lauantai 19. toukokuuta 2018

Vuasi sitte .......ja tänää

Aika huima ero.


Kaaripenkki 19.5.2017.

Kaaripenkki vuasi sitte .........


Kaaripenkki 19.5.2018.

.......ja tänää.Ja vaikka kuka onki mitä miältä hyvänsä vuarenkilivestä, on se paikkansa ansaannu.Vai mitä ootta miältä?.....Sitte sariassamme "miältä rauhoottavat koriaukset".
Kuivaa o, eikä saretta  oo näköpiiriskää. Son ny tätä.


Mukavaa päivää!

31 kommenttia:

 1. Vuodenajat osaa olla erilaisia eri vuosina. Nyt on niin nättiä, kun oikein kukoistaa! :) Vuorenkilpi on oikeassa paikassa ja sopivana määränä kiva ja kiitollinen kasvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii näyttää ja kuvista sen huamaa. Tuntuu siltä, että kaikki kevätkukkijat kukkiivat yhtä aikaa ja tosi äkkiää. Tykkään varsinkin vuarenkiliven talavivihereestä leheristä ja sitkeyrestä.

   Poista
 2. Ohhoh, aikamoinen korjausurakka!
  On ilahduttavasti kukkia nyt, ihmetellä pitää kun lumet sulivat kuitenkin :)
  Minä tykkään vuorenkilvistä. Hienoja nyt kun kukkivat. Oon kyllä katellu kun ovat niin meillä huononnäkösiä. Lumi painoi ja kurjia ovat. Täällä on kukinta alussa, jotta jospa ne siitä nousevat lehdetkin. Tai sitten mulla on vikaa hoidossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isännän viritykset joskus vähä hirvittää. Alta eipois kerkiääsisi, jos joku kohta pettääs.
   Vai epäälit, ettei lumi sula :)
   Eiköhän ne leheret siitä nouse ku pääsöövät kunnolla vauhtihi. Joskus vois katkoa muutamia pitkäksi venähtänehiä varsia, nii kehittääsivät nopiempaa uusia lehtiä.

   Poista
 3. Aikamoinen ero on nyt viime- ja tältävuuvelta kukkapenkissä. Niin se on tiälläkin. Vuorenkilipii istutin enshättään mie tänne Rannanpihhaan runsaasti. Hyvin on paikkansa pitäny ja vielä siirrän sitä muuvvallekkin. Konneethan ei säry varastossa. Tiälläkin pölyvää pellot ja uamupäivällä olin miekin pellolla töissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se. Vuarenkilivellä saa äkkiää näyttävät istutukset. Tuasta tiänviärestä jourun kaventamahan kasvustua joka vuasi, muuten valtaas koko penkin. Onneksi voi monta kohtaa koriata ittekki. Ei tartte koriaajia orotella. Äkkiää pellot kuivi, liikaaki. Eilee olin mäki pellolla, muttei onneksi tartte useen. Kyllä navettatyät riittää.

   Poista
 4. Vuorenkilpi on just kaunis kevätkukka!Talvehtiminenkin melkosen varmaa.
  Pellot pölisee varsinais-suomeskin ja koneet vaan tarvii välillä huoltoa ja hoivaa.Meillä traktorista meni toinen takarengas räjähtäen puhki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin o. Just oikian färine kukkaki :)
   Vesisaret tekis siämenille terää. Auts! Toivottavasti ei tullu mitää ylimääräästä vahinkua.

   Poista
 5. Onpa eroa. Kuivaa on, tänään yritin kantata kukkapenkkiä niin siitä tullut mitään kuivan maan takia. Vuorenkilpi on oikeassa paikassa hyvä kasvi, ihan turhaan aliarvostettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämmästyyn ittekki. Aika kultaa muistot :) En tapaa kastella, mutta ny on pakko eres harkita. Son varmahanki nii yleenen, että osa on kyllästyny siihe senki takia.

   Poista
 6. Kyllä, vuorenkilvet ovat minunkin luottokukkijoitani. Ovat kestäviä ja peittäviä, tyytyvät vähään.

