keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Käsityömessut

Tein pyhänä, jo perinteeksi muarostunehen visiitin Seinäjoen Käsityämessuulle. Vaikken tällä hetkellä käsitöitä liiemmin teekkää, on messuulla kiva käyrä silimittelemäs. Aina siältä jotaki kätehenki jää ja ny on ensimmääne joululahajaki hankittuna.  

Messuulla oli  tänä vuanna ennätysmäärä näytteelleasettajia, kahares hallis. Ihimisiä oli tosi palio, niinku aina. Muutamia kuviaki muistin ottaa. Tuallaases paikas, mihinä on palio itte tehtyjä tuatteeta, kaikki ei tykkää kuvaamisesta. Joiski myyntipistees oli lappu, johona oli kuvauskialto.Messuulla oli seinätekstiilikilipaalu, johon osallistunehet tyät oli messuulla esillä. Äänestämine oli menny nettihi. Lappuäänestykses olisin eherottomasti äänestäny n. 30 tyän joukosta, tätä Mirja Ämmälän, pohojalaasuutta ilimentävää kilipaalutyätä.Ja tämä, Sanna Kujanpään tekemä latomaisemaki sykährytti.

Esillä oli tairokkahia ja suuritöisiä tilikkutöitä. Nuas on aiva hirviän kova tyä, mutta on ne komeeta.Yksityyskohtia toisesta tyästä.


Himmeliäki oli esillä.  Mulla on ollu joskus himmelipuumi. Tein silloo aika monta himmeliä, olijesta. Nykyysin taitaa muaviset mehupillit olla yleesin materiaali. Mallikki on monipualistunu. No, pillihimmelit kestäävät säilytyksen palio paremmi ja niistä on tullu monelle  jopa ympärivuatine koriste.  Uusin buumi taitaa olla valohimmeli. Soliski hiano roikkumas puunoksalla. Ookko teheny koskaa himmeliä itte?


Katrin kirjataide

 Kirijankiärrätystä parhaimillaan, hauskasti toteutetut taulut.


Heepee Design

Ja sitte nämä ihanat, Heepee Designin yksinkertaasen nerokkahasti toteutetut kortit. Oivaltavia kuvia, joita saa tauluuna ja julisteenaki. (Lupa kuvaan)

Messujen jäläkihi kipaastihin viälä sipuliostoksilla Honkkaris, vaikken oo viälä laittanu erellisiäkää maaha. Jospa olis viälä ilimoja jälijellä, vaikka ny onki tosi syksyyset tunnelmat.


Mukavaa lokakuun alakua!

18 kommenttia:

 1. Kiitos!
  Laitoit tosi kiinnostavan postauksen.Tilkkutyöt ovat niin taidokkaita ja kauniita, samoin kaikki näyttelystä ottamasi kuvat tuovat hyvin esille taidokkaita käsitöitä.
  Olkihimmeleitä olen joskus värkkäillyt ja jotain muutakin olkityötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Tilikkutyät kiinnostaas ittiäki, mutta niiren tekemisehen tarttis tuhottoman palio aikaa. Jonku piänen olokipukinki oon olijesta teheny.

   Poista
 2. Käsityömessuilla on aina kiva käydä. Jotenkin siellä inspiroituu ja tahtoo itekin alkaa jotakin näprätä. Mulla on ystävältä saatu himmeli ympärivuotisesti esillä, tykkään siitä. Itse en ole koskaan kokeillut tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina sitä ittellekki jotaki jää miälehen itämähän. Toteutuksehen voiki sitte mennä usiampi vuasi :) Himmeli säilyyki parahite ehejänä, ku sitei kauhiasti siirtele.

   Poista
 3. Ihania juttuja, taitoa ja oivalluksia, niitä on kiva katsoa. Ninan kommentti yllä on niin totta, inspiroituu ja innostuu itsekin. Ehkä joku puutarhahimmeli olisi kiva, mun pieniin huoneisiin ei oikein mahdu enkä kaipaa lisää pölynkerääjiä, kun kamaa on jo niin mahdottomasti... mutta jostain puun oksasta olisi kiva ehkä himmeli roikkumassa, valohimmeli etenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää sitä ittekki jotaki ruveta rustaamahan tai ainaki teherä jonku keskenerääsen loppuhun. Valohimmelihin ihastuun het, ku sellaasen näin. Himmeli tosiaan kerää, pölyt ja kinot.

   Poista
 4. Minäkin mietin tuonne lähtemistä, viime syksynä oltiin. Usein olen käynyt Tampereellakin noilla messuilla. Ihan huikeita töitä, kyllä jotkut osaa! Ja aina sitä itellekin tulee ideoita, toista ne on sitten toteuttaa...
  Taidamme hurauttaa joskus Kauhavan Lankavaan, siinä meille messua tälle syksylle... Ite en ole himmeliä tehnyt, mutta äiti teki useampiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinas olla tiukilla munki pääsy messuulle. Yleensä oon varannu lomittajan, että vois olla messuulla kaikes rauhas, mutta ny se jostaki syystä oli jääny varaamatta, eikä lomittajaa enää saanu. Lankavasta löytyyki, sekä ireoota että materiaalit toteutuksiihi.

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kuvakatsauksesta käsityömessuille. Paljon upeita töitä näytillä. Osa tosin myös tosi suuritöisiä ja taitoa tekijältään vaativia.

  VastaaPoista

  VastaaPoista
 7. Onpa hienoja töitä. Ihan huikeita tilkkutöitä kyllä. Himmelit taitaa olla enemmän muotia nytten taas, televiisiossaki esittelivät yks ilta. Vois se olla ihan kiva jossain pyörimässä. Pitäisköhän kokeilla itekki mehupilleistä vaikka.
  Juu, meininki on kyllä Tampereen käsityömessuille lähtee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeele ihimees, ei se nii vaikiaa oo. Mehupilliis on seki hyvä puali, etton monta färiä mistä valita. Vaihtelun vuaksi vois joskus käyrä Tamperehellaki.

   Poista
 8. Tuollaiset messut on tosi kivoja, niin paljon nähtävää ja ihasteltavaa! Hienoja töitä ja nuo tilkkutyöt on kyllä ihan upeita taideteoksia! En ole koskaan itse tehnyt himmeliä..pitäisikin kokeilla:)Mukavaa loppuviikkoa sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii on. Kokeele vaa. Himmelien teko on rentouttavaa puuhaa. Kiitos, samoon!

   Poista
 9. En oo tehny himmeliä, mutta valohimmeli kyllä kiinnostas;)

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...