sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Terassin talavi


Vaihteeksi sellaane päivä, että viittii olla melekee koko päivän pihalla. Pimiähkö päivä, mutta tuuletoon, eikä tihuuttanu vettäkää ku ihan pikkuuse. No mitäs mä sitte tein, haukkasin raitista ilimaa ja kiärtelin pitki puutarhaa teheren ratekisia suunnitelmia keväälle. Voishan niistä osan jo nykki toteuttaa, muttaku maa on nii märkää, nii märkää.....


Maitotonkka kirppikseltä 7 e.

Sain jotaki näkyvääki aikahan. Löyrin viikolla yhyreltä kirpparilta piänen maitotonkan. Pakkohan se oli joukkohon ottaa, ku oli viälä pualehen hintahan tyrkyllä. Oon rustannu terassin nurkkahan, puisehen saavihin jonkullaasta asetelmaa talaveksi. Son ollu "vaihees" pitkän aikaa. Tästä se lähti. Kesästä ei ollu jälijellä ku kuivanu höyhenheinä.Heinä oli nii leviällä että siroon sen kiinni. Korkeutta sain leikkaamalla yhyren tuijan kaksoosrungon pois. Ei siis oo juurelline versio.Pohojalle sammalta, pualukan -ja mustikan varpuja. Färiä antaa eres vähä, vanaha punertava lyhty.Käyn hakemas eilee viälä pari jouluruusua. On luvattu nii lämpöösiä päiviä, että istutin ne oikee multahan. Jos ei kauhian kovia pakkaasia tuu, ne voi selevitä keväähi. Pitää muistaa lorahuttaa niille vettäki. Maitotonkas on komiaamaksaruahua. Kimppu oli sisällä kuivamas ja suikutin siihe tavallista valakoosta maalia. Lumisuihkettaki olis voinu sumuttaa, mutta en löytäny mistää koko purkkia.Tällääne asetelma tälläkertaa.


Hyvää Itsenääsyyspäivän iltaa!

20 kommenttia:

 1. Oikein kiva tulikin :)
  Hyvää itsenäisyyspäivää sinullekin!

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno tuli. Hyvää itsenäisyyspäivää sinullekin.

  VastaaPoista
 3. Ihana asetelma. Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa!

  VastaaPoista
 4. Siitähän tuli todella kaunis asetelma. Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa.

  VastaaPoista
 5. Todella kiva! Minäkin himoan tuollaista maitotonkkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ettiny jotaki vastaavaa aina kirppariilta. Vähä on loppujen lopuksi tuan tyyppistä tavaraa, ainaki täälä.

   Poista
 6. Tuosta ei asetelma enää paremmaksi ja kauniimmaksi voi tulla!

  VastaaPoista
 7. Mahdottoman kaunis puusaavi ja hienon asetelman rustasit. Jouluruusut varmasti selviävät ja pääsevät sitten vielä penkkiin jatkamaan elämää. Hieno homma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuan puusaavin päätin heti hyäryntää puutarhas, mutta piti orottaa suajaasta terassia ensi. En millää raaskinu sitä taivasalle vetää.

   Poista
 8. Hieno asetelma! Mukavaa kun siellä voi vielä tehdä pihatöitä ja vielä niin pitkään. Täällä talvi on heti vastassa, on tehtävä ajoissa, mitään ei juuri voi venyttää. Omat asetelmat tein muistaakseni syys-lokakuussa... Tai niillä main. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useen tääläki on jo näihinaikoohin lunta. Olisko se kasvihuanesilimiö mikä rulaa.

   Poista
 9. Jummi kun upea saavi ja asetelmat kans!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä saavi oli paras tavara, mitä löysin ensimmääsellä tutkimuskiarroksella puarihin.

   Poista
 10. Sähän aarteen löysit, maatilalle kun nuo maitotonkat kuuluu. Meilläkin niitä on vähän joka kulmassa. Tuli tuosta kauniista asetelmastasi mieleen, että talventörröttäjiä voisi enemmänkin hyödyntää. Tähän asti olen tyytynyt ihastelemaan niitä vain luontaisilla paikoillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tääläpäi maitotonkat huutaa poissaolollansa. En tiärä mihinä ovat, mutta ei oo montaa vastahan tullu. Oon kyllä yrittäny pitää silimäni auki. Talaventörröttäjistä on moneksi.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...