perjantai 11. joulukuuta 2015

Kukkatuunausta

Siis....löyrin aivan ihania palloja, kirppikseltä, oikee kunno krumeluuria. Näin nua jo ensimmääsellä kerralla, mutta ku näin sen maitotonkan, unohrin koko pallot. Rupes kuitenki nii vaivaamahan että oli pakko teherä toinenki reissu. Näitä palloja ei valitettavasti ollu ku kolome. Laatikos oli muunkillaasia ja otin paria muutaki sorttia, mutta en oo niitä viälä mihinkää laittanu.

Näis palloos on pikkuuse itämaane sävährys. Ihanan täytelääset färit. Tavallisesti ostan uusia joulukoristehia vasta alennusmyynniistä. Niinku viimmevuanna tällääsiä pellisiä tähtiä, yhyren suuren ja muutaman piänemmän. Mulla on joku tähtikausi menos.Kaks pallua laitoon tuaho kesän pihalla olleesehen murattipöttihin. Tämä muratti on jo toista talavia sisällä talavehtimas. Hyvin menöö, ku vaa muistaa kastella ja suihkutella silloontällöön. Ny ku tuntuu olevan lauha talavi, vois selevitä maahan kaivettunaki, muttaku son pötis ollu, oli helappo nostaa sisälle.Viimmevuanna oli tällääne versio. On muratti vähä pöyhistyny, siis vähä, kastelu on varmasti kasvulle rajoottava tekijä ;)


Joskus innostun koristelemahan ns. tavallisia kukkia sesongin mukaha. Yks vuasi tuumasin, etten osta ittelle yhtäkää  joulukukkaa. Tuunasin muutaman jouluhun sopivaksi ja hyvin ajoo asiansa.

Näistäkää ei ykskää oo enää hegis. Hyvä mä.Ny en päässy kaupasta pihalle iliman kukkaa. Mun omat amaryllikset vetää sikeetä kellaris viälä täyrenpään. Yritän herätellä ne keväällä. Kaupas oli sipuliis nii tukevan näköösiä kukkavanoja. Lankesin yhtehe. Tiätenki punaasehe. No, valinnanvaraa ei ollukkaa.Ny on jo ensimmääset kukat aukeemas. Toine kukkaputki vois osua jouluksi. Amarylliksis on se huano puali, että ne meinaa aina kenata johonkipäi ja purkit kaatuu  helaposti. Tua purkki on tosi raskas, hyvin pysyy pystys.

 Pukinpussihin tarkootettu valokuvakirija on läheteny valamistuksehe ja joulukortit on tehty. Kyllä tämä tästä viälä iloksi muuttuu.... nii ja ensimmääne piparisatsi on paistettu.


Tontut on liikkeellä, olokaa kilttiä!


26 kommenttia:

 1. Kyll tuli kivoja joulukukkia pienell fiksauksell.
  Mä oon ulkoo tuonnut oksia ja niitä somistellu.
  Mun muratit on tuolla puutarhas viell, ehkä pitäs kiikata purkit vaikka suulille...hyvä ku muistutit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei palio tartte teherä ku ilime muuttuu. Mäki voisin yrittää pelastaa viälä mun kiriavat muratit. Non viälä tynnörin päällä.

   Poista
 2. Näppärästi keksittyjä kukka-asetelmia, anopinkieli hopeapalloilla on tyylikäs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anopista tuli yllättävän hiano, yksinkertaasella tempulla :)

   Poista
 3. Sul on kivoja koristuksia kukkissas. Mut kuule, jos sä oot saanu anopinkielet ja -hampaat kuoletettua, niin olisko syys liikakastelu? Ne ku tykkää jöröttää kuivana. Nätit kirpparilöydöt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania, pidän juuri tuollaisista yksinkertaisista jouluasetelmista <3 Mäkin eksyin kirpparille, mutta käteen osui vain wanhaa aarretta, kuten hokkarit, öljylamppu ja posliininen kahvikakku. Kyllä kirppiksillä kiertäminen on sitten terapeuttisen rauhoittavaa <3

   Poista
  2. Yks hammas mätäni joo, mutta muut kuivi. Niitäku ei tartte nii useen kastella, nii en enää muistanu sitäkää vähää.

   Poista
  3. Ruusunmekko.En osaa moninkertaasia teheräkkää :) Käyn kirppariilla silloon tällöön, muutaman kerran vuares. Ihimeen palio oli ny porukkaa liikentees. Aikaa kirppiksillä kuluu, ku pitää jokapaikka syynätä nii tarkasti.

