keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Vauhrikkahin toukokuu ikinä

Ny on taas se aika vuaresta, jolloon kinttupoloku rupiaa olemahan hianoommillaan. Son nii kuivaa seutua, ettoon keränny sinne keskivertua enemmä keväällä kukkivia kasvia. Jaksaasivat kevätkosteuren voimalla kukkia.Pinkki on sammalleimua, violetti rönsyleimua ja keltaane ansikkaa. 
Ei viälä nii kauhian tihiä oo, ku vaihtaa kuvakulumaa, mutta jos muutaman vuaren päästä olis......


.......niinku tämä valakoone rönsyleimu jo osittain.Tämon viimme vuaren hankinta, tulikellukka 'Mai Tai'. Talavehtii hyvi. Taimet tulivat lumen alta ihan vihereenä mättähinä.Poluun toisella pualella, kivijalakapenkis kasvaa tai siis pitääs kasvaa kuivan paikan pikkutervakko...


.......mutta se tykkää viäläki kuivemmasta ja on päättäny muuttaa kivituhka-alustalle.  Poloku o siämentaimia täynnä ja penkki tyhyjä.Pikkuusen samat ajatukset o arovuakollaki, mutta tämon selevästi liian kuivas paikas. Son melekee hävinny maisemista.Kivasti färiä..........nii ja tua vasemmanpualoone pinkkiki o rönsyleimua.
......ja toisehen suuntahan.


O vasta toukokuun loppu, mutta kukinta on erenny nii valtavalla vauhrilla, että tuntuu melekee jo juhannukselta. Iha hullua ja hullu on ollu toukokuuki. On ollu vauhrikkahin toukokuu ikinä ja kuumin ja kuivin. Ei koskaa oo ollu tällääset kylyvösäät, etton isäntä päässy joka päivä pellolle. Son pistäny vipinää molempien kinttuuhi. En oo malttany mäkää eres koneella istua. Tähän tualihinku parkkeeraa takamuksensa, nii viärähtää het muutama tunti ja son pois puutarhatöistä. Mutta eiköhän ny rupia vauhti hilijentymähän kaikilla rintamilla, nii kerkiää palata tänne plokimailmahanki.


Hyvää toukokuun viimmeestä päivää!

32 kommenttia:

 1. Vauhtia on riittänyt toukokuussa tosiaan! Vai ei meinaa sinulla kukat pysyä omilla paikoillaan vaan karkaavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollu nii palio tekemistä, ettei oo tiänny mihinkä hyppääs ensimmääseksi. Ei meinaa ei. Ja mäku oon aina yrittäny välttää vaeltavia kasvia. Ote o lipsunu täski asias.

   Poista
 2. Tämä kevät on ollu semmosta rientua. Tunnistin oman kasvinikin kuvistasi. Rönsyleimuhan se on. Sinileimuksi olin nimetä, muttei oikein istunut kukkien muotoon.
  Taas niin kaunis polku sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, on. Ei meinaa tajuta, etton viäläki VASTA toukokuu.
   No hyvä, että sait kasvilles tunnistusapua. Mun sinileimu on tainnu karota. Samantyylisiä ovat tosiaan.

   Poista
 3. Kaunista ja runsasta jo nyt polkusi äärellä. Tämä kevät on ollut niin kuiva, että kyllä se näkyy kasveissakin. Eiköhän kasvustosi innostu jo siitäkin, kun vihdoin tulee taivaalta vettä.
  Aikamoista haipakka puutarha on tässä toukokuussa tarjonnut. Enpä tällaista aiemmilta vuosilta muista. Eilen luin uutisista, että kukinta ja kasvu olisi 2-3 viikkoa tavallista edellä. Siihen on helppo yhtyä. Hetkittäin on sellainen pelko, että jääkö tässä kohta mitään kukkijaa loppukesälle.
  Useimmat taitavat nyt nauttia auringosta ja lämmöstä ulkosalla. Istutaan sitten koneen ääressä viimeistään talvella. Silloin on aikaa ja viitseliäisyyttä selata kesäkukkien kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo viäläkää taivahalta tulos vettä, mutta sitä sitte varmasti sataa koko loppu kesän, ku kerran alakaa. Mullon jo letkukela pihas, jos auttaas asiaa, muttei oo viälä tehonnu. Pakko kait antaa periksi ja kastella itte oikee letkulla, ennenku kaikki kuivaa pystyhy.
   Kukinta on erellä, vähintää sen kaks viikkua. Joo, saa nähärä mitä tosiaan jää loppukesälle. Mullon ilimestyny kivoja ylläreitä, tämän lämmön myätä.

   Poista
 4. Kaunista kukintoo on nyt kinttupolulla. Nuo matalat leimut on mukavia kasveja kun leviväät niin nopsasti. On kyllä ollu kiireistä kukilla ja puutarhureillakin. Erikoinen toukokuu, meilläkin on niin kuivoo jotta kylyvömiehellä traktor hävivää pölypiliveen. Sai ois tarpeen, teitäkään ei voi suolata näin kuivalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kinttupoluulla o ny färikkähin aika. Saisivat vaan kukkia pitempähän. Pellot on iha rutikuivia. Ihimeesti vaan o ruvennu viohertämähä, kuivuuresta hualimatta.
   Kuivaa o. Vettä olis pakko sataa, jos meinaa satua saara.

   Poista
 5. Ompas kinttupolulla kaunista <3 Ihanaa toukokuun viimeistä päivää Siulle <3

  VastaaPoista
 6. Niin kaunis kinttupolku, sitä on mukava astella ja ihastella kukkivaa kauneutta! Ihana tuo tervakko, arovuokkoa olen meillekin yrittänyt laittaa kasvuun - joillakin se kasvaa kuin itsestään, meillä ei!

