torstai 3. elokuuta 2017

Uusimmat kurijenpolovet

Kurijenpolovet o mun suasikkikasvia. Non kestäviä ja suht helappoja. No nii, heti pitää toreta, että 'Sanne' ei selevinny talavesta. Olisin nii tykänny siitä. Silloli tummat punertavat leheret ja valakoone kukka. Piäni, matala, maatapeittävä kasvutyyli ja kukkii tosi pitkähän, piänin kukin. No, minkäs teet, puutarhaharrastushan on tätä, voittoja ja tappioota.
Melekee joka vuasi oon ostanu jonku uuren. Ny kokeelen uutena 'Rozanne' nimistä kurijenpolovia.


Kurjenpolvi -Geranium 'Rozanne'
Siton hehkuttanu nii kauhiasti Kukka & kaali -plokin Pauliina, että sitoli iha pakko kokeella. Siitä pitääs tulla vajaa pualimetrine kasvusto, joka kukkii kesäkuulta syyskuulle. 


'Rozanne' on katajakulumas, keijuangervojen eres.

Mulla son ny viälä matalaa mallia. Tuntuu aiva ryämivän pitki maata, mutta tykkään siitä jo ny. Siinon kurijenpoloveksi suuret kukat ja jos koko kesän kukinta pitää paikkansa, se voi kivuta suasikkilistan kärkisijoolle.


Harmaakurjenpolvi - Geranium cinereum 'Ballerina'

Toine uus hankinta on ennestänsä tuttu harmaakurijenpolovi 'Ballerina'. Siton ollu erellises puutarhaski ja tääläki oon sitä kokeellu kiviympyräs, muttei se siinä menestyny. Ny sitte uus yritys. Sen hyvä puali on kans pitkä kukinta. Laitoon sen leimupenkkihi sinisien,  mirrinminttujen ja törmäkatkerojen  välihi. 


Verikurjenpolvi -Geranium sanguineum 'Elke''
Täs on 'Elke', viimme kesääne hankinta. Son verikurijenpolovi ja osoottautuu aika rońkeliksi. Kolomesta taimesta vaa yks kukkii ja toine on henkitorees, kolomannesta ei näy yhtikäs mitää. Tykkään kukasta tosi palio ja tairan teherä täyrennysoston, heti ku törmään siihe seuraavan kerran. Yritän muistaa heittää niiren päälle eres kuusenoksan. Hitsi, mun alakuperääsenä mottona oli hommata helappoja ja varmoja kasvia, mutta taitaa jonkunsortin arkajalakoja ruveta olemahan puutarha täynnä.......kuinkas täs ny näi pääsi käymähä 😁 No, onkos kurijenpolovet sun suasikkia vai inhokkia?


Sateetonta viikonloppua, toivon mä!

44 kommenttia:

 1. Suosikkeja ovat! Minullakin on niitä mökkipihassa.

  VastaaPoista
 2. On kyllä kivoja nuo kurjenpolvet:-)

  VastaaPoista
 3. Hih, nauratti tuo arkajalkojen hommaaminen. Minäkin ajattelen aina, että ei niitä arkoja enää, mutta sitten tulee repsahdus....Puutarhaelämä on kyllä vaarallista. Minullakin Sanne kupsahti, nyyh kun se oli niin sievä. Tykkäätkö muuten siitä tavallisesta verikurjenpolvesta (lila tai album), sehän on hyperkestävä? Nämä sinun kurjenpolvesi ovat tosi nättejä. Minä inhoan vain sitä tuoksukurjenpolven löyhkää, onneksi nämä tavalliset eivät haise niin. Täällä pääkaupunkiseudulla kurjenpolvet ovat kaikkien pihoissa hirmu korkeita tänä kesänä! Hassuja pensaan kokoisia kukkapilviä. Kivan näköistä oikeastaan sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, sillä minä olen ollut aivan ihmeissäni kun muka matalat verikurjenpolvet huitelevat ties missä korkeuksissa.

   Poista
  2. Sametti Hortessalle. On nii palio hianoja kasvia, joita on yksinkertaasesti kokeeltava..... riskillä. Mulla on naapurilta saatua, jotaki violettia verikurijenpolovia, joka vaikuttaa tosi kestävältä. Ny on tainnu siälä sataa nii palio, että monet kukakki o oikee intoontunu kasvamaha.

