maanantai 25. huhtikuuta 2016

Orottamattomat löyröt

On toinenki syy, miksi oon nii tyytyvääne viikonloppuhun. Tein orottamattomia löytöjä. En puutarhasta, vaan mettästä ja vanahasta larosta. Joku vois sanua että romua ja krääsää....mutta minkälaasta!!!!Tämän rauskan sangoon näin hakies niitä tykötarpehia aitausta varte. Soli yhyren pikkutuvan raunioolla. Tuvasta ei oo jälijellä, muutaku kivistä tehty kivijalaka. En vaa saanu sitä silloon joukkohon, ku soli jäätynehenä maahan kiinni. Soli aiva litus, muttaku sitä vähä muatooli, se rupes näyttämähän pyäriältä. Siitä tuloo hyvä kukkapötti. Onkohan se ollu entisaijan tuttisankoo, ku tua reikäki on nii sopivas paikas.


Oon aina silloon tällöön kyselly isännältä piikkilankaa. On kuulemma hävitetty kaikki, ettei lehemät revi niihi utarehia. Tehokkahasti ovat hävittänehet, ku en oo löytäny, vaikka oon kaikki paikat kollannu monehen kertahan. Olisin niistä joskus jotaki kyhänny. 
Isäntä osti peltua ja yhyrellä lohkolla on vanaha lato, joka sai heti hajotustuamion. Eilee  käyn kattomas, olisko siälä mitää miälenkiintoosta. Ja olihan siälä, RAUTALANKAA siistiille kiäpiille kiaputettuna..... Ainaki piikkipalloja meinaan joskus teherä.......Ja TIKKAHAT!!!! ihanat puiset tikapuut. En tiärä viälä mihinkä nua laitan, mutta kyllä mä niille paikan keksin. Tikkahat oli nii pitkät, että ne voi sahata kahtia. Viälä parempi, löyrin kaharet tikkahat!

Laron runkopuukki oli sellaasia hianoja pyäreetä ja niille keksiin heti käyttyä. No, sitä ny ei tiärä viälä minävuanna lato laitetahan nuri. Mutta, ompa mulla taas uutta suunniteltavaa.


Alla pari vertaalukuvaa.

Kaaripenkki 24.4.2015

Kaaripenkki 24.4.2016. Krookukset on parisenttisiä.

Kyllä eilee oliki komia sää verrattuna tämän päivän säähän. Ny on ollu karmia tuuli koko päivän ja taivahalta on tullu milloo mitäki. Mutta mitä sen on väliä, ku puutarha on siivottu ja voi olla sisällä lämpööses ja kroppaki on  pikkuusen pihatöistä lompsees.


Nii, vappuki on pia. Jokos vappusimat on tehty?

49 kommenttia:

 1. Hyviä löytöjä! Minäkin olen vanhan vähän rikkoutuneen ruostuneen ämpärin kantanut kerran lenkkipolun varrelta kotiin;) Ja muutakin ruosteista puutarhasta löytyy, tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ny kolome tuallaasta oikiasti vanahaa sankua. Vaan yhyren oon löytäny navetanpäältä, muut oon tonkinu mualta.

   Poista
 2. Onpas hienot löydöt. Noille tikkaille löysyi monenlaista käyttöä täälläkin - tikkaiksi tuskin kuitenkaan. Ämpärikin on muodikkaasti ruosteinen, joten jo sellaisenaan sopii näytteille.

  Sinulla on sitten upea piha. Ihan joka nurkalta. Niin hoidettua ja harkitun oloista. Mutta hyvin näkee, että tänä vuonna kevät on edellistä jäljessä.
  Kaaripenkissäsi on rungollinen pallotuija. Oletko muotoillut tavallisen tuijan itse pallomaiseksi vai oletko ostanut sen tuollaisena? Mietin vain, kun omat runkopallotuijani ovat kovin matalia.

  Nyt se ikävä sää sitten tuli sinne teille. Enkä kyllä taatusti sinnepäin yhtään puhkunut. Meillä oli illalla ja maa aivan valkoisena ja vielä puolen yön aikaan satoi lisää. Tänään ei mikään kovin lämmin päivä ole ollut, mutta lumet sentään ovat sulaneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä räjähtänehiä nurkkiaki löytyy. Tuijan oon ostanu taimistolta runkotuijana. Valittin korkiimman rungon.

