keskiviikko 3. helmikuuta 2021

Kunnon talavia

 Pakkaaston pitäny.

Ensimmääsenä päivänä satoo lisää pumpulilunta, mutta eileen ja tänään paistoo koriasti aurinko.

Linnuullon kauhia näläkä. Ei joura poseerata.

Pikkuusekki linnut näyttäävät pörheeltä, niin suurilta.

Tämoli kyllä oikiasti suuri.

Harvoon närhiä näkyy lintularolla, mutta ny näyttää silläki olevan hätä.

Pakkaanen on pyäriny pariskympis. Just ny on -14 astetta. Huamenna pitääs tarijeta lähtiä kylälle, jos sais jääkaappihin täytettä. Enoo tarijennu käyrä lenkilläkää. Muttaku siirrin keittiön kelloköynnökset vintin lampun alle, nii alakoo "porrasjumppa". Liikuntaahan seki o, ku vintis alavariinsa ravaa.

Onneksi aurinko o jo kiivenny huamattavasti korkiemmalle!

18 kommenttia:

 1. Ihania talvisia kuvia 💙 Tänään paistoi aurinko. Tuijottelin suoraan aurinkoa kohti sen minkä pystyin. Tuli tarve tankata aurinkoenergiaa, vaan tiedä onnistuinko. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko virkistää kummasti. Eileen oli lumisaretta, mutta ny taas paistaa.

   Poista
 2. Onneksi lunta on nyt kasvien suojana, kun pakkasen on ennustettu kiristyvän viikonloppuna.
  Mukavaa loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi! Meillä oli aamulla yli -22 astetta. Ny on -12.
   Kiitos, samoon!

   Poista
 3. Lunta on meillekkin sadellu ja pakkasta 12-15 välliin. Hirmupakkasia ei toivota! Harakat on tiällä räksyttäny muutamana päivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paksu lumipeitto on niin rauhoottava pakkaasilla. Hirmupakkaaset sais pysyä maharollisimman kaukana Siperias. Meilläki harakoota piisaa, mutten oo niiren meteliä huamannu. Pitääs kait olla enemmän pihalla.

   Poista
 4. Söpö, pörröinen sinitiainen :D Aremmatkin linnut tulevat näillä pakkasilla ruokinnalle. En ole koskaan ennen nähnyt räkättirastasta täällä helmikuussa, mutta tänään todistin sellaistakin ihmettä. Lensi naapurin aronia-aidasta suoraan kohti meidän keittiön ikkunaa. Ei onneksi törmännyt, vaan laskeutui pensaan oksalle ja pyrähti siitä pakoon ennen kuin ehdin kameraa saada käsiini. Jollain on varmaan ruokinnalla ollut tarjolla marjoja tai hedelmiä koko alkutalven ja yksi uhkarohkea on sitten jäänyt kokeilemaan talvehtimisonneaan. Tai mistä minä tiedän, onko niitä koko parvi jossain kun yhden vain näin.
  Kyllä porrasjumppa taimia katsomaan käy kuntoilusta. Sitten varsinkin, jos yhdistää siihen taimipurkkien kantamisen aurinkoiselta ikkunalta toiselle :D Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä kävi näin talavioloos harvinaane viaras. Enoo täälä niitä ainakaa huamannu, kesääsin kyllä. Porrasjumppa onki tehokasta. Kiitos, samoon!

   Poista
 5. Pakkasta on täälläkin reilusti mutta aurinko paistaa kuitenkin samalla. Lintuja olisi kiva tarkkailla mutta täällä rivarinpihalla niitä ei saa syöttää. Juu kyllä porrasjumppa on hyvää. Minä kävelen joskus kotona ihan muuten vaan portaita yläkertaan ja alas niinkauan kuin jaksan, lepään hetken ja toistan. Nyt näin ainakin kun tuskin tulee lähdettyä ulos kun on niin kylmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringonpaiste on näin talavella tervetullutta, mutta useen silloon on torella kylymä. Ei paiste viälä lämmitä. Pitääski kokeella tuallaasta tehokuuria nuaren portahien kans. Kaikki liike on hyväksi.

   Poista
 6. Kyllä on menny linnunruokaa! Tuntuu että siemenannostelija on aina tyhjänä, vaikka täyttää joka toinen päivä.
  Mukava seurata miten ruokaa maistuu ja lintuja pörrää ruokintapaikalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niino. Toin eileen oikeen isoon säkillisen auringonkukansiämeniä. Riittää taas hetkeksi.

   Poista
 7. Kyllä on kauniita kuvia, ihana tunnelma ja sävyt! Miten saat kuvattua lintuja noin hyvin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Isännällä on 600mm putki. Sillä saa kirkkahina päivinä kuvattua aika kauas.

   Poista
 8. Lunta riittää ja tänään myös pakkasta. Sinun ei tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa liikkumattomuudesta, kun ramppaat taimien kanssa rappusilla. Varmasti sielläkin lumilapiota ja kolaa on heilutettu ahkerasti.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään täälon ihan kivat lukemat -6.7. Tarkenoo taas lähtiä lenkillekki. Kyllä portahia tuloo kulutettua monta kertaa päiväs. Lumilapiota lähinnä. Meillä isäntä hoitaa suuremmat alueet traktorilla. Kiitos, samoon!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...