torstai 31. elokuuta 2017

Kesä päättyy perhosihin

Ei kesää iliman perhosia, eikä perhospostausta.Ei oo tänä kesänä perhosia kylläkää liiemmi näkyny, mutta tänää ja varsinki eilee, niitä lenteli huamattavan palio. Kaaliperhosia on kuitenki näkyny harvakseltaan pitkin kesää. 
Nokkoosperhosien näkemisestä oon ollu erityysen iloone. Niitä on lennelly huamattavasti enemmä ku parina viimmeesenä kesänä. Ja tähän, tänä kesänä hankittuhun mirrinminttuhun 'Junior Walker' oon erityysen ihastunu ittekki, perhosten lisäksi. Son kukkinu jo pari kuukautta ja ainavaa siinon färiä.Neitoperhosia sitävastoon ei oo näkyny ku vasta eilee. Nehän on ollu parina viimmeesenä kesänä perhosten valtalaji. Varsinki kesällä 2015, ennen nii harvinaaset perhoset, tekivät äkkinääsen massaesiintymisen. Purkis kukkiva kruunuvuakko ja neitoperhosen siniset täplät, on nii sävy sävyhyn että.
Omista taimikasvatuksista, on jättiverbeena osoottautunu oikiaksi perhosmagneetiksi. Siinä viihtyy nii nokkoosperhoset.........

.........ku kaaliperhoset................ja neitoperhosekki.
Ja sitte tämä, kaikes färittömyyres, hohtopiikkiputki on täynnä, ei perhosia vaan mötiääsiä.Toine mötiäästen suasikki on virgiiniantärykes. Täs on taas tällääne joukkotapaamine, jotenki epämuarostunehen 'Fascination'n kukalla vai pitääskö sanua tähkällä. Siirtojuaksutin muute, erellisen postauksen tähkävuakon, vaihteeksi tämän virkiiniantärykkehen helamoohi. Josko se sopiis siihe paremmi ku jaloangervon kans. Molemmat on ainaki korkeeta kasvia ja kukkiivat yhtäaikaa, vastafäriin. Ei tua tähkävuakko torellakaa kummoone oo ja turhakkeheksihan oon sen ristinykki.On se siälä, vaikkei sitä palio huamaakkaa. 

Perhosia vilisöö lisäksi violetis syysasteriis ja  rantakukas keskimääräästä enemmä. Punalatvaki kuuluu perhoskasviihi, kuha se aukaasis nuppunsa. Meillei palio muita perhosia oo näkynykkää ku näitä kolomia. Entäs teillä? Mitä perhosia teillä näkyy vai näkyykö mitää?


 Perhosrikasta syyskuuta!

37 kommenttia:

 1. Oletpa onnistunut ottamaan hyviä kuvia perhosista. Päiväperhosia on ollut tänä kesänä hälyyttävän vähän. Meillä on näkynyt eniten neitoperhosia. Muita bongattuja ovat suruvaippa, amiraali- ja sitruunaperhonen. Onneksi kimalaisia sentään on ollut huomattavasti enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moon tainnu nähärä yhyren suruvaipan ja sitruunaperhosen pari kertaa. Jotenki tuntuu siltä, että enne oli palio monipualisempi perhoslajisto.

   Poista
 2. Olisikin perhosia! Vain muutama lennellyt. Ostin oikein pari perhoskasvin taimentakin, punahattuja. Mutta ei. Tämä sää lienee syynä. Hyvä, että jollain niitä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti perhoset viälä löytäävät sun punahatut. Ny on luvas hianoja päiviä tai ei ainakaa pitääsisi sataa.

