torstai 3. toukokuuta 2018

Päivän elukat

Kylän kolli kävi kiarroksella.


Lintulato o sulukenu ovensa. 
Ja viälä......isäntä näki pääskyysen!
Joko on teillä näkyny?

26 kommenttia:

 1. Ei ole pääskysiä näkynyt. Kirjosieppoja sen sijaan kyllä. Nekin päässeet jo tänne asti. Pihapiirissä kova kisailu naaraiden ja koiraiden välillä. Siivet vaan kahisevat!

  VastaaPoista
 2. Eipä ole meilläkään pääskyjä vielä näkynyt! Tuo kylän kolli on kuin meidän Nöpö, ihana punaturkki! Meillä lintubaari on myös sulkeutunut ja pikkulinnut siitä hiukan osoittivat mieltään, mutta ajattelin luonnon jo tarjoavan evästä riittävästi!

  Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii muuten onki. Harvasepäivä tuntuu jokku kaipaavan valamista tarijoolua, muttei onnistu ei.
   Kiitos, samoon!

   Poista
 3. Eipä ole pääskysiä täälläkään näkynyt, mutta Kivisen Vilman tapaan kirjosieppojen touhuja on ollut hauska seurata. Lintujen ruokinnan lopetin pari viikkoa sitten.
  Komea punainen kolli. Toivottavasti napsii kyläreissullaan ylimääräiset hiiret ja myyrät pois nurkistasi.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiärä näkikö isäntä oikee, mutta tapaa se linnut kyllä tunnistaa.
   Toivottavasti sulatteli tuas maukasta myyräpaistia. Näin nimittäin yks päivä, ku joku ruskianharmaa otus pisteli poskehensa hyvällä ruakahalulla sinisiä täläventähtiä. Kukkaa kaatuu ku heinää.
   Kiitos, samoon!

   Poista
 4. Ainakaan vielä en ole pääskysiä havainnut, mutta muutoin pihapiiri kuhisee lintuja. Västäräkkejä, peippoja, kirjosieppoja ja tiklikin on käynyt vieraisilla ja ihmettelemässä pois korjattua lintuautomaattia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmäkää, viälä. Arvelin kyllä tulevan lämpöaallon tuavan pääskyyset tullessansa. Teillon hyvin linnut erustettuna.

   Poista
 5. Ei ole pääskyviä näkynyt, tulevat meille tosi myöhään. Käen kukuntaa olen odotellut mutta ei ole vielä kuulunut sitäkään. Teillä kävi hieno vieras, kieri vielä noin antaumuksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläki vaa yksittääne tiarustelija. Muut tuloo perästä piänellä viiveellä. Tua punaane kissi tapaa käyrä ottamas päikkärit meirän terassilla. Siinon koko talaven ollu tualilla harsomytty, minkä päällä on ollu pehemoone maata.

   Poista
 6. Ei ole pääskyjä vielä näkynyt. Kivoja kuvia ja hyvin olet saanut linnut taltioitua kuvaan. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnut kuvasin taas keittiön klasin läpitte.
   Kiitos, samoon!

   Poista
 7. Pääskyjä ei ole näkynyt, mutta ilmeisimmin ne on tulossa tännepäin. Kiitos etukäteisilmosta!

  VastaaPoista
 8. Meilläkään ei vielä piäskysii oo näkyny. Räystäspiäskyt ylleensä tulloo ekana. Muatilalla on molempia, ruokoo on riittävästi. Kun lypsyllä kävin, huastelin haarapääskyille ja kyselin Afrikastako terveisii tuotta, kun kovasti sirkuttivat. Varpuset mokomat särkööt pesiä talavella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille pääskyyset tuloo aika aikaasin, ruakaa ku riittää kylymempinäki hetkinä. Muutaman päivän päästä voi olla jo useeta. Lämmin aalto niitä yleensä näihin aikoohin tuaa.

   Poista
 9. Komea kolli ja nauttii selvästi olostaan ja keväästä! Itse en ole pääskystä vielä nähnyt, mutta mies oli jo viikko sitten. Meillä on seurattu fasaanipariskunnan touhuja kun reilun viikon verran ovat tässä naapurustossa asustelleet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä näin pääskyyset ensimmääsen kerran eilee ja mukava oli tänä aamuna mennä navettahan ku avonaasesta ovesta kuuluu pääskyysten juttelu.
   Fasaanit o hianoja kattella, mutta multa aikoonansa katos kaikki krookukset fasaanien nokkahan.

   Poista
 10. Täälläkään ei ole pääskysiä vielä näkynyt. Tinttejä ja kirjosieppoja on paljon ja mustarastas kuuluu laulavan viereisessä metsässä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne teillekki pian tuloo. Mettä onki hyvä lintujen asustaa. Kirijosiappo ilimestyy meillä pihahan viikonlopun aikana. Mukavaa viikkua!

   Poista
 11. Naapurin kolli selvästi nautiskelee :) Meidän pihalla ei ole vielä pääskysiä näkynyt, mutta viikonloppuna Helsingin Vanhankaupunginlahdella oli runsaasti haarapääskyjä.

  VastaaPoista
 12. Mukavia elukoita. Meidän pihassa pörrää talitinttipariskunta. Lienevätkö pesänteko puuhissa raja-aitaamme kiinnitetyssä linnunpöntössä. Vaikka ollaankin asuttu täällä jo puolitoista vuotta, niin löydettiin tuo linnunpönttö villiviinin kätköistä vasta tänä keväänä, kun mies siisti köynnöstä vähän reilummalla kädellä. Mukava löydös. Ei vaan uskalleta rueta sitä enää putsaamaan, jos tintit ovat jo aloittaneet pesän teon. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mukavaa ku löytyy tuallaasia kivoja yllätyksiä. Pönttöö onki ollu hyväs piilos.
   Kiitos, samoon!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...