perjantai 5. toukokuuta 2017

Uusia kukkijoota ja lämpöennätys

Oli sitte nii hiano päivä että, petollisen hiano. Vaikka lämpyä oli mittaris hyvääsesti, tuuli oli silti aika vilipoosta. Ny o just se aika, ku ei tiärä mitä panis päällensä. Noukka onki tukos ja kurkku kipiänä. Penkkiä oon kuitenki siivoollu, mutta viälon töitä. Tänää tein ensimmääset istutuksekki. Istutin maaha aiemmi tänä keväänä ostetut sipulikukat. Jos säästääsin ne syksyhyn, unohtaasin ne sata varmasti johonki nurkkaha tai pussin pohojalle.


Krookus 'Ruby Giant' navetan nurkkapenkis.

Tämän lämpöaallon myätä  on  muutama uus krookuski aukaassu kukkansa. Nämä ihanan färiset kukkiivat navetan nurkkapenkis ensimmäästä kertaa. Viimme vuanna nei kukkinu ollenkaa. 


Kasvitieteellinen krookus 'Romance' kaaripenkis.

Muutama vaaliankeltaanenki on auennu, kaaripenkin molemmis päis.


Posliinihyasintit leimupenkis.

Ja posliinihyasintit aukes tänää. Olin pikkuuse hualissani, koska mylläsin leimupenkin aika totaalisesti, mutta nousoo niitä silti.  Penkin nimiki pitääs melekee vaihtaa, leimupenkistä katos leimut. Ny siinon kaikkia muuta.Posliinihyasintin nupukki on kivan näköösiä.Iränsinililijakki rupiaa kukkimahan, piänestä verotuksesta hualimatta.


Kevättähdet aitaukses.

Kevättähäristäki, sinisistä aukes muutama.Päivän ja koko kevään lämpöennätys 16.9 astetta.Ja sitte jymy uutine - ensimmääne pääskyyne on nähty! Isäntä tuli aamupäivällä sisälle, ja tuumas vanhan sanonnan, "Pääskysestä ei päivääkää".  Tuli kiirus klasille ja toren totta, siälä se kurvaali pihan ilimatilas, yksinääne tiarustelija. Joko teillon pääskyysiä?


Aurinkoosta viikonloppua!

44 kommenttia:

 1. Vai on pääskynen jo ehtinyt Suomeen. Miten niiden käy, jos taas kylmenee?! Voi sentään! Meillä vielä odotellaan kukkia, mitä nyt nuo kevätkurjenmiekat kukkii vieläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En meinannu ensi uskua, muttaku näin itte, pakkohan soli. Ja tänä aamulla pääskyyne saatteli mut navettahan. Onneksi o vaa yks yksilö. Pääjoukko antaa viälä orottaa ittiänsä, onneksi. Ja meillä kevätkurijenmiakat o vasta nelisenttisiä :)

   Poista
 2. No sentäs kesä on tulossa Etelä-Pohojommaalla! Toivottavasti pääskyt jää odottamahan kevättä sinne, kun tänne on luvassa tosi ankiaa keliä viikon verran ny ainakin.

  Parissa lämpimässä päivässa lumet sulasi täältäkin jo melkosestaan. Varjopaikossa on vielä, mutta vajumaan päin sielläkin. Kevät etenee hitaasti, mutta sentäs etenee. Ehkä nostan viikonloppuna siemenperunatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tämä päivä enää kesältä tunnu, vaikka pääskyyne jo tuli. Kuinkahan sille käy, ku tääläki o seuraavan viikon yät pakkaasella, eikä päivälämpötilooskaa oo hurraamista.
   Meillon puarin eres viälä piäni lumikasa ja taitaa navetan sivultaki lunta viälä löytyä.

   Poista
 3. Nuo sinun kuvat ovat tosi upeita makroja! Niisä näkyy kukkien suonetkin! Eipä ole pääskyt meille tänne Tampereen korkeudelle tulleet, varmaan menivät ohi ja tulivat sinne Pohjanmaalle suoraan...Tuulen henki on kylmä, muuten lämmin! Ihmettelen vain, miksi perennat eivät nouse, onko se kasvien sisäistä viisautta - kylmää tulossa - vai mitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Non otettu zoomilla, ei varsinaasella makroputkella. Tuulenvirtaus on varmasti ollu tänneppäi ja tuanu pääskyysen. Meillon maa paikoon viälä aiva jääs, joten perennojakaa ei viälä näy montaakaa. Kylymää tuloo - taas.