   Poista
 3. Vanhanajan sinkkiämpäri. Tolkuttoman hieno astia kukkaistutuksille!

  VastaaPoista
 4. Hurjan hianot löydöt. Mä kans tykkään ruosteisista ja elmää nähneistä pytyistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä on vaa palio heitelty surutta pois. Nehän on muuttunu romuksi, ku on saatu uutta tilalle.

   Poista
 5. Etsivä löytää... Hieno kukkapenkki!

  VastaaPoista
 6. Hyviä löytöjä! Miäkin olen metsästä löytänyt aivan samanlaisen sankon, muttei siinä ollut pohjaa, ei haitannut maahan upotin sen ja ahkeraliisoja täyteen! Kyllä huomaa eron keväiden välillä, nyt on ollut niin hyisen kylmää, muutama lämmin jakso vasta ollut tänä keväänä. Sinulla on niin kaunis ja huoliteltu piha, että silmä oikein lepää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mullakaa oo ainuaskaa sangoos ehejää pohojaa, mutta eihän se haittaa. Ny ku tulis lämmintä, luulis kasvien kasvavan. Kiitos!

   Poista
 7. Nuo vanhat löydöt on mukavia. Kuinkahan paljon niitä maalla kuskataankaan kaatopaikalle. Simat ostan kaupasta, mutta huomenna hommaan munkkitarpeet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Savikroopiista löytyys varmasti kaikellaasta tavaraa. Eihän enne mitää oikeeta kaatopaikkoja ollu. Simaa oon kans teheny viimmeksi silloon, ku kersat oli piäniä.

   Poista
 8. Voi,miten onnellinen olen puolestasi- niin mahtavat löydöt..oi, oi.. niistä saakin kaikkea kivaa pihalle..

  VastaaPoista
 9. Makeet löydöt!
  Aika houkuttavaa ajatella että joku on joskus huolehtinut piikkilangat talteen, ja kuka, miten ja koska joku on tuota ämpäriäkin käyttänyt.
  Ihanasti vanhat tavarat pääsevät elämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet varmasti kattoo pitkähän, mutta kattokohot. Maalla ei hetikää kaikki arvosta vanhaa.

   Poista
 10. Voi että mitä löytöjä! Tuo ämpäri on ihan täydellinen!!!!! Ja tuo piikkilanka! 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikälääne hymyyli onnellisena ku hangon keksi, ku tulin kotia. Isäntä pyäritteli päätänsä ku kippasin kauhasta kuarman pihahan.

   Poista
 11. Hyviä löytöjä! Kannattaa kurkkia aina sinne aitan taaksekin. Minähän kärräsin monta kertaa "romua" naapurista,kun siellä purettiin vanha navetta. Löysin monta puista perunalaatikkoakin, jotka ovat saaneetuutta käyttöä pihallaja kasvihuoneella.
  Eipä oo vuodet veljeksiä, niin myöhässä ollaan tänä keväänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ku tulin tänne, nii ensimmääsenä menin läpi kaikki nokkoospuskat :) Nähtyäni jonku vanhan rakennuksen, tekis heti miäli mennä tutkimusretkelle.

   Poista
 12. Mahtavat löydöt :) Meillä simat odottavat pullottamista,kerrankin muistettiin...

  VastaaPoista
 13. Ihanaa romua olet löytänyt! Ruoste taitaa olla taas muodissa, mitä nyt Tukholman messuraportteja olen lueskellut muista blogeista.

  VastaaPoista
 14. Kannatti käydä katsastamassa! Hienot löydöt. Tiedä, mitä kivaa noista keksit askarrella.

  VastaaPoista
 15. Uskomattoman hauska yhteensattuma. Minäkin kinusin pitkään ruosteista piikkilankaa ja samalla tavalla isäntä vakuutteli, että kaikki on hävitetty. Usko tai älä niin peltokauppojen yhteydessä mekin saatiin lato ja kuinka ollakaan, kauniisti rullalle kerittyä ruosteista rautalankaa. Ollaan me aikas onnettaria <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus sattuu hyvä tuuri. Isäntä tuumas, "kattokki etten takerru piikkiihi". Sanoon laittavani sitä niin, että jos takertuu, saa takertuaki, on silloon vääräs paikas :D

   Poista
 16. Toisen romu on toisen aarre. Minä kans kollaan kaikki vanhat romut toisten nurkista ja omallakin tilalla on vanhaa historiaa ynnä rojuja. Eli aarteita.

