sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Lämpöennätys

Iltapäivällä aurinko paistoo lähes pilivettömältä taivahalta ja tänään tuliki uus tämänkevään lämpöennätys. Ei aiva menny kymppi rikki. Hilikulle meni. +9,4  oli  korkein näkemäni lukema. Tuulta sitte piisas, iha kiusaksi asti. Meinasin leikellä joitaki törröttäjiä, muttei siitä mitää tullu. Tuuli olis pyärittäny roskat pirinpäri, pitkin pihaa...... Meillon taas piänimuatoone tuluva. Jos ja kun, joskus teen uuren istutusalueen terijoensalavojen paikalle, pitää maanpintaa nostaa aikalailla, ettei kaikki hukkuusi. Tuas on sellaane kohta, ettei vesi pääse mihinkää. Paitsi pitkin pihaa.Eilee näytti tältä................ja tänään tältä. On lumet sulanu, vaikka tuntuu ettei olisikkaa.Osa kasviista tarttis urhoollisuusmitallin. Pihaesikokki on ollu aiva uppeluksis kaaripenkin nurmikonpualeeses reunas ja sitte jääs. Nii ne vaa näyttää jään keskeltä reippahasti kurkistavan, eikä näytä olevan moksiskaan.Pakkohan sitä ny jotaki oli pihalla teherä. Käyn larolla ja sahasin löytötikkahista palan poikki. No, olokohonny tuas jonkuaikaa. Niinku kuvasta näkyy suliaki paikkoja o, mutta suurin osa istutusalueista on viälä lumen tai jään peitos.Kohta pikkukasvarin pikarililijat kukkii 😊


Joko lumet o lähteny?

31 kommenttia:

 1. Teille varmaan osui pahin tuuli, kun oli luoteesta. Toisaalta, se sulattaa lunta kans hyvin! Ja jäätä kans, vaikka se onkin sitkeemmässä.
  Kyllä täältä on lähes kaikki lumet lähteneet, joissain pohjoisrinteissä näkyy vielä olevan, ja varjopaikoissa. Mutta hyvin vähän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aikamoosta rökitystä taas. Kaikki irtonaane lenti taivahantuulihin. Sulattava vaikutus oli kyllä huamattavis penkiistä ja tuulensuajas oli jopa lämmi :)
   Sullonki nii ihanan lyhyt talavi. Mulla etupihan istutuksista ei näy viälä palio mitää.

   Poista
 2. Hyvin sulatti lämpö ja tuuli lunta ja jäätä siellä teillä. Meilläkin suli, tosin sateen ansiosta. Lämpöaaltoa ei tänne tullut. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesisaretta sais tännekki tulla, että etupihan lumet sulaas. MUTTA, anna mun kaikki kestää.....ny tuloo LUNTA!
   Kiitos samoon!

   Poista
 3. Lupaavasti jo teillä maata näyttää. Meillä on piha vielä tukevasti hankien alla, mutta jospa se pian tekisi aurinko täälläkin taikojaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii palio o jo paliahia paikkoja, että saa pihaa ruveta kiärtämähä :) Kyllä aurinko teiränki lumet pia sulattaa.

   Poista
 4. Onneksi tulee näitä lämpöaaltojakin, että päästään noista lumista! Meillä ei kotipihalla ole kuin jäässä jokin kohta varjossa. Mökkitiellä on vielä lunta jonkin verran. Meilläkin tuuli eilen tosi kovaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Variopaikat sulaas nopiempaa jos sataas vettä. Onneksi tuuli oli lämmintä.

   Poista
 5. Onneksi lumet hupenee, mutta on sitä vielä, enemmän kuin teillä. Viime viikolla Lapualla oli jo pellot paljaana.
  Meilläkin oli eilen hirmuinen tuuli. Katoin pihalla karsimista, mutta eipä tuolla myrskyssä mitään voinut tehdä. Ihan vähän näkyy kuolanpionin piippoja... Kyllä se kevättä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapuan ja Seinäjoen peltoaukeelta lähtöö aina lumet palio ennemmi ku täältä. Nykyysin tuntuu, että aina tuuloo jostakipäi. Mun kualanpioonin päällä o viälä lunta, mutta terassipenkki ja kinttupoluun reuna rupiaa olemahan jo lumettomia. Kyllä se tästä iloksi muuttuu :)

   Poista
 6. Meillä satoi eilen lähes sentin mittaisia rakeita! Sitkeitä nuo kevätkasvit, kun ponnistavat jään keskeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä paiskas muutaman tiskirätin ja siihe se onneksi jäi. Sitkeetä sissiä :)

