perjantai 11. toukokuuta 2018

Kevätkukkijat

On siis nii tautisen hianoja päiviä, ettei näitä meinaa toreksi uskua, aiva maharottomia. Harmi vaa, että pitää ruveta kävelyyttämähän leikkuria, yäk!
Tulpuusta ensimmääsenä kukkii piäni n. 20cm korkia tähtituluppaani. Sillon kivan voimakas aniliini färi. Ei jää keltää huamaamatta.


Tähtitulppaani -Tulipa miscellaneous 'Persian Pearl' leimupenkis.

Ostin näitä syksyllä lisää, ku olivat nii söpöjä erellisenä keväänä ja ny tajusin istuttaa nämä tivihempähä ryhymähä, etteivät olisi nii harvas ja orvoon näköösiä.Virvalilijaki pukkaa toista kukkaa.Ensimmääne kylymänkukkaki o aloottanu.Ja punaane tuloo het peräs.Ja pikarililijat kukkiivat ny kunnolla. Valakoone balkaninvuakkoki kukkii, sittenki. Ei joku aika sitte näkyny mitää elonmerkkiä. Vaikkonki vaa yks kukka, son parempi ku ei mitää. Sinistä viälä orotan.


Ensimmääne narskuki o jo auki.Eikä mitää hajua mitä nämon. Kummasti yksinkertaasia ja kerrattuja samas kasas.


......ja puukki o kohta leheres. Isäntä o jo pellolla ja meikälääsen navettatyät lisääntyy, vaikkei millää kerkiääsisi. Olis nii palio miälenkiintoosta puuhaa pihalla.

Ny kukkatilannekki muuttuu nii vauhrilla, että kameraa pitääs kulijettaa aamua iltaa ja viälä väliski. Kukinta saattaa olla näillä keliillä äkkiää ohitte. Keksiin hunajamarijoolle paikan, mutta son teettäny pikkuusen töitä. Siitä tuannempana lisää. Eilee muute suli viimmeenenki lumikasa.


Ihanaa viikonloppua!

12 kommenttia:

 1. Nyt on ihana mielettömän upeaa, ja olisi täydellistä ellei kukinta-ajat lyhenisi ja nurmi kaipaisi leikkaamista! Aah tuota Persian Pearlin väriä, minäkin istutin sitä lisää syksyllä - olen tainnut istuttaa joka syksy siitä pitäen kun se ensi kertaa kukki, on se niin ihana, että sitä täytyy olla ja paljon. Onneksi jokunen vanhakin sipuli kukkii, mutta kukat ovat tosiaan silloin harvassa.
  Koivuihin näyttää puhjenneen hiirenkorvat kahdessa päivässä, alkavat olla jo melkoisen vihreitä!

  VastaaPoista
 2. Ilimat ei vois parantua, pikkunen pelko hiipii mieleen, onko nää kesän lämpimät tässä? Viime vuonna oli just näin... Kesäkuussa saa kaivaa villasukat esille.
  Nättejä on kaikki kevätkukkijat, mulla niitä on tosi vähän, joten sinivuokko oli todella tervetullut lisä :D Kylmänkukan olen kasvattanut siemenistä, joko tuo nyt tekis kukkia, täytyy taas mennä tiiraileen.

  VastaaPoista
 3. On tää kyllä hassua. Viime kesänä tämmöstä lämpöö pääsin todistamaan vasta kun lähdin tuonne Saaremaalle, rapakon toiselle puolelle heinäkuun lopulla. :D Toivotaan, että näitä päiviä riittäis nyt tänä kesänä. Min puolesta ois just sopivaa, +20 on semmonen et tarkenee mut ei tuu liian kuuma. Ja ihania kukkijoita siellä, nauti ny!

  VastaaPoista
 4. Just tänään mietittiin miehen kanssa että tämmöistä hienoa säätä ei ollut koko viime kesänä. Sen takia tämä on tuntunut erityisen mahtavalta. Tänään jopa harmitti olla töissä, pakollinen päivä kaikille, olisi ollut tekemistä puutarhassa. Minun kylmänkukat on tänä vuonna hitaita, nuppuja ei edes näkyvillä.

  VastaaPoista
 5. Nyt luonto kyllä hellii lämmöllään.
  Siellä teillä kukkii jo kauniisti.
  Mukavaa viikonloppua sinne teille.

  VastaaPoista
 6. Kauniisti kukkii. Minulla noita tähtitulppaaneja myös. Istutin syksyllä. Nautitaan lämmöstä ja puutarhasta!

  VastaaPoista
 7. Kaunista!
  Nyt on luonnolla ja puutarhalla kiire :)

  VastaaPoista
 8. Nyt on todellakin vauhdikkaita kevätpäiviä, nuppuja, lehtiä ja kukkia ilmestyy kuin ihmeen kaupalla. Suloiset tähtitulppaanit ja kylmänkukat! Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 9. Kauniita kukkijoita, paljon samoja kuin omalla pihallani, mutta ah, miten ovatkaan kauniita! Nuo tähtitulppaanit ovat tosi upean värisiä. Ihanaa äitienpäivää sinulle, navettapiika!

  VastaaPoista
 10. Hienoja kelejä on viime päivinä ollut. Ihania kukkia sinulta nousee maasta :)

  VastaaPoista
 11. On kyllä niin ihania päiviä, ettei toreksi usko. En jaksa hirviästi tuala auringos touhuta, mutta nautin lämmöstä silti.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...