lauantai 26. joulukuuta 2015

Kuusipuu

Isännän pesti on kattella kuusi. Son sellaane kunniatehtävä, minkä se hoitaa oma-alootteesesti ja mukisematta. Tekokuusi ei tuu kuulohonkaa, nii kauvan ku se mettähän pääsöö. Tänä syksynä on ollu kuusen katteluhun hyvät erellytykset, ku ei luntakaa oo pahemmi ollu.


Kuusen koristelu nourattaa pelekistettyä ja perinteestä mallia, vuaresta toisehe.Punaasia palloja, kultaasia nauhoja...........ja kynttilöötä, ei muuta. Ehkä joku joulu vaihran tyyliä.Tämä kuusi on kyllä levein ikinä :)

22 kommenttia:

 1. Tosi komian ja tuuhian kuusen isäntä löysikin. Meillä on muovinen, ihan allergioitten takia, niin oman väen kun suvunkin. Heleppo kaivaa vaatehuoneen nurkasta joulun alla esille.... Mä rävväytin tänä vuonna ja ostin paksuhkoa punasta nauhaa, ollu aina kultasta tähän asti. Piristi kummasti.
  Hyvät joulun jatkot sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mettästysreissuulla on hyvä pitää silimänsä auki, nii jouluna on helapompaa. Vintis oli muutamanavuanna toisena kuusena tekosellaane, mutta ei enää oo monehen vuatehen ollu. Kersat on jo nii isoja etteivät jää yäkylähän. Vois kans kokeella jotaki muutaki koristusta, mutta sama kaava on nii tuttua ja turvallista.

   Poista
 2. Todella kaunis ja tuuhea kuusi. Aito sen olla pitää, jos vaan ei allergiat ole aidon kuusen hankkimisen esteenä, kuten valitettavasti tänä päivänä niin monen kohdalla on. Minunkin isäni aikoinaan katsasti joulukuusen jo aikaisin syksyllä valmiiksi metsästämme,jotta sai
  mahdollisimman hyvän kuusen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka olis kuinka palio muuta koristetta, nii aito kuusi tuaa vasta joulun, ku siihen on kerran tottunu.

   Poista
 3. Onpa tosiaan komian lavee toi teijän kuusi ja nätit koristeet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo-o. Ensin kattoon, ettei maharu eres ovesta sisälle. No mahtuuhan se tuaho nurkkahanki ihan hyvin. Koristelu taitaa olla pelekistetymmästä päästä.

   Poista
 4. Onpas kaunis kuusi ja kauniisti koristeltu. Meillä ei ole ollut moneen vuoteen oikeaa kuusta, kun minun astmani ei salli sitä. Se vähän harmittaa, mutta ei voi mitään.

  VastaaPoista
 5. Kylläpä se isäntä löysikin hienon yksilön!

  VastaaPoista
 6. Niin on leveähelmainen ja kauniisti koristeltu kuusi. Hyvin on isäntä tehtävänsä hoitanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo enne nua leviää löytänykkää. Tihiä sen olla pitää, leveyrestä viis.

   Poista
 7. On kaunis kuusi! Yksinkertainen koristelukin on hienon näköistä (paitsi mun lasten mielestä jotka tahtoo kuusen notkuvan koristeista)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii onki. Mulla on aina kuuses ollu ennemmi yksinkertaasta ku oikee monenkiriavaa. Silloon ku kersat oli piäniä, oli kuuses kaikellaasta. Se aika meni kuitenki ohi yhyres hujaukses.

   Poista
 8. Kauniin kuusen isäntä metsästä löysi ja hienosti emäntä sen koristeli.
  Ennen haettiin aina isän kanssa oikea kuusi metsästä ja se vasta olikin seikkailu. Enää ei ole metsää, jonne saisi omin luvin mennä ja isänkin kunto on jo pitkään ollut metsään menemätön. Viime vuosina olohuoneeseen on kannettu tekokuusi kellarista. Monta kertaa olen miettynyt sen ekologisuutta, mutta sen verran monta vuotta se on meitä palvellut, että kenties on jo ekologisuutensa tienannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekokuusi onki helapompi ja siistimpi. Ei tartte juhannuksena imuroora neulasia :)

   Poista
 9. Nätti on kuusi ja tasaisesti laskeutuva, hienon yksilön on isäntä teille löytänyt. Meilläkin isäntä kuusen hakee, tänä vuonna ukin kanssa kaksissamiehin metsään menivät. Muovista en myöskään kelpuuta, vielä ainakaan. Hillitty koristelu on kaunista...samoilla linjoilla täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on ollu pianoone paniikki päällä, ku ei oo tarpeheksi tihiää meinannu löytyä. Kyllä muavikuusi saa viälä orottaa meilläki.

   Poista
 10. Ooh, onpas hieno kuusi! Isännälle on selvästi kehittynyt hyvä "kuusisilmä". Tuuhea ja tasainen kuusi ei kaipaa isommin edes koristeitakaan, vaan on jo sinällään kaunis:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii munkimiälestä. Jos kuusi on aito, nii miälestäni oksat saa näkyä. Tekokuusen voisin sitte peittääkki koristeella.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...