lauantai 21. tammikuuta 2017

Kevättää?

Lämpööset fööntuulet melekee sulatti kaikki meirän vähääset lumet. Tunnelma on ku maaliskuulla. Moninpaikoon näkyy jo nurmikkua, mutta piippoja ei sentäs viälä näy. 


21.1.2017

Kinttupolokuki on aiva lumeton.Täs o meirän fööntuulien vahingot. Kaffipannu nurin ja kuusesta muutama puronnu oksa.
Terassipenkis enää aavistus lunta. Mariakuusen päälle pitää heittää joku loiret, ettei rusketu. Toivon että nuaren hakojen alta paliastuus isoo ihimet ja kärhöt herääs henkihi.


Terassipenkki 9.8.2015.

Tältä se näytti parahimmillansa. Jostaki syystä ei oo kokokuvaa, ku kaikki kukkii. Siinon vasemmalta Piilu, Jackmanii, Diana, Roko-Kolla ja Dorothy Valton. Kovan talaven jäläkihi, huamasin lokakuus viissenttisen Dianan.Kävin ottamas taas panoraamakuvaa etupihalta. 

21.1. 2017.
Tua tupa ny nua vinttura oo. Kamera ei ollu iha suaras. Kuva koottu kahareksasta kuvasta. Palio vähemmä lunta ny, ku vuasi sitte. Pikkupakkaasta -3.5 ja tuuletonta.


21.1.2016.
Onhan lumiki hianon näkööstä, pumpulilunta.


Ny on ollu kivat kelit, mitäny pikkuusen liukasta. Aurinkoki paistoo tänää ja hain hakoja lisää penkkiihi, sammalleimuulle, suajaksi auringolta.


Rentouttavaa viikonloppua!

34 kommenttia:

 1. Onhan tuo vuosi sitten vähän erilainen maisema ollut. Siellä kevät tulee aikasin, vaan vielä saattaa keretä tulla luntakin sitä ennen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kevät viälä oikiasti tuu. En ainakaa usko. Nykki on taas maa valakoosena. Muutaman tunnin on satanu lunta hilijalleen. Vaikka meiltä lumet lähtiski ennemmi ku teiltä, teillä kevät tuloo aina rytinällä ja menöö ohitte.

   Poista
 2. No jopas teillä onkin keväistä! Hienot nuo panoraamakuvat. Munkin täytyy harjotella ottaan semmossia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Panoraamaa käyttämällä saa laajoja näkymiä ahtahastaki paikasta.

   Poista
 3. Oho, onpas teillä lumet sulaneet. Panoraamakuva on kiva, nyt ymmärrän miksi teilläkin tuulee paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumet meni taas aiva minimihi. Täälon aikamoone läpiveto :D

   Poista
 4. Kattoin kans, että tienpielet on kovin keväisen väriset. Rapa on roiskinut valkeat hanget paskanruskioiksi. Tirpat tapailee keväisiä soundeja ja muutenkin alkaa olla keväiset fiilikset. Lupailivat lauhaa ainakin helmikuun puoleen väliin. Jos talvi oli täsä, niin ihmeen vähällä päästiin. En vaan usko...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuloo varmasti viälä pakkaasiaki. Toivottavasti ei kauhian pitkiä. Muutaman päivän kestää, mutta sitte rupiaa käyrä nousemahan.

   Poista
 5. Kaunista ja harhauttavan keväistä! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä talavena taitaa tulla viälä monta kevättä.

   Poista
 6. Kiva tuo panoraamakuva. Minä pilkoin joulukuusen penkkien suojaksi, apua, oliko se vasta viimeviikolla! Tuntuu että siitä joulusta ja sen riisumisesta on jo kauan aikaa! Onneksi ei vielä piippoja näy, ei meilläkään ole kohta juurikaan lunta. Kyllä mä veikkaan, että vielä saadaan lunta ja pakkastakin aika lailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki leikkelin oksia lyhemmiksi enne pihalle viäntiä. Oksat ja kuusen tyngän levittelin kans pitkin pihaa, mutta kuusen isäntä haki ja heitti hevooselle. Talavi jatkuu varmastikki kohta taas talavena.

   Poista
 7. Tinttien äänistä voisi kuvitella kevään jo lähestyvän - ja sinun pihakuvistasi. Ei täälläkään lunta paljon ole, mutta paljon enemmän kuitenkin.
  Panoraamakuvasi ovat hienoja. Muistanko oikein, oliko kamerassasi panoramat mahdollistava toiminto? Vai teetkö ne jollain ohjelmalla? Tästä on ollut juttua ennenkin. Niillä saa koottua hyviä yleiskuvia. Muistan lukeneeni, että kamera vääristää rakennuksia tietyissä tilanteissa ja sitä voi olla vaikea välttää.
  Pihasi on tosi hieno ja erityisen upea on tuo kivipolku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Panoraamaohojelmaa ei oo mun kameras. Teen sen kuvankäsittelyohojelmalla. Valitten kuvat ja painan nappia. Yksinkertaasta.
   Tykkään poluusta viälä ittekki ja ihimettelen, että kuinka oon jaksanu sen teherä.

