sunnuntai 13. elokuuta 2017

Lomareissu ja kasvihankintoja

Käytihin tämänvuatisella lomareissulla Espoos, sattuneesta syystä. Huh, huh! Siiton jo viikko! Kyllä aika riäntää. Samalla on tullu pirettyä piäni plokitaukoki. En oo palio eres kurkistellu plokkerihi, sitä nii helaposti juuttuu ruurun äärehe moneksi tunniksi. 


Siis joo. Enää en ihimettele etelän plokkaajia, jokka valittaa ylenmäärääsestä verentulosta. Automatkalla mennen tullen, satoo ihan kaatamalla. Ei meillä tuallaasia oo näkyny. Iha muutama runsahampi sareryäppy, muut on ollu iha maltillisia. 


Enkä ihimettele liioon kanaranvalakoposkihanhien? aiheuttamia vahinkoja, nii palio niitä paikootellen näkyy. Ei ne peliänny eres autoja. Monta paistia olis tullu, josei autot olisi jarrutellu.

Hotellin takana oli valtava vesiallas, jonka yhyrellä sivulla oli  komiasti kukkivia ruusuja.Ja tiätysti reissu sisälti taimistokäynnin. Kävin Matinkylän Muhevaasilla, koska soli lähimpänä. Vaikka oli navikaattori, jouruun tekemähän ylimäärääsen lenkin. Onneksi lauvantaiaamu oli silloo viälä aika rauhalline. On meinaa pikkuuse erilaane liikennerytmi ku täälä.


Heti parkkipaikan istutusalueelta pongasin tällääsen hianon japanilaashenkisen kohoran. Tehokas yhyristelmä, harmaata kiviä ja joku punalehtine vaahtera.


Tuallaasesta istutustyylistä tykkään. Vaikkei kauhiasti kukikkaa, miälenkiintua antaa kasvien erilaane kasvutyyli ja erifäriset leheret. Siistiä! 


Heti portille oli larattu houkuttelevia kasviryppähiä.Paikka oli tosi siisti. Suurin osa myytävistä kasviista oli asfaltin päällä.
Mulla ei ollu varsinaasesti mitää pakkosaara kasvia, vaan kattelin rauhas pöyrät läpitte. Aika maltilliset ostokset, koska  penkit rupiaa olemahan aika täynnä, valitettavasti.  Joukkohon lähti kuitenki puistoatsaleea 'Illusia', kiinanjaloangervo 'Vision', valakoone kellosormustinkukka 'Snow Thimble', tummalehtine punaisomaksaruaho 'Touchown Flame' ja kesäpurkkikukaksi punalehtine heinä.Mua jäi kaivelemahan tuallaane keltaane kultatuija. Tuallaaselle olis tilaus, mutta eivät uskaltanu sitä suasitella neloselle. Ny karuttaa, ku en ottanu. Olis ollu tarijolla 'Sunkis' nimistä. Kait kestävin keltaane. Onko kokemuksia?????


Lomittajat oli tiistaihin asti, joten sain maanantaina jo melekee kaikki istutettua. Tiistaina kävinki kattomas pikkuflikkaa ja kiärrin tiätty Vihertaimiston kautta.


Siältä sain saalihiksi  syyshortessa 'Vanille Fraise'n, keltalehtisen lännenheisiangervo 'Angel Gold'n, uuret hiatamarunat, jo kerran ostettujen ja pilalle purkkihin kasteltujen tilalle. Kissanminttuuhin on ihastunu tänä kesänä ja ny ostin 'Kit Cat'-nimisiä. Ja sitte en voinu vastustaa kukkivia 'Regale' kuningaslilijoja. Niiton mulla pari penkis, mutta non vasta nupulla.Ny on tullu penkkiihi taas färiä, ku punaaset jaloangervokki o ruvennu kukkimaha.


Viikko taitaa alaata poutaasena. Son sitte paalausta ja mustikkamettää tiaros.
Joko o mustikat noukittu?

24 kommenttia:

 1. Ooh wau. Kiinnostavia ostoksia, joita ihailen töihin körötellessäni. Oletkin käynyt täällä ihan naapurissa. Seurasinkin mielenkiinnolla kun vermonkävijöitä tuli paljon asuntoautoilla jne. Iso tapahtuma! Sunkist-tuija meidän pihassa on ollut 6 vuotta ja vaikea uskoa, että se olisi mitenkään arempi kuin tavallinen? Mulla on myös thuja plicata kellansävyisenä, jättituija siis, eikä sen pitäisi pärjätä Suomessa ollenkaan. Hyvin on pärjännyt. Ei näistä tiedä muuten kuin kokeilemalla :) Puutarhassasi on ihanan näköistä juuri nyt kun angervot kukkii! Mustikat on yhä metsässä, täällä oli kunnon myrskyä viikonloppuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aattelinki sun asuvan lähistöllä. Kunkkarit o monelle vuaren kohokohta, pakkokäyrä -tapahtuma.
   Sulla onki suajaane puutarha verrattuna omahan, mutta ens keväänä meinaan kokeella. Färiä on taas enemmä, sinisen kauren jäläkihi.
   Sanomien sivuulta oon lukenu myräkästä. Ei täälä mitää kummempaa ollu.

