lauantai 9. syyskuuta 2017

Monet kiitokset

Sain jo aikaa, aikaa sitte arvontavoiton Parasta puutarhasta -plokista. Kiitos siitä Kerttuli! Kirija tuli perille ja oon peräti jo muutaman sivun lukenukki. 

Aukaastuani kirijapaketin, plarasin kirijaa pikapikaa ja tuumasin, ettei oo kuvan kuvaa, ainakaa puutarhakirijoolle ominaasia färikuvia. Isäntä siihe, että ompas kuiva kirija, ei tuu luettua. No, isännän ei ainakaa :)  Mutta jo sisällysluettelua silimäällessäni näin monta miälenkiintoosta otsikkua. Nii että varmasti tuloo luettua. Ainaki jotaki täsmätiatua syätävistä kasviista, ne ku on pikkuuse.......tai aika palioki, hunningolla.*******


Ja sitte Viherrillin puutarhassa -plokin Viherrillin alakuhun laittamahan Puutarhaihimisen kiitollisuuspäiväkirija-haasteesehen. Sain haasteeta kaksin kappalein, Titalta Unelmia ruusuista -ja Tiiulta Puutarhahetki -plokiista. Kiitoksia!


Vastaan molempihi tällä yhyrellä postauksella. Päiväkirija on ajalta 1.9-7.9.2017. Sattuu olemahan aika vauhrikas viikko. Poikimisia ja  paalaamista, mutta kerkesin teherä pikkuusen puutarhatöitäki.

Perijantai 1.9. Perijantaina oli nurmikonleikkuuta. Näi syksyllä nurmikon paras leikkuuaika on myähää iltapäivällä tai illalla. Aamuusin on nii kova kaste. Ja sataa tirahuttaaki joka välis.  Olin nii hyvilläni ku sain suurimman osan leikattua ja samalla ihaalin toista sinisarijaa, siinon seittemän kukkaputkia.Lauvantai 2.9. Oli aurinkoone päivä. Mun piti käyrä Härmäs isännän asioolla ja samalla kävin Blomqvistin taimiston, taimiautolla. Olin soittanu ja tilannu Theresa Bugnet runkoruusun ja kirijavalehtisen heisiangervon.  Päivän paras oli kuitenki puulilija 'Purple Lady'n kukinta. Viimme vuanna kukkii yhyrellä kukalla, 20cm korkiana. Ny jokaases kolomes varres on 2-3 kukkaa ja varrekki jo vajaa metrin. Ihania!

Pyhä 3.9. Lämmin perhospäivä. Perhosia lenteli aiva maharottomasti, varsinki kaaliperhosia. Istutin runkoruusun ja puutarhakaveriki kävi viaraalulla.


Maanantai 4.9. Kanttasin viimmee ja vihiroon kaaripenkin ulukoreunan. Rupes heinät jo uhkaavasti ryämimähän kasvien sekaha. Samalla ihastelin penkin syksyystä kukintaa. Tiistai 5.9 Noukiin pensasmustikoota. Kuvas on uusin, keväällä istutettu pensasmustikka 'Chippewa' , jolla on palio, palio suuremmat marijat ku 'Ainolla'. Ihanaa ku saa mustikoota omaltaki pihalta.Keskiviikko 6.9. Tämä kesä ei oo ollu joriinien kesä. Mutta oon nii kiitolline, että eres yks kukkii. Toinilta keväällä saamani vaalianpunaane joriini on ainut, joka on alakanu kukkimahan. Muis on kyllä nuppuja, mutta tarttis niitä hianoja syyspäiviä.Torstai 7.9. Tästä tykkään tällä hetkellä. Katajakulumaa tiältäpäi kuvattuna. Oikialla rautaportis kukkii pisarakärhö 'Betty Corning'. Vasemmalla kukkii punaane viinikärhö 'Julia Correwon', jonka juurelta on heränny, kesän poissaolon jäläkihi, 'Prince Charles'-viinikärhöki........Kerkesin muute käyrä tsekkaamas Littelin sipulihyllynki........😀


Lopuksi viälä


Puutarhaihmisen kiitollisuuspäiväkirja-haasteen säännöt:

Pidä puutarha-aiheista kiitollisuuspäiväkirjaa 7 päivän ajan ja tee siitä postaus.
Kerro postauksessasi kuka sinut haastoi,  ja
haasta kolme tai useampia puutarhaihmisiä mukaan haasteeseen.

