maanantai 5. elokuuta 2019

Kolomiopenkin kärhöt

Ta-daa! Oomma täälä viälä ja iha hyväs voinnis. Aika menöö vaa nii vauhrilla, ettei huamaakkaa. Oon pitäny kyllä iha tiatoosesti lomaa plokkeristaki. Heltehillä oli nii tukalaa sisälläki, että persusta  tarttuu tualihin kiinni muutamas minuutis. Joten valittin terassilla löhöölyn. No, ny on taas saanu kärsiä kylymää. Koskahan olis kohorin.

Jatkan ny aijankohtaasista asioosta ja säästän loput avoomet kuvat talaven tuiskuuhi.



Vaikka säät on ollu yhtä vuaristorataa, nii kärhöt o pääsääntöösesti tykänny. Talavi oli suatuusa, mutta kesän kuivuus o joitaki kurittanu. Kastellu oon vaa muutamahan kertahan ja se näkyy. Ny on taas se aika, ku varikset laitaa päänsä kärhöpuskahan. 







'Arabella' ja 'President' kukkiivat samas telinehes, sulas sovus. Oli pakko kiivetä emännänjatkolle, että sais paremman kuvan 'President'in kukinnasta. 



























Seki petraa vuasi vuarelta.



Kolomiopenkin suuremmas telinehes, pömpelis, kasvaa kaikkiastansa nelija kärhyä. Kolome näytti keväällä nousevan. Ensimmääsenä kukkahan kerkes 'Jubileinoi 70', niinku aina.


























Eiväkköhän 'Polish Spirit' ja 'Valge Daam'ki viälä kerkiä......ja maharu.



























Takapualelta kuvattuna......
























.........ja auringonpualelta.


Meillon ollu muutama lomapäivä. Tänää lähären kekkuloota kattomahan ja jos kävis  samalla reissulla taimistollaki, ku ei tartte navettahankaa. Mukava loppupäivä tiaros.


Mukavaa maanantaita!

28 kommenttia:

 1. Kyllä on hieno kolomiopenkki kärhöineen! Meillä ei ole pihassa kärhöjä - vielä. Ensi kesänä on. Pistän muistiin almanakan reunaan, jottei ensi kesänä unohdu. Aurinkoisia elokuun päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolomiopenkki o tällä hetkellä kivan runsas. Ku tuat puutarhahan ensimmääsen kärhön, nii pian o toinenki....ja kolomas.....ja....
   Kiitos, samoon :)

   Poista
 2. Hienot kärhöt, runsaat kuin mitkä. Mukavia lomapäiviä.

  VastaaPoista
 3. Voi, että kun kukkivat komeasti! Meillä tuli niin kylmää, että loput kärhötkin jäivät jumittamaan nuppuvaiheeseen. 'Justa' ehti aukaista aika hyvin kukkiaan, 'The President' ja 'Elsa Späth' myös muutamia. Mantsuriankärhö kukkii sentään komeasti, mutta loppujen avautumista taitaa saada odotella niin kauan että sää lämpenee. Pahus sentään! Kaikenlaista säätä sitä onkin saanut tänä vuonna kestää! Mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nua o jo vanhoja, rupiaa olemahan kohta kymmene vuatta täynnä. Aika kylymää tääläki on ollu, muttei tunnu kasvia pahemmi haittaavan. Toki monet kärhöt o kans viälä nuppuvaihees. Kuivuus o pahempi riasa. Toivottavasti tulis viälä lämpöösiä päiviä, ei kuitenkaa kuumia. Aika haipakkaa o säävaihtelut välillä ollu.

   Poista
 4. Komiat ovat kärhösi ! Mitäs ne varikset tekee siellä kärhöpuskissa? En oo kuullukkaan, että niitä kiinnostais?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei mitää tiatoo, mutta nua kehikos olevat risuvarikset tapaavat lymytä puskis tähän aikahan vuaresta.

