tiistai 12. huhtikuuta 2016

Kevätmessut Helsinki 2016

No nii, pakkohan munki on messuraportti teherä, ku kerran viimmeenki sinne pääsin. Tuntuu vaa nii tyhymältä laittaa samoja kuvia, jokka on julukaastu jo mones muuski plokis. No, jäähän nämä   tänne ittelle muistoksi.Messualueelta oli tosi helappo löytää puutarha-alue. Ei tarvinnukku vilikaasta hallihi, nii heti näki nua sateevariot. Suuren tuluppaani alueen airalla istuu muutamia huavutettuja variksia.Voi nam! En ookkaa koskaa nähäny näin palio tuluppaania samas paikas. Piäni aavistus Hollannin tuluppaaniloistosta.Mulla oli messuulla kevyin maharolline kuvausvarustus. Kiintiällä ei saanu otettua kuvaa koko tuluppaanialueesta. Täs on ny sitte taas yks panoraamakuva.Tiätenki ensimmääsenä piti käyrä kattomas plokkarien kasvarit. Noli aiva erinäköösiä ja se kai oli ollu tarkootuski. Ihastuun Koti kaupungin laidalla-plokin Fridan kasvarin pöytähän. Siinä oli jotaki samaa ku lapsuurenaikaases vanahantuvan pöyräs.
Ja tiätenki  Kukkaiselämää-plokin Satun kasvari. Nii tekijänsä näkööne ihanine pupuuneen. Oli tosi mukava nähärä Satu livenä ja käyrä vaihtamas muutama sana. Nimiä viaraskirijahan kirioottaessani huamasin erellisen nimen. Anun puutarhan -Anun pongasinki muutaman minuutin päästä. On se kumma juttu, ku näköö toisen plokkaajan, nii aivan ku vanahan tutun kans juttelis, vaikkei ikinä  olla nähty. Mukavaa!

Sitte muutamia poimintoja kuvakokoelmasta. Ihana hattu pajunkissikoristeineen oli heitetty petooniverkosta teheryn airanpäälle. Verkkohon oli pujoteltu pajuja.


Nämä valokoristehet ottaasisin heti meillekki.Pianoosmaisema vaihteeksi pullos.Tämä syrän oli tehty liuskekivestä, mutta saman irean vois toteuttaa vaikka petoonista. Pikkukivet oli kiinni alustas ja lakkaa oli suihkutettu päälle. Kivien färit tuli paremmi esille.Tiätenki, ku tykkään vanahoosta tavaroosta, pongasin tällääsen valamihiksi kulunehen  tualin.......ja sitte nämä. Onneksi oltihin junalla matkas, nii ei tarvinnu eres harkita.Meille sopiis terassille tällääne tyyli. Mitähän isäntä tuumaas jos ilimoottaasin vaihtavani uurenkarhiat kovapuukalustehet kuarmalavoosta tehtyyhi......taitaas slaakin saara.Näkyyhän messuulla ruastutettua rautaaki. Sitähän oli vuasi sitte Uumajan puutarhamessuulla jokapualella. Ihanan suuria istutuslaatikoota.Tällääset kukkakehykset sopiis vaikka kesähäihin koristeeksi.


Ihanat kukkivat puut. Varsinki ny, ku ei pihalla viälä kuki mikää.Nämä magnoolian kukat näyttää musta, paperisuikalehista teheryyltä.
Oi, kuinka ihanat syreeninkukat! Nam!


Ny näin eläviä kevätkurienmiakkoja. Ne onki aika piäniä, söpöjä. Voi ku kukkiis omista eres yks.Mehikasvit purkis. Niitä oon vähinsä ittekki harrastanu.Ihanat neironkiälet. Eherottomasti kokeelen joskus.


Pyäriin messuulla puutarhakaverin kans nua seittemän tuntia. Koko rahan erestä. Lopus rupes kyllä jo puhti hyytymähän. Välillä oli sellaane tungoski, ettei meinannu etehepäi päästä. Mutta kiva oli messuulla käyrä. Ostin tiätysti jotaki kasviaki, mutta niistä sitte eri juttu.


Hyviä puutarhakeliä!


Tervetuloa lukijaksi Kaupunkilaistyttö!

34 kommenttia:

 1. Oho, seitsemän tuntia!! Nostan hattua. Sehän on semmoinen suoritus kuin olisit maratoonin juossut... sinnikäs saa olla, että jaksaa kaiken katsoa, varsinkin tungoksessa.
  Olisi hauska nähdä, kun ehdotat lavakalusteita miehelle ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Junien aikataulut määräs messuaijan. Ei viittiny mihinkää muallekkaa lähtiä. Täytyy myäntää, että lopus oli mehut aika vähis.
   Isäntä pyärittelöö päätänsä mun touhuulle tämäntästä :D

   Poista
 2. Hienoja messukuvia ja paljon mielenkiintoisia kasveja näyttää olleen esillä.
  Olenkin ihaillut näitä kuvia puutarhamessuilta kaikista mahdollista puutarhablogeista, koska en itse tänä vuonna messuille päässyt kiireiden vuoksi, mutta ehkä ensi vuonna taas pääsen... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soliki mukavaa, ku sai etukätehen kuvamaistiaasia, mitä on tulos. Aika hyvän käsityksen messuusta saa lukemalla kaikki messupostaukset. Toivottavasti ens vuanna pääset messuulle.

   Poista
 3. Tuo sydämenmuotoinen laatta, sora-juttu oli hauska idea. Itse en huomannut kyseistä osastoa ollenkaan... tuosta sainkin hyvän ajatuksen ensikesän betoniaskartelujani varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yhtää muista osastoja mihinä käytihin. Ei jääny nimet muistihi, ku monet oli aiva viarahia. Mulle tuli heti syrämmen kohoralla miälehen petoonijutut.

