lauantai 13. toukokuuta 2017

Ny naurattaa!

Ei vähiten siksi, että oon saanu haravootua. Muutamiis penkiis o viälä ylimääräästä ottamista, mutta son piäntä. Suurin tyä oli saara hiakootuskivet pois tiänviäriojista, mäku hurruutan ne leikkurilla. Nii ja mullon jo uus leikkuriki orottamas nurtsin vihertymistä. Tarttis hankkia viälä rimmeriki jyrkempihi kohtiihi, että pysyys leikkuri paremmi kunnos.  Onko eherotuksia? 
Vaikka kevät on erenny niiiii  h-i-t-a-h-a-s-t-i on uusia kukkiaki kuitenki putkahrellu. Mistää kukkaloistosta voi puhua, mutta jotaki sentäs o tapahtunu.  Kaaripenkis, vallihauran viäres, ensimmääne kevätkurjenmiakka on auennu. Toivottavasti siinon kohta kirkas sinine läntti.Ja vaalianpunaane kevättähtiki on kukas.


.........samoo valakoone.
Välikäsityänä oon teheny ötökkähotellihi remontin. Tintti heitteli ensimmääsestä kerroksesta kaikki putket pihalle. Ny siinon oksanpätkiä ja verkko koko laitoksen etuosas.


Ötökkähotellia vastapäätä, kivijalakapenkis kävi viimme vuanna raju kato ja jouruunki uusimahan keskikohorasta kaikki. Laitoon siihe kylymänkukkiaki, joista punaane on aloottanu kukkimise.Viäres oleva tumma violetti o vasta nupulla.
Ja sevviäres oleva patjarikkoki rupiaa kohta kukkimaha.


Muscari latifolium
Hentohelemililijakki kukkiivat kohta. Kukannuppu nousoo jännästi leheren sisältä.Kaaripenkis kultaesikkoki kukkii kohta. Siinä näkyy ainaki kaks kellertävää nuppusarijaa.Kolomiopenkis kevättähti 'Pink Giant'  o nupulla. ************Sitte yllättävihi seleviytyjihi. Tämä möhkäles kuuluu kermesmarijalle. Kolomas yritys ja ny näyttääs etton toivua. Tuas möhkälehes näkyy selevästi vihereetä silamuja. Muina keväinä kohoras on ollu märäntynyttä moskaa. Istutin tämän yksilön enemmä pintaha, runsahalla hiakalla kevennettyhy maaha ja talaveksi heitin niitä terijoensalavojen lehtiä päälle.


Ja sitte tämä. Hyvä ettei lähteny irti haravoores. Voisko tua tötterö olla kolomileheren alaku? Sellaasen siihe muistaakseni istutin, mutta oon voinu tökätä siihe jotaki muutaki.


Ja tämä se vasta naurattaaki! Tua viheriä piikki, son KÄRHÖ! 'Jackmannii' terassipenkis. Siitei näkyny vilahrostakaa viimme kesänä. Son heränny henkihi!!!!!! Ainut viirestä kärhöstä oli 'Diana' joka nosti päänsä joskus syksyllä myähä. Ny orotanki innokkahana, nousooko muitaki karonnehia pintaha. JEE!Kaaripenkin vaatimatoonta färiloistua. Punaaset on kualanpioonin alakuja, valakoone ja violetti rypäs o krookuksia. Niitä onki viälä tulollansa mones kohtaa. Tänää satoo VETTÄ, ei lunta ja tämä taitaa ollakki lähtölaukaus kasvulle, jos se ens viikon lämpenemine pitää paikkansa. Pohojoospualen penkit o viälä jääs, mutta kyllä se tästä kunnon kevääksi, (kesäksi) viälä muuttuu.


Toivotan kaikille oikee mukavaa äitienpäivää!


34 kommenttia:

 1. Vau. Toivottavasti vuoden kuurupiiloa leikkineet kärhöt tulevat tänä keväänä näkyviin. Kasvit osaavat kummasti yllättää. Meillä alkaa olla todella kuivaa, pikkaisen saisi sataa jotta kasvit saisivat hyvän spurtin kasvuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iha kuriispäältä kävin kattomas vähä tarkemmi, oikee rillien kans. Ja kärhöhän se siinä. Onneksi en myllänny kärhöjen kohtaa, vaikka miäli teki monta kertaa. Annoon olla, ku nii moni sanoo niiren saattavan pitää vaa välivuatta. Täälon tullu piäniä kuuroja. Paikat ei oo litimärkiä, kosteeta kumminki.

   Poista
 2. Ihanat kylmänkukat. Mulla on vain lilaa. Minä kastelin tänään pihaa, jotta kukat lähtisi kasvuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälä pitääs tulla viikolla enemmänki vettä. En tapaa yleeskastella, joten saret olis tervetullutta.....vetenä.

   Poista
 3. Kylmänkukat ovat niin kauniita, miksiköhän minulla ei edes ole niitä!!?
  Ihanaa, kun kärhö sieltä jo pilkistää. Niiden kanssa on kuulemma oltava hyvin kärsivällinen, ettei istuta ruususen unta nukkuvien päälle jo uusia kasveja:) Aurinkoa äitienpäivääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny sitte kylymänkukkakauppaha :) Tooosi kärsivällisiä, eikä aina sekää auta. Olis viälä parikymmentä kärhyä horrokses ja elävät päälle. Multon oikiasti kualeentunukki niitä kymmeniä.

   Poista
 4. No voi että, johan naurattaa, kun kokonaisen välivuoden pitänyt kärhö ilmestyy taas mullan pinnalle!! Ja nuo muutkin, ihania löytöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torella nauratti :D Oli tua petooniverkko nii ankia kärhöttömänä, ettei sitä huvittaasi enää kattella. Ny on kasvit talavehtinu huamattavasti paremmi.

