maanantai 15. helmikuuta 2021

Vauhti kiihtyy....

 ...keuliiko jo?

Tein elämäni ensimmääsen siämentilauksen netistä. Meinas het keulia. Äkkiääkös siinä siämenet hyppää ostoskorihin. Muutama plaatu oli onneksi jo loppunukki, mitolisin halunnu, olis muuten tullu viälä suurempi loppusumma.

Paria monivuatistaki oli ihan pakko saara, keltaasta köynnöspikkusyräntä (Onko kellään kokemusta?) ja punanukkia. Lisäksi oon ostanu kaupasta muutaman pussin hajuhernehiä. Viälä olis jotaki vanhoja pussinpohojiaki ja viimme kesänä täysin kylyvämätä jäänehiä siämeniä jemmas. Ja ihan takuu varmasti siämeniä kertyy lisää kevään aikana. Oonkohan mä pulas viälä näiren kans.

Sen verran poltteli, että tein viikonlopun aikana pikkuusen kylyvöjä. Hajakylyvönä kolomenlaasia ahkeraliisoja, tummaa espanjanneitoa, sinisiä ja pinkkiä kirjosalviaa. Kaikki pintahan. Kirijosalaviat pullistuuvat silimis ja jo ny niis näkyy elämää.

Sammalnappiihin, pintahan, meni pinkkiä tarhaverbeenaa, muutama köynnöspikkusyrämmen siämen ja silikkitassun siämenet. 

Lisäksi olis tarkootus tästä satsista saara pari matalaa pensastomaattia purkkikasvatuksehen. Talavetukses olevasta poutapilivestä otin pistokkahia. 

Laitoon viis punanukin siämentä piänehen rasiahan. Neku tarttoo kait kylymäkäsittelyn itääkseen. Tämän rasian voisin helaposti piiloottaa isännältä jääkaappihin salaattipussin alle. Tämähän menöö jännäksi..... Oon täysin hylijänny meirän kuuman pesuhuanehen laattian ja irätän kaikki vintis pintakylyvönä lampun alla. Siälon lämpötila 16-18 astees. Hyvin tuntuu toimivan.

Mitäs vanhemmille kylyvöksille kuuluu.....

......hyvää. Kelloköynnösten sammalnappikylyvös iti 100%......

                          
....eikä hajakylyvööstä taimimultahankaa jääny itämätä ku muutama siämen. Ny on sitte ennätykselliset 38 kelloköynnöksen alakua 😀😂😍

Kouliin ne jo purkkiihin, kaks/purkki. Purkin pohojalle piäni paperinpala, päälle kukkamultaa, siihen päälle taimet ja sitte taimimultaa. 

Lisään viälä purkkiihin multaa. En raaskinu niitä het hukuttaa. Keijunmekoolle enoo teheny viälä mitää. Hyvin omat siämenet itivät, enkä meinaa niitä pahemmin erootella.  Tuloo tuuhiemmat kasvustot??? Keijunmekon leherellisis pistokkahis näkyy elämää, leherettömät aluut homehtuuvat.

Tämänpäivääne näky. Oon torella ihastunu nuahin sammalnappiihin. Ovat heleppoja ja siämenet tuntuuvat niis itävän hyvi. Jokos soot päässy kylyvöputkehen?

Mukavaa viikkua!

28 kommenttia:

 1. Siellähän on jo hurjasti kaikki kasvussa. Itselläni vasta ihan muutama latva-artisokan siemen yrittää itää. Pääsivät vaan hiukka turvenapit kuivahtamaan ja ainakin yksi alku oli näivettynyt. Mulla on suurin osa kylvöistä kellarissa ja siirrän ne sitten sieltä suoraan kasvihuoneelle. Yritän siirtää taimirallia sisältä ulospäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennätysmäärä :) Kastelu onki tärkiää ja siihen ittekki meinaan kompastua. Son hyvä, jos on kasvatuksille oma paikka. Kasvari oliski jatkokasvatukses hyvä.

   Poista
 2. No onpa tosiaan hurja määrä siemeniä ja kylvöksiä. Upeat kelloköynnöksen taimet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, innostuun ihan vähä :) Ensimmäästä kertaa kelloköynnökset näin hyvin onnistuuvat.

   Poista
 3. Voi hyvän tähen! Ny ei Navettapiian pihapiiristä lopu kukkivat kesken.

  VastaaPoista
 4. Tuolla määrällä kelloköynnöksiä saa kaikkiin köynnöskaariin vihreän verhon kesällä.
  Tyyriiksi tulee nettitilaaminenkin, mutta "kerrankos tässä eletään" -tyylillä siitä selviää. Yleensä joitain siemeniä jää seuraavaankin kevääseen. Ei ne heti happane - elleivät tule kylvetyiksi.
  Ostin viime keväänä sammalnappeja ja hyvin toimivat. Nyt laitoin ne hetkeksi likoamaan kylvääkseni niihin siemeniä. Muuttuivat ajatusta nopeammin hiutaleiksi. Onneksi oli turvenappeja ja kylvömultaa.
  Mukavaa laskiaistiistaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin saa. En taira kuitenkaa kaikkia itte tarvita. Kelloköynnöksen itävyys yllätti ihan totaalisesti, mutta flikan puutarhahäitä silimälläpitäen, ihan hyvä juttu. Tuas tilaukses oli muutamia, mitei normikaupoosta löyrä ja siivellä tuli sitte tilattua monta muutaki.
   Tais lorahtaa sammalnappiihin vettä liian palio, liian nopiaa. Mullon taas ollu muutamia hituria, mikkeivät meinaa imiä vettä ollenkaa. Aijankans kyllä. Onneksi on monellaasia kylyvömaharollisuuksia. Aina jokin toimii.
   Kiitos, samoon!

