lauantai 27. elokuuta 2016

Sekalaasta seurakuntaa

Viimme vuanna mulla kukkiivat miakkalilijat ensimmäästä kertaa oikee kunnolla. Vein mukulat suaraa kellarihi, muttaku en kuivannu niitä ensi, ne homehtuu. No, keväällä uusia kehihi, oikee kolomen pussin voimalla. Valittin tumman violetin, valakoosen ja pinkin färiset pussit.


Tumman violetitVioletit rupes kukkimahan kunkkarireissun aikana, kuun aluus.  Violettina, mutta aika vaalian färisinä. Tykkäsin kuitenki. Olis pitäny olla tummia 'Purple Flora'.


Valakooset


'White Prosperity' Tällääsiä täysin valakoosia luulin ostaneeni.


Mutta pualet niistä oli tällääsiä. Heteis violettia ja nialus pinkkiä. Melekee nämonki hianompia.


Sekahan oli mahtunu yks punertavaki.Loppujen lopuksi purkis on ihan kivan näkööne ryhymä.PinkitTämä ei oo pinkki. Näitä on ny kolome.Tämäkää ei oikee muistuta sitä mitä kuvas oli. Olis pitäny olla täysin pinkkiä 'Fidelio'a.Kolome kukkaputkia on viälä tulonpäällä. Saa nähärä tulooko niistä viälä jonku muun färisiä. Tämä purkki on menny tuulis nii monta kertaa nurin, että sojottaavat mihinkä sattuu ja osa kukkaputkista on menny poikkiki. Oompa saanu viätyä sisällekki ny kukkia. Nua kaikki punertavat pitääs merkitä langanpätkillä ja jos ne säilyy talaven, nii saisin niistä sen punertavan purkin. Aika sekaasin oli glarioluksienki pussit menny. No, ei se onneksi nii vakavaa oo.


Täälon tänää aivan kauhia raju. Finsunmäen markkinakki oli. Tein pikaasen kiarroksen. Saldona Blomqvistilta tuluppaanien sipulia ja Taimibongariilta sarvitähkämunkkia ja kilipiangervua. 


Pitäkää hatuustanna kiinni!

22 kommenttia:

 1. Onpas upeita miekkaliljoja. Minä olen joskus yrittänyt kasvattaa näitä, mutta en ole onnistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On koittanu niitä kans monta kertaa, mutteivät oo keriinny kukkia kovin usee.

   Poista
 2. Kerran oon kokeillut. Kukkivat tosi myöhään ja suurin osa jäi sateiden vuoksi avautumatta. Kaunis, mutta niin epävarma!

  VastaaPoista
 3. Upeat on miekkaliljasi, vaikkeivat olleetkaan ihan ostopussin mukaisen värisiä.

  VastaaPoista
 4. Kauniita miekkaliljoja! Minullakin oli aivan samaa pinkkiä kuin sinullakin, piti olla hempeän vaaleanpunaista, mutta tykkäsin tästä vääränvärisestä enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo ennemmi huamannu tuallaasia sekootuksia, muttei ne oo hetikää joka vuasi keriinny kukkiakkaa.

   Poista
 5. Kauniita miekkaliljoja kaikki! Yllätykset ovat joskus jopa kauniimpia kuin mitä oli alunperin ostanut. Meilläkin oli eilen harvinaisen kova tuuli. Miekkaliljaruukut tekivät pari kertaa kuperkeikan, jonka seurauksena puolet kukista on sisällä maljkoissa.

  VastaaPoista
 6. Kauniita! Ihanat värit jokaisella =)

  VastaaPoista
 7. Kauniita gladioluksia kaikki. Omat kasvattini eivät tänä kesänä onnistuneet. No, kukapa se ilman hoitoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Sen oon huamannukki, että vettä ja lannootesta tarttoovat ja aurinkoosen paikan. Aurinkoosemmas paikas terassilla kukinta alakas pari viikkua ennemmi.

   Poista
 8. Kauniita ne on silti. Aina ei noista väreistä tiedä. Liljojen kanssa on usein arpapeliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii onki. Onneksi ei oo mitää vakavaa ja non kertakäyttöösiä, jos ei tykkää ja/tai talaveta niitä.

   Poista
 9. Hyvin kauniita ja ihastuttava väriharmonia näissä. Kiva löytö tuo "munkki" markkinoilta. Esittelethän oi meille mahtisipulivalikoimasi sitten ennen istutusta? Muistan, että vaikutuin aivan viime vuonna istutuksistasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah haa! Vai oikee mahti. Sipulipussia tuntuu viimme vuanna olevanki muka palio. Mutta keväällä kukinta tuntuu jotenki aneemiselta. Kai se johtuu siitä, ku erelliskeväänä kukkiivat kaikki nii komiasti, mutta ny ei vanahat sipulit auttanu yhtää.

   Poista
 10. On ne, vaikka olisivat minkä färisiä. Ei mulla enne näi montaa laatua oo ollukkaa.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...