tiistai 29. joulukuuta 2015

Punaanen joulu

Vaikka monet on jo joulun jättänykki taaksensa, nii meillä joulu jatkuu loppiaasehen. Tai, siis koristeet on paikallansa siihen asti. Nii ja mun jouluhun kuuluu eherottomasti punaane färi. Punaasta ei sisustukses muuten näy. Nämä kuvat on keittiön päätyseinältä, laatikoston päältä.Tein erikokoosista narusyränkoriista jouluusia tauluja, joihin kokosin piäniä joulujuttuja.Syränten taa päällystin säkkikankahalla styroksilevynpalan. Siihen  on helappo kiinnittää nuppineuloolla mitä haluaa. Vois ensvuanna repäästä ja päällystää kokonaasen levyn. Sen voi laittaa vaa nojaamahan seinää.Kaapiston päällä on muuta jouluusta sälää.Amarylliksen toinen kukkavanaki aukes just sopivasti jouluksi. Pihalla onki sitte valakooset färit. Parahat päivänsä jo nähäny jouluruusunkukka.


Nuppuja on tulonpäällä viälä monta. Ny ku on kylymempää, laitoon päälle styroksilooran. Jos nuput säilyys hyvinä kevääsehen asti. Lunta ku ei viälä näy, eikä kuulu, kuuraa kummempaa.


Muutama päivä enää tätä vuatta. Mihinkä nämä päivät oikee häviää?


Tervetulua lukijaksi xandra48!

24 kommenttia:

 1. Kyllä meilläkin joulua riittää loppiaiseen saakka. Toiivottavasti kuusi ei ala varistaa havujaan sitä ennen.
  Meillä on aina punaiset nojatuolit ja sohva, joten muuten sisustus on harmaata ja valkoista. Jouluksi laitan keittiöön punaiset verhot ja tähtimatot lattialle, liinoissa ja tyynyissä on myös punaista.
  Tonttuja meillä ei paljoa ole esillä, mutta peltiä, olkea ja ruskean sävyjä. Joskus vaihtelen kuusen koristeita. Tänä vuonna mennään edelleen ruskeilla, kullalla ja kuparilla. Ehkä ensi vuonna punaiset ja olkikoristeet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ku tarkemmi ajatteloo, on olohuanehen matoos punaastaki. Jouluksi vaihran keittiöhön jouluverhot, jokkon ny punapohojaaset, amarylliskuvaaset. Mullaki on punaasia liinoja, tyynyjä ja torkkupeittoja, joita otan esille vaihtelevasti jouluna.

   Poista
 2. Minäkin laitoin vähän suojaa jouluruusun nuppujen päälle. Olisi kiva nähdä ne kukassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyllä tohkees oleva jouluruusu, voi keväällä olla surkein tai jopa kuallu. Kokeelen auttaasko suajaaminen.

   Poista
 3. Joulukoristeet ovat loppiaiseen asti meilläkin. Kuusikin on vielä hyvässä kunnossa. Ei oo paljon neulasia tiputtanut. Oli kuulemma kaadettu 4 päivää ennen aattoa. Juu, kyllä punaista pitää olla jouluna. En ihan diggaa näitä valkoisia tekokuusia, valkoisin koristein. Kukin tietty oman makunsa mukaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä koristehet ny muutaman päivän saa olla esillä, ku ne on kaapista kerran kaivanu. Karsin kuusen paikalleen ja viän pihalle pelekän ruaron lakanahan käärittynä, ei neulasia palio matkanvarrelta löyry. Oksat ja neulaset viän jätesäkis pihalle.... Nii, täski asias kukin taaplaa tyylillänsä.

   Poista
 4. Punanen väri kuuluu jouluun, meillä ainakin. Ja joulun aika kestää loppiaiseen, joskus livahtaa yli Nuutin päivänkin.....sillon on pakko rueta ainakin kuusta purkamaan. Jotain koristeita ja valoja voi jättää, yleensä poistan niitä pikku hiljaa, ettei joulu lopu kerralla.
  Tosi kiva kokonaisuus tulikin sun koreista ja muista koristeista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli joulu minkä färine hyvänsä, vaikka täysin valakoone, se voi olla tosi hyvän näkööne, mutta munki joulu on punaane, ainaki nykyyses sisustukses. Valoja meillä palaa sisällä, elokuusta pääsiääsehen ;D

   Poista
 5. Punainen on meilläkin joulun väri. Välillä suunnittelen tekeväni jonkun toisen värisen joulun ja lopulta se on kuitenkin punainen. Joulu on täynnä toistuvia traditioita ja muistoja, joten miksipä väriäkään muuttamaan.
  Olet kyllä jaksanut nähdä paljon vaivaa jouluinen ilmeen rakentamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mullaki piäniä färimuutoksia ollu, mutta punaanen on aina ollu jouluna pääosas. Isäntäki tuumas, että eikö tua nykertämine oo täysin turhaa. Eihän ne kauvaa kuitenkaa paikallansa oo. Oli tai ei, teen sen silti....nii se on niitä traditioota.

   Poista
 6. Kauniita joulukoristeita. Minä en laittanut mitään koristeita jouluvaloja lukuunottamatta, koska ei oltu joulua kotona. Kiva katsella muiden laittamia kauniita, tunnelmallisia koristeita. Ensi jouluna minäkin sitten laitan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, sehän olis ollukki turhaa tyätä jos ei eres itte oo näkemäs. Jouluvalothan on sisustus tai tunnelmavaloja joulun ulukopualella ja saa palaa koko pimiän kauren....nii meillä ainaki.

   Poista
 7. Loppiaashen meiränkin joulu kestää :) Niin ja punaanen färi kuuluu joulhun. Tua metallinen tähti on hiano!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki tykkään tähäristä. Viimme joulun alelöytöjä.

   Poista
 8. ihania! Meillä ei ole kuin pari joulukoristetta, mutta loppiaiseen asti ovat.

  VastaaPoista
 9. Punanen on ehdoton joulunväri joka kuuluu aina meidänkin jouluun. Aikasta hauska idea tehdä jouluinen kollaasi noihin koreihin - tykkään!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koriis oli muutamana jouluna karkkia, sitte nostin ne seinälle vaihteluksi vanhoolle joulutauluulle.

   Poista
 10. Koristelit sitten muratinkin - hauskaa! Eipäs olisi tullut minulla edes mieleen moinen.
  Tuumasinkin juuri, miten nämä jouluruusut ja muutamat muutkin nyt oikein selviää, kun on kovat pakkaset ja lunta ei nimeksikään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun en nii montaa joulukukkaa osta, nii koristellahan olemasolevia....Pikkuusen hualestuttaa. Olis huamattavasti parempi tilanne, ku olis eres muutama sentti lunta.

   Poista
 11. Kyllä jouluna pitää olla punaista :)
  Iloista vuoden viimeistä päivää ja onnellista alkavaa vuotta!

  VastaaPoista
 12. Kiva, että sinäkin pidät punaisesta, joka on mielestäni se jouluun ehdottomasti kuuluva väri, joka luo lämmintä tunnelmaa ympärilleen.
  Onnellista ja hyvää uutta vuotta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voisi kuvitella joulua iliman punaasta färiä. Kiitos samoon!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...