   Poista
 4. Minäkään en huomannut messuilla tuota sydänlaattaa, kiva ja kaunis idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaasen messupostaukses on ollu sellaasta, miten siälä itte nähäny.

   Poista
 5. KIvasti on eri blogeissa ollut messukuvia kuvattuna hiukan eri näkökulmista, niin myös sulla. Minun piti myös mennä messuille, mutta en sitten päässytkään. Toisaalta, kun on blogien kuvia katsellut, niin melkein tuntuu kuin olisi messuilla käynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaanen on kiinnostunu pikkuusen eri asioosta, vaikka kaikki onki puutarhaa. Son hyvä juttu. Hyvin pääsöö messuusta jyvälle plokienki kautta.

   Poista
 6. Ei yhtään haittaa, vaikka jokainen tekisi oman postauksensa messuista. Kaikilla on kuitenkin oma näkökulmansa samoihinkin asioihin. Sinäkin olet bongannut sellaisia kohteita, joita ei muissa blogeissa ole esitelty. Mm. tuo sydänkivi on sellainen ja heti kuvasi nähdessäni tuli mieleen, että sen toteuttamista voisi kokeilla betonista. Ja neidonkielihän tuon sinisen kasvin nimi oli. Olen sitä miettinyt, mutten ole saanut kaivettua muistilonkeroista esiin. Kiitos!

  Mehikasveja olen purkissa pihamaalla kasvattanut, mutta tuollaisena isona määränä ne ovat aika vinkeän näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin valita sellaasiaki kuvia, joita en oo ainakaa monella muulla nähäny. Moni asia jäi kuvaamatta siinä tungokses ja sitte ku olis ollu tilaa, ei enää jaksanu.

   Poista
 7. Kiva, oli monta kuvaa mitä ei muilla ollutkaan. Jokainen huomaa vähän eri juttuja. Minä aina ihmettelen, miten paljon nuo laitokset vaatiikaan työtä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii huamaaki. Mä ja puutarhakaveriki pysähryttihi monta kertaa eri osastojen etehe.

   Poista
 8. Kun kattelen sun kuvias, niin musta tuntuu, että multa jäi puolet näkemättä ja kokematta, vaikka pyörin messuilla viisi tuntia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Einy varmastikkaa. Eihän sitä kaikkia rekisteröö kukaa :)

   Poista
 9. Oli kyllä kiva kun bongasit mut, ja ihan totta, tuntui kuin olis ihan tutun kanssa jutellut:) ollaanhan me kyllä blogituttuja;)
  Ihania kuvia messuilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinki että tunnistanko oikee ja päätin käyrä kysymäs. Kannatti :) Nii ollahanki! Sulla oli monta kuvaa messuulta, jokka meni multa aivan ohi.

   Poista
 10. Kivoja kuvia - ja paljon sellaista mitä en itse messuilla huomannutkaan. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seittemäs tunnis huamaa aika palio, muttei sittekkää kaikkia :)

   Poista
 11. Olet kyllä löytänyt ja kuvannut messuilla monta sellaista paikkaa, joita en nähnyt... Jokaisella on omanlaisensa kuvat, vaikka oltiin samoilla messuilla.
  Minäkin kiertelin yli 5 tuntia ja samalla treffasin tätini kanssa, joka asuu Hesassa. Välillä kahviteltiin ja taas jaksoi kiertää.
  Vielä minunkin on ne kuvani esitettävä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meki käytihin välillä syämäs ja kaffiilla, eihän sitä muute olisi jaksanu ollenkaa.....Messupostausta orottelen :)

   Poista
 12. Mukava katsoa messukuviasi, koska en päässyt käymään messuilla tänä keväänä. Olet huomannut paljon kivoja yksityiskohtia, joita en ole nähnyt muiden postauksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että tuli jotaki uutta. Plokkarit on varmasti yhteensä kuvannu kaiken maharollisen.

   Poista
  2. Mä olen ihan samaa mieltä, sun kuvat oli ehdottomasti hyvä lisä kaikkien muiden ohelle. Monta blogia kuvineen olen selannut ja tästä löytyi vielä lisää uutta!

   Sini K.
   www.kasvihormoni.fi

   Poista
 13. Hyvä messupostaus! Tosiaan on mukavaa, kun eri raporteissa on erilaisia huomioita: paljon on messuilla ollut nähtävää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarha alue olis tiätenki voinu olla suurempiki, mutta oli nämä suurimmat mihinä oon koskaa käyny.

   Poista
 14. Kiitos kerrassaan upeasta kuvasarjastasi.

  VastaaPoista
 15. Moni on messuilla käynyt, hyvä niin. Saan minäkin hyvän katsauksen messuista kuvien välityksellä. Satun kasvari taisi olla yksi suosikkikohteista ja tosiaan, on ihan tekijänsä näkönen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmääne Helsingin messureissu mulle. Ennen oon mäki plokiista lukenu. Ny on ollu miälestäni enemmä kuvia ku enne. Plokkarit oli varmasti aktiivisempia käviöötä plokkaajien kasvarien takia.

   Poista
 16. Kiva kun laitoit kuvia messuilta. Kun en itse sinne päässyt, on kiva katsella muiden kuvia. On varmasti ollut mukava messutapahtuma. - Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainaki mä tykkäsin messuusta, olinhan ensimmäästä kertaa Helsingin messuulla. Nähtävää oli palio. Kiitos samoon!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...