   Poista
 8. Onpa teillä jo keväistä! Onneksi vältyitte pahemmilta tuulen aiheuttamilta vahingoilta. Meilläkin koivuista putosi joitakin oksia, ei kuitenkaan onneksi isoja. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivällä tuntuu kevääseltä, mutta taitaa talaven vuaro olla taas huamenna. Ainaki maa on valakoone. Ihime että pysyy sähköt koko aijan. Useen ne tuulella eres pikkuuse räpsyy. Tuas kuuses on alaoksat aika kuivia. Aina siitä jotaki karahkoota tippuu.

   Poista
 9. Lunta on meillä justiinsa passelisti, juuri maa valkoisena. En mä tahokkaan enempiä, mutta kyllä sitä vielä ehtii sataa. Talvea jäljellä kumminkin pari kuukautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei lunta tarttisikkaa palio, kymmenkunta senttiä riittääs. Joo, viälä kerkiää satamahan lunta monta kertaa.

   Poista
 10. Vähän on lunta teillä, täällä on maa valakiana. Mukava nähä koko piha, tuollanen panoramakuva on hyvä idea.
  Toivotaan että joku noista kärhöistäsi heräisi henkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tääläki satoo, ehkä sentin kerroksen.
   Sitä minäkin toivon. Jackmannii oli jo ihan kelapo mitoos.

   Poista
 11. No, onpas teillä lumetonta! Meillä onneksi on nyt lunta kohtuullisen hyvin. Toivottavasti teille ei kovia pakkasia nyt tule!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leutoja keliä toivon mäki. Joskus on tosin maaliskuulla vasta ollu pitempi pakkaasjakso. Surkiaa, silloonhan pitääs kevättää aivan oikiasti.

   Poista
 12. Voi ihanaa miten keväistä teillä on, oikea iloa silmälle! Hauskoja nuo panoraamakuvat, olet oikea pro kun osaat tehdä tuollaisia kokoonpanokuvia. Upeita kärhöjä sinulla, kasvavat toistensa lomaan kauniisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se näyttää hyvälle, mutta saa peliätä niitä pakkaasia. Täälä voi olla ihan hiivatin kylymä. Kärhöt olis hianoja, jos olisivat hengis. Viimme vuanna verkko oli tyhyjää täynnä :(

   Poista
 13. Täälläkin kevättää, vähän on pitänyt siistiä paikkoja ja tehdä risuhommia jo. Ihana aurinkoine kinttupolkukuva ja kesän kärhöt, toivottavasti tuleva vuosi on niille hellempi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitää en varsinaasesti viälä hommannu, mutta puutarhakiarros piti jo teherä. Ja kattella toivorikkahasti, josko tua ja tua seleviääs.
   Toivon nii hartahasti, ettei tulisi lisää kärhövahinkoja.

   Poista
 14. Kinttupolku on niin kaunis <3 Ihastelen myös nuita sinun havuja! Meillä eletään reilusti keskitalvea, kevät tulee myöhemmin :) Mutta on kyllä aivan keväisen näköistä teillä noissa uusissa kuvissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tämäkää viälä kevättä oo, vaikka siltä näyttääki.

   Poista
 15. Onpa hieno sinun kärhöseinäsi, toivotaan, että saat nauttia niistä kaikista ensi kesänäkin. Vaikka voisi iloita noin keväisistä tunnelmista, jotenkin pelottaa, että mitä vaurioita vielä aiheutuukaan, kun ei ole lunta suojana. Ikävä olla pessimisti, mutta ei se kevät sieltä kuitenkaan vielä tule. Kivat kuvat olet ottanut. Minullakin kamerassa tuo panoraamatoiminto, mutta eipä ole juuri tullut käytettyä. Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos nua kärhöt ei tuasta nouse, laitan uuret. Hirviän kovia pakkaasia ei saisi enää tulla, jos ei ensi tuu lunta. Panoraamatoiminto kameras oliski kätevä.
   Kiitos samoon!

   Poista
 16. No onpa tosiaan teiltä lumet huvenneet melkoisesti.
  Kaunis tuo kärhöseinämä ja ihana tuo valkokukkainen Roko-Kolla. Panoraamakuvista näkee kivasti etupihanpihan kauniin kokonaisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta ei paliua oo. Jos ens viikolla tuloo plussakeliä, niinku o luvattu, häviää lopukki.

   Poista
 17. Niin, maaliskuu maata näyttää, sanottiin ennen;)
  Upean näköinen varmasti tuo kärhöseinä täydessä kukassa, toivotaan että ne elpyvät!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...