sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Ripaus LUNTA

Son ny täälä, kylymä keli.  Ei kuitenkaa paha, (-0.8)Saatihin yällä, ripaus lunta...............ihan totta.Porkkanan kukinto.........tai ainaki yritys.


Kerkiääköhän tämäkää, impiressu.Tämä kerkes, just ja just.Tämei naurata...............eikä tämäkää. Kellari kutsuu. Toivottavasti ei oo liia myähäästä.

.
Mukavaa, aurinkoosta pyhäpäivää  😊

34 kommenttia:

 1. Lunta! No, kuitenkin aurinko paistaa! Ihan harmaa viikonloppu ollut sään puolesta! Nyt saa kai alkaa kevyemmät takit laittaa talviteloille. Autoon tulee la talvirenkaat ja sisätilalämmitin laitettiin jo perjantaina. No, onhan se kohta marraskuukin, että mikäs ihme oikeastaan! Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hiano päivä siitä kuitenki tuli ja lumiki suli. Mullon ollu talavitakki käytös jo muutaman viikon. Oon aikamoone vilukissi. Meillon viälä kesäpyärät alla, molemmis. Tyämatka on meillä nii lyhyt :)

   Poista
 2. Oi, nytkö sitä jo tuli... Meillä eilen ihan vähän leijaili valkoista, mutta ei sitä maahan jäänyt. On pakko uskoa, että talvi on tulossa. Kävin perjantaina vielä puolukassa, mutta oli aika kylmää, +2C! Pakko alkaa keräillä ruukkuja kellariin ja haravoida ainakin vaahteran lehdet pois nurmikolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talavi tuloo, ei auta. Täälon asteet ollu päivisin nippa nappa plussalla, mutta kylymää on silti. Mä tyhyjäsin pyhänä terassin. Kyllä tuli aution näkööne.

   Poista
 3. Ohhoh! Toivottavasti pian tulee sopivat kelit noiden viimeisten kukkimiseen. Ei kai maa vielä ole voinut jäätyä, toivotaan, että saat kasvit ylös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti. Eihä maa viälä jääry, aamuusin on pinta pikkuusen kohomees. Eilee sainki joriinit pois ja tänää jättiverbeenat.

   Poista
 4. Kauniisti lumi verhoaa kasveja - vaikka mieluusti olisi ne kukat vain kukittanut. Myönnettävä on - talvi tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan lumi hianon näkööstä.....myännettäköön, vaikken siitä muuten perusta, tai lunta vois olla kasvien suajaksi asti, muttei yhtää enempää.

   Poista
 5. Upeita kuvia <3 Voe talvi, ei sille minkään mahda. Sieltä se tulla taapertaa! mukavaa sunnuntaita Sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei maharakkaa, toivottavasti ei olisi kauhian kylymä, vaikka joku onki povannu ennätys kylymää talavia.

   Poista
 6. Onneksi ei sentään tuon enempää. Näyttää keveältä pakkaslumelta. Toivotaan, että sen verran vielä lämpenee, että saat vähintäänkin daaliat ylös maasta. Harvoin ennen joulua kovin kylmää on ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei oo heti kauhiasti kylymenny ja ens viikonlopulla pitääs olla peräti +5. Joo, nykyysin on pakkaaset alakanu vasta tammikuulla. Mutta mikä sen taas tiätää, ku kesäki oli näi kamala.

   Poista
 7. Sieltä se talvi tulee vaikka vähän haraisi vastaan. Onneksi tulee vähitellen ja tänäänkin sai nauttia vielä plussan puolella pysyttelevästä päivälämpötilasta ja auringosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyhänä oliki hiano päivä touhata pihalla. Onneksi päivät on viälä plussan pualella. Klasikki pitääs pestä. Eiköhän kärpääset oo jo vaipunu talavihorroksehen.

   Poista
 8. Huh! Tääläki satoo lunta yällä. Koreeta kukkia lumisinakin. Mullolis sulle Parasta aikaa -blogin aloottama haaste mun blogissa, jos vaan jourat osallistua johonaki välis. https://puutarhurinmaja.fi/2017/10/22/tarkeat-puut/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa jo lunta tulla siälä täälä. Kiitos haasteesta! Tairan tiätääkki jo miston kyse.