Haastan seuraavat puutarhaihimiset: Vastaa ken jaksaa.


Hyvää syksyn jatkua!

18 kommenttia:

 1. Kiva postaus. Onnea voitosta. Aivan ihania kuvia. Upea, pinkki daalia. Minä poimin daaliat sitä mukaa kuin aukeavat. Jatkuva sade nääs..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sä teekki komeeta kimppuja. Teillä taitaa sataakki palio enemmä.

   Poista
 2. On sinulla kaunista pihalla vielä syksylläkin. Noita kärhöjä mun tarvis hoitaa paremmin, ne nyyryää eikä kuki. Nyt vasta on aikaa liikkua pihallakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukinnat on aika palio myähäs. Siksi kukkiaki o viälä normaalia enemmä. Mullaki o niitä kukkimattomia kärhöjä. Osas on kyllä nuppuja, mutta......

   Poista
 3. Nyt ei tosiaan ollut daalioiden kesä, ehkä ensi vuonna sitten...
  Kiitos haasteesta, olenkin siihen jo jokunen viikko sitten vastannut:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei torellakaa. Toivottavasti jaksaavat mennä talaven yli.
   No, niimpä olikki. En oo keriinny lukia kaikkia postauksia ja son menny multa ohitte.

   Poista
 4. Jestas, sinulla on käytössäsi taimiauto! Minulla on lähitulevaisuudessa auton vaihto edessä ja kriteeriksi sanoin, että takaluukkuun pitää mahtua vähintään viisi 45 litran multasäkkiä ja muutama perennakasvi lisäksi. Helpommin taitaa löytyä pakettiautoja.
  Onnea arvontavoitosta. Vaikka kirjassa ei kuvia olekaan, kyllä siitä muutama hyvä vinkki löytyy ja siksi se kannattaa lukea.
  Puutarhasi on tyylikäs ja kaunis, näin syyskuussakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullon erinomaaset auton valintakriteerit :) Kirijasta löytyy aiva varmasti hyäryllistä tiatua. Kiitos!

   Poista
 5. Onnii arvontavoitosta. Miekin oon voittanu kahesta arvonnasta hiljattain. Siulla on kaunista siellä ja tuo vaaleanpunanen isokukkanen jörkiin on sammoo mitä miullakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oon yrittäny satsata syyskukkijoohinki. Siinon tosi isoot kukat :)

   Poista
 6. Onnea arvontavoitosta täältäkin.
  Hienoa, että olet saanut sinisarjan ja puuliljan kukkimaan. Ne ovat oikeita katseenvangitsijoita.
  Todella kaunis on syyskuinen pihasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihime! Mullon ollu sinisarijoos yhtä kukkaa kerralla. Viimmekesänä ei yhtäkää, mutta ny rävähti het kunnolla. Toises ei sitte oo kukan kukkaa. En oo mitää puulilijoolle istutuksen jäläkihi teheny. Kiitos!

   Poista
 7. Onnea arvontavoitosta! Hienon palkinnon sait. Paljon kivoja asioita on mahtunut viikkoosi, ihana postaus. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 8. Ihana postaus,Onnitteluja arvontavoitosta! Niin kauniita nuo kuvat ja upeita kukkia♥ Leppoisaa maanantaipäivää sinne!

  VastaaPoista
 9. Kiitos, kiitos haasteesta! Olen vielä jotensakin kesäterässä eli aivot lomalla osin, niin en ole vieraillut aktiivisesti blogeissa,saati omassakaan.. Nyt täytyy petrata. Aloin facessa pörräillä ja taisinkin johonkin haasteeseen sielläkin törmätä. Katsotaan saanko jotakin aikaiseksi (hih)
  Onnitteluja tosiaan kivasta arpajaisvoitosta ja riemullista syksyä!
  Mikäs heinä tai muu vastaava pörhökäs on tuossa ensimmäisessä tuijakuvassa vasemmalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tartte ottaa paineeta :)
   Son muu pörhökäs, nimittäin siperiankurijenmiakka, torennäköösesti 'Alba'. Se kasvaa aika korkiaksi ja tuppaa loppukesästä levetä, siksi oon sitonu sen narulla aika ylähältä. Näyttää esimerkiksi joltaki elefanttiheinältä, mutten oo saanu talavetettua niitä parista yrityksestä hualimata. Aurinkoosta syksyä!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...