maanantai 13. maaliskuuta 2017

Varustautumista

...uutehen kasvukautehen. En oo koko  talavena käyny kirppariilla tai osto- ja myyntiliikkehis montaakaa kertaa. Mennehellä viikolla kävin pitkästä aikaa........ja kätehe jäi heti tällääne pellimuki (2€) tai taitaa olla joku mitta. Oli nii kivasti jo alakanu ruastumahan, mutta vaikutti muute ehejältä. Vois pitää kukkavaasina, ainaki pihalla. Jos ei muuta, nii se sopii hyvi tuaho terassin hyllykköhön. Taas sitä turhaa roinaa 😁Olin jo menos pois, ku näin tällääsiä lapioja (7,90€). Noli tosi kätehensopivia, armeijan varastua, ilimankos. Tykkään tuasta puisesta kärensijasta, tai mikäsenyonkaa, ja puisesta varresta. Kuluuntunu puu tuntuu nii hyvältä ja lämpööseltä kätehen......


.......ja mikä parasta lapion terä o melekee suara. Siinä o mun kanttausrauta. Ei mulla oo sellaasta kapistusta enne ollukkaa, ny o. Fisun pistolapiolla oon tyän aina teheny. Pikkuuse piparkaakkureunusta on tullu, mutta sou. Millä kanttaatta penkkien reunat? Onko viralline rauta vai sujuuko lapiolla?Honkkaris tuli vastahan tällääne PH-mittari. Oon joskus funtsannu, että olis kiva tiätää onko jonku kasvin kasvupaikan PH eres sinneppäi ku tarve vaatiis. Oon ostanu joskus apteekista jotaki liuskoja, mutta kaapis non ainavaa. Rupes heti tökkimähän, ku ensi olis pitäny ottaa näyte ja liottaa vetehe ja......... Oon tuumannu ostavani heti ku näen tällääsen. Sevverran oon opiskellu, että maan pitääs olla kostiaa, että mittaus toimiis kunnolla. Keväällä? Vai toimiiko sittenkää. Honkkarista ostettu halppismittari. Takana oli kyllä Kivikankahan tarra, siksi uskallin sen ostaa. Onko käyttökokemuksia???


Aurinko paistaa ja lämmintä 3.3 astetta.
Lumen pinta o jo jonkinverran laskenu. Ihanaa!
Aurinkoosta, kevätviikkua 🌞

42 kommenttia:

 1. Kukapa oli voinu kulkee ruostuneen mitan ja noin parahultaisen lapion ohi, ei ainaskaan puutarhaharrastaja. Hyvä hankinnat! Mulla on kanttausrauta, mutta en ole sitä käyttänyt, enkä kyllä lapiotakaan, joten mun kukkapenkinreunukset on kuin juosten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin jo kääntymäs kassalle ku näin lapiot. Olin tosi tyytyvääne löytöhön.
   Ai, on vai. En oo kyllä havaannu :)

   Poista
 2. Kevättä tyrkkii täälläkin jo ihmeesti - kyllä tästä nauttii! Mulla oli muinoin joku ph-mittari, mutta se näytti aina samaa lukemaa huolimatta siitä mihin sen tyrkkäsi. Taisi olla todellinen halpisten halppis. Olen käyttänyt niitä testiliuskoja, mutta huomaisin lopulta happaman maan myös tuoksuvan happamalta, joten ph-mittaukset menee hajuaistilla nykyään :) Ph-luokitus on kyllä sitten "tää haisee happamalle" tai "tää ei haise".

  Hiano lapio - mä kanttaa piparkakkuja Fiskarssilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joltaki vanhalta keskustelupalstalta luin, että pitääs pitää minuutti, ennenku näyttää tuloksen.....jos näyttää. Täytyypäs keväällä haistella. Mun noukka on nii surkia, että onkoha siitä mihinkää.

