tiistai 13. elokuuta 2019

Kaaripenkin kärhökukintaa

Ja taas pitää aloottaa tällä 'Aljonushka'-kärhöllä. Pitää ja pitää, mutta se ny vaa on nii ihana, kestävä ja aloottaa kukintansa kärhööstä ensimmääsenä. Kaaripenkis o viis kärhötelinestä ja aina tämä laitimmaane o hianosti täynnä.


Tiukukärhö 'Aljonushka' 5.8.2019.

Täshän son hehkeimmillänsä.Nysson jo pikkuuse satehis rössääntyny. Vaikkei oo nii paliua satanukkaa, kuuroluantoosesti pikku pyrähröksiä.


Jalokärhö 'Multi Blue' 28.7.2019
Toine kehikko o varattuna sinisille. 'Multi Blue' oli het keväällä touhus, samoo virolaane 'Uno Kivistik', mikä kiipeski jo rautalankapallon päällekki, mutta sitte tuliki ongelmia ja se ruskos iha täysin.Ny onki trumpettililija 'Regale'  varaastanu pääosan.


Helokärhö 12.8.2019.

Kolomantena siinon kehikon juures kukkiva helokärhö. Siälä se matalana mataa, jos ens vuanna olis korkiempi. Kyllä ottaa hiatahan saara tämä kehikko yhtä tuuhiaksi ku erelline. Tuskin onnistuu koskaa. Vai pitääskö tukkia siihe viälä yks 'Arabella', olis takuuvarmasti sinine kehikko.


Kellokärhö 'Alba' 12.8.2019.

Kolomannesta oli tarkootus teherä valakoone. Siihen o istutettu yks kerrottu valakoone, mikon teheny, parina ensimmääsenä kesänä yhyren kukan, pualenmetrin vartehe. Ny sitei ookkaa näkyny pitkähän aikahan. Valakoosuuresta vastaa kellokärhö 'Alba'. Muuten ihan kiva, mutta olis kukat saanu olla pikkuusen suuremmat ja korkiempiki olis saanu olla. Näkyyhän se siältä, just ja just tummakeijuangervo 'Manon'n takaa. Mataluuresta o kyllä hyätyäki. Nimittäin hätäpäissäni tyrkkäsin aikoonani jalokärhö 'Margaret Hunt'n samahan häkkyrähän. Ny se kiipii ylimmällä oksalla ja kukkii pian näkyvällä paikalla.


5.8.2019


Sopivasta kulumasta kuvattuna, saa kaikki samahan kuvahan.


"Purkkikärhö" jalokärhö 'Hagley Hybrid' 12.8.2019.

Seuraava telines onki ongelmallisempi. Istutin siihe aikoonani punertavan virolaasen 'Kommerei'n, muttei soo tuas tykänny olla. Hengis o kyllä, muttei oo kukkinu istuttamisen jäläkihin. Nykki alakas keväällä lupaavasti kasvaa, mutta seki kuivi, aloottaaksensa uuren kasvun (näkyy kehikon alareunas, keskellä). Laitoon samahan telineesehen toistaaseksi purkis kasvavan 'Hagley Hybrid'n.Jalokärhö 'Apollonia' 12.8.2019.

Viimmeesenä o kiamuras kasvava 'Apollonia'. Son tämän kesän suasikkini, koska kukkii näinki hianosti ensimmäästä kertaa. Sehän oli karoksis monta vuatta, mutta ilimestyy yhtäkkiää viimme vuanna, kasvaen pualimetriseksi.'Apollonia' kuvattuna kolomiopenkkihin päi.Ny muuten sataa....... ja kovaa.......ja aurinko paistaa. Vitsit, kukaa ei oo heitelly syyslannootteeta. Siälä ne ny liukees. Kaikki kaaripenkin kärhöt. Nua useen kuvis takana näkyvät rakennukset, o muuten naapurin.Kolomiopenkin ja takana kaaripenkin kärhöt, ku oikee tarkasti kattoo.


Oli nua kymenen millin pyrährös. Onko osunu saret kohoralle vai pitääkö viälä kärvistellä kuivuures? Tairan mennä ravistelemahan mustikkapuskista enimmät veret, jos kerkiääs hetki noukkia enne navettaa.


Mukavaa viikon jatkua!

34 kommenttia:

 1. Upeat kärhöt!!! Pakko ny sitte uusia Aljonushka - se kuoli tappotalveen, kuten lähes kaikki isokukkaiset kärhötkin. Revanssin paikka kasvaa nyt mittaa, ja kukinta alkaa justpian.

  Sadetta saatiin eilen mittavat 25 milliä! Tänään on vähän ripotellut, mutta ei siitä millejä kerry. Tulevat päivät ovat pilvisiä nyt ainakin, mutta mahdollisesti ripottavat sadettakin.