  VastaaPoista
 7. Just aattelin tuossa illalla kun pihaa silmäilin, että ihan ku kesä-heinäkuussa. Ei kai tämmöstä toukokuuta oo ollu ikinä? Tai ehkä sillon ku olin lapsi, eikös sillon ollu aina kunnon kesät :)
  Ne on nuo isännät tommosia, että kaikenlaisia virityksiä pitää keksiä jotta hommat joutuis nopeammin! Eipä tartte ainakaan ryömiä tuon koneen alla, vaikka aika hirveä näkyhän tuo on...
  Mun täytyy tunnustaa, että mulla ei vuorenkilpeä ole enkä ole sitä harkinnu, mutta nyt ehkä voisin :) Komeasti täyttää oman paikkansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hervoton toukokuu. En muista toista. Vaikkon ollu lämpöösiä ennenki, näi pitkät pourat o harvinaasia. Ohan se hyvä ku osaa itte koriata, mutta nua viritykset......
   Mullon vuarenkilipiä toooosi mones kohtaa. Sitäki o monellaasta. On eri muatoosia lehtiä ja eri färisiä kukintoja. Eiköhän sullekki löytyysi sopiva vaihtoehto.

   Poista
 8. Iso on ero . Minunkin piti tehdä vähän muutoksia mutta ne nyt siirtyy kun monet alkavat jo kukinnan . Vuorenkilpeä on minulla aika paljon ja aion myös lisätä sitä. Jostain blogista luin että kukat kestävät kauan maljakossa. Se oli minulle uusi tieto . Pitää kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tapaan teherä muutoksia silloon ku se tauti isköö päälle, oli kukas tai ei. Se hetki o käytettävä tehokkahasti hyväksi. Kastelen hyvi, enne ja jäläkihin operaation. Useen tiätty, kukinta ottaa nokkihinsa, mutta ompa muutokset tehtynä. Vai kestäävät maliakoski. Pitää joskus kokeella.

   Poista
 9. Tosi iso ero! Kauniilta näyttää siellä. Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
 10. Ero on kyllä melkoinen, viime kevät oli niin kylmä! Lapsi vihittiin viime toukokuun 20 pvä ja hääkuvien oton aikaan satoi räntää, ressukka morsian oli hepeneissä ihan jäässä! Vuodet eivät ole veljeksiä!

  Komeasti nyt kukkiin ja siitä on hyvä olla tyytyväinen! Vuorenkilpi on täälläkin kasvussa ja sitä laitan aina jos tuntuu, että paikka on hankala maastoltaan tai muuten, se on paikkansa ansainnut.

  Melkoisen massiiveja on nykyisin nuo koneet ja monitoimisia. Katseltiin isännän kanssa viikko sitten Turun reissulla, kun multa pöllysi, meillä pöllyää myös tie. Laitettiin sitä kuntoon, kun naapurit nurisi ja nyt koko sakki ajaa sellaista rallia että ei mitään rajaa...montut hiukan hillitsivät hurjaa menoa. Kohtuullisia sateita täälläkin kaivattaisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, oi, sattuupa tärkiälle päivälle surkia sää.
   Vuarenkilipi on oikia jokapaikanhöylä.
   Siis, täälä ei oo tullu pisaraakaa vettä. Vois jo sataa! Sitte tiätysti sataa pari kuukautta putkehen.

   Poista
 11. Kuvat on kuin eri kuukausina kuvattu! Valtava ero näkymissä. Voi vuorenkilpihän on niin mainio kasvi ja tänä vuonna kukkinut valtavalla volyymilla. Ikänä ei ole ollut noin paljon kukkia niissä, kuin mitä nyt on.
  Mukavaa alkukesää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuarenkilipi on oikia mahtiperenna!
   Kiitos, samoon sinne!

   Poista
 12. Onneksi vuodet eivät ole veljiä keskenään;)
  Ja vuorenkilvellä on kyllä paikkansa, onko mikään muu kasvi niin tehokas rikkaruohojen kurissapitäjä?

  VastaaPoista
 13. Kyllä mä tykkään vuorenkilvestä, keräsin niitä kukkia maljakkoonki narssissien kaveriksi. 😊 yllättävän hyvin kesti. On nyt kyllä kunnon kesä verrattuna viime vuoteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kestävistä maliakkokukista on aina pulaa. Hyvä, että vuarenkilvestä on siihenki.
   Torella!

   Poista
 14. Kylläpä onkin erua vuosilla.
  Vuarenkilivestä oon samaa miältä, että on paikkansa ansaannu.

  VastaaPoista
 15. Vuorenkilpi on kaunis etenkin isona ryhmänä. Itselläni on ollut tapana kukinnan jälkeen kurittaa niitä joskus aika rankastikin, kasvattavat nopeasti uudet nätit lehdet tilalle. Eikä kranttuile! Oon kuullut sanottavan, että jonkun puutarhanurkkauksensa voi tuomita mahdottomaksi kasvupaikaksi vasta kun on kokeillut siihen vuorenkilpeä.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...