   Poista
 3. Hienoja löytöjä! Kanttausrautaa tarvitsee kaikki järjestyksen puutarhurit. Hankin omani aikoinaan Sailalta. Olen käyttänyt sitä liian vähän.Mutta nyt kasvukauden alussa taas vannon olevani ahkerampi tulevana vuonna.
  Tuo ph-mittari näyttää mainiolta. Toivottavasti se toimii. Varmasti kuullaan Sinulta raportointia tässä asiassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kanttaan keväällä ja syksyllä. Kerran tai pari keskikesällä. Useen pitää teherä joku laajennus, levennys, suaristus tai pyäristys ja sitte kaikki muut reunat näyttääki nii surkeelta, että verän kaikki muukki.
   Toivottavasti toimii. Varmasti raporttia pukkaa :)

   Poista
 4. Ostin pari vuotta sitten kanttausraudan, mutta käyttämättä on jäänyt. Hyviä löytöjä kirpuilta! Minä olen etsinyt ja löytänytkin koreja ja ruukkuja omiin tarpeisiini. Tekisi jo mieli lähteä pihalle hommiin,mutta mitäs sitä vielä? Havutkin on jo peitelty. Köynnökset saisi leikkoa, jäi taas syksyllä sekin homma tekemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tualle tuloo varmasti käyttyä, ku sillä voi teherä tavallisiaki lapiotöitä. Saa nähärä, kuinka kauvan pysyy talles, on nii hyvä suajafäri.
   Joo, pihahommihi tekis miäli. Onneksi lumi sulaa kovaa vauhtia.

   Poista
 5. Esikasvatatko kesäksi mitään? Käyppä vastaamassa minun blogissa tuohon kysymykseen, arvonnan yhteydessä. ;) se on aika monimuotoinen se arvonta, mutta tuollakin kysymyksellä sinne voi osallistua, kun kesäkukkiakin voi kasvattaa itse. Hyvää kevätviikkoa!

  VastaaPoista
 6. Kivat löydöt. Enpä olekaan koskaan kokeillut mitään maan happamuus -mittaria. Olisi kiva tietää keväämmällä tulokset siitä, miten mittari toimi.
  Taitaa se kevät tulla, jes. Kunhan ei vain kovasti enää pakkasia ja lunta tulisi, niin eiköhän kohta pääsee pihalle rapsuttelemaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, etton aika hapanta meillä. On nua suuret havut, joiren neulasia on jokapaikas.
   Ny rupiaa näyttämähän hyvältä :)

   Poista
 7. Kivat löydöt teit! Ostatin itselleni kanttausraudan muutama vuosi sitten synttärilahjaksi. No kovin ahkerasti en sitä ole käyttänyt kun meillä penkkien reunat on kivetty. Uutta penkkiä perustettaessa se on kyllä ihan paras väline nurmikon kuorimiseen. Senkun pistelee palasiksi ja nostelee palat talikolla irti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virallisella kanttausrauralla taitaa tullakki sopivan paksuja paloja iha ittestänsä.

   Poista
 8. Peltinen mitta-astia oli hyvä löytö, olen nähnyt noita myynnissä kympin hintapyynnöllä. Kanttausrautaa ei minulla ole, lapiolla teen minäkin kun on tuollainen melkein suora malli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirinki hintaa halapana, siksi ei tarvinnu eres sekunttia miättiä. No, eipä olisi asia siitä kummennu.

   Poista
 9. Hyviä varusteita kesää ajatellen. Oisko tuo litran mitta? Nyt rupes penkkien reunat olemaan ojennuksessa, vaikka ainahan sulla siistiä näyttää olevan.
  Samaa oon ajatellut, että mitähän meijän pihalla mahtaa se ph olla... Kätevä mittari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän kulukia silimät auki ja kattelen kaikkia aina puutarhalasien läpitte ;) Luulen kans litraksi. Yritän kyllä pitää reunat suht siistinä.
   Toivottavasti mittari pelittää.

   Poista
 10. Kivoja löytöjä, kaikki tarpeellisia kesää varten. Tuo mitta-astia on tosi kiva. Kerrohan kokemuksia mittarista. - Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monikäyttöösiä tuallaaset astiat. Kerron......Kiitos samoon!