   Poista
 3. Tosi vähän nyt on perhosia näkynyt. Muutaman neitoperhosen sain kuvattua. Keskiviikkona auringon paistaessa syyshortensiaan, siinä pörräsi useampi neitoperho. Silloin en ehtinyt niitä kuvaamaan ja tilaisuus sitten meni ohi. Jätin tarkoituksella ison nokkospöhrikön tontin reunalla rauhaan, jotta siinä olisi paikka nokkosperhosen toukille. Eipä ole nokkosperhosen näkynyt. Sääli. Noita sinunkin kuvissasi näkyviä möttiäiskeskittymiä on monien kasvien kukinnoissa runsaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillon rajaojis nokkoosia yllin kyllin. Onko auttanu, vai mistä syystä nokkoosperhosia on ollu ny enemmä. Kaaliperhosten runsautehen on ollu torennäköösesti syy viäreene rypsipelto. Sen päällä lentelöö kaaliperhosia nykki, vaikkei soo enää aikoohi ollu kukas.

   Poista
 4. Upeita perhoskuvia! Meillä on neito- ja kaaliperhosia näkynyt silloin tällöin. Kovin vähän on kuitenkin perhosia kaikkinensa ollut. Blogissani on sinulle haaste, käyhän kurkkaamassa.:) Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhosia on ollu vähemmä ku muina kesinä, valitettavasti. Kiitos käympä kurkkaamas. Kiitos samoon!

   Poista
 5. Ihania perhoskuvia. Meillä on näkynyt melko vähän perhosia. Ne harvat ovat olleet liikkeellä silloin, kun oma kamera on ollut muualla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta hyvää kuvaustilannetta menöö sivusuun, ku ei oo kameraa käres. Mulla on kännykkäki sellaane karvahattumalli, nii ei silläkää mitää voi kuvata.

   Poista
 6. Oi onpa mukavaa, kun jossakin on perhosia, täältä ovat ihan kadonneet muutaman ihanan perhosvuoden jälkeen. Kauniita kuvia, ja tosiaan ovat niin sävy-sävyyn nuo kukkaset ja niiden vieraat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa perhosia viälä tulis. Ilimat ainaki tuntuus olevan suasiollisia.

   Poista
 7. Niin kauniita kuvia olet ottanut kukista ja perhosista.
  Tuo jättiverbena on oikea perhosmagneetti.
  Virginiantädyke on sitten upea ilmestys.
  Perhosia ei tänä vuonna ole meillä lennellyt niin paljon kuin aiemmin. Olisiko syypää kylmä kesä? Mutta toisaalta noita sudenkorentoja meillä on ihan kiitettävästi joka vuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti kylymä kesä on syypää perhoskatohon, mutta surenkorennoolle on ainaki riittäny vettä. Jättiverbeenoos on melekee koko aijan joku perhone. Tuan färisestä virgiiniantärykkehestä tykkään enite, vaikka vaalianpunaane onki palio suurempi pöheikkö.

   Poista
 8. Eipä ole perhosia näkynyt meidänkään pihalla, vaikka yleensä niitä on paljonkin. Purppurapunalatva ja syysmaksaruohot eivät vielä kuki, joten ehkä niitä perhosia näkyy myöhemmin? Mukavia syyskuun päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti perhosia viälä lentelöö teilläki. Ilimojen pitääs ainaki olla lämpöösiä. Kiitos, samoon sulle!

   Poista
 9. Minä en koko kesänä nähnyt juurikaan perhosia - johtuen toki siitä, kun täällä meillä päin oli TODELLA sateista. Olikin siis melkoisen ihana yllätys, että tänään, näin syyskuun ensimmäisenä päivänä, lenteli pihalla perhonen ja aurinko paistoi! :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kesääsiä päiviä viälä riittääs monta, monta lisää. Jospa perhosiaki sitte näkyys enemmä.

   Poista
 10. Todella vähän on ollut perhosia, nokkosperhosen toukkia oli nokkosissa mutta itse perhosia en ole nähnyt kuin pari. Muita pörriäisiä on ollut, sinipiikkiputki on täynnä mehiläisiä ja kimalaisia tai mitä lie.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuata mötiääsiä tai mötkyjä on ollu palio enemmä ku perhosia.

   Poista
 11. Ihania kuvia olet ottanut!!😍 Täälläkin on niin kovin vähän perhosia tänä kesänä näkynyt..nyt ihan loppukesästä muutamia lennellyt. Ampiaisia samoten,niitä kun oli viime kesänä ihan riesaksi asti ja olivatkin kiukkuisia:) Leppoisaa alkanutta syyskuuta sinne!

