torstai 25. helmikuuta 2021

Kukka-askareeta ja arvontavoitto

Piäniksi on askarehet menny. Kukkien/taimien  kans oon pääasias ny touhannu. Liäkö jo kuitenki  kevättä rinnas, ku oon innostunu aika aijoon jopa siivuamahan.

Kukkakäsittelyn yhtenä kohteena oli tämä kesääne värinokkoonen tai isokirjopeipiksikö sitä pitääs virallisemmin sanua. Värinokkoonen kuulostaa tutummalta. Soli kesällä hianon ruasteenruskia.

Syksyllä soli palio punaasempi. Olisko ollu muka  ruskaa.  Olin näiren kans ny paremmin asialla ku erellisenä syksynä. Unohrin nimittäin silloon kolome erilaasta värinokkoosta pääoven portahille ja noli sitte yhtenä aamuna iha mustia. Otti päähän nii viätävästi. Yritin pelastaa mitä pelastettavis oli ja toin ne sisälle. Rungot näyttivät olevan vihereetä, mutta kyllä ne sitte pikkuhilijaa kualeentuuvat kaikki. Nämä olivakki keväällisiä uusia hankintoja.

Isoompi, tummanruskia näytti ny viikolla tältä. Isoommat leheret oli varissu, mutta uutta kasvua oli jo   näkyvis.

Pätkääsin oksat poikki ja laitoon latvoosta osan juurtumahan vesiklasihin.  Piänemmästä en katkaassu ku muutaman pisimmän oksan. Ovat ny paremmin tasakokooset.

                              
Jättiverbeenaa enoo tänä keväänä kylyväny, enkä kylyvä. Nostin nimittäin verbeenasaavin syksyllä sisälle, vinttihin silimien alle. Oon jopa muistanu sille lirahuttaa joskus tilikan vettä. Siinä näkyyki jo uutta viherrystä.......

                        
........mikä tuli saksimisen jäläkihin paremmin esille. Mullon toinenki jättiverbeenapurkki. Koukkasin siihen yhyren taimen penkistä ja hyvin seki porskuttaa. Otin siitäki pistokkahia vesiklasihin, joten enköhän ny näillä jättiverbeenoolla pärijää.

                            
Pitkä tiä on viälä tähän. Saavis oli flikan kasvattamia salaviootaki ja musta näyttää ihan siltä, että neki olis kasvus.

                          
Pelargooniootaki oon hualtanu, siivonnu ja latvonu. Osan latvoosta laitoon klasihin ja osan suaraa multahan juurtumahan. On muuten kummaa, ettei raaski laittaa "leikkausjätettä" roskiihin, vaan ne pitää juurruttaa, vaikkei tarttisi yhtäkää purkkia lisää. Nii, vaikka muutaman pötin sainki tyhyjätä. Pianoonen kato oli pelargoonien joukos käyny.

                              
Muutamalle huanekasville oon vaihtanu mullat. Tämä klusia näytti nii harvalta......

                              
......että pätkääsin siitä oksat vesiklasihin. Kannattaasko leikata pualesta välistä poikki, että rupiaas tuuhettumahan kunnolla. Rupiaako ny haaroomahan vaan latvasta?

Sitte tähän ihanahan arvontavoittohon, minkä sain Suvikumpu-plokin Ystävänpäivä villasukka-arvonnasta. Ihanat pitsisukat ja suunki sai makoosaksi! Isoo kiitos Marjalle! 

Mukavia helemikuun viimmeesiä päiviä!

24 kommenttia:

 1. Peipeissä ja verbenassahan näkyy jo hyvin uutta kasvua! Nuo ovat pian oikein komean näköisiä. Mukavaa helmikuun loppua!

