maanantai 9. huhtikuuta 2018

800m

Son etääsyys, joka eroottaa peurat puutarhasta.

Tulin kaupasta ja meinasin ojahan ajaa, ku huamasin pellolla ennennäkemättömän lauman.

Ohan nuasta tullu isännän mettästyswhatsappihin tilannetiarootuksia, mutta non pysytelly tähän asti turvallisen välimatkanpääs. Ny liippaa turhanki likeltä. Joutseniaki näköjään pellolla näkyy. Muutama lenteli taivahalla, mutta nua pellolla olevat hoksasin vasta tiatokonehen ruurulta.Ymmärtääsin peurat, jos asuttaas keskellä mettää tai eres reunas, mutta nua on ihan keskellä peltolakiaa. Tuahon kyllä tais jäärä syksyllä isännältä pläntti puimatonta kauraa, oli nii märkä kohta. Siinä ne herkutteli monta tuntia, ennenku lähtivät lampsimahan peräkanaa mettän suajihi, onneksi meistä poispäi.
Tämä mustarastas on käyny lintularolla koko talaven, tai siis alla. Oon sille heitelly hangelle syätävää, joskus son keriinnykki enne harakoota.


Lumitilanne 9.4.2018

Lumenpinta laskoo tuskastuttavan hitahasti. Vajaas kahares viikos on lumikinos laskenu reilu kakskytsenttiä. Lunta on tuas viälä pualisen metriä. Kuvan oton jäläkihi, kävin heittelemäs sisäkukkien vaihtomullat paksumpiihi kohtiihi.


Loppuviikosta lumet saa varmasti kyyttiä, ku tääläki pitääs lämpötilan nousta yli kymmenen asteen. Ja muutenki on mukavaa orotettavaa. Perijantaina hyppään junahan, joka viää meikälääsen Kevätmessuulle. Lippuki o valamihina. Voitin sen Autuas olo -plokin Cherin lippuarvonnasta. Suuret kiitokset Cheri!


Aurinkoosta loppuviikkua!

47 kommenttia:

 1. Voi hyvän tähren, ku on eläväisiä pelto täynnänsä! Olisin itte kyl ajaa kurauttannu ojaan, ku olisin kameraa hapuillu toisella kädellä ja toinenkin käsi olis huitonu ilmassa hämmästyksestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, on. Olin nii likellä kotua, että vein kauppapussin ensi kotia ja hain kameran, seku ei ollu tiätenkää ny joukos.

   Poista
 2. Peurat ovat muuttaneet ihmisten ilmoille ja onneksi tuota välimatkaa on vielä noinkin pitkälti.
  Onni minuakin suosi ja liput sain Oravanpesäkesän blogista ja ilmeisesti minäkin perjantaina nousen junaan ja kohti messuja.
  Eli kaikkea mukavaa on edessä päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siälä eteläs taitaa peurat olla riasana melekee joka paikas. Luulis etteivät het pihahan tuu. Olettaas niiren ny pikkuusen kauempaa kiärtävän haukkuvat koirat.
   Onneksi olokohon :) Kivoja tällääset arvonnat. Säät taitaa ainaki suasia, vaikka messuulla on aivan sama, minkälaane ilima o.

   Poista
 3. Mukavia messuhetkiä! Täällä sataa vettä mikä tietää hankien hupenemista. Onpa iso peuralauma, täällä jos näkee peuroja niin ovat muutaman yksilön ryppäissä. Tuollainen määrä saa tuhoa aikaan mielettömästi kun eksyy väärään paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mahtoo meilläki eilee muutama pisko tulla. Tänää on aurinko paistanu koko päivän. Tua sama porukka on pyäriny aika kauvan nua viiren kilometrin pääs ja olisin toivonu, että olisivat pysynehekki siälä.

   Poista
 4. Peuroja on nyt näkynyt siellä ja täällä, ite näin viimeksi eilen eräällä pellolla. Muistan, kun Espoossa asuessamme omakotitaloalueella peurat tuli meidän pihalle ihmettelemään. :D Noh, josko nuo teidän otukset malttais pysyä pihasta pois, toivotaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny on ollu nii paksut hanget, että niirenki o kait pitäny ettiä ruakansa laajemmalta alalta. Peltojen lumet on paikkapakoon jo aika vähis. Monesta plokista on saanukki lukia peurojen viaraaluusta puutarhas. Toivottavasti eivät tulisi liia liki.