  Teillä on kantturoita - siis myös maitopäniköitä ja tonkkia montaa kokoa, oletkos semmoisia hyödyntänyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menin kans heti kaikki rakennukset läpi, mutta aika vähä löytyy aarteeta. Jäliellä olevat tonkat on aiva liian hyviä meikälääsen makuhu. Yhyren ruasteesen oon tönkiny yhyrestä romuläjästä ja se on kolomiopenkis.

   Poista
 17. Hienot löydöt! Ja upea piha!

  VastaaPoista
 18. Ihania juttuja löysit. Tuota lankaakin on het vaik kuin paljo!
  Niin se on kevät täälläkin jälessä, ei kuki vielä mikään (muuta kuin kaupasta tuodut). Ei se auta muuta kuin odotella. Mulla on vielä siivoukset kesken, ei meinaa maha ja selkä tykätä tuntikausien kyykkimisestä. Kyllähän tuon jo aiemmin arvasin, mutta luulin vaivojen tulevan vasta myöhemmin kesällä. Mutta hitaasti hyvä tulee :) Vielä on simat laittamatta. Pakko tänään laittaa, että ehtii valmiiksi. Ihana tuo rungollinen pallohavu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää pitää varansa ja jemmata nua piikkilangat, ettei isäntä niitä multa pimitä. Ei sitä koskaa tiärä mihinkä niitä tarttoo....Ku saan ensimmääsen siivouksen tehtyä, en palio kyyki penkkien tähäre. Mullon haravanvarres kapia hara, jolla on hyvä möyhiä penkkiä, eikä tartte kumarrella ja konttia....Simasta en nii kauhiasti välitä, mutta munkkia rupes tekemähä miäli.

   Poista
 19. Hienoja löytöjä! Ensikertaa selailen blogiasi, hyvältä näyttää! :)

  VastaaPoista
 20. Hienoja löytöjä! Ensikertaa selailen blogiasi, hyvältä näyttää! :)

  VastaaPoista
 21. Huiput löydöt ja vielä omasta pihapiiristä, olen kade. Vanhat ja kuluneet jutut ovat ihan parasta. Todellakin oli viime kevät aikaisempi, nyt niin kylmää hyrr. Kuvasta näkee hyvin eron. Simat pääsivät taas unohtumaan...ehkä töissä saa lasillisen, elän toivossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki tykkään vanahoosta tavaroosta ja tällääsehe ympäristöhön ne ainaki sopii. Pari päivää viälä ja sitte alakaa lämmetä :)

   Poista
 22. Kivoja löytöjä. Tuosta rautalangasta saat kätevänä tekijänä vaikka mitä aikaiseksi.
  Niin upea kukkapenkki.

  VastaaPoista
 23. Voih mitä upeita löytöjä! Olen niin heikkona ruosteeseen...

  VastaaPoista
 24. Voi miten hienoja löytöjä! Toisen romu on todellakin toisen aarre! Olen seurannut blogiasi jonkun aikaa ja olen aivan ihastunut tuohon murteeseen, pihasta nyt puhumattakaan. Itselläni ei ole pihaa laitettavaksi, mutta äitini kanssa "möyrimme" heidän pihallaan ja keräilemme sinne vanhoja työkaluja, sakkoja ym. Piikkilankakranssikin löytyy. Mukavaa kevään jatkoa!
  T: Viivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se hyväki asia, ettei kaikki tykkää samoosta asioosta. Siitähän kauhia tappelu syntyys;) Mutta son hyvä asia, jos tämä ploki antaa jollekki hyvän miälen. Kiva että viihryt!.... Hyvä, että sulla on sellaane möyrimispaikka, johona saat toteuttaa ittiäs.... Kiitos! Aurinkoosta kevättä :)

   Poista
 25. aarteita löysit! On se hyvä, kun toisen romu on toisen aarre. Jäädään odottamaan mitä noista pyörittelet. Hyvää vappua!

  VastaaPoista
 26. Nii on. Kiitos! Hyvät vaput sullekki!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...