torstai 11. elokuuta 2016

Avoomet puutarhat 7.8.2016 osa I

Kävin avoomis puutarhoos, niinku jokaasena erellisenäki vuatena. On kiva kiärrellä ja kattella minkälaasia puutarhoja muilla on. Aina saa jotaki ireaa omahanki tekemisehe ja pääsöö näkemähän muitaki puutarhasta innostunehia. Mikäs oli kiärrelles, ku ilimaki oli mukavan aurinkoone.

Tänä vuanna auton nokka osootti kohti Piatarsaaren seutua. Käytihi siälä nelijäs paikas. Viälä ennen kuutta, kerkesin käyrä Lapuallaki yhyres paikas. Täs on kuvia kaharesta ensimmääsestä, jokka on Pedersören kunnan alueella.Lotan ja Jyrkin Puutarha

Puutarhan reunoolla kasvoo suuria puita. Puutarha oli täynnä reheviä istutuksia ja erilaasia yksityyskohtia. Täs niistä muutamia.

Kiviä oli käytetty palio erilaasis reunuksis, vanhemmat istutusalueet oli rajattu vanhoolla kattotiilillä.Pihas oli kasvari ja sen sisältö oli aivan ihana.


Viinirypälehet roikkuu suurina terttuuna.

Etuovelle, terassille ja rillikatokselle mentihi rehevän portin kautta...... ja mikä vuarimänty.Terassilla oli ihana kärhö!Kiamuroota.  Taloon takana, oli terassilla itte tehty  kattokruunu.Punalatva kuhisi perhosia.Tontin kulumas oli kuusimaja. Oviaukon oksat oli kätevästi taivutettu rautalangoolla pois tiältä.Söpö rivari!


Hirsilato ja pääryn istutuksia.Tulotiän istutuksia. Taustalla maalaasmaisemaa ja synkkiä piliviä. Onneksi ei satanu.
Kristine Vesterlundin Puutarha

Uurehko piha, nuarella asuntoalueella, mettähän rajoottuvalla tontilla.   Täälä ostettihin reippahalta nuareltamiäheltä pikkurahalla hyvät kaffit piirakan kera.Taloon eres oli isoo korotettu istutusalue. Piha ja kulukureitit oli asvaltootu ja reunat kivetty. 


Terassilla ja muallaki puutarhas oli käytetty palio kiärrätysmateriaalia.

Mettänreunas, lämpööses nurkkaukses oli kivijalakakivillä pengerretty kasvimaa. Hyvän näkööstä ja niin siistiä.


Tairolla tehtyä kivipengerrystä, jonka päällä viinimariapuskia.
Tällääsen ruukutuspöyrän pitääs ittekki teherä. Kansiki olis jo valamihina.
Aaltoolevat istutusalueet oli siististi reunustettu.


Erilaasia lehtimuatoja.Takaterassilla hauskat amppelit.Puutarhas oli pari suurta kivilohkaretta, joiren ympärillä oli  istutukset.


Kristinen ploki Drömgården.


Mukavaa loppuviikkua, pianhan on taas viikonloppu!

24 kommenttia:

 1. Tuollainen ruukutuspöytä olisi minunkin mielestäni niin asiaa, niin asiaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ainannu ruukutuspöytää jo monta vuatta, mutta kummasti on viäläki tekemättä ;D

   Poista
 2. Kivoja pihoja. Kiva nähdä näin blogin kautta näitä, kun itse ei pääse joka paikkaan.

  VastaaPoista
 3. Pedersöre on vanhan puutarhakulttuurin aluetta. Sielläpäin panostetaan tosi paljon pihaan ja istutuksiin. Kaunista!

  Kiva lukia näitä juttuja eri puutarhoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinon ollu aina selevä raja. Heti ku kiäliraja ylittyy nii kummasti pihojen hoitotaso paranoo.

   Poista
 4. Tosi kiva nähdä näitä puutarhoja!

  VastaaPoista
 5. Kauniita kohteita! Tuollainen kiemurtava kivihäkki olisi aika komeannäköinen monumentti kun on noita murikoita kertynyt. :) Kiitos kun jaoit hienot reissukuvat meille muillekin ihailtavaksi! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuallaasehe kivihäkkihi mahtuuki palio kiviä ja samalla sillä saa nostettua kivasti esille erilaasia kasvia. Voihan sen laittaa iliman kasviaki.