  VastaaPoista
 12. Hyviä kuvia oot perhosista suanu. Meillekin perhoset on nyt alakanu tulla ja virginiantädyke ihan vettää niitä puoleensa, kun nauhukset on loppusuoralla. Miekin kasvatin ensimmäisen kerran jättiverbenoo ja on mukava lisä daalioiden ja gladiolusten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virgiiniantärykes on torella hyvä perhos ja öttiääskasvi. Ihastuun täysillä jättiverbeenoohi ja meinaan kokeella talavettaa juurakot kellaris.

   Poista
 13. Oletpa ottanut hyviä kuvia perhosista ja ihanista kasveista! Kesä ei varmaan ole ollut perhosille suotuisa, täällä niitä kyllä on ollut. En vain tunnista lajeja tms. Erittäin jännän näköinen tuo tähkävuokko! Onko se vuoden turhake :) Joko on sipulipussukat valmiina siellä??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylymä alakukesä oli varmasti pahasta, eikä loppukesäskää hurraamista oo ollu. Turhakkeeren turhakes, totisesti :) Joitaki sipulipussia oon ostanu. Iha maltilla viälä :)

   Poista
 14. Siellä on näkynyt edes joitakin perhosia, hienoa! Upeita kuvia olet saanut niistä. Kimalaisia on sankoin joukoin täälläkin, jähmettyneinä kukkiin. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänäänki oli hyvä perhospäivä. Mukavaa alakuviikkua!

   Poista
 15. Onpa sinulla paljon perhosmagneetteja pihalla, nyt niitä mesikasveja tarvitaan kun viimein perhoset baarin huomasivat olevan auki. Muutaman päivän meilläkin on perhosia näkynyt, ei paljoa mutta jokunen! Hienoja perhoskuvia olet ottanut!! Mielenkiintoinen tuo tähkävuokko. Mukavaa pyhän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhosmagneettia oon istuttanu iha tosi tarkootuksella. Ja tuntuuvat tehuavan, joski aika myähä. Tähkävuakos ei oo mum miälestä mitää miälenkiintoosta, turhake mikä turhake. Mukavaa viikon alakua!

   Poista
 16. Hienoja perhoskuvia! Olen yrittänyt istuttaa myös noita perhosmagneetteja, mutta kyllä niitä tänä vuonna lenteli silti melko vähän. Sinulla onkin kiva blogi, löysin sen vasta. Pitää tutustua paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ens vuasi olis parempi perhosvuasi. Kiitos!

   Poista
 17. Olet ottanut hienoja kuvia perhosistasi. Kevätkesällä, kun oli vähän aikaa lämpimämpi ja aurinkoisempi sää, lenteli meillä kaikkia noita tavallisempia melkein normaalisti. Sitten häipyivät pitkäksi aikaa. Nyt taas muutamia on tullut lentelemään ja ensimmäiset amiraalitkin ovat ehtineet joukkoon. Vähän niitä on, mutta jos nämä kauniit syyspäivät jatkuisivat, niin lisääntyisivät ne. Joskus lokakuussakin ovat maksaruohoissa käyneet ja syysastereissa. (Jos ne nyt ehtivät kukkimaan.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvakseltaan on perhosia tääläki näkyny koko kesän. Varsinki nokkoosperhosia ja kaaliperhosia. Meleko myähään on perhoset liikkeellä, mutta se vaatii eherottomasti lämpöösiä päiviä.

   Poista
 18. Perhosia on kyllä ollu liikkeellä palio viimme päivinä :)

  VastaaPoista
 19. Kiva postaus perhosista ja mötiääsistä :) vähänkö nauratti, kainuulainen tarvis murresanakirjan ;) niukasti on perhosia ollut tänä kesänä, mutta keisarinviitat ovat kyllä suuresti ilahduttaneet perhoskukkapenkissäni.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...