perjantai 26. toukokuuta 2017

Pikkuriikkiset vuakot

Krookusten jäläkihi o vuakkoje vuaro. Mullon vuakot pääasias nii uusia, etteivät oo koolla pilattuja. Non iha pikkuriikkisiä. 


Balkaninvuokko -Anemone blanda 'White Splendour' 19.5.2017

Tämä valakoone löytyy jasmikkehen alta. Ostin Helsingin puutarhamessuulta vuasi sitte valakoosia ja sinisiä balkaninvuakkoja kaksin kappalein. Käyn ennemmi keväällä niitä tiiraamas monet kerrat, ennenku ne suvaatti nousta.Sitte kauhukseni huamasin, että varpuuset otti multakylypyjä just mun aarteeren kohoras. Piti käyrä heittämäs tuallaane verkonpala päälle, etteivät kuapsuttaasi niitä taivahan tuulihi. Sinisis ei oo kukkia, mutta hyvä ku ovat hengis.


Hämyvuokko 

Tälläästä ihkun vaalian violettia hinguun kauvan. Löyrin sen viimme keväänä Jokilaakson puutarhahulinoosta. Riamukseni se kukkiiki. Ihana!


Kerrottu valkovuokko 23.5.2017

Samalta myyntipöyrältä löyrin kerrattukukkaasen valakovuakon.


Keltavuokko - Anemone ranunculoides, 24.5.2017
Nämon ollu muutaman vuaren ja penkistä kaivaessani luulin niitä tavallisiksi valakovuakooksi, mutta ne osoottautuuvakki keltaasiksi. Joukos oli yks ainut valakovuakko, jonka siirrin toisehe paikkaha.


Valkovuokko 26.5.2017

Sain lapsuuren ystävältä niitä lisää, mutta viimme kesänä en nähäny näitä ollenkaa. Ny hoksasin ne ja yhyres on kukka. Pitää siirtää ne vähä aurinkoosempaha paikkaha, pois syreenien alta.


Arovuakko o nupulla, narsissivuakko o reipas tupas, mitättömän tähkävuakon mättähät o turhanki suuria, ku taas viimme kesääne ihanuus, valakovioletti 'Wild Svan' o tosi pikkuriikkine. Elonmerkkiä ei näy, vaikka kuinka tiiraas. Son kai myähääsherännääne, mutta onko hengis ollenkaa.


Tähtitulppaani -Tulipa humilis 'Persian Pearl'
Nämähän ei oo vuakkoja, mutta tua pikkuune punertava tulppu ylitti orotukset reippahasti. Färi o aiva syätävä 😋


'Persian Pearl' 19.5.2017
Kukinta ei kyllä montaa päivää kestä. Jos löyrän näitä syksyllä, istutan lisää samalle alueelle. Näyttääsisivät aivan upeelta tivihempänä ryhymänä.


Huamenna taitaa sataa. Hyvä nii. Aurinko ja tuuli o tehokkahat kuivattajat. Lannootusilta  ja ruahonleikkuriki pitääs koekäyttää.


Mukavaa viikonloppua!

28 kommenttia:

 1. Sais kyllä jo sataa, meillä ei ole tullut koko keväänä vettä. Ihanat vuokot ja pikkaiset tulppaanit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny meillä sataa. On muutaman tunni jo tullu. Tämä taitaa olla kolomas sare, mikä tuloo vetenä :) onneksi ei lumena. Ei kaukaa liippaa sekää. Yällä oli vaa yks aste plussalla.

   Poista
 2. Sinun hämyvuokkosi on huomattavasti siniseksi kuin minun, ihastuttava.
  Tuo verkkosysteemi onkin toimiva estämään lintujen kuopimista. Ei edes näy mullan pinnassa.
  Tykästynyt Persian Pearliin vuosi sitten ja laitoin sitä syksyllä lisää. Ei noussut yhtä hyvin kuin edellisenä vuotena, mutta on kyllä upean värinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tummempi sävy voi johtua valotuksesta. Voi olla karvan verran vaaliampi luannos. Ohan tuastaki jo useeta versioota.
   Verkko on ajanu hyvin asiansa. Heti sen viäres onki isoja kuappia. Tulppu on luannos palio paremma färine, ku pussin kuvas.

   Poista
 3. Vai sadetta teille tiedossa! Olisipa meillekin, on aivan rutikuivaa ja kastelukannun kanssa kuljetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotahan että siäläki sataas. Tämä saret kulukoo aika kattavasti etelääsemmän maan ylitte.

