perjantai 25. joulukuuta 2015

Hyasintit

Suunnittelin vasten tapojani, että laitan jouluksi valakoosia hyasinttia. Useemmiten kaikki on färillisiä. Nykku ei ollu lunta näköpiiris, ostin valakoosia, jos ne antaas lumisen tunnun.Mäku laitan sintit aina keittiön ikkunavälihin.  Jos on palio pakkaasta, tällääne ratkaasu ei onnistu ja sintit jää multa ostamatta.Olin jo ostanu valakooset, ku vastahan tuli täysin avonaaset siniset sintit. Aivan pakko oli neki ostaa.
Ikkunanvälis ku on nii vilipoosta, että nuppuuset sintit eivät taharo aueta, siksi pitää olla melekee täyres loistos olevat kukat. Jotaki muutaki rekvisiittaa ikkunanväli kaipaa ja tänävuanna pääryyn valakoosihin koristepallovaloohin ja pumpulihin. Nämä valot toimii patteriilla, mutta ennen oon pujottanu laittomasti johoron sisäklasin alta.Hyasintit oli hetken veres ja sitte kääriin paakut iliman purkkia foliohon. 
Mutta, mutta.......ei näyttäny yhtää joululta.......vaa ittenääsyyspäivältä.Eikä auttanu vaikka aatonaattona satoo lumiki maahan. Jihuu..... lunta, vaa muutama sentti, mutta kuitenki.Kävin hakemas lisää valakoosia.Jouluaatto oli pikkuusen pakkaasella, nii että maa pysyy valakoosena. Aurinkoki paistoo koriasti. Tänää onki ollu plussakelit, satanu ja tuullu ja lumet on sulanu.Sintit voivat kestää melekee pariki viikkua hyvännäköösinä, eikä niitä tartte mitenkää hoitaa.Siniset sintit joutuuvat evakkohon. Laitoon ne valojen kans väärinpäin käännettyhyn lasisehen kartiohon eiku liäriöhön. En kestä niiren voimakasta hajua...... sori, tuaksua.
Olis voinu olla vähä piänemmät sintit tai isoompi purkki, päät kopajaa kattohon.
ps. Kannattaa raottaa purkkia tai kuivata höyryt välillä, etteivät homehru.

Hyvää joulun jatkua!

23 kommenttia:

 1. Hyasintit joutuu nyt nöyränä kumartumahan, kun ei mahru pää pystyssä kulkemahan!
  Ihana asetelma ikkunan välissä, siinä on luminen maisema.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, toivottavasti eivät kaksinkerroo mee. Lumista maisema-asetelmaa pikkuusen haeskelinki:)

   Poista
 2. Valkosista sinteistä tuli tyylikkäät? Mut toihan on hyvä idis, että panee hyasinttien päälle ison purkin. Mulla on semmosia isoja Riihimäen lasin purnukoita. Täytyykin kokeilla, kun mä(kään) en kestä sitä hyasintin hajuvesituoksua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yks sintti viälä menöö, muttaku niitä on monta, nii voi kauhistus....valakoosis ainaki tuntuu aromia oikee piisaavan. Riihimäen purnukat sopiivat vallan mainiosti tähän tarkootuksehen.

   Poista
 3. Hyvännäköinen ikkuna kukkineen ja valoineen. Multa jäi hyasintit ostamatta tänävuonna, mutta eihän sitä aina kaikkea tarvitse olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei haittaa. Ei mullakaa viimmevuanna ollu. Ei lähikaupas ollu sopivia, enkä kaempana käyny.

   Poista
 4. Tosi kaunis ja käyttökelpoinen idea tai pikemminkin ideat. Ikkunanvälihyasintinteistä luin jostain ennen joulua, mutta nämä kuvasi konkretisoivat idean hienosti. Tykkään hyasinteistä ja niiden tuoksusta, mutta valitettavasti pää ei sitä kestä. Näin sekin ongelma on ratkaistu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullon ollu klasien välis erilaasia viritelmiä melekee joka vuasi. Valitettavasti ei kuvia oo ku muutamasta versiosta. Siälä eteläs voiki toteuttaa ikkunavälisintit lähes joka joulu. Täälä pitääs tulla pian -7 pakkaasta, saa nähärä kestääväkkö.