   Poista
 5. Toivottavasti peurat pysyvät poissa pihapiiristänne.
  Täällä meillä on lumet sulaneet vauhdilla ja tänään pääsin jo hieman takapihaa haravoimaan ja siistimään puista pudonneista risuista ja kävyistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mäki kovasti koivon.
   Voi että! Meillon siihe viälä aikaa.

   Poista
 6. Aikamoinen peuralauma. Toivottavasti pysyvät kaukana ja luikkivat mieluummin vielä kauemmas.
  Eiköhän lumi sieltäkin sula kiihtyvällä vauhdilla, sillä nyt on luvattu aurinkoa ja lämpimiä kevätpäiviä.
  Perjantaina menen messuille, mutta enpä taida sinua väkijoukossa tunnistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika suuri o. Tänäänki tuli vilikuultua lakialle, en nähäny. Mutta isäntä näki, ku teki risusavottaa. Noli tälläkertaa pikkuusen toises paikas.
   Ny lumi sulaa. Melekee kymmenen senttiä hävis tänää.
   Toivottavasti ei olisi aivan kauhiaa tungosta. Voin laittaa sulle muutaman tunnistusvinkin, jos satut tulla vastaha :)

   Poista
 7. Voihan hiisi kun on ikävä näky noin iso lauma peuroja noin lähellä.
  Ja puolen metrin lumikerroksessakaan ei ole hurraamista! Nyt täytyy toivoa, että edistystä tapahtuu ja vähän äkkiä. Mukavaa messuviikonloppua jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika surkia tilanne, molemmis tapauksis. Lumi ainaki, on onneksi katuamas lujaa kyyttiä. Kiitos!

   Poista
 8. Onpa siinä sorkkaeläintä riittämiin. Toivottavasti pysyttelevät kaukana sun puutarhasta! Meilläkin on lunta vielä niin, ettei nurmi pilkota yhtään. Pihakiveyksiltä vasta ensimmäiset kohdat sulaneet. Kai se kevät lopulta kuitenkin koittaa joka niemeen ja notkelmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti, ei tarttisi yhtää likemmäs tulla. Lumi on onneksi ruvennu sulamahan nopiempaa. Muutamasta kohtaa o jo puhki. Eiköhän :)

   Poista
 9. Ompa paljon mehän karjoo, toivottavasti eivät pihhaan tule. Lunta on tiällä vielä runsaasti ja toivotaan lämpimii ilimoja. Mukavoo messumatkoo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ja iha liian liki. Eiköhä lumi ny näillä lämmööllä sula. Kiitos!

   Poista
 10. Onpas siinä upea näkymä peuralaumasta. Aika paljon on lunta teilläkin. Mukavaa messumatkaa ja laitathan sitten kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkohan noli käyrä ikuustamas, ku nuanki liki tulivat. Lunta viälä piisaa. Kiitos, laitan toki :)

   Poista
 11. No on siinä lauma peuroja. Eilen kun tultiin mökiltä mekin näimme seitsemän pellolla. Katselivat kaikki meidän suuntaan kun hiljensimme nopeutta. Messuille mekin ollaan menossa lauantaina. Hyvää messupäivää sinulle ja toivottavasti löytyy jotain uutta ja mielenkiintoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo. Joskus kauvan sitte, käytihin autolla Hesas ja tuntuu, että joka pellolla oli omat peurat. Täälei nuata oo montaa vuatta ollu. Jäläkiä on näkyny joskus, mutta harvoon on itte elukkaa nähäny.

   Poista
  2. Nii ja kiitos toivotuksista! Ja hyvää messupäivää teillekki! Aina siältä jotaki löytyy.

   Poista
 12. Ompahan peuroja kerrakseen, ohhoh. Lunta teilläkin näyttää olevan vielä reilusti. Minä olen odottanut noita mustarastaita, mutta ei ole tänä vuonna näkynyt. Mukavaa messumatkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On. Lunta riittää ja kasoos o varmasti viälä vappunaki. Toivottavasti ei enää juhannuksena. Ensimmääsen kerran on mustarastas talavehtinu täälä. Luulin jo, että on kualeentunu, ku ei hetkehe näkyny. Tänää näin toisenki. Eiköhän mustikset pian sinnekki ilimesty. Kiitos!

   Poista
 13. Melkoinen peuralauma. Toivottavasti ymmärtää pysyä poissa puutarhasta. Täälläkin on vielä jonkun verran lunta, mutta elän toivossa, että loppuviikon lämpö sulattaa sen pois. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, hiivatti soikohon! Sitä mäki toivon. Toivottavasti viikonlopun jäläkihi olis enemmä mustaa ku valakoosta näkyvis.