   Poista
 4. Siitä ne vuokot vähitellen leviää. Mulla oli valkovuokko vuoden kateissa ja jo luulin sen kuolleen, kunnes muistin siirtäneeni sen toiseen kukkapenkkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti. Keltavuakko onki jo kiva mätäs. Mäki oletin että valakovuakot on hävinny, mutta non vähä pimiäs paikas, eiväkkä tainnu kukkia, nii menivät ohi.

   Poista
 5. Nämä ovat minunkin lemppareitani, niin sulosia. Pian sinulla on kunnon mättäät kun lähtevät olostumaan tuosta :) Aivan ihania ovat. Kevätiloja sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin orotan niiren leviämistä. Näkyysivät paremmi penkin etureunahan, ku ovat angervojen alla mäntykulumas. Samoon sulle!

   Poista
 6. Hämyvuokko pääsee hankintalistalle. Meilläkin odotetaan jo sadetta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä näkyyki jo olevan monen taimitarhan listalla. Jospa tämä saret tulis sinnekki.

   Poista
 7. Vuokot on kivoja. Onneksi niitä kukkii meillä taas tänä vuonna, viime kesän tilanne oli huonompi. Onneksi nyt sataa, oli niin kuivaa jo. Ai sul on arovuokko jo nupulla! Mun taimi on just vasta alkuun päässy tälle keväälle :) Hyvää lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arovuakot on kinttupoluulla kivijalaan viäres. Tosi lämpööne paikka....ja kuiva. Sulla varmahan kukkii kunnolla ja kauvan. Mulla on kukinta yleensä äkkiää ohi. Kiitos samoon!

   Poista
 8. Balkanin vuokko menee täällä oitis hankintalistalle.
  Persian Pearl on ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Balkanin vuakos onki näistä suurimmat kukat. Olin vähä yllättyny ku noli hengis. Tuas ei oo ollu koko talavena montaakaa senttiä lunta.
   Nii on :)

   Poista
 9. Vettä saisi tulla, mutta mielellään yöllä! Tähtitulppaanit ovat jotenkin niin suloisia! Viikon päästä ajattelin laittaa kesäkukat, ne vähät mitä laitan. Taas vaan keli kylmenee...mikä kevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öine vesisaret oliski joka puutarhurin unelma :) Koliaa o. Eilee pyärii 6-7 astees. Tänää pitääs olla lämpöösempää.

   Poista
 10. Meillä eilinen sade ei juuri kastellut, riehannutti vain lehtokotilot esiin. Uusia istutuksia täytyy kastella aika lailla, kun lähes koko toukokuu on ollut ilman kastelevaa sadetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inhotukset! Oon kastellu vaa kärhöt kerran (tai oletetut kärhöt) ja alappiruusut. En oo viälä teheny yhtäkää istutusta. Ennätys tämäki :D

   Poista
 11. Ihania vuokkoja! Määkin ostan aina kun kohdalle sattuu uusi tuttavuus, saisivat levitä koko kukkapenkkiin.
  Ja nuo pienet tulput, <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuakkojaki o yllättävän montaa sorttia. Mullaki o taas kiikaris muutama uusi :)

   Poista
 12. Nuo vuokot ovat tosi ihania, hämyvuokon kukintaa odotan ja ternivuokossa yksi nuppu! Ihanat nuo balkaninvuokot ja uskon että hiukan sydämessä sytkytti jos pikkulinnut hiekkakylpyyn aarteen päälle käy. Onneksi vuokot ovat aika sitkeitä, hiljalleen kasvattavat alaa ja nousevat aika syvältäkin...rakennusaikana keltavuokko vaipui aika alas maanpinnasta, mutta nousi...samoin kerrottu keltavuokko. Ihania myös nuo pienet tulput, tuon persian helmen väri on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitääs päästä taimikauppaha. Vuakkojen mentäviä reikiä viälä löytyy :) Tuntuu olevan sitkeetä, ei oo paliua ollu luntakaa suajana ja nii vaa nousoovat. Kiva että sun keltavuakot selevis.

   Poista
 13. Ihania vuokkoja! Olen nyt tänä keväänä hankkinut ensimmäiseni, kelta- ja valkovuokot ovat vielä etsinnässä.

  VastaaPoista
 14. Löyrät viälä monta ihkua vuakkua :)

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...