torstai 26. tammikuuta 2017

Aurinkoone päivä

Jos viikonloppuna kevätti, nii tänää kevätti viäläki enemmä. Lämpömittari näytti yli viittä astetta plussaa. Aurinko paistoo ja linnut piti konserttia, niinku ne keväällä pruukaa......ja pihakiarrokset on alakanu 😀 Nyt taitaa kuitenki olla ......valekevät. Terassin hyllykön somistetta.Kuusikolomios näkyy kolomia eri suajausta. Keltalehtisen happomarijan ympärille kiaroon pakkaaspeiton, eres neironkurijen päällä on hakoja ja olokikasan heitin alastomanimmen päälle, ettei tulisi liika kylymä.   


Tarkemmi penkkiä kattoes löytyy jo uusia alakuja. Komiamaksaruaho o jo näi täpinäs.
Muitaki terhakoota löytyy. Täski on maksaruaho, kirijavalehtine kamsatkanmaksaruaho punaasine silimuuneen.Haettihi pyhänä lisää hakoja. Heittelin niitä sammalleimujenki päälle. Viimme keväänä noli aiva ruskeeta ja surkian näköösiä pitkälle kesähän. Tuuli ja kevätaurinko niitä torennäköösesti kuritti. Jos eres pikkuusen auttaas..........Ja ny on sitte koko piha ja kulukureitit aiva vesikalijamalla.


26.1.2017.
Hakoja haettihi tualta mettästä tai siis entisestä mettästä. Maisemat on avartunu, ku tuas keskellä oleva mettäsaareke hakattihin pois. On tasaasta..... aakeetalaakeeta.


10.12.2016


Tällääset maisemat oli viälä joulukuun aluus.


Voisko olla totta ettei tämän kummempaa talavia tuu? Lämpötila sahaa nollan molemmin pualin ja kovemmat pakkaaset kestäävät vaa muutaman päivän. Luntakaa ei oo paliua. Tämäntyyppisiä talavia on ollu ennenki ja kevät on alakanu silloo tosi varahi. Kevät ja alakukesä on ollu sitte aika vilapoosia, muutamia lämpöösiä jaksoja tiätty välillä.  On tämä jännää, mutta ei ny auta muutaku orotella, mitä tuleman pitää.


Aurinkoosta loppuviikkua!

30 kommenttia:

 1. Keleissä piisaa ihmettelyä. Ei tule talavi - pirun keväistä oli tänään. +5 astetta auringonpaisteessa tuntui ihan maaliskuulle. Rapa lensi tiellä ajaessa, joten pissapoika pitää olla hyvin tankattuna. Valekevättä luulen minäkin. Ei ole ennen kokematonta, että vielä maaliskuussa tuikkaa tuulen Siperian kantille ja sitten on öisin kylmä. Päivällä aurinko lämmittää, joten sen suhteen aletaan olla voiton puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka nämä lämpööset talavipäivät onki hianoja, nii pikkuusen on pelako puseros, että josko se kunnon talavi onki vasta erespäi!? Pitenevät päivät tuaavat onneksi piristystä.

   Poista
 2. Ihan keväiseltä tuntuu, mutta pahoin pelkään, että takatalvea vielä pukkaa... Minäkin olen laittanut havuja penkeille ja juuri tuulen riepottelemia keräsin pitkin pihoja. Onneksi ne kovat tuulet ainakin hetkeksi hellittivät. Saas nähdä, mitä tästä talvesta tulee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just ny on pihalla harvinaane hetki - ei tuule - on lämpöasteeta ja aurinko paistaa :)

   Poista
 3. Sulla on enemmän kevättä kuin meillä! Meillä on lunta vielä melko paljon maassa, mutta lämpötilat ovat sellaisia että nekin sulaa pian. Kevättä kohti, mutta tuleeko vielä kovia pakkasia? Toivottavasti ei ainakaan lumettomaan maahan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei oo lunta enää palio.
   Toivotahan parasta, mutta pelijätähän pahinta. Nuahan se menöö.

   Poista
 4. Eipä täälläkään mitään isoja hankia ole, mutta teillä näyttää olevan lunta sitäkin vähemmän. Runsaasti siellä on jo kevään merkkejä ja kuitenkin on vasta tammikuun loppu. Kyllä vielä helmikuussa on pakkasia ollut ja lunta on usein satanut ihan kunnolla maaliskuussakin. Ehkä ne maaliskuun lumet satavat vetenä. Yhä lyhyemmiksi ja leudoimmiksi nämä talvet käyvät. Jännä nähdä, millainen kevät tulee olemaan.
  Meidän piha on taas muuttunut yhtenäiseksi luistinkentäksi, kuten viime vuonnakin. Hiekoitussepelille on käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä kevät jännää aikaa, varsinki puutarhuriille. Ens kesän suunnitelmat on palio kasvien talavehtimisesta kiinni. Jos ei tuu palio tuhoja, nii energian voi suunnata uusiihi juttuuhi, eikä vanhojen paikkaamisiihi.
   Ny on kyllä joka paikka jäällä.