   Poista
 11. Sain anopilta kanttausraudan kun hän muutti rivariin. En kuitenkaan tykkää siitä malliltaan. Ostan ensi kesänä uuden. Ihan oon lapiolla tähän asti. Kirpputoreilla en käy kun ahdistaa se tavaroiden määrä ja sitten en mä tykkää siitä hajustakaan mikä niissä yleensä on. Alkaa ottamaan henkeen. Semmonen nirppanokka oon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavaroota kirppariilla ja osto- ja myyntiliikkehis, on kyllä röykkiööttäin ja pölyäki sitä myärin. Mä tykkään tonkia sellaasia kasoja ja ettiä "aarteeta" :) Hamsteri mikä hamsteri ;D

   Poista
 12. Tosi kivat löydöt! Ennen kanttasin lapiolla, nyt parina kesänä on ollut kanttausrauta käytössä. Kiva olisi kuulla myöhemmin kokemuksiasi tuosta mittarista. Hauskaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kuullu kehuja kanttausraurasta ja ihimettelyjä, ku mulla ei sellaasta oo. Kasvihankinnat on jotenki kummasti aina ajanu ohi ja ku on ollu se fisun lapio. Kerron tuloksista, ku maa vaan sulaas. Kiitos samoon!

   Poista
 13. Litran mitan löysit, onkohan jokun mansikanviljelijän torimyyntikäytössä ollut.
  Meilläkin noita on useampia, kun joskus kasvatettiin mansikoita myyntiin asti.
  Pätevän näköinen on lapiokin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliski jännä tiätää, mitä sillä on mitattu. Luulen että lapiosta tuloo yks mun lempityäkalu.

   Poista
 14. Hyvät oli ostokset. Peltimuki kelpaisi minullekin! Eikö ole kivaa, kun lumi sulaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kivaa! Mutta just ny tuloo lunta. Son kuitenki nii märkää, että taitaa vaan sulattaa lisää lunta :)

   Poista
 15. Kivoja löytöjä olet ethnyt. Joku ph-mittaussysteemi olisi varmaan hyvä jokaisessa puutarhassa. Ite oon kanatnnu mökillä lapiolla ja ihan hyvä on tullut. Kanttausrautojakin on monenlaisia, mutta niissä on aika matala terä, jotenkin tykkään että lapiolla saa kunnolla terän maahan survaistua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. O jännää kokeella toimiiko tua mittari. On sellaasia kohtia mihinä mittarilukemat pitääs olla aivan erimooset. Lapiolla tuloo ihan hyvää jäläkiä. Oon torennu sen monet kerrat.

   Poista
 16. Hitsit, kun hyvä vinkki ph-mittarista. Kipaisenpa honkkariin!

  VastaaPoista
 17. Minä ostin ph-mittarin siinä toivossa, että sen voisi tökätä suoraan maahan, mutta eihän se niin mennyt ;) Kotona vasta luin käyttöohjeet ja sama vaiva näyttää olevan kuin muillakin systeemeillä. Minulla on sellainen pakkaus, jossa on pari pulloa jotakin ainetta ja väritaulukko, mihin verrataan. Mittari on toistaiseksi odottanut käyttäjäänsä. Olen tehnyt niillä vanhoilla aineilla ja tuntuu toimivan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukana ei palio toimintaohojeeta ollu. Netistä oon kaikki ettiny. Tua oliski helappo, jos viälä toimiis.

   Poista
 18. pH-mittaria olen itsekin miettinyt... Laitathan tänne kokemuksia sen käytöstä

  VastaaPoista
 19. Upea tuo litran mitta, sellaista olen haeskellut, mutta meilläpäin kirppareiden anti ei ole noin upea kuin teillä. Tuota mittaria olen myös haikaillut, toistaiseksi, jäänkin odottelemaan sinun ajatuksiasi sen käytöstä ja tehokkuudesta. Olen maata arvioinut vain rikkojen perustella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei täältäkää jokakerta löyry löytöjä. Kattothan, onko tuasta mihinkää. Sehän on pätevä tapa, jos tiätää rikkojen kasvupaikkavaatimukset.

   Poista
 20. Hyviä löytöjä kirpparilta. Ph- ja lämpömittarit hommasin, kohta pääsee niitä kokeilemaan oikeasti ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pian pääset niitä kokeelemahan ja muutenki päästähän tosi toimihi :)

   Poista
 21. Kivoja ja myöskin hyödyllisiä löytöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin tosi tyytyvääne löytööhi, ainaku ei löyry mitää. No, tarttiskokaa, ku jokapaikka on täynnä tavaraa :)

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...