   Poista
 2. Ihana penkki puutarhassa!Hyvää elokuun jatkoa sinne kotikulmille!

  VastaaPoista
 3. Miulla on kultatuija ollu tiällä montavuotta ja hyvin on pärjänny! Tuo kuningaslilja kiinnostaa minnuukin. Mustikat on kerätty ja piirakkoo varten vielä käyn, epätasasesti on tiälläpäin kypsyny. Ei viikonlopun myrskyt tänne yltäny ja satanukkin on maltillisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu, että on hyvin selevinny. Tua rohkaasoo muaki kokeelemahan. Ens keväänä hankin. Lilija oli nii hiano, että pakko oli ostaa lisää penkkihi, kaharen oman lisäksi. Moon keränny vasta pualet mustikoosta.

   Poista
 4. Kunkkareiden aikaan taisikin olla ihan kunnon kaatosateet. Tosin jäivät kakkoseksi lauantain myräkälle.
  Oletkin tehnyt hienoja ostoksia. Kultatuijaa olen itsekin katsellut ja saattaa olla, että sellainen meille vielä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perijantaina ja pyhäiltana satoo kaatamalla. Muutoon oli suht hyvät kelit. Teillä tais ollakki aika rähinä.
   Ei malta olla ostamattakaa :)

   Poista
 5. Voi mitkä liljat, kauniita. Vanilla Fraisen hankin minäkin tänä vuonna, vähän kitukasvuinen aletaimi mutta tekee jo kovasti uusia lehtiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin Vanillan, viimme syksyysen piänen alesyyshortessan tilalle, josta nousi ny vaa viiren sentin piikki. Toivottavasti sun taimi seleviääs paremmi.

   Poista
 6. Taisitte päästä oikein kunnon vesisateen keskelle, etelässä varmaan tuli vettä, niin meilläkin täällä lanteiden vaiheilla.

  Pääsitpä hienoon taimikauppaan, vaikkei mitään tarvetta isommin olekaan, kannattaa silti tutkia tarkkaan josko jotain herkkua ja tulevaa tarvetta löytyisi!

  Mustikat on kerätty, kypsyivät aika eriaikaisesti ja siksi hakalia rohmulla kerätä, mutta riittävästi sain ja sitten onkin vattujen vuoro ja viinimarjojen.

  Mukavaa viikkoa sinne Pohjanmaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan sitä ny jotaki piäntä löytyy ja saa maharutetuksi johonki :)
   Mum pitää viälä mennä mettähä. Tänää hain sangoollisen, huamenna on paalauspäivä.

   Poista
 7. Mukavia ostoksia, aina kannattaa käydä kaupoilla, kun taimimyymälä sattuu kohdalle:) Vanilla Fraisen ostin viime vuonna, hyvin on kasvanut, muttei tehnyt vielä yhtään kukkaa. Jaloangervot kaikissa väreissään ovat yksi lempiperennoistani! Mustikoita reilut 10 litraa kerätty, vielä toinen mokoma, niin riittää meidän talvitarpeiksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina käyn tutkaalemas valikoomat, ku on maharollista. Eihä sitä tiärä, mikä ihanuus tuloo löyretyksi. Jaloangervot on huippuja!
   Saman verran oon mäki noukkinu. Onneksi isäntä löyti mulle aika hyvän paikan. En olisi itte menny sinneppäi.

   Poista
 8. Monenlaista oliki ja parasta kaikista tietysti kasvihankinnat :) Upealla näytää penkeissäsi.

  VastaaPoista
 9. 'Sunkist' pärjää oikein hyvin täällä pohjoisemmalla V-vyöhykkeen varjopaikassa. Oliskohan viitisen vuotta erilaisia hankalia talvia selvittänyt vaurioitta. Paahdetta se ei kestä, muuten ihan tosi hyvä kasvi sopivaan paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, hyvä! Tämä varmisti sen, että keväällä kattelen meille Sunkiksen.

   Poista
 10. Kivoja kasvihankintoja olet tehnyt. Minäkin olen kultatuijaa miettinyt omalle pihalleni. Kokemusta ei sen kestävyydestä täällä nelosvyöhykkeellä ole, mutta luulisin sen selviävän suojaisessa paikassa. Varsinkin jos edullisesti taimen saa, niin ei se kauheasti harmita, vaikkei selviäisikään. Kannattaa kokeilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muutaku kultatuijaa hankkimaha. Nii mäki meinaan teherä.

   Poista
 11. Angervot on upeita ja mustikoista on poimittu 9 litraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin taas illalla hakemas muutaman litran. Hirasta hommaa, vaikka niitä ny aika hyvin onki.

   Poista
 12. Kiva reissu on ollut teillä ja kauniilta näyttää tuo taimisto. Muistatko kun olit kuninkuusraveissa Joensuussa? Kiva oli tavata sinua ja miestäsi. Terveisiä hänelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai muistan! Soli ensimmääne tapaamine toisen plokkarin kans. Ja oli tosi kiva nähärä kuvista tuttu, hiano puutarha iha ihka elävänä.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...