   Poista
 5. Itsekin huomasin lintujen lauleskelevan jo keväisiä virsiä. Täällä Länsi-rannikolla ei ole lunta paljoa, jäätä sitäkin enemmän! Mitähän tuo lämpötilan sahaaminen mahtaa tehdä kasveille, talvi on ollut kyllä siitä erikoinen...kevättä odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmääsen kerran hoksasin lintujen liverryksen.
   Onneksi nua plussat on pysyny maltillisella tasolla. Toivottavasti nei oo vaikuttanu viälä mitenkää.

   Poista
 6. Täällä meillä on sama lumitilanne, tai siis ei ole lunta melkein ollenkaan. Pihatiellä on oikein oivallinen luistinrata! Kukkapenkit jään vallassa!
  Keskiviikkona oli Paavon päivä, silloin on kansanperinteen mukaan satanut puolet talven lumista, joten sen mukaan ei ole paljoa odotettavissa enää!
  Viimeistään ensi viikolla pitää varmaan hakea havuja jouluruusujen suojaksi ja levitellä varjostuskankaita pikkuhavuille....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penkiis ei paliua jäätä oo, mutta mualla sitä riittää. Sanottihinko pakkaasista mitää? Jos ei kerran lunta enää kauhiasti tuu, nii ei tarttisi tulla pakkaasiakaa.
   Laitoon tänää säkkikankahan mariakuusille.

   Poista
 7. Voisko olla mahdollista, ettei kovempia pakkasia enää tulisi? Liian keväisen oloista on nyt ollut. Ruusujen puolesta pelkään eniten, viime talvi kun vei edellisen penkillisen. Kovin oli lumet huvenneet penkin päältä kun eilen kävin kurkkaamassa. Syksyllä kyllä multasin tyvet ja katoin koko penkin vielä lehdillä. Vähän pelottaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti suajaustoimenpiteet auttaa. Ei olisi kivaa, jos toine katovuasi tulis heti perähä.

   Poista
 8. Hyvin samansuuntaisessa säässä mennään täälläkin. Lunta ei ole paljon, mutta liukasta senkin edestä ja mittari pyörii nollan molemmin puolin.
  Huolettaa suoraan sanoen liian aikainen kevään tulo. Se tahtoo aina kostautua sitten myöhemmin keväällä, kun sitä lämpöä oikeasti tarvittaisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jos on aikaane kevät, ei uskalla laittaa toppahaalaria naftaliinihi. Sitä voirahan tarvita juhannuksena. Kokemusta on :D

   Poista
 9. Juu, jos talvet on tällaisia surkeita kaljamokelejä, toivottavasti ovat tosi lyhyitä edes...
  Kevättä siis jo odottelen kovin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi olis puutarhan kannalta kunnon talavi ja paksu lumikerros. Ei tarttisi sitte hualehtia pakkaasistakaa.

   Poista
 10. Hieman on enemmän lunta, tai sanoisinko jäätä. Ihan mieletön pääkallokeli taas kerran. meillä on ollut aika monen vuonna se tilanne että suurin lumi sataa helmikuussa, on hetken ja sulaa pois.Ja kovia pakkasiakin saattaa olla helmikuun lopulla. Mutta kyllä ilmassa on ollut jo jotain kevään kaltaista, ainakin aurinkoa. Ja lisääntynyttä valoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sitä tiärä, miksikä säät viälä kääntyy. Meillä on ollu joskus maaliskuus kovimmat pakkaaset, ku pitääs olla täyret kevääset kelit. Silloon se vasta koittelooki pinnan kestävyyttä. Onneksi päivät on jo huamattavasti pirentyny.

   Poista
 11. Täälläkin on ollut viime aikoina auringon paistaessa keväiset tunnelmat. Puutarhassa ei ole enää paljoa lunta jäljellä plussakelien ansiosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny tuntuu nii petollisen kevääseltä, että. Lumesta o jälijellä vaa rippeetä.

   Poista
 12. Keväiset kelit tosiaan ollu, mutta eiköhön viimeistään vappuna lunta sada. ;) Kasveja kannattaa kyllä suojata kevätauringolta ja muutenkin nyt kylmää vastaan, kun lunta ei suojaksi riitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Levittelinki jo syksyllä terijoensalavojen leheret penkkiihi. Taitaavat jo olla aiva liiskana. Onko niistä hyätyä vai haittaa....jää nähtäväksi.

   Poista
 13. Kauniit kuvat. Aika keväiseltä teillä näyttää. Meillä on vielä aika paksu lumipeite.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meillekki varmasti viälä lunta sataa. Ihime olis jos ei.

   Poista
 14. Onpa teillä jo keväistä! Meilläkin linnut sirkuttavat ja jotenkin on kevättä ilmassa, vaikkakin maisemat ovat vielä ihan talviset ja lumen peitossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kevääne tunnelma on pettävää. Pian tuloo takaisku, lunta ja kylymää.

   Poista
 15. Oho. Ihan keväältä näyttää ja siihen voisi uskoa, jollei tietäisi näitä Suomen kelejä. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...