   Poista
 5. Onpa hauska idea laittaa hyasintit ikkunan väliin! Tekeekö teille pahaa tuo haju? Ihana kun saitte lunta kun sitä toivoit. Luinkin, että lumiraja menisi suunnilleen Vaasan korkeudella. Hauska tuo itsenäisyysakkuna, vaihdoit sitten yksiväriseksi kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinttien haju on vaa jotaki nii läpitunkevan voimakasta etten tykkää siitä. Kaikki laarut ei kyllä "tuaksu" yhtä väkevästi. Lumi tuli just sopivasti antamahan jouluusen tunnun.

   Poista
 6. Kyllä on tuo sinttien asettelu ikkunan väliin hieno idea ja näyttää tosi kivalta, samoin nuo siniset sintit.

  VastaaPoista
 7. Vihdoin ehdin vierailulle blogiisi. Hyvä idea laittaa hyasintit ikkunalasien väliin. Näyttävät tosi kauniilta ja jouluisilta.
  Mukavaa tapaninpäivän jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka joulu ikkuna on eres pikkuusen erilaane. Joskus on menty iliman sinttiäki. Kiitos, samoon!

   Poista
 8. Äitini tykkäsi laittaa aina hyasintit keittiön ikkunan väliin astmansa takia. Jos joku tietämätön toi joulukukaksi hyasintin, se joutui meidän tyttöjen huoneeseen.
  Meillä on nyt valkoisia ja vaaleanpunaisia hyasintteja, jotka honteloina kumartelevat sinne tänne. Tänä jouluna niiden tuoksu on mielestäni aika mieto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sintit oli navetanaijan sisällä. Sitte lentivät äkkiää pihalle ja olivat siälä koko yän. Laitoon vasta seuraavana päivänä paikallensa. Ennen oliki vaa kaksinkertaasia ikkunoota, väliki oli suurempi. Ny on taas tilaa, ku kaks sisempää klasia lyärähän samahan karmihin. Voi olla, että ensvuanna on vaalianpunaasten vuaro.

   Poista
 9. Sattumalta eksyin blogiisi. Olipa hyvä idea tunkea hyasintit lasin taa tai purkkiin, kiitos siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Siniset on kasvanu pituutta lämpööses purkis. Aharasta.

   Poista
 10. Kauniit on nuo ikkunanvälit, olipa sit jouluinen tai ei :)
  Siniset näyttää ihan kuin oisivat vankilassa, hih. Tuon idean vois kyllä varastaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On vähä tarkasti mitootetut sentit sintiillä. Siitä vaa, eikö aina joku käyttökelepoone purkki löyry.

   Poista
 11. Onpa kätevä idea laittaa hyasintit ikkunan väliin, jotta kukinta-aika pitenee :)
  Lasiastia-asetelma on erityisen kaunis, koska valo heijastuu hienosti lasista ja hyasintit näkyvät kauniisti kokonaisuudessaan lasiastian läpi.
  Taidanpa kokeilla ideaasi muunneltuna jo uutena vuotena sini-valkoisilla hyasinteilla, jos löydän kirpparilta tai kaupasta sopivan lasiastian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, pirentyny kukinta-aika tuloo aivan sivutuattehena. Sininen sinttiasetelma oli oikee ekstempore -teko. Purkis oli ensin aivan jotaki muuta. Mullaki meni hankintalistalle pikkuusen korkiempi purkki. Yks on, mutta son aivan lliian korkia sintiille. Nii, jos ei taas sovella jotaki... Orotan kuvia uuren vuaren sinttiasetelmasta :)

   Poista
  2. Lasiastiassa oleva hyasinttiasetelma muuttui tekoaikana, koska käytin niitä koristeita, joita satuin löytämään, enkä niitä, joita aioin käyttää. Kuva hyasinttiasetelmasta on nyt blogissani.
   Hyvää uutta vuotta!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...