sunnuntai 20. elokuuta 2017

Niin iloonen on hän

Ny oli taas se elokuun toiseksiviimmeenen viikonloppu, jolloon on aina ne kuuluusat Suamen suurimmat rompemarkkinat, Juthbackan markkinat, Uureskaarlebyys. Siälä mäki kävin. Enkä tiätysti tyhyjinkäsin kotia tullu. Viimme vuanna kävin ensimmääsen kerran ja taitaa tästä perinne kehkeytyä mullekki.Rautaane AIV-pullon suajus oli oikiastansa ainut, jonka olisin eherottomasti halunnu, vaa ei näkyny. Pääsin markkinoolle vasta lauvantaina, ku perijantaina oli muuta menua. Emaaliset astiat on osoottautunu oiviksi kukkapurkkien alusastiooksi ja niitä hamstrasinki muutaman lisää.Ja ku näin nämä piänikokooset puiset pullokorit, olin  myyty. Tiäsin het, että non mun. Kotona olis kyllä harmaata latolautaa, josta olin meinannu teherä tällääsiä, mutta kevään kasvuloorat kyllästi mut toistaaseksi puutöiltä.Enkä iliman ruastetta päässy nykkää. Joku ölijykannu on tämäki kait joskus ollu.


Koko markkinasaalis. Pesin niitä aamulla navetankeittiös, ku isäntä tupsahti seliäntaa. Kattoo hetken mun touhuja ja tuumas "Niin iloonen on hän".........nii, sehän ei ymmärrä mun aarteeta ollenkaa.

Romupiste sai lisää asukkahia. Tuasta puuttuu ihan selevästi viälä piäni, muutaman litran, ruastunu maitohinkki.  Sellaasenki näin, mutta pitäähän ens vuarellekki jotaki jäärä.Puukoriihin nostelin surkiat, matalat valakokukkaaset daaliat, jokka on jääny iha hunningolle. Oli tarkootus istuttaa ne daaliapenkin etureunahan, mutta istuttamata on jääny. Tuuli on kaatanu purkit jo monta, monta kertaa. Ei kaara enää.Onhan nämä pikkuloorat palio kätevämpiä ku nua perunaloorarohojakkehet, mikkä on jääny pinolle terassille, avoomien jäläkihi.


******Eikä tätäkää reissua iliman taimia 😀 ........Vaa muutama.


Jatkoon siitä taas suaraa Sundille, Piatarsaarehe. 'Elke' täyrennystä olin hakemas ja sitte pongasin tuallaasen täytelääsemmän, valakoosen sormustikukan. En tiärä oonko panemas ittiä aiva lirihi näiren kans. Aika tuan näyttää.Tätäki oon suunnitellu navetan etehe, vaikkonki keltaane.  Kärhö, Golden Tiara 'Kugotia' sopii hyvi punaasen tiilen kans.


Kärhö Golden Tiara 'Kugotia'
Ja tiätty, otin kukkivan yksilön, että näkis eres kerran sen kukan, jos sille käy huanosti.Tänään on tuullu aiva törkiästi, välillä paistaa aurinko ja sitte taas ei, mutta onneksi ei sara. Meinasin kantata ja nyppiä penkkiä, mutta johonaki tämä aika taas on menny. Hyvä mustikkasääki olis, ei hyttyyset näillä tuulilla palio lentele, mutta saiskohan sitä haulia persuuksille jos sinne menöö pyllistelemähän........ne sorsastajat nääs. Jaahas, kello on taas merkis......ei muutaku navettahan ensi.


Aurinkoosta pyhän jatkua!

44 kommenttia:

 1. Eipä ihme, että miehenkin mielestä olet iloinen. Sen verran hienot ostokset löysit. Niin rompetorilta kuin kasvikaupastakin. Aika hieno tuo keltainen kärhö. Sellaista en ole nähnytkään. Toivottavasti kotiutuu teille ja ilahduttaa kukinnallaan tulevinakin vuosina. Ja sen myötä myös meitä, kun postaat siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torilöytööhi olin tosi tyytyvääne. Olin kiärtäny varmasti yli pualet alueesta ennenku näin nua korit. Eheriinki jo hualestua, etteikö mitää miälenkiintoosta näy. E mäkää oo nähäny tuallaasta kärhyä ennemmi. Toivottavasti seleviytyys talavista.

   Poista
 2. Aarteita on mukava löytää! 'Elke'en minäkin panostin kolmen taimen verran - kattotaan talavehtiiko se. Ei taida olla niitä varmimpia. Mutta elämä on on muutenkin riskipeliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina! 'Elke' tuntuu olevan aika ronkeli. Tairan lisätä istutuspaikkahan lisää hiakkaa, josko se auttaas.

   Poista
 3. "Toisen romu on toisen aarre" -tuli taas todistettua ilon kautta! Ja iloinen ihminen jakaa iloa muillekin, sen voi aistia tästä postauksesta, tuli hyvä mieli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii onki. Ja iloonen oonki löyrööstäni. Kiva jos tulit hyvälle miälelle!