   Poista
 5. Upeaa kukintaa, ihana kulkea pihalla, kun siellä odottaa tuollainen kukkaloisto! Kuivuus uhkaa täällä kaikkia kasveja, myös kärhöjä, ja koko ajan joutuu keinokastelemaan, tylsää touhua! Mukavia lomapäiviä ja kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suatuusan talaven jäliiltä kärhöt kukkiivat komiasti, ne jokka kukkiivat. Mullon osa perennoosta kuivanu ihan korpuuksi, mutta suurinta osaa ei tunnu kuivuus haittaavan yhtää. Onneksi.

   Poista
 6. Kauniisti kukkivat kärhöt. Miulla tuo 'Arabella' on jiäny vuan metriseks. Kukkinu on kuitenkin. Hyvä yhistelmä noilla sinisillä. Meillä on lunta vaille talavi, tosi kylymee on ollu jo monta viikkuu. Mukavia sanoja siellä, onko kekkuloota, lapsia? Mukava ne muutamat lomapäivät viettee mieluisissa asioissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ens vuanna voi olla hyvinki palio korkiempi. Kärhööllä o tapana suurentua vuasi vuarelta. Yät o tääläki ollu aika viileetä, eikä pohojaasesta puhaltanu tuuli oo paliua lämmittäny. On, kekkulat o lapsia :) Kyllä, ny oliki peräti viis lomapäivää putkehe.

   Poista
 7. Kärhöt ovat ruusujen ja liljojen ohella niin ihania!! :)

  VastaaPoista
 8. Voi jumpra huitsi miten komeita kärhöjä ja kukkivat kauniisti.

  VastaaPoista
 9. Voi miten kauniita ja runsaskukkaisia kärhöjä! Meillä on täällä kaakossa ollut niin vaihtelevat säät tänä kesänä, että kärhöt eivät näytä tietävän kasvaako vai ei. Toivotaan, että elokuussa riittää lämpöä ja ne vielä innostuisivat kukkimaankin. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälon onneksi ollu tänä kesänä kärhöölle tarpeheksi lämmintä. Sellaasiaki kesiä on ollu, ettei oo monikaa keriinny nuppujansa aukaasta. Toivotahan lämpöösiä päiviä ja öitä.

   Poista
 10. Kekkuloota? Mitä meinaa?
  Olen monta kertaa ajatellut tehdä postauksen "eorjoel murtell. Kuinka moni ymmärtäisi😀?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kekkuloota = lapsia, kersoja, tenavia, muksuja, pentuja....
   Kokeele :D

   Poista
 11. Upeita nuo kärhösi!
  Tuliko hankintoja taimistolta;)

  VastaaPoista
 12. Ihania kärhöjä sinulla ja vielä runsaassa kukinnassa. Minulla ei ole mökillä yhtään kärhöä mutta ajankohtaista jossain vaiheessa. Mutta sitten tulee vastaan valinnan paljous.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valinnan vaikeus on aina. Kärhööhinki voi jäärä koukkuhun. Niitä haluaa kokoaijan lisää, vaikkei tiärä, mihinkä niitä laittaas. Nii mulle ainaki o käyny :)

   Poista
 13. Hyvin kukkivat, kannatti kastella ne muutamat kerrat. Joo eihän se sää on millonkaa kohillaan, joko liian kylymä tai kuuma, mukamas. Oon kyllä tykänny ku helteet loppu, ei oo mun juttu.
  Säästä toki kukkakuvia pakkaspäiviksi, sillon ne on paikallaan piristämässä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin kantaa vettä sitte ihan kunnolla. Ohan nämä viileemmät kelit huamattavasti parempia. Tarkenemine o vaatetuksesta kiinni. Kuumalla ei jaksa teherä yhtää mitää ylimääräästä. Kukkakuvia o luvas talavellaki, vaikka oonki kuvannu ny vähemmä.

   Poista
 14. Aivan ihania ja niin runsaita, reheviä kärhöjä! Minäkin hankin tänä kesänä tuon Presidentin, kun ihailin viime vuonna sen kukintaa blogeissa. Kauniita elokuun päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Presidentti o komia kärhö, mutta aika hiraskasvuune, ainaki mulla. Kiitos, samoon!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...