sunnuntai 28. helmikuuta 2021

Lumisaretta, hiakkamyrskyä, fööniä......

 ........ja lopuksi viälä auringonpaistetta. On ollu helemikuun viimmeene viikko ilimojen pualesta melekoosta haipakkaa. 

Viikonlopun ja alakuviikon tuli lunta taivahan täyreltä. Oon sitonu marijakuusen nippuhun, eikä soo koskaan enne niiannu  lumen painosta.

Onneksi isäntä hoitaa suurimmat lumityät.

24.2.2021
Aitauksehen, keittiön klasin alle riimuuntuu lunta ihan hirmuuset määrät. Linnut sai syäres kattella melekeen suaraa sisälle. Iskin keskiviikkona paksumpahan kohtahan metrisen mittatikun ja lunta oli sen mukahan karvan verran yli 90cm.

Sitte rupeski tapahtumahan. Lumet tuli ryminällä alahan.

Kyllä hetki pitää orottaa, ennenku navetan sivupenkin narsissit kukkii.

Toivottavasti kerkesin. Parina päivänä aurinko kerkes paistaa, ennenku sain heitettyä alappiruusuulle fällyt niskahan. Ei mikää koria näky, mutta toivottavasti pelastaa auringolta ja kuivattavilta  tuulilta kesän kukinnan.

Sitä saharan hiakkaa tuli meillekki. Tuliko teille?

28.2.2021.
Lumen pinta o vajonnu jo reilut kymmenen senttiä. Lämmintä yli viis astetta varijos. Jippii!

Kesää teherähän sisälläki.

Aurinkoosta kuun vaihretta!

22 kommenttia:

 1. No jestas, tuolta ei ihan heti narsissit puske. Onneksi aurinko lämmittää aina vaan paremmin. Hiekkaa en ole huomannut, en ole kyllä huomannut tarkkaillakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei torellakaa. Tänäänki oli ihanan aurinkoone päivä, tuulinen tosin, mutta seki tuntuu lämpööseltä. Ei teillä taira olla palio eres luntakaa, mihinä hiakka näkyys selevemmin.

   Poista
 2. Oli kyllä keväinen helmikuun viimeinen viikonloppu, jos ei lasketa tuota lumimäärää;) Meilläkin sitä riittää, mutta sulaa aikanaan:) Plussaa täällä 6!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja kevääset kelit senku jatkuu, ainaki viälä muutaman päivän. Joo, eipä oo tainnu koskaa sulamata olla.

   Poista
 3. On kyllä säitä siellä teillä ollut - ja lunta! Sisso, narsissit siellä, olisiko kolmimetrisen lumikasan alla! Alkoi väkisinkin naurattaa tuo kuvatekstisi.
  En ole huomannut Saharan tuliaisia täällä, mutta voi olla, että täällä lumettomuudessa sitä ei tajua. Tai ehkä sitä ei tänne suunnalle tullutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, kunnon talavia ja muuta mukavaa. Ei ihan kolomia, mutta melekee. Isäntä puski siihen ensin lunta ja sitte tuli kattolumet viälä päälle. Ei hiakkaa varmasti huamaakkaa iliman lunta.

   Poista
 4. No onpa siellä teillä tosiaan tullut lunta runsaasti.
  Täälläkin satoi tuota Saharan hiekkaa ja alkuun en ollut uskoa silmiäni.
  Kelloköynnöksesi ovat upeassa kasvussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi lunta ei oo joka paikas yhtä palio. Olin kans kovin epäuskoone, että muka tänne asti tulis, mutta toisin kävi.
   Ihan tyytyväänen oon :)

   Poista
 5. Onpas navetan seinustalla paksu kinos! Aikanaan nekin sulavat ja narsissit pääsevät kukkimaan. Täällä on satanut vain lunta, ei hiekasta tietoakaan. Meillä metrinen tikku hukkuisi hyvinkin paksuimpiin kinoksiin, mutta takapihalle, mihin ei ole tuuli kinostanut lunta, näkee jo selvästi, kuinka plussakelit ovat vajuttaneet hankia. Saa nähdä, joko kuukauden päästä alkaa löytyä ensimmäisiä pälvipaikkoja.
  Aurinkoista maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että vasta juhannuksena kukkiivat. Tääläki on lumi laskenu huamattavasti ja meillon jo ensimmääset pälävipaikakki. Lunta on nii epätasaasesti. Kiitos, samoon :)

