lauantai 6. elokuuta 2016

Uuret ihanuuret

Ny oon ollu ahkera. Oon kerranki istuttanu näinki nopias taharis kaikki perennat, mikkä ostin reissulta ja muutaman muunki. Kärhöt ainuana orottaavat viälä istutusta. Non sitte ens viikon toimintalistalla. Kastelustakaa ei istutuksen jäläkihi tartte hualehtia. Useen kyllä muutenki unohran koko kasvin ja kastelut, ku oon saanu istutuksen tehtyä, mutta ny tuntuu luaja lorottavan joka päivä, eres pikkuusen.


Vuokko (Anemone) 'Wild Swan'

Tätä en oo kyllä istutuksen jäläkihi unohtanu. Se loistaa ku huutomerkki penkis ja sitä on ihaaltava joka välis. Suvikummun Marja tätä plokissansa hehkuttiki ja laitoon sen oitis hankintalistalle. Tämähän on kesäkuulta elokuulle kukkiva vuakko 'Wild Swan'. Toivottavasti olis kestävempää sorttia ku syysvuakot - talavi vei, joka ikisen.Pitkän kukinta-aijan lisäksi tämä näyttää takaakipäi näi hyvältä. Nami! Istutinki sen vallihauran viärehe (pääoven eres oleva käytävä) kaaripenkkihi. Nurmikon pualelta näkyy sitte nua violetit rairat.


Kaunopunahattu (Echinacea purpurea 'Rainbow Marcella'

Toinen kasvi joka vei mun syrämmen het paikalla, oli tämä kaunopunahattu 'Rainbow Marcella'. Färi o keltainen-pinkki, joka täs tapaukses tarkoottaa, että uus kukka on keltaane ja vanaha oranssi-pinkki. Son just sellaane yhyristelmä, josta oon ruvennu tykkäämähän. Istutin neki kaaripenkkihi. Toivua sopii että nämäki menis talaven yli. Lisäsin rutkasti hiataa multahan, jospa se auttaas.

Sitte vähä laajempaa kuvaa vallihauraltapäi kuvattuna. Ihan yläreunas näkyy kaunopunahattu. Tuas etureunas on kans yks tämän kesän uutuuksista, laukkaneilikka. Seki kukkii koko kesän. Reissun aikana oli ensimmääne satsi glarioluksiaki aukaassu kukkiansa. Färin piti olla kyllä tummempi, mutta tykkään näistäki. 'Aljonushka' senku komistuu.Valakooset ja vaalianpunaaset jaloangervokki o viälä jonkullaasia.

Viäres oleva kolomiopenkki näyttää aika tyhyjältä. Ei röyhyä kärhöt, ei. Onneksi on nua heinät, lintuhäkki ja pömpeli palloonensa, eikä havukkaa näytä nii karmeelta ku oon leikelly ruskiat pois.


Huamenna on sitte Avoomet Puutarhat-päivä. Toivottavasti aurinko paistaa tai ei ainakaa sataasi.  Mä ainaki meen, satoo tai paistoo. Meekkö-olikko sä?

28 kommenttia:

 1. Komialta näyttää pihallasi. En oo menossa, tänäkään vuonna, kattelemaan avoimia puutarhoja, mieli kyllä tekis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sitte ens vuannas. Aina niistä jotaki ireaa jää muhimahan.....sullon kyllä ireoota omastatakaaki muille jaettavaksi.

   Poista
 2. Nätin värinen tosiaan tuo punahattu. Puutarhasi on kaunis.

  VastaaPoista
 3. Kukkia tai ei, mutta silti puutarhasi on todella kaunis ja tyylikäs. Ilmeisesti uudet kärhöt piakkoin löytävät istutuspaikkansa ja ensi vuonna näkymä on taas toisenlainen.
  Toivotaan vähintäänkin poutaa tälle päivälle. Kohta lähden minäkin Avoimia katselemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti niitä ei talavi heti hävitä. Olis kyllä toivottavaa, että kärhöt kasvaas ens vuanna paremmi.
   Tääläpäi oli sää aivan erinomaane.

   Poista
 4. Miten voi olla lomareissun jälkeenkin puutarhasi noin siisti?! Puutarhaistutuksesi ovat todella kauniita.
  Mulla on luvassa kirsikoiden ja herukoiden poimintaa tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän reissu kestäny ku nelijä päivää. Ruahon leikkaamalla, soli taas siivos :)
   Sulla meni sitte koko päivä totehe. Mäki kävin viälä illalla hakemas muutaman litran mustikoota, ku oli paikat kerranki kuivina.

   Poista
 5. 'White Swan' meni just hankintalistalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Blomqvistillaki siton ollu, ainaki alaku kesästä, muttei oo tullu ny siälä käytyä.