   Poista
 4. Ei ole vielä pääskysiä näkynyt. Eikä kevään ekaa sisiliskoa. Tänään bongattu vain leppäkerttu ja töyhtöhyyppiä. Oli mahtavan lämmin päivä vaikkakin tuulinen. Ei olisi malttanut tulla illalla sisälle lainkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisiliskoja meillä ei tapaa näkyäkkää. Töyhtöhyyppiä on ollu meillä ainaki kaks viikkua. Tulin sisälle vasta yhyrentoista jäläkihi. Oli kiva haravoora, ku ei enää tuullu.

   Poista
 5. Kauniita, aurinkoisia kuvia, ihanaa, jos pääskyt on ilmaantuneet, mutta ovat ehkä tulleet vanhan ilmaston mukaiseen aikaan.. pelottaa tulevat kylmenevät viikot... minä heräsin aamulla joutsenten joikaukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäähän pääskyyset tiätää, muttaku tuloo nua pakkaasyät. Onneksi on nuata ulukorakennuksia, joista voi ettiä vähä suajaa, mutta ruaka voi olla kortilla. Joutsenet ja kurijet huutaavat kans tuala aukialla, joella.

   Poista
 6. Kauniita kuvia. Samat kukat meilläkin jo kukkivat, eli kyllä se kevät on tullut. Pääskysiä ei ole näkynyt, mutta västäräkin näin kyllä. - Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiää kevät teille tulla tupsahti, vaikka lunta oli melekoosesti. Toivottavasti pääskyyset tuloo sinne vasta tämän kylymän jakson jäläkihi.
   Västäräkkiäki on ollu meillä jo monta viikkua ja ne seleves hyvi tuasta vapunki lumisateesta. Kiitos samoon!

   Poista
 7. Täällä meilläkin on ollut tänään aurinkoinen ja lämmin päivä. Valitettavasti pääskysiä ei ole lämmöstä huolimatta vielä silmiini osunut.
  Kauniita kevätkukkijoita pihamaallasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja luulis niire jäävän etelähän. Tuulooko nii lujaa, etton helappo matkustaa tuulen viätämänä. Onneksi kukintakausi on alakanu.

   Poista
 8. Ihanan lämmintä ollut tämä viikkoa ja aurinkoista. Vai pääskynen! Miten noille linturassuille taas käy, jos ensi viikolla lunta tulee? Suututtaa oikein!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo nähäny vastaku yhyren. Pääjoukko tuloo jäliis. Tovottavasti tajuaavat jäärä viälä lämpöösemmille maille. Ens viikosta ei taira olla ilua kellekkää.

   Poista
 9. Jes! Pitääpä katsella, onko pääskyt tulleet. Oli ihana päivä!

  VastaaPoista
 10. En ole vielä pääskysiä bongannut, vaikka kaikenlaisia lintuja nyt pihapiirissä lentelee. Posliinihyasintti on nätti kevätkukkija ja vihdoinkin se on alkanut meillä leviämään. Naapurikunnan keskustassa on yksi paikka, joka on keväisin aivan valkoisenaan posliinihyasinttejä ja se on upea näky. Siihen minulla on vielä pitkä matka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmääset posliinihyasintit näin ystävän pihas norijanangervon alla ja niitoli palio. Päätin että mullaki joskus. Hitahasti tua tavoote vaa toteutuu mullaki. Eikä viimme kesääne mylläys asiaa ainakaa auttanu.

   Poista
 11. Meillä pyörähti västäräkki ja eilen näin neitoperhosen :)
  Söpösiä pikkukukkijoita!
  Harmittaa, kun taitaa jäädä kovin lyhytaikaiseksi tämä lämpimämpi kausi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo nähäny vasta ku yhyren nokkoosperhosen. Harmittaa nii viätävästi. Koko ens viikko on nii kylymää.