   Poista
 6. No nyt tulee taivahalta vaikka ja minkälaista härveliä. Tovothaan ethei nyt ihan föönejä tipahtele.Väisteleppä ainakin😊 On teillä lunta. Ei käy katteeks. Siihen vaan letkulla kuumaa vettä lumikasan pääl ni eikhän ala sulamhan. Onneks sitä saharalaista ei tääl meilpäin erota ku tienvieret on niiin sohjoset ja kuraroiskeessa. Aurinkolämpöä sinne navetanpoluille😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän :) Onneksi on niitä ohutlumisempiaki kohtia. Aurinkua on ny saatu ja ehkä viälä pari päivää. Sitte isköö taas pakkaaset.

   Poista
 7. Maaliskuun alku tuntui hyvältä, lumet sulaa silmissä Saharan hiekan alta ja kulkuväylistä osa on lähes lumettomana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on ollu tosi kivat kelit. Tiät on tääläki jo lähes paliahia, mutta mualla pälävipaikat o viälä harvas.

   Poista
 8. Peltikatolta tuli täälläkin lumet melkoisella voimalla, isäntä otti niitä juuri traktorilla pois, ettei pohjoisreunalla kestä juhannukseen junttaantuneen lumikasan sulaminen. Huopakatoilta piti käydä lapioimassa lumia jo ennen suojan tuloa.
  Täällä en huomannut hiekkaa.
  Kelloköynnöksesi ovat jo hienossa vaiheessa! Keväiseltä on tuntunut viime päivinä, ehkä nuo lumet jossain vaiheessa sulavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tua navetan viäri on just pohojoospualta. Siitä lumet lähtöö aina viimmeesenä. Kattothan ny onko viälä juhannuksenaki. Nopiaa ne tapaa kuitenki siitäki sulaa, ku ilimat lämpee kunnolla. Meillä tuloo tuvan katolta lumet sulamalla alahan, ku on tiilikatto. Sinne ei tosin palio tapaa lunta kerääntyä, ku tuuli ne viää samantiä. Jospa hiakat tuli tänne likemmäs rannikkua.
   Niin on. Kovin oon niihin tyytyväänen. On ollu ihanan kevääsiä päiviä.

   Poista
 9. juu tulihan sitä saharan hiekkaa.lieneekö auttanut lumen vähenemiseen.joku sanoi että olisi satanut sepeliä ,olisi auttanut liukksuteen.saa sitä odotella lumikasojen sulamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä hiakanjyvät lumella saa sen varmasti sulamahan nopiempaa, luulis ainaki. Lumikasat on onneksi jo pikkuusen maraltunehet. Onneksi, ettei kaikki jää loppurutistuksehen.

   Poista
 10. Lunta on paljon teilläkin! Aurinko on paistanut ja mieli on virittynyt kevääseen. Minä en ole nähnyt Saharan hiekkaa, jotta mahtoiko meille asti tulla. On se kyllä aika jännää ja hurjaa, että hiekkaa Saharasta asti! Mahtavaa maaliskuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On jo aivan keväänen olo. Aurinko ja lämpö on tervetullutta pitkän pimiän talaven jäläkihin. Ei tainnu ihan koko maata peittää. Ohan se aika käsittämätöntä. Kiitos, samoon :)

   Poista
 11. No narsissisi joutuvat odottamaan vielä jonkinaikaa mutta yllättävän nopeasti lumi kuitenkin hupenee jos ilmat lämpenee. Ja me joskus vähän autamme luomalla ja levittämällä lunta korkeimmista paikoista. Saharan hiekat ohitti kuitenkin meidän asuinpaikkamme samoin mökin. Olisi se ehkä vähän myös avittanut sulamista 🤗😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän palio o jo nykki lumen pinta laskenu. Tais Saharan hiakat olla pääosin Länsi-Suamen juttu. Toivottavasti hiakka auttaa sulamista eres vähä.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...