   Poista
 6. 'Wild Swan' on ihana, takaapäin melkein kauniimpi kuin edestä. Meni hankintalistalle :)
  Kävin tänään kolmessa avoimessa puutarhassa Kirkkonummella. Hyvin erilaisia puutarhoja (ruusutarha, Etelä-Suomen kaunein piha v. 2012 ja luonnonläheinen rannalla sijaitseva piha), mutta kaikki mielenkiintoisia.
  Puutarhasi on niin hieno, että sinun kannattaisi ehdottomasti osallistua avoimiin puutarhoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä! Johonaki oli maininta, että olis syysvuakko, mutta mikä syysvuakko ny kesällä kukkii.
   Onneksi kaikki onki erilaasia puutarhoja. On kiva kattella toisten ihimisten kärejäläkiä. Ehkä joskus.

   Poista
 7. Hienot löydöt ja upeat istutuksesi. Olen samaa mieltä, että sinun kannattaisi todellakin osallistua avoimiin puutarhoihin. Meillä päin ei näyttänyt olevan yhtäkään puutarhaa auki, joten vierailut jäi tekemättä ja käytin päivän omassa pihassa puuhasteluun. Toivottavasti ensi vuonna avoimia puutarhoja löytyisi lähempääkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei omalla paikkakunnalla ollu yhtää puutarhaa auki, mualle piti lähtiä. Voishan sitä osallistuakki, muttaku ensin pitääs teherä sitä ja tätä, ainaki omasta miälestä.

   Poista
 8. Mun työpaikalla oli tänään Puutarha Avoinna, joten en työkiireiltäni ehtinyt muualle kiertelemään. Eikä niitä avoimia ollutkaan lähistöllä, olisi pitänyt lähteä Pietarsaaren seudulle lähimpiin.
  Minäkin olen sitä mieltä, että sinun kannattaisi avata puutarhasi avoimeksi kerran kesässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piatarsaareshan meki pyärittihi ja lopuksi tein pikavisiitin Lapualle.

   Poista
 9. Kiitos ku kävit meidän puutarhas. Kattelinettä sullon täälä komiaa kuvaa omalta navettapiian pihalta ��Pirä ny Avoomet joskus?Ens vuanna.��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaa :) Mukavaa oli käyrä kattomas puutarhaa, josta on lukenu jutunki.
   Ehkä joskus, mutten varmahankaa viälä ens vuanna.

   Poista
 10. No on kyllä ihanat nuo uudet! Varsinkin nuo punahatut on niin upeita. Minusta voisit hyvin itsekin avata upean puutarhasi avoimelle puutarhapäivälle. Moni tulisi varmaan innoissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa punahatuusta on pinkkiä, mitoon nähäny. Tämoli nii erilaane, että pisti heti silimähä.
   Tämon nii kaukana kaikista, että pitääs saara samalta suunnalta joitaki muitaki osallistumahan. Se vois saara ihimiset paremmi liikkeelle.

   Poista
 11. Mukavan näköisiä kukkapenkkejä! Kävin eilen yhdessä avoimet puutarhat-pihassa. Ihana oli! Sinähän voisit olla pihoinesi myös mukana siinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että kävit avoomiis. Viaraalut on aina mukavia ja piristäviä kokemuksia.
   No, vois joskus, muttaku....

   Poista
 12. Tuoko kesän kukkivat on kyllä loistavia valintoja, harmi että niitä on sika vähän.
  Ja juu, olin, kierrettiin viisi ihanaa pihaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niitä on tosi vähä, pikkusyrän on ylitte muiren.

   Poista
 13. Täytyy nyt sulle sanoa kans, että osallistu ihmeessä ens vuonna! Mää olin nyt ensimmäistä kertaa mukana ja oli kyllä upea kokemus. Ihan turhaa mietin kolme vuotta!
  Onko tuossa Aljonushkan edessä valkoalpi vai mikä? Komea on jokatapauksessa. Munkin pihalta talvi vei syysvuokon, harmitti vietävästi kun oli niin komean kokoinenkin. Uutta en oo hankkinu, vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että oli onnistunu päivä. Oon sitä kyllä joskus ajatellu. Kattoo ny, jos tämän kesän tyälista lyhenis eres muutamalla kohoralla.
   Kärhön eres on virginiantädyke 'Pink Glow'. En taira ainakaa heti hankkia uusia syysvuakkoja. Aloottivat kukkimisen aina nii myähää, ettei niistä kauvaa keriiny nauttia.

   Poista
 14. Kaunis on vuokkosi takaapäinkin :) On sulla niin komiaa ja rehevää. Sanon kuten muutkin, että Avoimiin mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kans tuasta violetista sävystä. Pitää laittaa miätintämyssy päähä.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...