   Poista
 4. Joo kovasti tykkään kurjenpolvista minäki, ne on nii helppoja ja tehokkaita, pärjäävät hyvin rikkakasvienki kans 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa kurijenpolovista on tosi helappoja, mutta on seas sitte niitä ronkelimpiaki.

   Poista
 5. Ilman muuta suosikkeja, vaikkei ne oikein viihdykään pihallamme. Eivät vissiin suosi savea, mutta onneksi sun penkeissä kukkivaat loistokkaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai eivät teillä meinaa viihtyä, harmi. Liika märkyys taitaa olla niille kyllä turmioksi.

   Poista
 6. Kurjenpolvet ovat ehdottomia suosikkejani. Tämän kesän ihanuus on ollut kerrottukukkainen kyläkorjenpolvi Summeer Skies. Tosin sen kukinta alkaa jo näköjään olla lopuillaan. Minusta kurjenpolvet ovat hyvin kestäviä ja vaivattomia. Tuo Rozanne on tosi nätti. Sen kukka nousee hauskasti pystyyn ikäänkuin maisemia katsellakseen. Meni hankintalistalle sekin.

  Vaikka niitä arkajalkoja välttäisi, eivät aina kaikki kestävätkään omassa puutarhassa menesty. Näiden kukkien kanssa saa näköjään jatkuvasti tasapainotella. Onneksi on niin, että jos yksi menehtyy, joku toinen taas vastaavasti viihtyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jahas, tablettiväännöksiä taas eli kyläkurjenpolvi Summer Skies.

   Poista
  2. Mullon kans tua'Summer Skies'. Luin sen olevan aika arka, siksi sekootin reilusti hiakkaa istutuskohtaha ja hyvin o menny. Mulla siihe vaa osuu tuuli, joka sitä pakkaa riapootella.
   Joo, varma ei voi olla mistää kasvista. Onneksi aina joku tykkää, on olosuhtehet sitte minkälaasia hyvänsä.

   Poista
 7. Ei vitsit, tätä lukiessa tajusin että minun "Elke" katosi talven myötä. Voi harmi sillä se on minusta kauneimpia kurjenpolvia. Toivottavasti uusi löytyy. Ja onhan noita herkkiksiäkin kokeiltava, joskus niiden kanssa onnistuu ja mikä ilo ne silloin ovatkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhakaverilla näin Elkeä ensimmääsen kerran ja heti sitä rupes tekemähä miäli. Hiano on, torella. Ekköhän säki uuren jostaki löyrä.
   Joitaki herkkujahan on ihan pakko kokeella :) Niiren menestymisestä onki sitte extra iloone :)

   Poista
 8. 'Rozanne' on tosi hieno ja pitkään kukkiva. Omani kupsahti 2015/2016 talveen, enkä ole törmännyt siihen taimistoilla uudestaan. Ostaisin ilman muuta. 'Elke'ä istutin äskettäin ruusumaahan ja toivon se pärjäävän. 'Ballerina'a on mulla myös, mutta se on ranttu tahvehtija. Aurikoinen ja kuiva paikka sille pitää olla.

  Kurjenpolvet monimuotoisuudessaan on tosi hieno kasvisuku. Sieltä löytyy jokaiselle jotain, ja monia lajikkeita on minullakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit, kuinka tuhoosa tua talavi oli :( Toivottavasti toisintua ei hetkehe tartte nähärä. Istutinki 'Ballerina'n ny melekee täytehe aurinkoho ja toivon parasta.
   Färiis ja korkeuksis löytyy ja monet kukkiivat melekee koko kesän, mistä rutkasti plussaa! En yhtää ihimettele, että sullaki o montaa sorttia :)

   Poista
 9. Mulla taitaa olla tuota Rozannea ja kasvaa isoksi pehkoksi. Taisi olla viime kesänä lähes metrin kanttiinsa eikä kaukaa liippaa nytkään. Kukkii tosiaan yltäkylläsesti ja pitkään.
  Ballerinaa oli joskus ja tykkäsin kovasti. Hoitovinkki: katko kukkineet kukkavarret pois, niin tekee niitä lisää. Se on kaunis, mun piti oikein miettiä mihin mun on hävinny.... jonku muutostyön yhteydessä kadonnu. Voi mua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! Ei siitä tarttisi nii korkiaa tulla. Pitkästä kukinnasta olisin kyllä kiitolline. 'Ballerina' taitaa olla aika ronkeli, eikä taira siirroosta tykätä. Muistaakseni yritin sitä erellises puutarhas jakaa, huanolla menestyksellä.