   Poista
 14. Hurja määrä peuroja, toivotaan, etteivät tule kauniiseen pihapiiriisi herkuttelemaan! Voi ilon päivää, lähdet messuille! Minulta jää Helsingin messut tänä vuonna väliin, mutta Lahden pihapiirimessuille olisi tarkoitus mennä käymään. Kyllä niistä saa niin kivan kevätolon:)Mukavaa reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii o. Pitää laittaa lappo ojanpiantarehelle, että seisovapöytä on sulijettu. Son torellaki ilon päivä, en oo liikkunu koko talavena oikee mihinää, kulukenu vaa navetan ja tuvan väliä. Mökkihöperöksi jo meinaa tulla, jos en jo oo :) Kiitos ja mukavia messuja sullekki :)

   Poista
 15. Hyvä arpaonni - mukavaa messureissua. Keräähän inspiraatiota ja pistä taas tuulemaan kotimarkilla!

  Nua peurat on tosi ilkiöitä puutarhassa. Kaikki kelpaa. Meillä on vain satunnaishavaintoja kauriista, mutta ilvekset pitävät ne kovasti liikkeellä. Eivät jää pitemmäksi aikaa mihinkään. Peuroja ei ole näkynyt, enkä toivo koskaan niiden tänne asti vaeltavankaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus onnistaa :) Aina siältä jotaki uutta ireaa löytyy.
   Peurat on lisääntyny tääläpäi huamattavasti. Harvoon niitä näköö, mutta jäläkiä on tänä talavena ollu entistä enemmä. Eivät oo mukavia naapuria.

   Poista
 16. Onneksi menivät poispäin! Minäkin näin tänä aamuna koiran kävelytyslenkillä 3 kaurista tässä ihan meidän tiellä. Ovat nättejä, mutta eivät kovin kivoja vieraita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pysyysivät aukian toisella pualella. Siälä etelämpänä peurat ja kaurihit taitaavat olla jokapäivääne näky.

   Poista
 17. Onpas siinä lauma! Täälläpäin niitä harvemmin näkee, enkä todellakaan toivo niitä puutarhaani :D Toivottavasti eivät teilläkään pihalle tule mellastamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuatei varmasti kukaa toivo viaraalulle. Rumaasen ahamatit!

   Poista
 18. Minäkin olen koittanut ruokkia talven mustarastasta, mutta en ole halunnut ruokkia hiiriä. Vähän hankala yhtälö, mutta mustarastaat on niiiiin mun suosikkeja. Peuroja ei ole onneksi näkynyt pihassa vaikka niitä täälläkin on aika paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiirekki pitäävät varmasti pualensa. Toivottavasti peurat pysyysiväkki pois puutarhasta.

   Poista
 19. Jo on peuroja! Kaipa ne ruoan perästä tulevat pelloille, kun lunta ollut jo niin pitkään. Mukavaa messupäivää perjantaille. Sinne minäkin suuntaan, mutta todennäköisesti jokin toinen päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torennäköösesti ruakaa ettiivät. Kiitos, kiva teherä eres tällääne yhyren päivän reissu johonki. Mukavaa messupäivää sullekki!

   Poista
 20. Melekonen lauma näyttää olevan, toivottavasti pysyvät poissa sun pihasta!

  VastaaPoista
 21. Oho, ompa isoo lauma peuroja! Meillä oli eilen ja tänään +9 lämmintä, jotta eiköhän ne hanget kohta lähde. Paikoon on kans viel puoli metriä lunta puutarhas. Hyvää messureissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Non onneksi hävinny ny ku tuhka tuulehen ja toivottavasti pysyyväkki pois näköpiiristä. Messureissu oli mukava :)

   Poista
 22. Olipa paljon peuroja teillä! Oi ihanaa messureissua sinulle, luulen, että lumenne ovat vajonneet kun tulet takaisin :) Nyt se kevät kunnolla pääsee käyntiin koko maassa. Ihana mustarastas ollut ruokittavanasi koko talven. Kiittää sinua pian laulullaan. Onnellista kevättä sinne pohjanmaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vajonnu oli, mutta ohan sitä viälä. Uusia kohtia on jo kivasti tullu näkyvihin lumen alta. Son tainnukki jo laulaa luritella, jos ny oikee tunnistan sen laulun. Kiitos, samoon sinne :)

   Poista
 23. Yhtenä talvena metsäpeurat kaivoivat hangen alta takapihan perenna-alueelta suikeroalpit ja keltakurjenmiekat. Mietin hakisinko satokorvauksia...

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...