  Toukokuun sää on ollut aika ristiriitainen, lämmintä on riittänyt, yöllä viileää. Taimia ei oikein ole uskaltanut tuoda ulos, hallanvaaraakin on luvattu, eikä ole tullut onneksi. Kuivaa niin että pellot ja tiet pöllyävät, sadetta tarvittaisiin kevyesti ja kohtuudella. Toisenlainen toukokuu, saas nähdä mitä kesäkuu tuo tullessaan.

  Koneelle kun istahtaa, siinä aikaa vierähtää totta tosiaan! Täytyy koittaa kuvata mahdollisimman paljon talven varalle :D!

  Mukavaa alkavaa kesäkuuta ja viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arovuakon kans meni pari ensimmäästä vuatta hyvi ja sitte se lähti vaeltamaha.
   Kesäkuu näkyy jatkavan samaa rataa tai ainaki melekee, kuivaa muttei nii kuumaa.
   Koneella aikaa kuluu, torella. Hyvää kesäkuun jatkua!

   Poista
 7. Mukavan näköset mättäät jo nyt ja kunhan ne kasvaa, niin väriä riittää. Noissa kaksvuotisissa onkin se vähän huono puoli, kun hyppelevät sinne tänne, vai onko tervakko 2v?
  On saanut jo paria viikkoa koettaa takoa päähänsä, että nyt on vasta toukokuu!! On niin kuivaa ja kuummaa, ettei tiedä uskaltaako istuttaa taimia ulos paahteeseen. Tänään kannoin sammarit ulos, pakko niidenkin on alkaa kestää ulkosäitä.
  En ole jaksanut värkätä kastelun kanssa, mutta alkaa piha olla kuiva ja kasvitkin nuupottaa. Ihan pikkusen on sadetta luvattu, mutta sekin taitaa olla yhtä tyhjän kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hajuakaa, onko tervakko kaksvuatine vai ei, mutta kova on ainaki siämentämähän. Saa nähärä onko syksy iliman kukkia. Ny jo näkyy syyskukis nuppuja.....apua! Kaaripenkin oon kastellu kerran. Loput veret o menny pöttikukille ja loorakasvatuksille.

   Poista
 8. Upeaa värien loistoa kinttupolulla! Kyllä nyt kukkien on kelvannut auringossa kylpeä. Heti ihan toisenlainen kevät kun viime vuonna - en valita yhtään! Kuivuudesta meillä selvitään kahden painevesiautomaatin, sadettimien ja letkujen varassa. Hyötymaata ja ruusuja on saanut jo kastellakin. Kattamalla saa pienennettyä haihduntaa. Mutta mikään ei voita luonnonsadetta, joten kaino toivomus siitä jo olisi. Kunnei vaan sitten jättäisi sitä taivaallista hanaa auki...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan erilaane kevät - torellaki, kuuma ja kuiva. Pellot tästä kuivuuresta eniten kärsii. Ruakaa pitääs elukoolle saara. Ny onneksi eres pikkuusen ripsii.

   Poista
 9. Kauniita nuo mätästävät leimukukkaset, minulla ei ole oikein sopivaa paikkaa niille, mutta niin haluaisin noiden meilläkin viihtyvän. Mökille niitä yritän istutella. Kaunis on polkusi astella! On meillä tosiaan ollut uskomaton kevät ja kun suomalaisia olemme, niin pahintahan tässä jo pelätään; joko kasvit kuolevat kuivuuteen tai sitten iskee viime hetken halla tai eniten uskomme vedenpaisumukseen. Olisiko sittenkin, että saamme tähän päälle ihan vanhanaikaisen kunnon kesän! Mukavaa alkavaa kesäkuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, hah! Nua suamalaasten uskomukset on nii tosi :D Ens yä taitaa olla kylymin. Saa nähärä kuinka käy. Aurinko olis kesällä kiva, mutta sataakki vois välillä.

   Poista
 10. Vauhdikasta on ollut, toukokuu on muutenkin kiirusta aikaa. Mätästävät leimut on hienoja kasveja, minulta yksi kuoli kosteassa syksyssä, nyt on kasvamassa uusia taimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiirusta on ollu joka suhtees. Jos ny hetkeksi rauhoottuus.

   Poista
 11. Hienon näköönen kinttupoloku! Kyllä ne leimut siitä leviää nopiaa, ainaki oman kokemuksen mukaan. Ne on kyllä valtavan kauniita kukkaloistossaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leimut o hyviä leviäjiä, ku pääsöövät alakuhu.

   Poista
 12. Ihanan runsasta ja värikästä kukintaa! En voi myöskään uskoa todeksi, että nyt on vasta kesäkuun alku. Käsittämätön kevät on ollut!
  Kaunista kesäkuuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin o. Kukinta on runsasta, mutta lyhytkestoosta. Kiitos, samoon!

   Poista
 13. Vauhdin hurmaa, huh huh. Kesäkuun iloa! :)

  VastaaPoista
 14. Niin kauniisti kukkii kinttupolun varrella.

  VastaaPoista
 15. Sammal-leimua on minulla myös muutamissa väreissä. Ihanaa kukintaa sinulla. Minullakin on joitain kasveja löytäneet tiensä ihan muualle mihin sen on suunnitellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sammalleimukki kukkiivat ny hianosti. Oon yrittäny vältellä vaeltavia kasvia, mutta ny on pikkuuse alakanu lipsua :)

   Poista
 16. Oli kyllä sellaanen toukokuu, ettei ikinä meirän aikana oo ollu. Ainut huanopuali on tua kuivuus. Jonku kerran oon kastellu.
  Kivan näköönen kinttupoloku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista mäkää tälläästä toukokuuta. Kuivuus on tosiaanki ollu riasana.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...