   Poista
 5. Voi valtava, miten hieno tulos kelloköynnöksissä! Samoin kaikki muutkin näyttävät edistyneen mallikkaasti.
  Minäkin tykkään sammalnapeista, siemenet itävät hyvin ja nappi on helppo siirtää purkiin isompaan multatilaan aina sitä mukaan kuin itämistä tapahtuu.
  Kuten Between totesi, nyt saat kaikki köynnöskaaret vihreäksi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ennenkokematon :) Tuntuu, että kasvivalon hankinta oli loisto juttu.
   Kyllä. Mäki hain jo kolomannen sammalnappikasvarin. Enköhän jo näillä pärijää.
   Saisin, mutta suurin osa menöö mualle.

   Poista
 6. Kyllä aina menee överiksi noitten tilausten kanssa. Mulla vasta kylvetty ekat, kun olen ollut aina liian aikasessa, kun meidän korkeudella tulee lämmin aika myöhään keväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään :) Mulla vuasi sitte ostettu kasvilamppu auttaa asiaa. Ikkunapaikat on äkkiää miinootettu.

   Poista
 7. En ole vielä päässyt kylvöpuuhiin. Tomaatiti on ekat mitä laitan ja ne tulee vasta maaliskuussa. Tai hetkinen, onhan mulla hankikylvöt, esikkoja ja jouluruusua. Niiden varaan en hirmuisesti laske...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitään kiirusta ei viälä ookkaa. Toivottavasti hangen alta paliastuu virkiät kylyvökset. Nehän voivat yllättää :)

   Poista
 8. Vau! Komeasti kelloköynnöksiä. Se on yksi kauneimpia kukkia mielestäni.

  VastaaPoista
 9. Näyttää ja kuulostaa lupaavalle. Vielä ehdit kevään aikana vaikka mitä. Noilla saa jo kovasti väriä pihaan. Kirjosalviaa on nopea, en ole vielä niitä kylvän.
  Köynnös pikkusydän kiinnostaa, toivottavasti nähdään se kukassa.
  Huikeat kelloköynnös kasvustot tiedossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja ainaki sammareita pitää kylyvää. Ihan hölömistyyn kirijosalavian nopeuresta. Siniset o jo sirkkaleherillä :o Toivottavasti saisin köynnöspikkusyrämmen eres itämähän. Eivät varmasti kaikki onnistu nii hyvin ku kelloköynnös.

   Poista
 10. Hyvin on kelloköynnökset itäneet ja kasvaneet. Ja kaikki muutkin on siulla onnistunu. Mie ostan valamiina kelloköynnöksen puutarhalta. Samanväristä ahkeraliisoo kylyvin ja hyvin itivät. Hyviä on turvenapit ijätyksessä ja turvekkin. Hankalaks män nuo turveassiit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iha maharottomasti. Puutarhalta saa ainaki varmasti kunnon taimen. Piäntä elon merkkiä näkyy ahkeraliisoos, muttei mitää vyäryä viälä. Nii meni.

   Poista
 11. Hyvältä näyttää!
  Mää aloitin viime viikon perjantaina ja pelargoniat ovat jo itäneet! Kelloköynnöksiä vielä odotellaan, nappeihin minäkin ne kylvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelargoonit onki aika nopeeta. Mäki oon niitä kasvattanu. Tein pelargooniille inventaarion ja aika monta on poistunu pelistä talaven aikana. Vois muutaman siämenen laittaa tai ottaa selevinnehistä enemmän pistokkahia. Toivottavasti sun kelloköynnöksekki itää.

   Poista
 12. Jestas on sinulla jo vaikka mitä. Kiinnostava tuo köynnöspikkusydän, niin eikö se ollut vielä monivuotinen 🤔❓
  Hienot kelloköynnökset ja mikä itävyysprosentti 🤗
  Minulla on kaikki perennat vielä kylmäkäsittelyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli monivuatinen. Siitei näy viälä mitää. Saa nähärä kuinka käy. Kelloköynnösten itämisprosentti oli ihan huikia. Voi olla, että mäki jourun kylymäkäsittelemähän nua monivuatiset.

   Poista
 13. Laukalle taisi vähän lähteä, mutta haitanneeko tuo mitään :D Toivottavasti kukkaloisto on ennennäkemättömän komeaa sitten kesällä, varsinkin jos vielä häätkin on tulossa.
  Minä kokeilin ensimmäistä kertaa tänä vuonna sammalnappeja. Ja tietysti juuri kelloköynnöksiin, joita kokeilin myös ensimmäistä kertaa. En ole kovin tyytyväinen itämistulokseen enkä siihen, miltä taimet näyttävät nyt, mutta en ainakaan vielä vieritä syytä sammalnapeille. Kaksi nappia jäi käyttämättä, joten ehkäpä laitan niihin kokeeksi tomaatinsiemenet ja päätän sitten, mitä mieltä niistä olen.
  Aurinkoista viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa, enköhän mä niiren kans jotenki pärijää. Häät on flikan omas puutarhas, mutta osaksi koristellahan munki kasvatuksilla ja kasviilla. En ittekkää vuasi sitte onnistunu kelloköynnösten ja sammalnappien kans hetikää näi hyvin. En tiärä mistä johtuu. Kiitos, samoon!

   Poista
 14. Wau, siinä on kyllä kaikenlaista!💚🌷

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...