   Poista
 6. Mehän on kierretty samoissa paikoissa, on voitu olla yhtäaikaakin, mutta mistäpä sitä tietää, kun ei tunneta!
  Tykkäsin molemmista paikoista, siistiä ja hyvin hoidettua. Runsautta oli kovasti Jyrkin ja Lotan puutarhassa, se oli mun ja mieheni ehdoton suosikkipaikka. Ihania päällysteitä, kiemuroita ja vaikka mitä. Mukava kun laitoit linkin Kristinen blogiin, ajattelinkin, ettei huomannu kysyä keltään, onko blogia olemassa. Menenpä sinne heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ollahan voitu. Me alootettihi kahareltatoista Lotan ja Jyrkin puutarhasta. Runsautta oli, etupihalla oli ku olis ollu viirakos.
   Oon käyny vilikuulemas Kristinen plokia ja siksi orotinki puutarhan näkemistä. Eikä tarvinnu pettyä, ammattitairolla tehty.

   Poista
 7. Kiitos kuvista, näin pääsin minäkin katsomaan teidän suunnan puutarhoja:) toisten pihoja on niin mukava katsella, kun kaikki ovat erilaisia! Aina sitä saa uutta ideaa ja innostusta. Mielenkiinnolla jään odottelemaan jatko-osaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Eihän sitä voi nähärä yhyres päiväs ku muutaman pihan, tiätyltä alueelta. Päivä oli erittäin irearikas.

   Poista
 8. Hienoja pihoja! Ihastuin kiemurtelevaan kivihäkkiin, joka olisi hieno puutarhan koriste. Katsoitko tarkemmin, miten perennapenkkien rajaukset kattotiilillä oli tehty? Kattotiilet ovat aika korkealla maan pinnan yläpuolella joten ihmetyttää, miten ne pysyvät paikoillaan. Minulla on mökillä ikuisuusprojekti eli vanhoja kattotiiliä perennapenkkien reunusten tekemiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kattonu tiilireunoja tarkemmi. Vaikiasti hoirettavia nua tuallaaset reunat, jokka nousoovat nuan korkialle. Nurmikko kasvoo ihan kiinni. Varmasti rimmerillä hoirettava, ku olivat nii siistit.

   Poista
 9. Onpa kauniita puutarhoja. Avoimet puutarhat on kyllä mahtava tilaisuus nähdä, miten eri tavoin ja kekseliäästi ihmiset puutarhaideoitaan toteuttavat. Näistä on helppo ja kiva ammentaa juttuja omaan puutarhaan. Ja pelkästään katselemisesrakin nauttii. Kiitos, kohteet ovat sen verran kaukana, että ilman tätä esittelyä niitä ei olisi edes nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niioli ja nii eri tyylisiä. Hiano juttu nämä avoomet. Olinki jo vuasia orottanu tänne meillekki jotaki tämäntyyppistä tapahtumaa. Kattoon aikoonani enlantilaasia puutarhaohojelmia keltaasien kirijojen puutarhoosta ja toivoon saman tyyppistä maharollisuutta käyrä muiren puutarhoos. Tämä on tiätysti parempi systeemi, ku jokaanen voi osallistua omilla eheroollansa ja sellaasella puutarhalla ku haluaa.

   Poista
 10. Kiitos käynnistä! Onpa kiva nähdä kuvat omasta puutarhasta täällä blogillasi. Kivasti kirjoitettu!
  /Kristine

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mukava oli käyrä ja nähärä plokista tuttu puutarha. Puutarha oli hiano ja viälä paranoo ku uuremmat istutukset tuuhettuu.
   Tavattihin keskiviikkonaki :)

   Poista
 11. Avoimet puutarhat on hieno tilaisuus päästä kurkistamaan upeisiin puutarhoihin! Hienoja ideoita ja toteutuksia näissäkin, kiitos esittelystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti niihi kaikkihi on maharoton päästä. Tykkään ittekki kattella muiren kuvia avoomiista.

   Poista
 12. Minäkin kävin noissa molemmissa ihanissa puutarhoissa!
  Kyllä Avoimet on vaan ihana päivä!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...