielä talventörröttäjää täynnä. Tosin pitäis ne tietty saada pikkuhiljaa pois, ennen kuin kunnolla alkaa uutta versoa pukata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiärtelin tänää penkit ja ny rupiaa elämää näkymähän enemmänki. Joistaki kohtaa jo siivosinki.

   Poista
 12. Ei meillä kuki vieläkään. Krookuksista sentään lehdet näkyy. Toisaalta, eihän tässä oo vielä kun huhtikuun puoliväli päällä. Sitä on niin malttamaton! :) Varsinkin kun näkee muiden blogeissa jo kukkaloistoa! Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta kevättä on ollu aika aikaasta, siksi ei meinaa ny ollenkaa hermot piisata. Siinä se onki, ku tuntuu että kaikkien muiren puutarhoos jo kukkii.

   Poista
 13. Minusta sinivuokko on niin kaunis kevään kukkanen. Meilläpäin on lenkkipolku, jonka varrella kasvaa sinivuokkoja aivan sinisenä. Sinne on päästävä joka kevät ihastelemaan vuokkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmasti hianon näkööstä, sinine kukkameri. En oo koskaa nähäny sinivuakkoja kasvamas luannos. Täälä niitä ei taira ollakkaa.

   Poista
 14. Kevään ensimmäiset kukat ovat ihania ja ikumuistoisia verrattuna kesän runsaaseen kukkaloistoon. Sinivuokot kukkivat teillä aikaisemmin kuin meillä, vaikka asut paljon pohjoisemmassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näi keväällä on aiva extaasis pelekästä yhyrestä kukasta. Kesällä pitää olla nii suurta ja komiaa, että tulis huamatuksi.....Kerranki näimpäi :)

   Poista
 15. Ihanaa, että se kevät alkoi nyt sitten sinunkin puutarhassasi!
  Kyllä penkkien putsauksen voi jo aloittaa. Itse olen aloittanut, mutta rikkaruohoja en kylläkään ole vielä kitkenyt. Tietysti kohta jo saa jo kerätä vuohenputkia salaattiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kevät tästä rupiaa etenemähän aikamoosella vauhrilla. Toivottavasti. Penkkien putsaus jää aina aika myähääseksi. Samalla saa nyppiä ensimmääset voikukakki.

   Poista
 16. Pihan ensimmäiset kukkijat saavat aina huokaisemaan ihastuksesta. Ihanat virvaliljat.

  VastaaPoista
 17. Ei oo meidänkään kukkapenkit vielä siivottu...
  Enkä siivoakaan muuten kuin katkomalla pitkät varret, jätän nekin katteeksi.
  Hih, keltainen on keväällä ihan hyvä väri;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ruvennu jättämähän penkkiihi, vuasi vuarelta, enemmä tavaraa. Poistan kuitenki suurimmat leheret ja kovimmat varret....Varsinki tuallaane haalia keltaane on hiano :) (ei muistuta yhtää voikukan färiä)

   Poista
 18. Eikö ole ihanaa tämä luonnon herääminen? Sitä ihmettelee joka kevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se! Pitkän, pimiän talaven jäläkehe, aina yhtä ihimeellistä.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...