   Poista
 10. Kauniita on kurjenpolovet siellä. Miullakin on muutamii lajikkeita, taitaa olla tuo Rozannea tiälläkin. Ostin tänäkevväänä Summers Skiesin, suap nähä miten talavehtii. Nää talavet kun on männy tämmöseks niin se verottaa kasvia. Meillä sato niin rankasti jotta kuato jo ohria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisää hiataa 'Summer Skies'in juurelle, nii talavehtimine varmistuu, varsinki jos on märkä syksy.
   Meillon onneksi viälä vilijat pystys. Isäntä säntää aina hermostuksis tarkistamahan pellot, sateeren jäliiltä. Viälon saanu huakaasta helapotuksesta.

   Poista
 11. Tykkään kurjenpolvista. Minullakin on niitä useita sortteja. Olen huomannut, että Ballerina tykkää auringosta ja vähän hiekkaisammasta maasta. Sitä en uskalla saviseen kukkapenkkiin istuttaa, muuten ei selviä talvesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että tykkäät säki. Taitaa olla 'Ballerina' oikia herkkis.

   Poista
 12. No tykkään kovasti! Tänä vuonna hankin pari uutta tuoksuvaa sellaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutamalla uurella mäki niitä lisään vuasittaasin.

   Poista
 13. Voi kauniita ovat nuo kurjenpolvet,jotenkin niin suloisenherkän näköisiä kukkia:) Toivotaan tosiaan että lakkaisi jo välillä satamasta ja saataisiin vähän aurinkoakin!! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurijenpolovis on monta symppistä. Meillei nii valtavasti oo satanu, mutta liian sateesiaki paikkoja o. Aurinko tekis kyllä hyvää. Mukavaa alakavaa viikkua!

   Poista
 14. Joo, kurjenpolvet on huippuja!
  Niin, eiköhän sateet jo vähäksi aikaa riittäisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii on! Teillä onki tainnu sataa enemmä ku meillä.

   Poista
 15. Onnea 'Rozannen' johdosta! :) Hienoa kun löysit, sillä niitä ei myydä ihan joka paikassa. Minulla on aika savinen maa ja hyvin on pärjännyt. Muitakin kurjenpolvia on ruvennut tänne ilmaantumaaan. Tänä kesänä hankin 'Johnson's Bluen'. Saapa nähdä pärjääkö se 'Rozannelle' ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täälä siton ollu ny ainaki kahares paikas. Kurijenpolovia on nii montaa erilaasta, että niistä löytyy viälä monta vaihtoehtua. Saas nähärä :)

   Poista
 16. Kurjenpolvia täälläkin kasvatellaan löytyy ainakin viittä eri sorttia. Vaatimattomia, helppoja, kauniita ja siitä syystä niin ihastuttavia. Komea tuo Rozanne voisi mennä hankintalistalle mutta ensin täytyy löytää viimeisin ihastukseni Rosemoor. Toivottavasti poutaantuu pian. Terkuin Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinonki jo hyvä alaku :) Joku järiestyshän sitä pitää olla. Tuata 'Rosemoor'ia mullakaa ei viälä oo.

   Poista
 17. Suosikkeja!
  Mulla elke ei ole mennyt talven yli, jo kahdesti oon kokeillut. Jospa kolmas kerta onnistuis;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä!
   Toivottavasti kolomas kerta sanoos toren :)

   Poista
 18. Kauniita kurjenpolvia. Tykkään niiden mutkattomuudesta ja kauniista kukinnasta. 'Ballerina' on hankintalistallani ja nyt taitaa myös tuo 'Rozanne' nousta sinne :)

  VastaaPoista
 19. Kyllä minä pidän niistä tosi paljon. Minulla on niitä monta eri lajia. Yhdessä rinteessä on tuoksukurjenpolvea useampi sata tainta ja lisää laitan syksyllä. Pitää tehdä niistä joskus oma postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hupsan! Vai usiampi sata! Se onki sitte upia näky :)

   Poista
 20. Tykkään tosi paljon! Kauniita kurjenpolvia olet hankkinut. Tuollainen pitkäänkukkiva olisi kyllä ihana. Minäkin ostin uutena verikurjenpolvea tänä kesänä ja pohdinnassa on, laittaisinko uuteen penkkiin myös jotain kurjenpolvea. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkä kukinta-aika on aina plussaa. Kurijenpolovia on nii montaa sorttia, että varmasti löytyy uutehenki penkkihi joku sopiva.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...