   Poista
 7. Kyllä on lumet huvenneet melko anhittomiin eli varjonpuolella vielä joitain jääklönttejä löytyy. Olipa hyvä havainnointikuva toi peltomaisema, ennen ja jälkeen. Voisko tehdä salaojitusta lätäkkökohtaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa meilläki olis pia sama tilanne.
   Salaoja pitääs vetää pihan läpi ja joskus, jos saan isännän perustamahan meirän perunapeltopihan kunnolla, nii sitte pitää teherä salaoja samalla.......kato ku se maksaa.......uus hevoone ei ;)

   Poista
 8. Melkein on lumet lähteneet! Vain pieniä jäälämpäreitä siellä täällä. Mutta maa on ihan jäistä tai sitten vetistä, riippuen päivästä. Törröttäjiä alan katkomaan heti kun on pikkasen kuivempaa. Tuuli on myös kuivattava vaikka se ei kivalta tunnu. Ihan myrskylukemia en kaipaile.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos huamenna ei rajua, niinku taas tänää, vois jotaki leikellä, olis maa viälä jääs, eikä tulisi vaurioota. Täälon rajunnu teiränki pualesta.

   Poista
 9. Ihanaa, lumet poissa teillä! Kyllä se kevät nyt tulee :) Ihana oli katsoa noita ottamiasi kuvia pellosta, selkeä ero. Joko veit esikot ulos? Olen pitänyt niitä ulkona ja hyvin ovat pärjänneet vaikka ollut kovia pakkasöitäkin. Iloista kevättä sinne pohjanmaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin aiva hämmästyny erosta. Kuvista lumen sulamisen oikee hoksasin. Esikot on ollu päivisin pihalla, sisällä yät. En oo raaskinu niitä jättää viälä yäksi pihalle.
   Kiitos! Samoon sulle! Sulla onki jo huikiat kevättunnelmat :)

   Poista
 10. No ei oo...
  Tulvaa täälläkin, ja jäätä, ja lunta, vähän maatakin onneksi näkyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä taisi olla alunperinki lunta enemmä. Oikee suurehen tuluvahan ei taira tänä keväänä löytyä aineksia. Siksi vähä on ollu lunta ja neki vähät o sulanu jo monta kertaa talaven aikana. Onneksi joka päivä pälävet suurenoo :)

   Poista
 11. Onpa teillä lumet sulaneet vauhdilla. Täällä on vielä reilusti lunta ja tänään on tullut jo ainakin 5cm lisää, lunta pyryttää edelleen, huoh.. Jospa se kevät tännekin kohta puoliin eksyisi. Hauskaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät tuloo varmasti! Orotus on vaa nii vaikia kestää, ku katteloo etelän puutarhojen kevätkuvia. Kiitos samoon!

   Poista
 12. Kivasti on lumet teilläpäin lähteneet, mutta tulvaksi asti ei sulamisvesiä tarvittais! Ja johan sieltä pilkottaa mukavasti alkujakin.
  Meilläpäin ei tunnu olevan lunta muualla kuin meidän pihassa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alakuja o noussu joka päivä lisää. Jee!
   Meillon etupiha viälä aiva lumine/jäine. Eteläpääty ja länsireuna o jo aika lumettomia.

   Poista
 13. Lumet, ne vähäiset, ovat meiltäkin sulaneet vauhdilla ja tuo lämpö ja tuuli vie varmaan loput. Meilläkin myrskyää! Pihakierroksen tein työpäivän päätteeksi kissan kanssa, kanat hoidin ja sitten pirttiin tuulen suojaan.

  Upeita sipulikukkia löysit, aarteita, tuossa edellisessä postauksessa. Ihania nuo iirikset! Nyt niin kaipaa kaikkia kukkivia! Mahtavat amaryllikset kanssa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny pitääs olla muutama pakkaasyä, mutta sitte pitääs sataa vettä. Toivottavasti se veis loput lumet. Tuuli loppuu ku seinähän, joskus puali kahareksan mais. Ohan sitä rajua taas ollukki.
   Iirikset oli jo ostettaes täyres kukas. Ny ne onki jo lopahtanu, mutta amaryllikset ne viälä jaksaa :)

   Poista
 14. Kyllä se kevät tulee. Tulvapaikat ovat vähän kurjia. Juuri yhtä penkkiä vähän huolestuneena tutkailin. Jotkut kasvit selviää hyvin. Suloisia nuo pikkuesikot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuloo se. Nykki o jäät sulanu monesta kohtaa verrattuna eilisehen. Tuntuu, että kasvit on selevinny ny paremmi. Kohta se totuus seleviää.

   Poista
 15. Kylläpä näyttääkin hyvältä. Lisääntyvä valoisuus saa kyllä mielen kirkastumaan monen kuukauden synkistelyn jälkeen. Kevät on täällä!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...