tiistai 31. tammikuuta 2017

Tällääne tammikuu tälläkertaa

Ny jo taas eletähän kuukauren vimmeesiä tuntia, vaikka uuren vuaren vaihtees tammikuu tuntuu toivottoman pitkältä. Pitkästymähänkää ei pahemmi keriinny. Kokoaijan sai olla varpahillansa, mitä tuleman pitää. Ensimmääsenä viikkona oliki kipakat parinkymmenen asteen pakkaaset. Seuraavalla viikolla puhalteli myrskylukemin, lämpööset fööntuulet. Loppupualiskolla  on lämpötilat sitte sahannu nollan molemmin pualin. Luntaki o johonakivälis tullu muutama sentti, mutta tosi vähäluminen on talavi tähänasti ollu.

Täs on muutama tänään otettu puutarhakuva. Täytyy toivua lämpööstä helemikuuta tai sitte lisää lunta, muute voi käyrä hassusti. Tänää oli pakkaasta 5-6 astetta. Aurinkoki näyttäytyy hetkeksi.Aurinko osuu kivasti pohojoospääryn sembran kylykehe.Kinttupoluulla ei lumet paliua juhuli.Punatähkän kuivanehet siämenpötkylät on pitäny hyvi ryhtinsä.Kuusiympyräki o aiva pakkaasten armoolla.
Etupihalla on viälä lunta/jäätä. Mariakuuset oon peitottanu. Vois kattella viälä peiton tualle katajallekki, varmuuren vuaksi ja kääpiökuuselle ja.....


4.9.2015.


Tälläästä näkymää niin kaipaan!!!!


Mukavaa helemikuuta......sehä hulahtaa, että hups vaa!

22 kommenttia:

 1. Toivotaan kuiteskin sitä lunta, kun ne pakkaset sieltä kuiteskin saapuuvat, niin saadaan valosuutta ja kasveille suojaa selvitä. Nättejä kuvia, tykään taas kerran. 🌷🌺🌷🌺🌷🌺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänää on pikkuuse hiukkonu lunta, ehkä kokonaasta pualisenttiä on satanu:) Vois ny vähä enemmä, ku ens viikolle o luvattu -18.
   Kiitos ihanista kukiista :D

   Poista
 2. Sinulla ei siellä paljoa lunta ole! Meillä vähän enemmän. Katsoin, että ensi viikolla olisi yöpakkasia (toistakymmentä astetta). Pelottaa vähän kasvien puolesta. Puun rungossa sinulla oli jotain koristeita. Mitä ovat ja mistä materiaalista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo ku muutamas kohoras vähä, enimmäkseen jäätä. Puun rungolla asustaa pari surenkorentua, peltisiä.

   Poista
 3. Jos tuo kääpiökuusi on siilivalkokuusi 'Echiniformis', niin ainakaan meillä sitä ei ole ikinä suojattu eikä se ole koskaan kärsinyt ahavasta. Katajia on puolestaan suojattu ja tarpeeseen se on tullut. Pitääkin kietasta rievut kainaloon ja käydä peittelemässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääpiökuusi on 'Ohlendorfii'. Ei se varmastikkaa tarttisi peittua, mutta ku son nii helappo peittää :D nii tuloo siihe joku paiskattua.

   Poista
 4. Ihanan suuri tuo teidän sembra ja hauskat koristukset! Me istutettiin metsään kalliolle kolme sembraa, joista yhden peurat tai muut metsän elikot söivät sen heti. Kaksi on edelleen hengissä, mutta verkotettuina. Käydään aina välillä niitä ihailemassa, mutta pieniä vielä ovat.
  Juu, voisi tulla vähän lunta vielä, koska pakkasta on helmikuussa perinteisesti ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sembralla on hiano, paksu runko. Vai meni yks peurojen suuhu :( Onneksi eres muut säilyyvät. Kasvaavathan ne, mutta aikaahan se viää. Joo,o pakkaasia o jo näköpiiris.

   Poista
 5. Joo, on vähän ankean harmaata. Meillä on hieman enemmän lunta, sen verran että tosi liukasta. Toivottavasti ei tosiaan tule kovia pakkasia näin vähille lumille....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälon seuraaville päiville ennustettu lunta, mutta vaa nii turkasen vähä, että tuskin mitää suajaavaa kerrosta kertyy.

   Poista
 6. Jos yhtään lohduttaa niin meillä on aika samanlaista paitsi jäistä lisäksi. Olen varma, että tulee taas kasviuhreja nyyh. Onpa sembra vanha, upea paksu runko sillä. Ihana tuo kukkapenkkisi syyskuva, on värejä ja iloa. Onneksi edes helmikuu alkoi, mukavaa sellaista sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mäki pelekään, ettei kasvien menetyksiltä ainakaa kokonansa vältytä nykkää. Toivottavasti kuivempi syksy ja hitahampi kylymenemine auttaas vähä. Mähän tykkään färiistä. Onneksi, keväkki o lähempänä.

   Poista
 7. Kyllä ihan kaikki havut kannattaa suojata ensimmäisinä vuosina pihamaalle istuttamisen jälkeen etenkin, jos paikka on tuulinen ja aurinkoinen. Kartiomarjakuuset suojaan itse joka kevät, vaikka ovatkin jo kohta kaksikymmentä vuotta olleet pihallamme, sillä ne ovat todella arkoja tuulelle ja auringonpaisteelle.
  Tuo alimmainen kuva on ihana ja eipä ihme, että jo kaipaat tuota näkymää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuijia en peittele. Pikkuuse ruskettuuvat taas latvoosta. Mariakuuset mulla ruskettuuvat tosi herkästi. Terassipenkkihi ja tuaho etupihalle, seinäviärehe sopii tuuli ja paistaa aurinkoki aamusta. Alimmaases kuvas onki nua kärhöt viälä hyväs voinnis.

   Poista
 8. Teillä on kyllä niin vähän lunta, että luulis kevään olevan jo pidemmälläkin. Ja juu, helmikuu on lyhyt kuukausi, kohta on siis jo kevätkuukaudet käsillä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii luulis. Näyttää vaarallisen palio keväältä. On se kummajuttu, muutama päivä lyhempi kuukausi, mutta psykolokine vaikutus on toooosi suuri.

   Poista
 9. Tosiaan lunta teillä on nuukasti, toisaaltaan iso harmi jos pakkasia tulee pitkäksi aikaa. On tämäkin merkillinen talvi tai miksi tätä voisi sanoa. Kaisesta huolimatta pihasi on näinkin hyvin kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tämä oikee talavelta tunnu.
   Kiitos! Joku vois olla sitä miältä, että roskia täynnä koko piha :)

   Poista
 10. Helmikuu on nopea kuukausi ja sitten on maaliskuu ja sehän on jo melkein kesä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melekee ja joskus on ollukki. V.1989 punnerrin maaliskuus sortsit jalaas kivipengermää tuvan päätyhy :) Hikihän siinä tuli!

   Poista
 11. Ei ihme, että odotat kesää, on sinulla niin kaunis piha! Havut tekevät kyllä pihasta kauniin ja antavat väriä talvellakin. Vaikka ei teillä kyllä oikein talvelta näytä, voi tulisi nyt sinnekin vähän lunta, että saisit kasvisi suojattua pakkasilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muutaman havuryhymän oon sijoottanu penkkiihi talavia varte.
   Lumitilanne ei hyvältä näytä. Kahtena päivänä on satanu, nippanappa.....sentin. Plääh!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...