perjantai 17. maaliskuuta 2017

Ny niiton mullaki

........nimittäi niitä ilimakasvia, niitä Tillansioota. Kävin eilee Seinäjoella ja joka kerta käyn jos maharollista, johonaki suuremmas kaupas. Ny oli vuaros Minimani. Siälon mummiälestä aina ollu hyvä viherkasviosasto. Kasvit on yleensä hyvi hoirettuja, valikooma on aika monipualine ja  sorttimenttia vaihretahan usee. Hintapolitiikkaki on erulline. Kiärtelin  ja kattelin kasvia ja huamasin looran, joka oli pualihualimattoman näköösesti jätetty yhyren kasvipöyrän kulumalle.  Siinä niitoli, loora täynnä erilaasia ilimakasvia. Rupesin tiätysti heti penkomahan ja tekemähän inventaariota. Kuutta, seitteemää eri sorttia. Ihania! Ostopäätös syntyy siinä paikas, ku näin tuan pinkin pirpanan. Hintaki oli alle viis eurua/kpl.


Tiäsin het mihinkä ne ainaki aluuksi laitan ja siksi valittin kolome erilaasta.


Ensiksi oli vuaros kastelu. Uitin niitä suurimpiirteen tunnin, kärenlämpööses vetes. Nämähän kastellahan veres liottamalla n.15min - 1 tunti, nua kerran viikos tai jotaki sinnepäi. Eivät taira olla nii nuukia.


Sitte valutus pyyhelliinan päällä.Ihana kiahkura.Suarempaa linijaa.Koko kängi koolla. 


Vettä ei saa jäärä ruusukkehien keskelle, siksi käännin ne nurinpäi.Oon keränny erimuatoosia ja kokoosia lasisia liäriöötä. Kolome on ollu olohuanehen senkin päällä tyhyjän panttina. Niihi ny ainaki aluuksi Tillandsiat laitoon.Multaa ku ei tarvita, panin pohojalle koristekiviä, että pysyysivät pystys.Pinkin färi syveni ja kirkastuu huamattavasti uiton jäläkihi.


Saa havaata onko paikka liian pimiä. Torennäköösesti jourun siirtämähän nämä keittiön sivupöyrälle.

Tillandsiat

Jäi jotenki hajanaaseksi tua ryhymä, joten hain vanhan tariottimen alustaksi. Olokohon siinä ny hetki.


Onkos ilimakasvit tuttuja? Plokikirijootuksia niiston ainaki jo näkyny. Ovat vekkulia tapauksia 😉


Ny justihin paistaa aurinko, mutta koko alakupäivän on satanu vettä oikee kunnolla. Kevättähän se vaa teköö. On ollukki omialtaane päivä värkätä näiren uusien kasvien kans. Jokos teiltä on lumet lähteny? Meillon viälä, mutta lumettomia rinkuloota rupiaa olemahan puskien ympärillä. Kuinkas teillä?


Keväästä viikonloppua!

42 kommenttia:

 1. Valtavan tyylikäs esillepano! Pinkki on kyllä sievin. Edullisen löydön teit. Minä vähän pelkään näitä, onko varma, etteivät lähde jonakin yönä kävelylle ominpäin :) Hyvä kun sinulla on nuo korkeat astiat turvana. Täällä ei ole enää ollenkaan lunta, koko päivän satoi vettä. Eli uutta lunta odotellessa, heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tua pinkkihän piti eherottomasti saara :) Eihän sitä voi takuusehen mennä, etteiväkkö uniskävelyä harrastaasisi. ;D
   Kävin puutarhakiarroksella just, lumisia paikkoja o viälä enemmä ku lumettomia. Plussalla mennähän, mutta luntaki o tänää jo satanu.

   Poista
 2. Nämä on kyllä veikeitä tapauksia! Meidän kaupassa ei ollu kuin tuon pinkin tyylisiä, mutta pelkkänä vihreänä :) Mää oon tosi huono huonekasvien kanssa, joten varmaan unohtaisin uitella näitä ja varmasti pääsisivät kupsahtamaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaasia vihereetä oli tualaki. Noooh, näkööny, kuinka mun näiren kans käy :)

   Poista
 3. Ihania, upeita, hienot astiat! Olen niitä myös katsellut, ostanut en vielä, huippuja kerta kaikkiaan! Vai on Seinäjoellakin Minimani ja sielläkin kukkaosasto! Täytyy joskus tyttären kanssa poiketa. Teit hyvät kaupat :D

  Vettä satoi, mutta taivas kirkastui ehtoopuolelle, pälviä enemmän kuin lunta ja tänään pukkas ekat narskupiipot pintaan!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seinäjoelta Minimani o alakunsa saanukki, käsittääkseni. Muutama vuasi sitte rakentivat uuret toimitilat.
   Meillon viälä enemmä lunta. Pälävipaikkojaki on, muttei niis viälä mitää näy. Ai että, ekat piipat, nii orotan niitä mäki.
   Kiitos samoon!

   Poista
 4. Ihana kokoelma, mahtava tuo kiehkurainen tyyppi! Eipä ole tullut Minimanissa käytyä kun viimeksi lapsena. Kovasti on minuakin houkuttanut nuo ilmakasvit, mutta en ole niitä vielä löytänyt. On tullut keräiltyä jos jonkinlaista lasimaljaa ja kippoa missä ne olisivat kyllä hienoja. Mukavaa ja keväistä viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiahkura on kyllä erikoosen näkööne. En niitä varsinaasesti ettiny, muttaku ne tuli vastahan, nii eihä niitä voinu ohittaa :) Sullonki varmasti monta erilaasta vaihtoehtua esillepanohon. Senhän sä osaat!
   Kiitos samoon!