   Poista
 9. Meillekkin sato lumen, ihan muan valakoseks. Sullaa vielä pois. Otin tännään joriinit muasta kun lupas jopa kuutta astetta pakkasta! Voipko jättiverbenaa talavettoo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvoon ensimmääset lumet pysyy, onneksi. Teillehän heti kunnon pakkaaslukemia luvattu. Voi sitä talavettaa, pianoone yllätys mullekki. Kokeelen kans. Ensimmäästä kertaa mulla onkaa koko jättiverbeenaa.

   Poista
 10. Nytkö se sitten yllätti.
  Eilen sain onneksi korjattua viimeiset daaliat ja tyhjennettyä ja pestyä kaikki ruukut ja sen tuhannen purkit ja purnukat. Tännekin on näet luvassa kylmää ja ehkä jopa lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan son yllätys, eihä sitä koskaa tiärä. Kaikki daaliat on mullaki jo turvas, mutta purkkien pesu on pahasti vaihees. Useemmiten ne jääki pesemätä ja kyllä ottaa keväällä päähä. Siinä vaihees aina vannon parantavani tapani mutta......

   Poista
 11. Te saittekin kunnon ripauksen. Meillä tuli vain hetken niin että lapset ehtivät innostua :) Lumi daalian kukalla näyttää kauniilta merkityksestään huolimatta. Mun daalian varret on jo kuolleet, mutta ehkä mukulat vielä on hengissä. Hyvää alkavaa viikkoa sinulle!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oli maa valakoosena, vaikkei viralline ensilumen määritelmä täyttynykkää. Kyllä juurakot on hengis, ei maa oo kuitenkaa viälä jäätyny. Kiitos, samoon!

   Poista
 12. No niin, talvi tuli ja melkein hanki! Ei varmasti naurata, meillä vain hituloi! Kylmää meilläkin on ollut, vielä vähän pihahommia olisi ja valkosipulit odottaa maahanlaittoa. Varmaan vaan talvi uhittelee, toivottavasti saat joriinit ja muut maasta pois ja suojaan talveksi! Kauniita kuvia vaikka olikin lunta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melekee ;D Kummasti eteläs on ollukki palio kylymempää ku meillä, mutta ekköhän säki saa sipulit maaha. Pihahommia oon kans teheny joka välis. Kummasti päivät o vaa nii lyhkääsiä nykyää. Joriinit on onneksi jo kellaris ja monta muutaki purnukkaa.

   Poista
 13. Meilläkin tuli lunta. Ei paljon, mutta sen verran, että konkreettisesti tajusin talven lähestyvän. Tuli kiire tyhjentää vesisaavit ja kompostori jne. Onneksi lokakuussa ei vielä tule pysyvää lunta tänne. Muuten olisi jo liian pitkä talvi. Toivottavasti impiressu vielä ehtii kukkimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi talavi ei tuu kertaheitolla. Kerkiää tekemähän monta tekemätöntä tyätä ennen lopullista talavia. En tajua, miksi sen pitää ruveta kukkimahan näi maharottoman myähä, mutta toivottavasti kerkiääs kukkia kunnolla.

   Poista
 14. Minulla myös moni kukka kukki niin myöhään, että jäivät sinne mökkipihaan yksiksekseen kukkimaan, kun meillä jo mökkikausi päättyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä syksynä on ollukki ennätyspalio kukkia kukas.

   Poista
 15. Kyllä se talvi taas yllätti suomalaiset, vaikka täällä ei vielä ole lunta näkynyt. Pakkasta on ollut muutama aste yöllä, eikä päivälläkään ole enää tullut lämmintä. Harmi noita daalioita, kun eivät kunnolla ehtineet kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihän siinä käy, joka syksy. Daalioos oli nuppuja vaikka kuinka palio. Josko ens kesä oli parempi. Juurakot oli ainaki kasvanu

   Poista
 16. Lumihuntu on kyllä kaunis!
  Meille sitä ei ole vielä tullut yhtään, vaikka monena aamuna on jo ollut pikkupakkasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se. Ylettyykös torstaiksi ennustettu lumisaret teille. Siitä taitaa tulla se viralline ensilumi.

   Poista
 17. Meilläkin tuli viikonloppuna yöllä, mutta aamulla sulivat pois. Tänäänkin on vähän satanut, mutta maahan ei ole vielä jäänyt. Hienot kuvat! Kauniita lokakuun lopun päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuaki suli päivän aikana pois. Meilläki paiskas muutaman "styrokspallon" jokka suli heti pois. Kiitos, samoon!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...