  VastaaPoista
 2. Talvetus on onnistunut ihan mallikkaasti, voi seurata, miten kasvu siitä paranee viikko viikolta.
  Onnittelut arpaonnesta ja kivasta paketista sen myötä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tyytyväänen oon. Ensimmääsen kerran sain esim. koko saavillisen jättiverbeenoja talavehtimahan. On aina ennen kuivanu kellaris.
   Kiitos :)

   Poista
 3. Minäkin innostuin taas muutaman vuoden jälkeen värinokkosista ja ostin siemeniä. Ovat lähteneet mukavasti kasvuun. Niistä saa kätevästi latvapistokkaita ja uusia kasveja. Hyvät värit noissa sun nokkosissa.
  Pientä siemenkasvatusta itsekin tehnyt, multia en oo vaihdellu vielä, pitäis ostaa uutta multaa huonekasveille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä alakaakki ihan A:sta. Mutta ny mullaki on kohta monta :) Vai piäntä, aika suurtahan ne :)
   Mulla olis viälä muutama mullanvaihtua vailla, mutta voi olla että jää myähemmäksi.

   Poista
 4. Hyvältä näyttävät talvetukset. Tuosta ne lähtevät nopeasti tuuheutumaan ja kasvamaan.
  Onnea upeasta voitosta. 😊👍😊

  VastaaPoista
 5. Onnea kivasta voitostasi.

  VastaaPoista
 6. Jättiverbenan talvetusta voisin kokeilla seuraavaksi kun se ei taida mitään ihmeitä vaatia. Kylvää en taida jaksaa vaikka ostin jo siemeniä mutta onnekkaasti hukkasin ne :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talavetus eioo mitää tähtitiärettä, vaikkei se aina onnistukkaa. Aina kannattaa kuitenki yrittää. Useemmiten talavetus ei tuu eres miälehen monien kesäkukkien kohoralla. Mihinkäs siämenet hävis ?! Eiköhän ne viimmeestään ens vuareksi löyry :)

   Poista
 7. Värinokkoset ovat kivoja. Niitä olen kasvattanut vuosien varrella. Minä kasvatan värinokkosta välillä myös siksi, että meillä on lemmikkinä vietnamilaisia ruskosauvasirkkoja. Sirkat syövät mielellään värinokkosen lehtiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. O-ou, mitä lemmikkiä, eikä sapuskakaa mistää tavallisemmasta päästä oo :)

   Poista
 8. Kova homma rahdata noita purkkeja vintille,käy kuntoilusta,mutta saavinkin sanoit kantaneesi vinttiin,oot vahva!
  Hienon värisiä kyllä nuo nokkoset ja kauniissa ämpäreissä😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin käy. Saavin multa oli kuivamas terassin katon alla, joten soli kannettavis :) Nokkosis on palio hianoja färiä.

   Poista
 9. Hyvin ovat värinokkonen ja jättiverbena lähtenyt talvetuksen jälkeen kasvuun. Mukavaa, kun ei tarvitse lähteä joka kevät "nollasta" eli siemenkasvatuksesta liikkeelle :)
  Onnea arvontavoitosta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä niitä kylyvettäviäki on ihan tarpeheksi. Hyvä, että eres joirenki kans pääsöö vähä helapommalla. Kiitos :)

   Poista
 10. Mulla olis tän päivän työlistalla tutkailla pelargoneja. Pitäiskin ryhtyä... Vaikeahan niitä versoja on pois heittää... Hieno arvontavoitto!

  VastaaPoista
 11. Meni pitkän aikaa, että edes tajusin, että värinokkoset voi talvettaa. Onnistuin aina syksyllä ne palelluttamaan. Nyt on siemeniä taas hankittuna. Jättiverbenoista osa on vielä kellarissa, muutama jo latvottuna ja sinnittelemässä uuteen kasvuun. Kivan lahjan sait, onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkukkina normaalisti kasvatettujen kasvien kans ei talavetus tuu het miälehen ja nämä ottaavat syksyysin nokkihinsa herkästi. Rakenne o nii vetisen rapsakka. Sunkaa ei ny tartte kasvattaa jättiverbeenoota siämenestä asti. Helapottaa kummasti. Niin sain, kiitos :)

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...