  Töissä käytin koko päivän syylannosten levittelyn. En kerjennyt kaikkia, mutta edes osan. Oli hyvä hetki kosteaan maahan ja pieneen sateeseen niitä viskoa. Pitäis täällä kotonakin hoitaa homma pois alta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi eres osa kukkii kunnolla. Otti mullaki vähä nokkihinsa, mutta äkkiää se ittensä korias. Toivottavasti kärhöölle piisaa lämpyä riittävästi. Parikymmentä milliä oli meirän mittarihin kertyny muutaman päivän aijalta. Ei mitenkää ylenmäärin. Lisääki vois tulla, muttei kaatamalla. Sevverran oon ollu asialla, että tarkistin onko lannootesta, oli.

   Poista
 2. Meille on nyt tullut kuukauden tauon jälkeen sadetta kolmena päivänä peräkkäin (!). En valita, vaikka oli hieman vaikeaa tänään ajoittaa kotiin lähtö töistä, ettei kastu sateenvarjosta huolimatta.
  Nuo valkoiset kärhöt alkavat kyllä houkuttamaan taas enemmän. Hienoja kärhöjä sinulla onkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se jo tuntuuki johonaki. Oon kaivanu ainaki nelijä muutaki valakoosta maahan, mutta taitaa 'Valge Daam' olla ainut hengisoleva, tämän lisäksi.

   Poista
 3. Komeat on kärhöt, ja komeasti näkyvät kerroksittain samassa kuvassa, toiset runsaampina, mutta tuo valkoinen `Apollonia´on aivan ihana! Hyvä, kun saitte vettä, täällä taidetaan nyt selvitä ilman lisäkasteluita, huomiseksi on luvattu taas lisää taivaalta. Ihanaa, kun kärhöt kukkivat muhkeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, ku tuloo välillä kärhöölle suasiolline vuasi. Tällä leveysastehella o kärhööllä välillä tiukat paikat. Hyvä, että vettä on tullu sinnekki. Pääsöö puutarhuriki vähemmällä.

   Poista
 4. Kauniisti kukkivat kärhöt ja eipä ihme, että 'Apollonia' on suosikkisi niin kauniilta se näyttää.
  Sadetta saatiin nyt täällä meilläkin, mutta lisää vielä tarvittaisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 'Apollonia' on tosi söpö ja tällä hetkellä ainut valakokukkaane. Maltilline saret olis tervetullutta.

   Poista
 5. 'Apollonia´on aivan ihana ja kaunis on myös tuki, missä se kasvaa! Sadetta on onneksi saatu meilläkin viime päivinä. Eilen oli poutainen ja lämmin päivä, mutta tänään näyttäisi kuuroilevan taas koko päivän. Kuuroilu on ihan hyvästä, ennättääpähän kosteus vähän imeytyä maahan, kun ei kaikki vesi sada kerralla. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, miälestäni tua kärhö sopii just tuaho s-piikkiäkehen piikiistä hitsattuhun pikkutukehen. Aurinko meilläki tällä hetkellä paistaa. Saa nähärä sataako illalla. Ohi o menny monet ennustetut sateet.

   Poista
 6. Oi, ovat ne kyllä kauniita! Kukkien kuningattaria. 'Apollonia' on todella suloinen. Se ilmiselvästi mietti viime vuoden ja laskeskeli, kuinka monta kukkaa tänä vuonna tekisi. Kellokärhö ja 'Margaret Hunt' muodostavat aika hauskan kerroskakun, kun Margaret alkaa kukkia. Täällä tuli tänään oikein kunnon sadekuuro, hyvä että rännit ehtivät vetää kaikki mitä katolta tuli. Tosin huomasin äkkiä, että lapset olivat levitelleet kaikki ämpärit liiterin nurkilta ympäri pihaa, joten äkkiä takki niskaan ja kumpparit jalkaan. Kun sain toiselle nurkalle pari ämpäriä, huomasin, että ensimmäinen on jo melkein täynnä. Tietysti tyhjensin sen äkkiä lähimpään kukkapenkkiin ja viskasin takaisin rännitippuun. Pari tyhjää ämpäriä vielä lisäksi. En sentään jäänyt odottelemaan ämpärien täyttymistä, sillä takkikin ehti vettyä jo läpimäräksi ja lapset olivat keskenään sisällä ihmettelemässä, mitä se äiti taas sekoilee. Kaikenlaista sitä tekeekin, vaikka maa on jo edellisistä sadekuuroista kastunut aika hyvin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, ettei lämpö meinaa riittää Margaretin kukkien aukaasuhun. Kovin hirasta toimintaa. Sulloli oikee kunnon sankosulukeeset :) Täälon tullu ny ihan kivasti vettä.