   Poista
 5. Mulla kävi mökillä hyönteishotellin kanssa samalla tavalla: tintit heitti kalusteet pihalle! Kylmänkukat ovat suloisia!

  VastaaPoista
 6. Tiiäkkö, minäki heräsin vesisateeseen ja kyllä tuntuu mukavalta!
  Tekis mieli nousta ylös ja lähtee ulos mut ei voi ku lapsilla on tapana tuua mulle kahvit sänkyyn äitienpäivänä. Kaikki muut nukkuu, ei auta ku oottaa. 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti oot jo juanu kaffit :) Vesi teköö ny nii terää.

   Poista
 7. Onpa kiva, kun nyt näyttää jo noin keväiseltä. Ja olet päässyt jo haravoimaankin. Meillä on vielä tosi kylmä mutta tulevalla viikolla pitäisi jo lämmetä. Mukavaa äitienpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kattoon äsköö säätiarootusta ja lämpö hipoo jo kahtakymmentä jonaki päivänä.......näkis vaa :)
   Kiitos samoon!

   Poista
 8. Kauniin värinen kylmänkukka! Kylmänkukista tulee mieleen kangasvuokot, joita meillä kerättiin lapsena äidille äitienpäiväkukiksi.

  Mukavaa äitienpäiväsunnuntaita!

  VastaaPoista
 9. No vallan vauhtiin kukkamaasi asukkaat ovat päässeet ja kyllä se vaan naurattaa jos vuoden mullan alla nukkunut kärhö nostaa päätään, tosin ne voivat nukkua muutamankin vuoden prinsessauntaan ja sitten herätä, mun 'Piilu' teki niin! Niin ja se vasta naurattaakin kun sataa vettä eikä sitä valkoista - enää!

  Oikein mukavaa äitienpäivää Sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pikkuhilijaa tapahtuu virkuamista. Ajattelin, että muiren kärhöt voi herätäkki muttei mun. Ny se sitte o tapahtunu oikiasti JEE! Vettä vois viälä tulla, jos lämpöennustehet pitää paikkansa.

   Poista
 10. Ylösnousseita ja henkiin heränneitä täälläkin. Ihana kevät. Sitäkin odotetumpi, kun alkuun pääsee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, hyvä! Onneksi tänä keväänä tuloo vähä tasootusta. Ny ollahanki jo voiton pualella :)

   Poista
 11. Trilliumit nousee tötteröinä, joten voisi se hyvinkin olla se! Onnea kermesmarjan talvehtimisesta, pitääkin ettiä mihinkä istutin omani... ja pitääpä peukuttaa omien, kadonneiden kärhöjen puolesta. Ehdin kyllä tilata jo Westphalilta Saksasta uudet taimet, mutta kyllä tänne kärhöjä mahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolomilehtiäki oon ennemmi yrittäny, huanolla menestyksellä. Pianhan sen näköö mikä o.
   Toivoon kärhöjen heräämistä, mutten oikee meinannu uskua siihe. Multon totaalisesti karonnu niitä nii palio, ettei meinaa enää huumori piisata.
   Toivottavasti kärhös kans heräälis uniltansa. No sultahan ei tila heti lopu, vaikka saisit triplatilauksen :D

   Poista
 12. Sillä lailla! Tiedä mitä sieltä vielä nouseekaan kesän päälle.

  VastaaPoista
 13. Ihania kuvia. Kun lämpö tulee, alkaa kova kasvun kohina. Täällä on tänään ollut jo sellaista tuntua, että kasvit oikein odottavat, milloin uskaltavat pistää vihreän vaihteen päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, maisemat muuttuu muutamas päiväs iha toisen färisiksi, ku kasvu alakaa kunnolla.

   Poista
 14. No ihanaa, onhan siellä ihan kevät jo! Ja henkiinheräämisiä vaikka miten. Kermesmarja on hieno selviytymistarina. Tällä viikolla pitäisi lämpöä tulla kai koko maahan joten teillä on pian ihan eri näköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kevät korvaa kyllä erellisen. Ja ny osaa taas arvostaa seleviytyjiä aiva eri lailla. Tänää meinas tulla jo hiki :)

   Poista
 15. Kärhöt on ihmetyyppejä, minäkin odottelen josko niitäkin näkyis, jotka viime vuonna olivat kadoksissa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne. Toivottavasti tapahtuu iloosia jälleennäkemisiä. Kastelin kärhöjä tänää, josko se lisääs heräämishaluja :)

   Poista
 16. Kiva olisi tollainen ötökkähotelli ja mikä ihana aita takana. Olette sen varmaan itse tehnyt. Ja miten kaunis punainen väri tarhakylmänkukassa onkaan "tahtoo samanlaisen".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein airan viimme keväänä, iha itte :) Pikkuusen on väärän färine. Ainaki mun näytöllä on vähä liianki punaane. Färi vivahtaa oikiasti pikkuusen aniliinihi. Tykkään siitä. Onneksi talavehtiivat hyvi.

   Poista
 17. Upeat kylmänkukat! Minulla ei niitä vielä ole, mutta on kyllä ehdottomasti hankittava. Onpa ihanaa, että kärhö palasi vuoden jälkeen! Muistan, kun harmittelit niiden kohtaloa viime kesänä. Touvottavasti toisetkin heräisivät henkiin. Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylymänkukat on ihania pörriääsiä. Toivon kans lisää herännehiä. On nii kova tyä istuttaa uusia.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...