   Poista
 12. Ihanat kuvat taas! Ja mahtavaa, että pääsky! Ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Päivällä niitä näkyy kaks. Saavappahan lämmittää toisiansa.

   Poista
 13. Ihunan kukkaisaa ja lämmintä teillä, ihan parasta. Voi olen tosi huono tunnistamaan lintuja, meillä pyörii edelleen ne samat kuin koko talven kai? Lintukylvyssä kylpevät. Tänään tosin tikka hakkasi pihakoivua ja hieman huolestuin :) Hyvä idea tuo sipulikukkien maahanlaitto, nytpä ne odottavat siellä jo uutta kevättä. Ihania kevätpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kiva ku on kukintakausi päässy vauhtihi. Nii ankiaa on meillä muute viälä pihalla. Viimme keväänä laitoon kans kukkinehet balkaninvuakot maaha jo keväällä. Olin jo varma ettei ne nouse, mutta nii vaa on muutama lehti ainaki näkyvis. Toivottavasti tulis kukkiaki.

   Poista
 14. Oi että, nyt jo pääskynen. Täällä vasta ihaillaan västäräkkejä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika aikaases on tänä vuanna, vaikka onki nii kylymä kevät. Tua lämmin jakso varmasti hämäs niitä. Västäräkit onki veikeetä :)

   Poista
 15. Vau. Pääskynen. Huolestuttaa minuakin tulevat pakkasyöt ja mahdolliset räntäsateet.

  Toivottavasti kevät ei pysähdy taas kokonaan.

  VastaaPoista
 16. Ei oo vielä pääskysiä näkyny, mutta pikkukukkia kuitenkin.
  Toinen vanha sanonta muuten kuuluuki: ei yksi pääsky kesää tee;)

  VastaaPoista
 17. Ihania kuvia! Ja pääskysiäkin jo! Täällä ei vielä ole pääskysiä näkynyt. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi vasta muutama pääskyyne on tullu, o viälä turhan vilipooset säät. Kiitos samoon!

   Poista
 18. Ei oo meillä viälä pääskyysiä näkyny :)

  VastaaPoista
 19. Olen lukenut jo jonkin aikaa sinun blokiasi. Kirjoitat hauskasti murteella. Ja mikä parasta se on aina "oikein" kirjoitettu.Minulla tulee kirjoitus virheitä, mutta en välitä. Olen itse alkanut pitämään blogia vasta tämän vuoden keväällä. Minulla on leimuja mökillä aika paljon. Olisi tarkoitus laittaa niitä vähän samaan paikkaan uuteen penkkiin. Ja pääskysiä jo ilmassa.Mitäköhän ne syö kun ei ole ötököitä eikä hyttysiä. Liityin lukijaksi. Käy kurkkaamassa minunkin blogiani jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin. Itse olen mielenkiinnolla mukana jatkossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät :) Tuloo niitä virheetä mullekki, mutta sitei tosiaankaa murtees välttämättä hoksaa. Sun leimut kai säästyy tappotalavelta, jos niiton palio. Multa meni melekee kaikki.
   Onneksi ei oo montaa pääskyystä näkyny. Ei niillä viälä palio syätävää kyllä oo. Jos ny ilimat lämpiää, nii tuloo het varmasti lopukki.
   Käympä kurkkaamas. Koneaika ny taas vähenöö, ku alakaa tosi toimet.

   Poista
 20. Huomasin että liittyminen meni pieleen, mutta yritän uudelleen.

  VastaaPoista
 21. Sitkiästi ne keväänkukkijat vaan nousee, vaikka välillä tuloo lunta ja pakkaasta. Meillä ei oo vielä pääskyystä näkyny, vaikka ilimeisesti aika samoolla seuruulla asutahan, niin oon ymmärtäny ja murrekki kuulostaa tutulta :) Ja näköjään rupiaa ittekki kirjoottamahan murtehella, ku sitä hetken lukoo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotaki tapahtuu joka päivä, mutton se nii törkiä hirasta.
   Hyvin samalta murre vaikuttaa. Anna tulla vaa :) Asun alueen pohojoosreunalla, valitettavasti.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...