   Poista
 4. Hienot pallot olet löytänyt. Mie katkaisen aina amarylliksen kukkavanan maljakkoon, kun ovat niin hankalia ruukussa. Kivoja nuo viherkasvituunaukset. Mulla on kans ollut monena vuonna isot viherkasvit koristeltuina joulukukiksi kun harvoin on joulukuustakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nua pallot oli aiva vastustamattomat :) Amaryllis onki komia leikkona. Meillä tuuhian kuusen löytämine on isännän kunnia asia, eikä joulua voisi kuvitellakkaa iliman kuusta, täs huushollis.

   Poista
 5. Upeat pallot! Ja voi miten kivasti tulee joulun ja juhlan tuntua kun palloilla koristaa kukkaset..anoppi maljakossa on upea! Mullakin tapana alesta ostella koristeet tulevaa varten, jos jokin kiva tulee vastaan, samin jouluvalot kannataa alesta noukkia pois. Meillä täällä päin kirppisten myynti käy kuumana joulun jälkeen kun ihmiset haluaa turhista lahjoista eroon ja myyvät niitä sitten pilkkahintaan pois. On sekin hullua, lahjan antaja stressisenä ostaa lahjan ja vielä kovalla hinnalla ja lahjan saaja tyytymättömyyttänsä myy sen pois.. No, kierrätystä sekin..ja minä olen onnellinen kun löydän taas halvalla jotakin kivaa =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus teköö miäli tuunata, tuloo vaihtelua arkehe. Useen tuloo mukavia yllätyksiä, ku ottaa joulukoristeeta esille ja on täysin unohtanu aleostot. En voisi kuvitellakkaa viäväni joltaki saamaani lahajaa kirpparille, mutta kai se on tätä nykyaikaa.

   Poista
 6. Löysitpä hienot joulupallot. Minulla on varastossa muutama samanlainen. Muistelen joskus ostaneeni ne Tiimarista. Tykkään juuri tuosta itämaisesta tunnelmasta niissä - ja samettisesta pinnasta.
  Sinulla on niin hienoja jouluasetelmia, ettei paljon muita koristuksia kotiin tarvitakaan. Eikä kyllä mistään näy, ettet osaisi niitä hoitaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palloos on samallaasta henkiä ku mun olkkarin matoos. Yllätys, yllätys, ei oo räsymattoja. Kyllä mä talavella paremmin sisäkukkia hoiran, mutta kesällä ne pakkaa jäärä aiva paitsiohon.

   Poista
 7. Hienot kukat ja kuvat. Kyllä nuo pallot ois olluki hienoja. Ois vaa ollut monta ja monta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis niitä voinu enemmänki olla. Kuusehen taitaavat olla liian painavia, mutta voihan niitä käyttää muullalailla.

   Poista
 8. Ihania kukkia ja joulupalloja. Blogissani on sinulle hassu haaste!

  VastaaPoista
 9. Minulla on vähän saman tyylisiä palloja, jotka isä toi muutama vuosi sitten Intiasta.
  Alkuviikolla kirpparikierrokselta lähti mukaan ihan tavallisia joulupalloja, joita aloin jo tuunaileen. Samoin kaikki pitkulat ja pienet palaneet lamput tämä harakka kerää talteen. Mies pyöritti päätään, että mitä mää nyt oon keksinny... Kerron myöhemmin.
  Tosi kauniita nuo sun tuunatut viherkasvit!
  Tänään kotiutui pari amaryllistä jouluruusujen ja joulukaktuksien seuraan. Joulu tulee ihan varmasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mullaki muutama palanu lamppu kaapista löytyy, vaikken niitä kerääkkää. Orotan tuunaalujas. Nualla kukilla joulun tunnelmaa on jo kummasti.

   Poista
 10. Tuo tähti on tosi kiva, ihanan värinen!

  VastaaPoista
 11. Teitpä todella hienoja löytöjä kirpulta. Ruukutkin olivat kauniita, erityisesti tuo betoninen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petooniruukusta mäki tykkään. Sais olla vaa pikkuusen suurempi. Jostaki poistopöyrältä oon senki pongannu.

   Poista
 12. Kauniit tuunaukset. Ihanat pallot ja tuo tähti on upea. Kivat tunnelmat kaikkinensa.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...