   Poista
 4. Pitää olla silmää, että osaa asetella romut kauniisti! Minulla ei oo...:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmastikki! Siton aina omien tekemisten kans vaa nii riittine.

   Poista
 5. Tuollaiset löytöretket piristää mieltä aina niin mukavasti.
  Romupiste on jo ihan näyttävän kokoinen. Tuo ruoste sopii niin hyvin vihreän kanssa.
  Kivannäköinen uusi kärhö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piristää ne. Oli tarkootus mennä jo perijantaina, mutta tuli muuta ohojelmaa. Nooh, aiva tarpeheksi oli viälä tavaraa tarijolla. Ei enää montaa romua voi tuaho laittaa. Pitää sitä kait joku roti olla. Ruaste sopii ihan joka paikkahan......ainaki melekee :) Vasta toine kärhö tälle kesää.

   Poista
 6. Kivat löydöt markkinoilta. ja mikä kärhö, taidan nähdä ensi kertaa keltaisena kukkivan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullon ollu joskus ihan perus kiinankeltakärhö, mutta se hävis muutaman vuaren jäläkihi.

   Poista
 7. Saalis näyttää tosi hyvältä ja tuo keltainen kärhö on niin erikoisen kaunis, toivottavasti se menestyy tulevina vuosina.

  VastaaPoista
 8. Loistavia löytöjä ettenkö sanoisi. Nuo puulaatikot ovat aivan huippuja! Eipä miehiä ihan aina ymmärrä kun eivät tajua naisten puutarharomujen päälle joilla on kuitenkin tärkeä funktio (kuten emaliastiat). Ite hiplaavat ruosteisia romuja mutta sillä erotuksella että niistä ei saa edes koristeita, ja ennen kaikkea hädin tuskin toimivia työkaluja ostelevat rompetoreilla silmät kiiluen. Ei joku toimimaton moottorisaka ole kiva koriste, mutta maitotonkka kyllä on! Hieno kärhö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puulaatikkoohi oonki erikoosen tyytyvääne. Monta kertaa oon niitä sisustuskuvista kualannu. Nehän on nii monikäyttöösiä, sisällä ja pihalla. Ruastunehen maitotonkan voittanutta ei ookkaa :)

   Poista
 9. Ei hullumpi hankintoja! Olisi kelvannut minullekin!

  VastaaPoista
 10. Oot tehny hienoja löytöjä! Myö meinattiin tehä laatikoita ihe harmaasta laun seinälauvasta, tiälläpäin kun ei oo noita rompetorija! Kasvihankinnatkin näyttää kauniilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaata lautaa mullaki olis viälä ja lisää sais vaikka kuinka palio. Jotaki niistä meinaan kehittää.
   Osto ja myyntiliikkeis on saman tyylistä tavaraa. Nekun ostaa kualinpesiä, nii niistä voi löytyä vaikka mitä.

   Poista
 11. Upeita löytöjä. Tuo öljykannu on mieletön <3 Ja ihana kärhö <3 Kiva lukea sin murretta :) Tervetuloa tutustumaan myös Maatiaiskanasen ELämää-blogiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öljykannu oli hauska, riittävän erilaane mun maitotonkkiihi verrattuna. Kiva että tykkäät. Kiitos, kutsusta!

   Poista
 12. Nuo puulaatikot kelpais mullekkin, niitä ei yleensä löydä mistään. Kärhökin on kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauvan mäki olin niitä jo himoonnu. Silimät meinas pullahtaa päästä, ku näin nua laatikot :D

   Poista
 13. Ei ihme, että hymy oli herkässä ostosreisssun jälkeen. Aivan ihanat puulaatikot ja muutkin ostokset.

  VastaaPoista
 14. Oi, miten hieno romupiste! Ihan huikean kaunis kuva. Ja nuo upeat puulaatikot... kyllä siinä on daalioille hyvä paikka :)

  VastaaPoista
 15. Kivoja vanhoja tavaroita olet löytänyt! Tykkään :)

  VastaaPoista
 16. Nehän olikin sitten onnistuneet markkinat :) Hyvää viikkoa! :)

  VastaaPoista
 17. Hienoja löytöjä! Komian näköönen kukka tuos kärhössä!

  VastaaPoista
 18. Ihana romupiste :D Mä oon kans katellu tuommosia puisia laatikoita, mistähän mulleki löytyis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitääs vaa malttaa lopettaa aijoos, ettei koko penkki peity romuuhi. Voi löytyä yllättävistäki paikoosta. Kannattaa käyrä vaikka kirppiksiillä.

   Poista
 19. Hyvät ostokset molemmista paikoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Romut onki jo käytös, eli ei ollu turhia ostoksia. Viälä ku sais kärhönki maaha.

   Poista
 20. Iloinen olisin minäkin. Kivat hankinnat.

  VastaaPoista
 21. Voi miten hienoja löytöjä♥😍 Mukavia tuollaiset markkinat! Leppoisaa viikonloppua sinne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Markkinoolla on kiva kulijeskella, ku ei koskaa tiärä, mitä tuloo vastahan. Kiitos, samoon sinne!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...