   Poista
 7. Apollonia on kyllä parasta ja kaunis tuki siinä lisänä. 😊
  Minä en ole oikein kärhöjen kasvattaja ja sen kyllä huomaa, ainoa kärhö Mantsuuria kasvaa erittäin komeasti ja teki noin viisi kukkaa ja se siitä valkoisesta kukkapilvestä jo kolme kesää peräjälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 'Apollonia' senku komistuu. Kukkia o päivä päivältä enemmä. Oi,oi, jospa enes kesä tois mantsuuriahan toivotun kukkapiliven.

   Poista
 8. Nyt kun luen tätä niin vettä alkoi tulla ihan kuin saavista kaataen! Taidan vihdoin päästä kylvämään ruohoa ilman kasteluoperaatiota, sillä sadetta on nyt tullut jokusen kerran. Tuo Apollonia on tämän kertainen suosikkini kierroksellasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla jo joka kolokka saanu vettä. Son ihku :)

   Poista
 9. Apollonia, siitä on hankittava lisää tietoa ja selvitettävä voisiko sen saada jostain, näyttää erityisen kauniilta. Minulla 'Margaret Hunt' kasvaa kasvamistaan, ihan mieletön pöheikkö jo ensimmäisenä kesänä joten varmasti peittää tukensa lähivuosina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni oon ostanu sen Taimimoisiolta. Margareetta onki sulla toosi mahtavan näkööne. Son kannustavaa, ku eres joku kärhööstä kasvaa erityysen hyvi, koska aina joku nuuruu.....ainaki mulla.

   Poista
 10. Kukkiipas siellä kauniisti kärhöt! Viimetalavi ol kärhöille sopiva ja oisko viimekesän helteilläkin ossuutta. Meilläkin kärhöjä on kukassa ja mielenkiintoinen kärhöjuttu on miulla mänössä. Laitan siitä juttua tuonnempana. Vettä meillä alakas olla vähäksaikoo, viljojen valamistumista vuotellaan. Ohrat on käyny värriinsä vaalentamaan. Syyskuulla voip piästä puimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talavi oli ainaki hyvä, tarpeheksi lunta koko talaven. Jaahas, mikäs.....
   Pian voi puimuria käynnistellä, ainaki kokeelumiäles.

   Poista
 11. Runsastahan tuo sinun kärhöjen kukinta on. Ilmeisesti ottaa aikansa, ennenkuin kärhö kotiutuu ja ryhtyy kukkimaan. Aljonushka on minustakin onnistunut kärhövalinta. Tänä vuonna se on kukkinut valtavasti ja niinhän tuo tuntuu tekevän joka vuosi. Kunpa jollain aikavälillä pääsisi muidenkin kärhöjen kanssa samaan.
  Nyt on täällä ainakin vettä saatu lähes joka päivä. Silti kokonaan sateisia päiviä ei taida olla yhtä enempää. Kasvit kiittävät ja niin kiitän minäkin - kasvien puolesta.
  Mukavaa viikonloppua sinulle ja kärhöillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikkapaikoon. Joo, kärhööllä o tapana kasvaa vuasi vuarelta suuremmiksi, jos kaikki natsaa. Valitettavasti osalla tuloo jostaki syystä takapakkia. Sateeta o tännekki osunu ihan sopivahan tahtihin. Kasvikki o pörhäköötyny. Mukavaa viikkua!

   Poista
 12. Kyllä on kaunista! Tuo Apollonia varsinkin on todella upea ja hieno on tukensakin johon kiipeää.

  VastaaPoista
 13. Ovat niin kauniita että👍Milloinkahan tämä villitys iskee minuun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, eikoo viälä osunu :) Varovaa, son sitte menua.

   Poista
 14. 'Aljonushka' on todella kaunis, menee toivelistalleni. Hankin viime kesänä 'Arabella' tiukukärhön ja se on kukkinut upeasti, joten sille täytyy hankkia kaveri :) Kauniit kärhötuet myös, sopivat kivasti kasvien lomaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinonki kaks perusvarmaa kärhyä. Kestäviä ja komiasti kukkivia molemmat.

   Poista
 15. Ihania nämä sinun kärhöt :)

  VastaaPoista
 16. Vau mitä kärhökukintaa! Ja tuo viimeinen kärhötuki on kyllä unelma, kärhöineen tietty:)

  VastaaPoista
 17. Aivan ihanat kärhöt ja erityisen kaunis tuo Apollonia! Olen tänä kesänä yrittänyt metsästää valkoisia kärhöjä kaveriksi punaisen ja violetin sävyille. Täytyy laittaa ylös tuo lajike. Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valakoosia onki vähemmän ja tuntuuvat olevan arempiaki, vai kuvittelenko vaa.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...