   Poista
 5. Voi hurja! Taas sitä viisastuu, en oo ikinä kuullu enkä nähny tuollasia. On ne sitten hienoja!
  Ei oo pelkoa lumien lähtemisestä, ei mitään rinkuloita...Satoi lisää melkein koko päivän! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä varmasti jo teilläpäinki o. On ne kivan näköösiä ja niiren kans voi leikkiä vapaammi.
   Teiltä sulaa lumet sitte yhyres humahrokses ja samas onki jo kesä.

   Poista
 6. Onpas hauskanäköisiä tapauksia. Sinä esittelit nuo nyt niin hyvin, että pitää pitää silmät auki, jos jossakin törmää. Ties vaikka muuttaisi meillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti löytyy siältäki, jos katteloo silläsilimällä. Kokeellahan aina voi :)

   Poista
 7. Ihan oudot kasvit mulle. Näyttäävät hauskoilta ja asetelma on tosi nätti.

  VastaaPoista
 8. Mieltä kutkuttavan muotoisia ja erikoisiakin, juuri sopivia asetelmiin.

  VastaaPoista
 9. MINÄ HALUAN MYÖS!!! Just näin mainoksen lähi puutarhalta, että sinne on tullut myyntiin ilmakasveja, niitä mun on haettava. No, nyt lähden viikoksi kuntoutukseen, mutta sieltä sitten suoraan kaupoille ja toivotaan, että näitä ihanuuksia siellä vielä on. Mä niin tykkään noista ja kivoja astelmiakin olet tehnyt - ihanoita on!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti on, nykku ne on in! Tilaavat lisää, jos ensimmääne satsi loppuu.
   Mukavaa kuntoutuslomaa!

   Poista
 10. Eilen noita katselin kaupoilla, mutta vielä eivät tarttuneet mukaan. Hauskoja.

  VastaaPoista
 11. Tillandsiat näyttävät tosi kivoilta noissa lasikartioissa. Nyt sait kyllä minutkin niistä innostumaan. Näyttää olevan tarttuvaa laatua oleva villitys.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 12. Jänniä nuo ilmakasvit. Minimanin viherkasvivalikoima on kyllä yleensä aika hyvä, on sieltä itsekin tullut hankittua monenlaisia kasveja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki oon siältä kotiuttanu monellaasta viheriää. Nykki pari muutaki :)

   Poista
 13. Tähän saakka olen systemaattisesti torjunut kaikki ilmakasvi-ihanuudet, joita monessa blogissa on alkuvuoden esitelty. Tämä sinun asettelusi on niin hieno, että alkaa olla vaikea keksiä syitä olla sortumatta...

  VastaaPoista
 14. Ihana tuo punertava pikkuinen. Oon aatellu hankkia ilmakasveja saunakamariin/-eteiseen, siellä ne saisivat ilmasta kosteutta ja olisivat muutenkin passeleita :) Aurinkoista viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siälä niillä oliski kotoone olo. Ei tarttisi varmasti eres erillisiä kylypyjä, ilimankosteus riittääs. Olisivat tositosi helappoja :)
   Kiitos samoon!

   Poista
 15. Minäkin näitä vastikään löysin paikallisesta kukkakaupasta:)
  Siellä sanottiin ettei niitä edes tarvis kylvettää, suihkuttelu silloin tällöin riittää... eivätkä tarvi kovin valoista paikkaa, kotiseudullaan kasvavat jossain puunrungon kolossa ja runsas lehdistö suodattaa paljon valoa pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä rupiaaki löytymähän moniista paikoosta. Mun on pakko kylyvettää, ei oo lasimaliakot kivan näköösiä suihkuttelun jäläkihi. Johonaki muus paikas suihkuttelu toimiis kyllä. Toivottavasti valo riittää tuas, kesällä ainaki paremmi. Suaraa kevätaurinkohon ei ainakaa saa laittaa.

   Poista
 16. Kaunis asetelma! Minäkin olen tillandsioista lukenut juuri blogeista ja olisi kyllä kiva kokeilla niitä, vaikuttavat niin helppohoitoisiltakin. Lunta on täällä vielä noin 40cm, pälvistä ei vielä tietoakaan. Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeele vaa, niiton nii monellaasiaki. Meillä ei oo ollu koko talavena 40cm lunta. Hetkiaikaa saa siälä viälä pälävipaikkoja tosiaan orottaa. Kiitos samoon!

   Poista
 17. Joo, nää taitaa olla nyt pop, kuten sanotaan! Pinkki tietty iski silmään eniten mulle. :) Sopivat hyvin tolleen ryhmään, tarjotin kokoaa hienosti yhtenäiseksi.

  VastaaPoista
 18. En ole tuollaisista kuullutkaan! Näyttävät kivoilta. Minun mielestäni parhaita ilman tuota tarjotinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätys, että monelle nämä on ollu uusia. Jos saan hommattua siihe violetin liinan, nii sitte tarijotin saa mennä.

   Poista
 19. Upeita, varsinkin tuo käkkärä. Sopivat mainiosti noihin lasilieriöihin :)

  VastaaPoista
 20. Kylläpäs on mielenkiintoisia kasveja ja hienosti kuvattu.
  Asetelmana komeat!

  VastaaPoista
 21. Nyt täytyy kyllä poiketa samaases minimanis, nuo näyttää niin kivoilta. Kiitos vaan vinkistä :) Mitenköhän multa on päässy meneen ohi nuo kokonaan. En muista aiemmin kuulleeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne vaa, ei kai ne heti lopu. Niiston taittu aloottaa joulun jäläkehe kirijoottamine. Aika uus ilimiö.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...